Gość: pinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 09:18 Tak brudnego i śmierdzącego Monciaka nigdy nie było! Zwykłe wyrzucanie śmieci to za mało. Czy władze miasta, kurortu, tego nie widzą i nie czują? Okropność!!! O innych miejscach już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wovva niestey nikt IP: *.futuro.pl 24.08.05, 09:51 Sopot znany jest ze swojej hippiesowskiej natury, tu kupa, tam papierek i butelka. Najbrudniejsze spośród 3 miast Odpowiedz Link Zgłoś
zoppoter Owszem sprzątają. 24.08.05, 10:15 Gość portalu: wovva napisał(a): > Sopot znany jest ze swojej hippiesowskiej natury, tu kupa, tam papierek i > butelka. Najbrudniejsze spośród 3 miast Sprzątających ludzi widuję codziennie rano idąc do pracy. Również na Monciaku. Po południu też widuję zamiataczy kazdego dnia. Może to za mało, ale weźmy pod uwage, że Sopot to małe miasto, które w sezonie gości trzykrotnie więcej ludzi niz ma mieszkańców. Niestety wiele zależy od kultury, a raczej jej braku, u wczasowiczów... Na przykład w ciągu dnia nad Monciakiem albo nad molem unosi się nieprzerwanie chmura dymu papierosowego, a niedopałki oczywiście lądują na ziemi. Tamze lądują puszki po wypitym piwie tudzież plastikowe butelki po napojach. Przypomne: w mieście jest teraz na pewno grubopowyzej stu tysięcy ludzi... O psich gównach pozostawianych na ziemi przez właścicieli psów (w tym i sopocian) juz nie wspomnę, bo o tym tu juz nieraz była mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Jak wytykać, to wytykać;) 24.08.05, 18:36 Ostatnio poniosło mnie do lasu okołosopockiego. Piękne widoki, wiaty przeciwdeszczowe, ławeczki, kosze na śmieci .... pełne i cuchnące. Kto nie wierzy, niech pójdzie na Wielką Gwiazdę, Małą Gwiazdę, pole biwakowe na Reja (na początku Drogi Wielkokackiej) .... Osoby odpowiedzialne za utrzymanie Parku Trójmiejskiego prawdopodobnie czekają na kolejny Dzień Sprzątania Ziemi i zagonią do tej roboty dzieciaki:((( A sami ... --> nie mogę dalej pisać, bo mi się autowqr..iacz włączył :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Wielka Gwiazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 00:03 Mój Boże, ilu jest takich którzy wiedza co to jest Wielka Gwiazda ... Pozdrawiam koneserów którzy wiedzą ... a przed wojna było tam tak miło Odpowiedz Link Zgłoś
miko_why Re: Wielka Gwiazda 25.08.05, 18:32 Wirtualna wycieczka do Wielkiej Gwiazdy - polecam www.rzygacz.webd.pl/index.php?id=20,93,0,0,1,0 Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Wielka Gwiazda 25.08.05, 19:45 Mikołaju-Rzygaczu! Dzięki za fajnego linka:)) Aktualnie okolice W. Gwiazdy wyglądają znacznie gorzej niż na zdjęciach :(( Szkoda, że Rzygacze odeszli na wydzielone forum. Tamto, wydzielone forum "nie tętni życiem", a tu brakuje Waszych dyskusji o starym/nowym Trójmieście:((( C@fe Trójmiasto pędzi żywot typowy dla prawie wszystkich prywatnych, wydzielonych forów:( -- Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Wielka Gwiazda 25.08.05, 23:04 Miałem na myśli C@fe Trójmiasto. Odpowiedz Link Zgłoś
miko_why Re: Wielka Gwiazda 26.08.05, 12:01 No to zapraszam na www.forum.dawnygdansk.pl bo to tam od prawie 2 lat można spotkać Rzygaczy Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Wielka Gwiazda 26.08.05, 14:42 Dziękuję za linka:) Jestem jednak uczulony na wszelkie formalne przynależności/związki więc będę miał problem z formalnym zarejestrowaniem się jako użytkownik:( To nie jest krytyka forum, ale moja ułomność:)) Drzewiej, na Forum GSG, raczej czytywałem rzygaczowe posty, a sam nic nie wnosiłem --> leń jestem ponadnormatywny:)) Użytkownik ze mnie (F dawnygdańsk) będzie raczej bierny --> widzę się raczej jako czytelnika i konsumenta Waszych wiadomości:) Odpowiedz Link Zgłoś
miko_why Re: Wielka Gwiazda 27.08.05, 02:35 Mimo wszystko zachęcam, zarejestrowani mają pewne przywileje (szerszy dostęp - dla niezarejestrowanych nie wszytsko jest widoczne)i techniczne ułatwienia (np. widać nieprzeczytane posty). Ale rozumiem, że można mieć niechęć do rejestracji;) Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś