Dodaj do ulubionych

CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO?

30.07.05, 10:14
jak wam się mieszka? czekam na wszystkie opinie :-) i te dobre i te... mam
nadzieję, że tych gorszych będzie niewiele :-))
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: greg29 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? IP: *.abacus.pl 30.07.05, 13:33
      Tutaj masz jusz temat ktory Cie interesuje:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=26814347
      A gdzie kupujesz mieszkanie? Ja mieszkam na Mysliwskim 2 w Gdansku. Pomimo wielu
      utarczek z poodwuykonawacami INPRO nie moge generalnie narzekac i okolica wspaniala.
      • Gość: grzechop Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? IP: *.abacus.pl 30.07.05, 13:51
        A tutaj nasze forum MYSLIWSKIE 2 tylko jak widze nikt jeszcze na nie sie nie
        wpisal ;))
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31828
      • rainee Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 30.07.05, 13:56
        Myśliwskie bardzo mi się podoba, ale bez samochodu ani rusz :( dlatego
        zdecydowałam się na Hynka - zaczekam jeszcze ponad rok na wymarzone M :-)
        dzięki za odpowiedź! :)
        • grzechop Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 01.08.05, 17:38
          rainee uwazam ze nie masz racji z tym, iz bez samochodu ani rusz. Pragne
          poinformowac, ze w momencie oddania do zamieszkania przez PB INPRO Mysliwskiego
          3 MZK Gdansk ma przedluzyc kursowanie autobusow na ulice Mysliwska od przystanku
          w Migowie. Tak wiec mysle, ze ten klopot bedziemy mieli juz z glowy. ;))
          • rainee Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 01.08.05, 17:55
            ok, to cofam to co wcześniej napisałam :) może kiedyś kupię w tej okolicy
            większe mieszkanko, na razie to na Hynka będzie moim pierwszym wymarzonym. A
            jak się "powiększę" ;-) to może zostaniemy sąsiadami :)
            pozdrawiam i życzę udanego wieczoru!
            • grzechop Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 01.08.05, 18:21
              Mysle ze ciezko bedzie sie pozbyc tego wspanialego mieszkania w takiej okolicy,
              Oststanio zaobserowalem, iz na moim osiedlu ktos sprzedaje mieszkanie na
              parterze z ogrodkiem (pow.46 m2) za 180.000 PLN, tak wiec masz szanse jeszcze
              kupic chatke z ogrodkiem na Mysliwskim 2;-))
              Ogloszenie przeczytalem na stronie jednej z trojmiejskich agencji nieruchomosci
              (nie pamietam juz jej nazwy). Tutaj jest tez
              www.bnz.pl/sdetail_mj.php?nr=ZA00495s&login=budynek
              Ale cena jest potworna dla kupujacego. Pozdro. ;))
    • Gość: gość Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? IP: *.mlyniec.gda.pl 06.08.05, 18:13
      ładne ale drogie :((
    • chrobry_gdansk Do tych co na Hynka ... 08.08.05, 13:45
      Nie wiem czy Inpro informuje kandydatów na mieszkania przy Hynka, że w
      nieodległej przyszłości pod ich oknami powstanie czteropasmowa trasa szybkiego
      ruchu, tzw. Nowa Kościuszki? Mieszkańcy Chrobrego otrzymali już odpowiednie
      pisma z UM. droga bedzie przebiegala obok Chrobrego, za ETC, przez rondo i
      wzdłuż Hynka.

przy okazji link do wspólnoty zamieszkującej osiedle zbudowane przez Inpro
      (proces sądowy w toku): forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13266
      • Gość: rysio Re: Do tych co na Hynka ... IP: *.wsm.gdynia.pl 08.08.05, 19:21
        Kto Ci takich glupot naopowiadal widzialem plan zagospodarowania przestrzenego tej czesci miasta i nic nie ma o szerokiej drodze tam,zreszta gdzie?
        • Gość: hynek Re: Do tych co na Hynka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 12:28
          To niestety nie są głupoty. Nie wiem gdzie Pan widział te plany
          zagospodarowania, ale proszę złożyć wizytę w Biurze Rozwoju Gdańska
          www.brg.gda.pl/ gdzie "Nowa Kościuszki" jest do wglądu.
          A miejsca jest mnóstwo - po wyburzeniu bud z piwem i warsztatów wulkanizacyjnych
          cały teren między osiedlem Hynka a kamienicami we Wrzeszczu zapewni odpowiednio
          dużo miejsca na trasę szybkiego ruchu. Zastanowił się Pan dlaczego tereny miedzy
          ETC a ulicą Chrobrego a dalej nawet do Hallera nie są specjalnie zagospodarowywane?
          • Gość: west Re: Do tych co na Hynka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:59
            zgadza się plus jeszcze linia wysokiego napięcia ...
    • agness22 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 08.08.05, 18:27
      ja zamierzam kupic na arkonskiej,juz niedlugo podpisuje umowe i mam nadzieje,
      ze wszytsko bedzie ok.
      • asia9111 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 08.08.05, 19:16
        hej, ja chyba tez, ale wlasnie jestem za granica, i jak na razie inpro mi
        jeszcze nie przeslalo emailem planu mieszkan, a te na ich stronie internetowej
        tylko jednego pietra w jednym budynku dotycza. Czy moge zapytac jaki metraz
        kupilas? Dzieki.
        • agness22 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 09.08.05, 10:41
          hej!kupilam 48,8 w budynku B, sa to 2 pokoje.
          maja jeszcze w tym samym budynku 52m 3 pokoje i od strony wschodniej 49m
          2pokoje.
          Co do budynku a-tego wyzszego maja 43m i szczytowe ok49m.
          • Gość: kwiatuszek Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 11.08.05, 13:55
            agness mam do ciebie pytanko czy orientujesz się może czy już dużo mieszkań na
            arkonskiej sprzedali czy jest jeszcze w czym wybierać?????????też się
            zastanawiam nadd kupnem tam mieszkanka.
            • agness22 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 11.08.05, 16:35
              hej,zalezy jakie cie interesuja,ja kupilam dzis 48,8.z tego co widze to pare
              jest sprzedanych,ale duzo jest rezerwacji,warto sie udac i zoabczyc to
              zostaniemy sasiadami;)
              • guyritchie Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 06.09.05, 13:47
                agness22 napisała:
                > hej,zalezy jakie cie interesuja,ja kupilam dzis 48,8.z tego co widze to pare
                > jest sprzedanych,ale duzo jest rezerwacji,warto sie udac i zoabczyc to
                > zostaniemy sasiadami;)

a ja wlasnie dostalem wiadomosc,
                ze nie maja jeszcze wpisu w KSIEDZE WIECZYSTEJ prawa do gruntu!
                na boga jak mozna kupowac tam mieszkanie!?
          • Gość: Alek Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? IP: *.pl 22.08.05, 18:48
            hej, ja wlasnie rozwazam zakup w B na parterze... moze sasiadko?? :-)
      • guyritchie chce kupic na arakońskiej! 06.09.05, 08:29
        hej! jestem z wawy i mam jedynie mailowotelefoniczy kontakt z inpro. wiec
        przeplyw informacji jest zubozony. co prawda wybieram sie wkrotce do inwestora
        ale chcialbym podczas tej wizyty byc przygotowany na maksa i załatwic
        maksymalnie duzo.
        jesli ktos podpisywał juz umowy przyrzeczenia lub akty notarialne z inpro to
        prosze o informacje czy nie maja jakis haków w umowach.

na arakonskiej zaniepokoił mnie fakt jedynie wieczystej dzierzawy działki nie
        zas jaj własnosc. to niewatpliwie podniesie koszt zakupu mieszkania o koszt
        zamiany prawa wieczystej dzierzawy na własnosc. czy macie juz informacje w jaki
        sposób to bedzie załatwione?

guyritchie@gazeta.pl
        dzieki za informacje
      • Gość: CHUDA Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? IP: 68.235.250.* 04.01.06, 00:38
        Heyka ja tez zaraz podpisuje umowe na kupno mieszkania na arkonskiej.Moze
        bedziemy sasiadkami. W ktorym budynku bedziesz mieszkala, bo ja w a4.Goraco
        pozdrawiam.Jezeli masz jakies pytania to moj adres to chuda33@poczta.onet.pl
    • Gość: PIOTER Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? IP: *.mlyniec.gda.pl 09.08.05, 11:11
      JA MIESZKAM NA JANA PAWŁA II JEST OK TYLKO MAMY BANGLADESZ PRZED DOMEM [
      DZIKIE TARGOWISKO ZE ZE SZCZURAMI A MAŁOLATY PRUBUJOM NAM DEWASTOWAC KLATKE]
      WYKONANIE NIEZŁE POZDROWIENIA Z IRLANDII
      • agness22 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 09.08.05, 15:26
        dzis bylam kontakotowac sie w sprawie umowy dot.osiedla na arkonskiej. nie
        podoba mi sie to, ze sprytnie zostal zakamuflowany termin zarzadzania przez
        zarzadce narzucony z gory na 2 lata, gdzie na innych osiedlach wynosi 1 rok!!
        czy ktos moze mi powiedziec jak to bylo w waszym przypadku? jakie placicie
        rachunki itp.
        • grzechop Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 10.08.05, 10:51
          Przeciez kiedy zawiaze sie wspolnota to bedzie mozna uchwala zrezygnowac z firmy
          administrujacej? Ale praktycznie jesli to jest dla Ciebie najwazniejsze przy
          zakupie mieszkania to wspolczuje. ;))) Przeciez jest masa innych rzeczy ktore
          pojwiaja sie po zakupie mieszkania. Nie wazna jest na samym poczatku firma
          zarzadzajaca. INPRO musi taka Wam przekazac, bo niewyoiobrazam sobie
          funkcjonowania osiedla na samym poczatku (kiedy ludzie jeszcze sie nie znaja i
          nie mieszkaja w 100%) bez administracji. Musi funklcjonowac i utrzymac cale
          osiedle w "ryzach".
          Pozdrawiam i chcialbym miec takie problemy jak Ty w trakcie kupowania mieszkania
          ;)))
          • Gość: marcos Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? IP: *.mlyniec.gda.pl 11.08.05, 07:11
            też nie o tym myślałem przy zakupie mojego mieszkania na Hynka - tutaj pasuje
            mi dobra lokalizacja - dobra moim zdaniem bo prawie centrum, wszędzie blisko -
            tramwaj, kolejka, Wrzeszcz... itd. Teraz to jest dla mnie najważniejsze. A
            nawet jeżeli wybudują mi Nową Kościuszki pod nosem - cóż lubię zgiełk miasta!
            pozdrawiam wszystkich tych, co na Hynka... :-)))
            • Gość: huk huk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:50
              ja tez uwielbiam wielkomiejski huk pod oknem i woń spalin w salonie. pozdrawiam
              tych co na hynka.
            • strawberry4 INPRO nie jest takie złe! :-) 21.08.05, 20:54
              kupuję mieszkanie od nich, nie wydaje mi się żeby inni deweloperzy byli lepsi w
              obsłudze - każdy ma swoje plusy i minusy.
              Kiedy szukałam mieszkania interesowałam się też Osiedlem Pomarańczonym - na
              marginesie, strona internetowa jest do bani - rzuty mieszkań w większości
              niedostępne. Inpro bije ich na głowę pod tym względem. Stronka przejrzysta i
              spokojnie można się wstępnie zorientować jakie mieszkania mają w sprzedaży.

• Gość: DAAREEK Re: INPRO nie jest takie złe! :-) IP: *.abacus.pl 21.08.05, 22:10
                Czy zauważyliście, ze wszystkie opinie pozytywne lub wyjaśniające nie maja
                swojego adresu?. Nie ładnie tak kazać pracownikom firmy robic sztyczne wrażenie
                super jakości. Ja mieszkam na Mysliwskim i jest do bani. Do dzisiaj INPRO nie
                rozliczyło się (2,5roku) z pieniędzy jakie samo zadeklarowało uregulowac po
                wykryciu błedy w wielkości działki. Oczywiście mówili, że to nie ich wina tylko
                miasta. Ale zarząd sprawdził i niec to nie miało wspólnego z prawdą. A budynek
                biurowy w Oliwie buduja juz 4 lata (ciągle przekładają terminy). Terminy
                oddania osiedli tez sie nie zgadzają z tymi deklarowanymi.A osiedle Nowiec z ta
                skarpa to juz zupełnie niezrozumiała sprawa. Przecież to niebezpeiczne budować
                na takim gruncie. Nie mówiąc juz o kolejnym przesunięciu terminu.
                • Gość: strawberry4 Re: INPRO nie jest takie złe! :-) IP: *.mlyniec.gda.pl 21.08.05, 22:23
                  cześć, przykro mi że masz takie problemy.
                  Co do adresów IP (nie wiem czy tak fachowo to się nazywa), nie pojawiają się w
                  przypadku zalogowanych użytkowników. Tak było np. jak pisałam jako zalogowana
                  strawberry4 - a teraz zobacz, masz mój IP - jak się nie zalogowałam, ale
                  występuję sobie na forum po prostu jako GOŚĆ: strawberry 4
                  Ale swoją drogą - widziałam gdzieś na którymś forum bardzo pochlebną informaję
                  nt. INPRO - osoba ją piszaca nie zalogowała się i obok jej nicku był adres
                  inpro.pl - a więc to nie była bezstronna opinia - i to jest pewne!
                • Gość: grunt wartosc gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 18:24
                  Oooo, to widze ze jest wiecej osob oszukanych przez Inpro na wartosci gruntu.
                  • guyritchie bardzo zła umowa przedwstepna 07.09.05, 08:27
                    tresc umowy przyrzeczenia wybudowania mieszkania i przeniesienia jego własnosci
                    tzw umowa przedwstepna jest tragiczna!
                    naszpikowana jest klauzulami niedozwolonymi!
                    kompletnie niezrównowazona w prawach stron!

prosze o informacje czy negocjowaliscie umowy,
                    czy podpisywaliscie je bez mrugnięcia?

czy INPRO opoznia oddanie inwestycji?
                    • Gość: Olo Re: bardzo zła umowa przedwstepna IP: *.abacus.pl 07.09.05, 15:53
                      Nie panikujcie....INPRO oddalo moje mieszkanie jeszcze na dlugo przed
                      terminem...i co do pozniejszych reklamacji dzialaja bez zarzutu w stosunku do
                      mojego problemu.
                      Panika nie jest za dobrym doradca....Pozdrawiam.....
                      • guyritchie TO NIEPRAWNA UMOWA! 08.09.05, 13:14
                        nie panikuje.
                        tylko licze.

oczywiscie moge przesliznac sie nad kwestia umowy przedwstepnej ale tak
                        naprawde to przeslizg jest nad moimi pieniedzmi.

analiza umowy wyraznie wskazuje na wiele klauzul niedopuszczalnych...
                        podstawowa kwestia to kompletna nierownowaga stron! a tego k.c. niedopuszcza.

umowa np mowi ze: developer moze opoznic budowe z "powodów ekonomicznych"!!
                        czyli co? nie ma kasy na kontynuacje i nie buduje a ja nie moge zadac kary i
                        nie moge odstapic od umowy!

ponad to developer tak skonstruował zapisy paragrafu umozliwiajacego opoznienie
                        lub PRZERWANIE inwestycji ze da sie w to wlozyc wszystko. a kompletna bzdura sa
                        owe przyczyny ekonomiczne!! czyli dokladnie wszystkie!
                        oprocz tego ŻĄDA zrzeczenia sie odszkodowan przy odstapieniu od umowy z ww.
                        przyczyn! to niezgodne z prawem!!

developer moze opoznic budowe z powodu opieszałosci urzedów sądów itp...
                        czyli JA ponosic mam konsekwencje urzedniczych zaniedban LUB ZANIEDBAN
                        DEVELOPERA w sprawach w ktorych JA nie jestem strona!!
                        to klauzula niedopuszczalna wytknieta w sprawie przeciw jw construction.

developer dal sobie czas na uzyskanie wpisu prawa do gruntu w KW do 30,03,2006
                        r. i do tego dnia ma otrzymac ostateczne zezwolenie na budowe. gdyby nie
                        otrzymal tego moze odstapic od umowy wyplacajac mi odstetki od wplaconych rat
                        liczone jako oprocentowanie wkladów a'vista w pko bp!! czyli cos kolo 0,10%
                        rocznie!!
                        natomiast gdybym ja odstapił od umowy poniose kare w wysokosci co najmniej 10%
                        wartosci mieszkania!!

łatwo tez policzyc, ze jesli developer ma czas do 30,03,2006 r na uzyskanie
                        wpisów do KW i uzyskanie ostatecznego zezwolenia na budowe
                        to ŻĄDA od kupujących wpłaty co najmniej 45% wartości mieszkania na piękne oczy
                        a w tym czasie nawet koparka nie wjedzie na budowe!
                        a do tego nawet nie ma gdzie wpisac swoich roszczeń bo nie ma KW!!

to nie jest panika a racjonalne rozczytanie umowy.

POSTANOWIŁEM UMOWĄ INPRO ZAINTERESOWAC UOKiK.
                        • Gość: Olo Re: TO NIEPRAWNA UMOWA! IP: *.abacus.pl 10.09.05, 08:23
                          Masz niewatpliwie racje, gdyz zada sie zaplaty za kawalek pola na ktorym jeszcze
                          rosnie trawa ;)) Jednka nie bylo zadnych problemow z podpisaniem umowy i jej
                          pozniejsza realizacja. A jesli moglbys zdradzic jakiej inwestycji dokladniej
                          dotyczy umowa o przytoczonej przez Ciebie formule?
                          • agness22 Re: TO NIEPRAWNA UMOWA! 11.09.05, 13:31
                            ja probowalam negocjowac umowe dot.arkonskiej, ale co do wazniejszych zapisow
                            nie bylo takich mozliwosci,cwaniaki wiedza, ze i tak moga wcisnac wszytsko, bo
                            jest duzo chetnych na mieszkania.
                            • guyritchie poinformowalem uokik 13.09.05, 08:32
                              <aness22> nie mam pojecia jak podpisalas taka umowe.
                              oczywiscie to twoje ryzyko ale umowa jest tragicznie zła!

wiem ze obecnie dyktat developerów jest wymuszony owa zblizajaca sie stawka 22%
                              i ze kupuje sie wszystko jak leci.
                              ale zakladam zawsze, ze akurat "ta" inwestycja moze byc pierwsza,
                              ktora "solidny" do tej pory developer zawali!
                              nie mam pojecia o jego sytuacji ekonomicznej a analizowanie rzis oraz bilansu,
                              ktore musza byc juz zlozone w KRS, to chyba przesada, chociaz moze byc to warte
                              kilkadziesiat tysiecy pln.

kilka dni temu wyslalem maila do ukoik wraz załączonym tekstem umowy, ktory
                              dostalem od inpro.

pan tomasz z biura sprzedazy poprosil mnie o zgloszenie wlasnych poprawek do
                              umowy wiec obecnie dosc szczególowo siedze nad tekstem umowy i analizuje
                              poszczegolne klauzule. wiekszosc istotnych zapisow jest niekorzystna dla
                              kupujacego. postaram sie tez ocenic techniczne zalaczniki, ktorych pierwsza
                              lektura tez napawa smiechem...np.elewacje moga wylozyc drewnem lub "czyms"
                              drewnopodobnym. czyli wyloza czyms drewnopodobnym bo moga i bedzie taniej.

jak juz przygotuje poprawki i wskaze niedozwolone klauzule to zamieszcze to na
                              forum, wysle do pana tomasza a w przypadku odrzucenia poprawek wysle to
                              ponownie do uokik.
                              • agness22 Re: poinformowalem uokik 13.09.05, 18:02
                                no coz guyritchie, zobaczymy co tobie uda sie wywalczyc w inpro.
                                ja np nie wplacalam 1 raty w wysok.45% a tylko 10%.
                                masz racje, ze duzo punktow w umowie jest niezgodnych.
                                nie dolacza ci do umowy szczegolowego planu zagospodarowania terenu itp.
                                wiec praktycznie moze tam powstac byle co, a wszelkie prospekty nie
                                odzwierciedlaja wygladu faktycznego.
                                tez mialam duzo pytan i adnotacji, ktore jak sie potem okazalo, zarzad nie
                                wyraza zgody na zmiane.
                                nie wiem jak wygladaja umowy u innych deweloperow, moze wypowie sie ktos, kto
                                wie.
                                zycze powodzenia
                                • monique28 argumenty to podstawa 13.09.05, 21:54
                                  agness22 - nie wiem czy już jesteś na etapie ustalania ewentualnych zmian w
                                  aranżacji mieszkania. Skoro kupiłaś mieszkanie na Arkońskiej to masz na pewno
                                  na to jeszcze czas. Dostałaś już projekt techniczny mieszkania? taki z
                                  rozrysowanymi instalacją elektryczną i grzewczą. Ja kupiłam na Hynka, dostałam
                                  taki projekt - dopiero jak sobie go zażyczyłam, czyli przypuszczam, że nikt nie
                                  przedstawiłby mi go tak "od siebie". Jeżeli będziesz chciała coś zmieniać to
                                  pamiętaj, że będą próbowali wmówić Ci że Twoje pomysły to bzdura i że nie są
                                  zgodne z przepisami. Jeżeli będziesz chciała poznać jakieś szczegóły z
                                  moich "negocjacji" to daj mi znać na maila.
                                  pozdrawiam!
                                  • agness22 Re: argumenty to podstawa 14.09.05, 17:58
                                    dzieki monique 28, ja dopiero podpisalam umowe, wiec na reszte mam jeszcze
                                    czas.Projektu technicznego jeszcze nie otrzymalam.
                                    Moglabys mi podac swoj adres mailowy?
                                    pozdrowienia
                                    • monique28 Re: argumenty to podstawa 15.09.05, 11:47
                                      monique28@gazeta.pl :-)
                                • guyritchie Re: poinformowalem uokik 14.09.05, 10:42
                                  agness prosze napisz mi jaki masz harmonogram wplat.

wg umowy, ktora dostalem z inpro wyglada to tak:
                                  - 10% natychmiast;
                                  - 20% po 30 dniach od podpisania umowy;
                                  - a kazdego miesiaca rowna rata az do zakonczenia inwetycji.
                                  Na tym zapisie z umowy obliczylem ze do 31,03,2006 r bede musial wplacic ok 40-
                                  45% wartosci mieszkania. Nie otrzymalem załacznika z harmonogramem wiec nie
                                  moglem sie do niego odniesc.

nie licze ze cokolwiek sie uda wywalczyc. natomiast przy sprzedazy inwestycji
                                  ktora de facto "jest w etapie paierowych planów" to inwestor powinien liczyc
                                  sie z tym ze nie bede wyjatkowo ufny. Praktyka sprzedaży, gdy nie ma sie nawet
                                  prawa do gruntu wpisanego w KW to zenujaca sprawa. I to wzbudza moja OGROMNA
                                  nieufnosc. szczegolnie, ze cena tez nie rzuca na kolana.

poinformowalem uokik bo umowa jest razaco niekorzystna dla kupujacych.
                                  domyslam sie, ze inpro nie zmieni w umowie ze mna paragafów ktore
                                  zakwestionowalem.
                                  jedyna szansa na zmiane umow u developera jesli nie chca ich negocjowac to
                                  urzad lub sad. tanszy i łatwiejszy jest urzad. :)

agness wazne tez jest bys miala korespondencje z inpro odmawiajaca negocjacji.
                                  gdyby cos nie poszlo po twojej mysli, lub inwestor sobie lał na terminy albo
                                  nie realizowal inwestycji to odmowa negocjacji umowy jest dobrym punktem
                                  zaczepienia do obalenia umowy w sadzie i odzyskania calosci wplat.
                                  • agness22 Re: poinformowalem uokik 14.09.05, 18:04
                                    guyritchie szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej o tej korespondencji z inpro i
                                    nie mialam z kim porozmaiwac, kiedy kupowalam mieszkanie.
                                    bede wdzieczna jesli moglbys informowac nas na forum o dlaszych dzialanich z
                                    inpro.

wiec moj harmonogram wygladal w ten sposob:
                                    1rata w 7 dni po podpisaniu umowy-10%
                                    2 rata po otrzymaniu pozwolenia na budowe
                                    i nastepnie rowne do czasu zakonczenia inwestycji.
                                    mysle, ze to najkorzytsniejsze rozwiazanie i powinni sie na to zgodzic.
                                    domyslam sie, ze chodzi ci dokladnie o lokalizacje na arkonskiej?
                                    pozdrawiam
    • baba38 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 15.09.05, 10:43
      Uważajcie bo INPRO jest najdrozsza firma. Nie liczcie na to, ze za wysoką cenę
      dostaniecie wyższy standard.

Fakt, ze ich strona internetowa jest the best. Podobnie obsluga, mili ludzie.
      • agness22 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 15.09.05, 15:39
        nie zgadzam sie, ze inpro jest najdrozsza firma.
        przed kupnem mieszkania, rozwazalam inne oferty.
        moim zdaniem najdrozsza firma jest hossa, zreszta deweloper nr 1 i co z tego.
        moj znajomy mieszka w mieszkaniu od hossy i sciany mu popekaly, wiec jak widac
        to nie ma znaczenia.
        biorac pod uwage osiedle arkonska inpro i nova olive allconu, ktore sa w
        podobnej lokalizacji, allcon jest drozszy.
    • op.1 Re: CZY KTOŚ KUPIŁ MIESZKANIE OD INPRO? 15.01.06, 00:57
      W mieszkaniówce ponoć mnóstwo usterek mają. A nowy gmach UG już się posypał (ściany popękane) i naprawiali w ramach gwarancji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka