Dodaj do ulubionych

Standardowo bez lodówek

IP: *.131.78.83.cust.bluewin.ch 02.11.05, 19:35
coz z przyklad malostkowosci??? ograniczonych horyzontow myslowych i chyba
chciwosci???
Obserwuj wątek
    • dan3iger Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć w: 02.11.05, 19:43
      Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć w:
      * Kino domowe z zestawem 5 głośników
      * Telewizor plazmowy w salonie
      * Telewizor zwykły w sypialni
      * Klimatyzację niskoszumową
      * Odkurzacz centralny
      * Lodówkę z podajnikiem do soków
      * Maszynę do kruszenia lodu
      * Komplet mebli (wymiana co 10 lat)
      * Dywany (wymiana co 3 lata)

Może wtedy NIEROBY co DOSTAJĄ ZA DARMO MIESZKANIA BĘDĄ USTATYSFAKCJONOWANE.
      Reszta frajerstwa niech sobie na mieszkanie i wyposażenie ciężko pracuje, a z
      ich podatków (60% PIT) niech budują się kolejne mieszkania komunalne. Wówczas
      będziemy żyli w prawdziwym państwie socjalistycznym, pardon, solidarnym.
      • Gość: %% Re: Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 20:05
        O co Ci chodzi frustracie??
        Ale zapewne jak te nieszczesne lodówki leża w magazynie to poczułes ten oddech
        sprawiedliwości dziejowej............
        • Gość: Mały Książę Re: Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:52
          Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi? Zapi****alać do roboty i kupić sobie
          mieszkanie a wraz z nim wyposażenie o jakim pisze Danzinger a nie liczyć na
          kubeczek państwa. darmozjady dostały za darmo to nie uszanują,wystarczy
          popatrzeć na wszystkie budynki zajmowane przez komunalniaki. Albo zapraszam na
          Moje Marzenie
          • Gość: %% Re: Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 23:18
            a z czego to wnosisz, że nic nie rozumiem????????
            Rozumiem, że teraz z tymi lodówkami, za których wyniesienie, wywóz i
            magazynowanie, zapewne i Ty zapłacisz, bedzie wiecej problemu niz to warte.
            Tak sie pieklicie jakbu chodziło o 150000 lodówek...........
            • lub_czasopismo Polska to być pikna kraj!!! 06.11.05, 22:57
              Czasem aż trudno w to wszystko uwierzyć!!!
              • arius5 Alez ci Niemcy sa glupi 07.11.05, 13:21
                Chcieli tak, jak u siebie, co ?
                W wielu normalnych krajach EU lodowka i zamrazarka sa standartowym wyposazeniem
                mieszkan spoldzielczych, a do tego kuchenka i szafki kuchenne oraz lazienkowe.
                W nowszych takze pralka i suszarka.
                Ale to nie dotyczy polskich standartow, a Niemcy nie sprawdzili wczesniej i
                wyglupili sie jak durne jakies.
                Niech wyp*** ze swoimi glupotami do siebie i tam mieszaja ludziom we lbach, nam
                tam nie bedzie byle Niemiec bruzdzil i mowil, co sie ludziom nalezy, a co nie.
                • Gość: ja Re: Alez ci Niemcy sa glupi IP: 195.42.249.* 07.11.05, 13:24
                  Nie myl pojęć-spółdzielcze to nie to samo co komunalne!
            • Gość: iwona Re: Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć IP: *.chello.pl 06.11.05, 23:47
              Fakt, że jak już niemiecka spółka chciałabyć w porządku i kupiła te nieszczęsne
              lodówki, to można było je zostawić i poszukać jakiejś furtki, która pozwoliłaby
              ewentualnymi naprawami lub wymianą obciążyć lokatorów. Swoją drogą, życie bez
              lodówki to nie koniec świata, jak przedstawiają to Grażyna i ktoś tam. Ja
              mieszkałam bez lodówki z małym dzieckiem przez kilka miesięcy i przeżyliśmy.
              Zgadzam się, że standard mieszkań komunalnych nie powinien być lepszy od tego,
              na jaki mogą pozwolić sobie ludzie kupujący metry za własne pieniądze. Też
              chciałabym, żeby mi ktoś po prostu dał. I to z lodówką! O szafkach kuchennych
              nie wspomnę. Chyba jestem frajerką, bo za 40 mkw zapłaciłam 150.000 pln, z
              kredytem 80.000 do końca życia... Cholera, spotkała mnie gigantyczna
              niesprawiedliwość!!!
              • kropekuk Buhahaha!! To mi przypomina probe zakupu 07.11.05, 04:53
                mieszkania w Warszawie, do ktorego mialem doplacac za zabudowe kuchni. Do
                transakcji nie doszlo - wolalem wynajmowac, poki sie w mieszkanie mej polskiej
                zony nie "wzenilem" (aktualnie mieszkamy umnie, jaj chalupka wynajeta).
                Coz, ZDERZENIE KULTUR. Dla Niemca, jak i dla mnie (Bryt) NORMA w jakimkolwiek
                mieszkaniu jest wlasnie owo PELNE WYPOSAZENIE KUCHNI. Bez tegoz wyposazenia dom
                czy mieszkanie jest po prostu NIESPRZEDAWALNE, nie jest traktowane jako OBIEKT
                MIESZKALNY. Jak widac, w Polsce ciagle jak...w Bangladeszu:) Szkoda...
                • Gość: detektyw Re: Buhahaha!! To mi przypomina probe zakupu IP: 217.153.174.* 07.11.05, 12:41
                  Zaraz - nic nie skumałeś, czy sobie tylko takie jaja robisz?
              • the_cause [...] 07.11.05, 07:38
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                • the_cause usunięty? dlaczego? 07.11.05, 13:58
                  Napisalem, a raczej potwierdzilem, ze "przedpiśczyni" jest faktycznie frajerką
                  (sama siebie tak nazwala), skoro za klitke 40 metrow wybulila 150 tysiów (w tym
                  dożywotni kredycik na 80 tysiów). Rozumiem, ze w Wawie ceny wysokie są, ale to
                  ja już bym wolał dojeżdzać skądinąd, a mieszkanie mieć dla ludzi.
          • Gość: :))))))))) Brak mózgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:17
            Przecież te lodówki nie poszły z naszej kieszeni, tylko sponsor był hojny :P I
            miał kaprys - podarować ludkom lodówki. Nikt z lokatorów tych mieszkań nie
            zamawiał lodówek specjalnie...
            A to co zrobiły urzędasy, to "zabór mienia" :P
      • Gość: LEX BRAK PODSTAW PRAWNYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:39
        W tej sprawie istotny jest brak podstaw prawnych do usunięcia z lokali
        wspomnianego sprzętu. Lokale zamienne dostarczył najemcom inwestor niemiecki.
        Status tych mieszkań jest istotny ale tylko w części. Nawet jesli inwestor
        przekazał te lokale na własność Gminie Gdańsk , to nie utraciły one charakteru
        lokalu zamiennego dla okreslonych najemców. Dostarczenie tych lokali było
        obowiązkiem inwestora niemieckiego a zatem usunięcie elementów wyposażenia
        lokali zamiennych , na które zdecydowali się najemcy jest nieuprawnionym
        zaborem mienia.gdyby nawet traktować te elementy wyposażenia jako ponad
        standardowe to decyzja należał a do inwestora niemieckiego a nie do Gminy
        Gdańsk.
        Żadnych konsekwencji prawnych nie byłoby w przypadku pisemnego( umownego)
        uregulowania dodatkowych elementów wyposażenia pomiędzy wynajmującym (Gminą) a
        najemcą.
        NIESTETY MAMY KOLEJNY RAZ DO CZYNIENIA ZE SKRAJNĄ NIEKOMPETENCJĄ LEWNY I
        ADAMOWICZA W KWESTII POLITYKI MIESZKANIOWEJ. O panu Skurasie szkoda mówic bo on
        nie jest winny temy ze przyjeto go na takie stanowisko, skoro nie był
        kompetentny na starcie to Adamowicz i Lewna ponosza tego konsekwencje.
        • Gość: biały Re: BRAK PODSTAW PRAWNYCH, że co?? IP: *.artnet.pl 03.11.05, 14:03
          A czy w umowie miedzy miastem - developerem i najemcą było coś napisane o
          lodówkach?? Jezeli nie a lokale te stały sie lokalami gminnymi to standartowe
          wyposażenie okreslają przepisy, o lodówkach milczą. Szkoda, ze Niemcy z ECE nie
          zdecydowali się na założenie kryształowych kibli.
        • Gość: CYNIK Ale bzdury gadasz. IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.11.05, 10:22
          To miasto jest obecnie właścicielem tych lokali i ich wyposażenia. I to
          właściciel ma wyłączne prawo decydowania co z należącym do siebie wyposażeniem
          lokali zrobić, a nie były właściciel - niemiecki inwestor.
          • Gość: Thea Re: Ale bzdury gadasz. IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:42
            Gość portalu: CYNIK napisał(a):
            > To miasto jest obecnie właścicielem tych lokali i ich wyposażenia. I to
            > właściciel ma wyłączne prawo decydowania co z należącym do siebie wyposażeniem
            > lokali zrobić, a nie były właściciel - niemiecki inwestor.
            ========================================================================
            twoim zdaniem, to zaraz ukrasc cudze dary i nie zyczyc innym?
      • Gość: Niunia [...] IP: *.such.nat.hnet.pl 03.11.05, 18:01
      • Gość: maruda diger, Ty chyba jesteś równie nienormalny, jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:43
        urzędasy "made in Poland". To, co opisano w artykule, to własnie przykład
        myślenia dialektycznego i "millerowskiego" (kaczaki jeszcze kretynów nie
        powymieniały). Nie dać im (nawet z nieswojego), żeby tylko nie mieli za dobrze.
        Zazdrościsz kretynku?
        Wystarczy, żeby urzędasy napisały kwitek, że za lodówki nie biorą
        odpowiedzialności, bo nie są standardowym wyposażeniem mieszkania komunalnego
        (w Polsce tylko). Ale lodóweczki spodobały się urzędasom i postanowili
        je "skroić" do swoich gabinecików, biur, itp.
        Skoro ktoś zrobił coś dla ludzi, których niejako "zmusił" do przeprowadzki, to
        czemu nie mają mieć lepiej?

Rozumiesz kretynku?

P.S. Nawet nie jestem z Pomorza, więc nie kituj mi w odpowiedzi o mojej
        interesowności.
      • Gość: saper Re: Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć IP: *.pata.pl 06.11.05, 22:40
        w pełni popieram, ja sobie mieszkanie musiałem kupić i wyposażyć za swoje
        pieniądze, a cały podatek poszedł na jakichś nierobów, którzy potrafią tylko
        się mnożyć jak króliki i wyciągać łapy po nie swoje.
        • Gość: Thea Re: Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:39
          Gość portalu: saper napisał(a):
          > w pełni popieram, ja sobie mieszkanie musiałem kupić i wyposażyć za swoje
          > pieniądze, a cały podatek poszedł na jakichś nierobów, którzy potrafią tylko
          > się mnożyć jak króliki i wyciągać łapy po nie swoje.
          ============================================================================
          Byly te lodöwki z twojego podatku placone, co innych obchodzi twöj podatek?
          Kiedy wydorosniecie i zaczniecie byc ludzmi normalnie myslacymi?
          • rpm4 Re: Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć 07.11.05, 14:37
            Nieważne z czyjego podatku. Chodzi o zasady. Nieroby zamiast sie mnożyć bez
            opamiętania, chlać i zyć na cudzy koszt niech sie wezmą do roboty.A nie
            przyzwyczajać ich do pasożytowania!!
        • olias tak! ale wcześniej ukradłeś jedną firmę państwową 07.11.05, 07:41
          państwu! ciekawi cię skad wiem?
      • Gość: ~Matt [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:51
      • Gość: maro Re: Mieszkania komunalne należy ponadto wypozażyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 00:49
        lubisz popyskować, zrealizuj sie w zakresie emerytur dla SB-kow, ZBOWiDowców, utrzymywaczy byłego ustroju, kilkudniwoych prezesów państwowych chwilę temu społek -ktorzy tytulem odprawy uzyskuja kilka mln kochanych przez Ciebie PLN-ów. Jedynie w PL ok60% lokali mieszkalnych jest w rekach prywatnych, komunalne mieszkania są NORMĄ funkcjonowania swiata normalnego do z ktorego Ty si e swą wypowiedzia wylkuczasz. Kolega mój wyjechał z tego pieknego -PL krajy, po kilku miesiącach uzyskał w GB skierowanie do lokalu gminnengo, a pracuje w wykończeniówce mieszkaniowej - żaden krezus rynku pracy -normalny czlek. Nie objął go bo nie chciał 2-pkojowego tylko 1-pok by nie placic bez potrzeby. Spokojnie czeka na mniejsze 1-pok, tamto może objąc w kazdej chwili. TO JEST miszlanictwo komunalne= dostrepne nawet dla obcokrajowca. Nawet, ale nie od Ciebie, ponieważ i serce małe i rozum nie za duzy posiadasz, kasy troche moze lokalnie zrobileś i tyko tym potracisz mierzyć. W latach 5--tych byłbyś bolszewikiem idealnym. lata sie znieniają, ludzie - typy postaw -jak świat swiatem -powoli..
      • olias a gó.. cię obchodzi co Niemcy dają tym ludziom 07.11.05, 07:30
        za swoją forsę!
        • fuutott Re: a gó.. cię obchodzi co Niemcy dają tym ludzio 07.11.05, 11:46
          Kwas, a wystarczyło powiedzieć że te lodówki to jako bonus i nikt by się napewno o wymiane nie zwrócił. A teraz ktoś się nachapie na aukcji na której pójdą za grosze.
    • Gość: szwajcarski bogacz a ja mam gdzies te lodowki IP: *.131.78.83.cust.bluewin.ch 02.11.05, 21:13
      a ja mam wszystkich gdzies jestem bogaty i bede bogaty a to ze innni dostana
      lodowke czy nawet mieszkanie to mnie nie obchodzi bo coz to jest w obliczu
      mojego bogactwa na ktore tak ciezko pracuje. a wszystkim niedolegom
      nieudacznikom zazdrosnikom i innym ofiarom losu zycze kolorowych snow!(niech
      wam sie przysnia pomysly na zrobienie fortuny)
      • Gość: ALEX Re: a ja mam gdzies te lodowki IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:20
        Badz bogaty i mysl ze dzieki temu jestes szczesliwszy od innych. Spedzaj w
        pracy po 10h i nie zapominaj o pracy w sobote. Potem obowiazkowy sex z zona - w
        koncu tylko niedziele masz wolna. A w niedziele browarek z kolegami.

Moj byly pan tez tak zyje. Od paru dni na szczescie beze mnie. Lepiej jest
        chyba zyc bez lodowki i miec prawdziwych przyjaciol niz miec fure kasy i ludzi
        ktorzy wypna sie gdy pieniedzy zabraknie.

Pozdrawiam
    • pawelo04 Re: Standardowo bez lodówek 02.11.05, 22:47
      Po co im lodówki? Pracowałem niegdyś w okolicach i pamietam przyjemniaczków
      mieszkających przy Kosciuszki 5 AiB. Prędzej zasiliły by konto właściciela
      skupu złomu niz zaczęły by służyć jako wyposażenie kuchni.
      Proponuję samemu zapracować na lodówki tym bardziej, że trafiło się z nowymi
      mieszkaniami jak ślepej kurze ziarno.
    • maruda.r Kołchoźnicy z UM zniknęli lodówki 02.11.05, 23:47

Miejscy urzędnicy uznali jednak, że lodówki zawyżyłyby standard mieszkań
      komunalnych, i zamknęli je w magazynie

Pomijam już usprawiedliwianie zniknięcia lodówek mentalnością wprost z kołchozu.
      Zapytam, co miało sie stać z lodówkami? Miały zgnić w depozycie czy w trosce o
      standard miały trafić do mieszkań urzędników miejskich?

• Gość: ogio bzdura IP: *.such.nat.hnet.pl 02.11.05, 23:57
        W kolchozie wszystko dostawali za darmo, a więc niczym nasi bohaterowie z
        darmowych mieszkanek nalezały sie równiez lodoweczki.
        Weź łowcę afer pana dziennikarza za ręke i sprawdźcie uważnie w ktorym
        magazynie je trzymają. Moze załapiesz się na którąś z nich i zal przestanie Ci
        tyłek ściskać.
        • Gość: maruda Re: bzdura IP: *.gdynia.mm.pl 03.11.05, 07:33
          Gość portalu: ogio napisał(a):

> W kolchozie wszystko dostawali za darmo, a więc niczym nasi bohaterowie z
          > darmowych mieszkanek nalezały sie równiez lodoweczki.
          > Weź łowcę afer pana dziennikarza za ręke i sprawdźcie uważnie w ktorym
          > magazynie je trzymają. Moze załapiesz się na którąś z nich i zal przestanie Ci
          > tyłek ściskać.

To niby żal ma mi tyłek ściskać, że urzędniczy kołchoz mi zamiar przywłaszczyć
          sobie lodówki?

• Gość: Thea Re: Na to sa dzienikarze, zeby wykrywali nieprawid IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:33
          I bardzo dobrze, ze ten artykul ukazal sie w Gazecie Wyborczej, ze to
          opublikowano. Inaczej kradziez by przeszla przez palce.
    • Gość: warszawiak pierwszy krok nowego prezydenta RP IP: *.acn.waw.pl 03.11.05, 00:15
      c
    • haselback Re: Standardowo bez lodówek 03.11.05, 00:27
      Bo padnę. Panie Szaro weź pan rusz tylek na miasto i napisz coś ciekawego,
      choćby o postępach prac przy budowie hotelu na Długim Targu/Powroźniczej. Wiem,
      ze artykuły o lodówkach pisze się przyjemniej bo nie trzeba tyłka ruszyć spod
      biurka, ale czy czytelnika GW interesuja takie bzdety? No chyba, że piszecie te
      mądrosci wespół z dziennikarzami faktu.
    • leszek.sopot standardy 03.11.05, 00:36
      przychodzi pani z administracji i... tu dach nprzecieka, tu klatka schodowa się
      wali, tu drzwi wejściowe już wypadły z zawisaów... Pani przechodzi i idzie
      dalej. Nagle wchodzi do nowego mieszkania zbudowanego w niemieckim
      standardzie... Aż dziw, że nie zawołała brygady deremontowej by nadać
      mieszkaniu komunalnemu, jak i całemu domowi, gdański standard.
    • Gość: wyborca Zabrali lodowki ale dadza czajniki bezprzewodowe IP: 80.50.42.* 03.11.05, 07:57
      Gdanskie PO "pomaga" potrzebujacym.
    • Gość: andronikos ŻENADA- GIEREK WIECZNIE ŻYWY IP: *.gda.cdp.pl / *.gda.cdp.pl 03.11.05, 08:22
      Wystarczy nie ujmować lodówek w spisie zdawczo - odbiorczym i po sprawie.
    • bopin A co 03.11.05, 09:04
      Nie ma tak, że jedni mają lepiej, a drudzy nie, wszyscy równo, bez lodówek. Ale
      ta ostrożność urzędnika, że jak się zepsuje... Przecież lodówki mają gwarancję
      producenta?
    • princealbert Re: Standardowo bez lodówek 03.11.05, 09:51
      hahaha, tylko w Polsce!

Ladny widok za oknem - ponad standard! Jutro przyjdzie urzednik i nalozy dykte!
    • Gość: zdziwiony Re: Standardowo bez lodówek IP: *.cable.satra.pl 03.11.05, 09:56
      Wczoraj widziałem ogłoszenie zamienie 3 pokoje komunalne ul. Piekarnicza nowe
      budownictwo na kawalerkę własnościową Żabianka. Tak myśle że jak by te lodówki
      tam były to już w komisie by stały :) Współczuje tylko tym co kupili sobie
      mieszkania u dewelopera i mają nagle zajebiste sąsiedztwo za ścianą.
      • maruda.r Re: Standardowo bez lodówek 03.11.05, 10:29
        Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> Wczoraj widziałem ogłoszenie zamienie 3 pokoje komunalne ul. Piekarnicza nowe
        > budownictwo na kawalerkę własnościową Żabianka. Tak myśle że jak by te lodówki
        > tam były to już w komisie by stały

I tak by trafiły do komisu - wystawione przez urzędników magistratu.

• kalinowski11 Re: Standardowo bez lodówek 03.11.05, 10:39
          A może do gabinetów trafią ? :)
      • Gość: Niunia Re: Standardowo bez lodówek IP: *.such.nat.hnet.pl 03.11.05, 17:54
        Super, że wogóle ludzie którzy tu piszą mają jakiekolwiek pojęcie o tym co sie
        tutaj dzieje... nie czepiaj się do sąsiedztwa z za ściany... Ciesz się, że to
        nie ty tutaj mieszkasz!!! Masz szczęście, że masz lepszych sąsiadów :P
    • Gość: kottka Re: Standardowo bez lodówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 10:51
      jak to gdzie trafią?? po cichu do krewnych-i-znajomych urzędników. dziwne pytanie
    • hera9 Dla pracownikow wladz miasta Gdanska 03.11.05, 12:11
      lodowka to luxus.WC,tez powinno byc w szopce za domem.Ciepla woda w domu-po co
      komu!!
      • Gość: CYNIK Re: Dla pracownikow wladz miasta Gdanska IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.11.05, 10:18
        Każdy powinien mieć takie luksusy na jakie sobie zarobi. Nie widzę powodu aby
        fundować komuś wyposażenie kuchni za pieniądze podatników.
        • ciumcia Re: Dla pracownikow wladz miasta Gdanska 06.11.05, 23:18
          Ale to było za pieniądze niemieckiej spółki budowlanej a nie za Twoje.
          • Gość: Thea Re: Dla pracownikow wladz miasta Gdanska IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:20
            a czy oni to rozumieja, zaciemnia ich zawisc i nienawisc do tych co mieli je
            dostac.
    • Gość: mironq Re: Standardowo bez lodówek IP: *.uje.nat.hnet.pl 03.11.05, 13:03
      A szafki też zabrali? Powinni jeszcze porysować ściany i nasikać na klatce
      schodowej żeby się standard nie podwyższył.
    • Gość: Piotr Re: Standardowo bez lodówek IP: *.cable.satra.pl 03.11.05, 15:33
      Kaczory z PiSu przed wyborami straszyły, że jak wygra PO to z lodówek zniknie
      żarcie. Jak widać Kaczki wcale nie straszły na wyrost, a urzędnicy PO posunęli
      się jeszcze dalej - wynieśli lodówki.
    • gieroy_asfalta rozchodzi się o to, ze gdy lump... 03.11.05, 16:09
      ...dostanie lodówkę jako wysposażenie, to trzeba mu bedzie do końca życia
      kupować lodówkę.
    • Gość: ja Re: Tak właśnie rządzi PO IP: 62.87.128.* 06.11.05, 21:38
      !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: zgred Re: Standardowo bez lodówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:40
      Dzieci jesteście. Te lodówki miały powędrować za jakiś czas do mieszkań
      urzędników miejskich, gdyby nie te głupie pismaki...
    • incipit Kretynizm odbiurkowy 06.11.05, 21:44
      Od stołka przy biurku dostaje się ostatnio coraz częściej odmóżdżenia. A może
      wskazać publicznie konkretną osobę która podjęła kretyńską decyzję. I na tablicę
      zasłużonych = pręgierz przed urzędem - ze zdjęciem oczywiście.
      • Gość: Thea Re: Kretynizm odbiurkowy IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 22:21
        Wstyd wobec inwestora. Jak opinia idzie o was w swiat ludzie.
        Mieszkam w Niemczech, znam tutejsze porzadki i obyczaje.
        Tu by sie zaden nie wazyl takiego tryku zrobic.
        Skoro wykonawca tak postanawia, slowo swiete, tak ma byc wykonane.
        W Polsce jak widac co dziura w miesie siedzeniowym, takie zdanie,
        by zaden nie mial z tego korzysci.
        Mieszkania na pewno zostaly wybudowane i wyposazone przez Niemcöw,
        nie dajcie sie ludzie oszukac, interweniujcie u inwestora, niech z
        takimi rzadcami w ratuszu porzadek zrobi.
        Polski porzadek, polska niezyczliwosc!!!
        Wstyd!!!!
        Jak was widza tak o was pisza i maja o was takie zdanie.
        Nic dziwnego ze niezbyt opinie w swiecie macie, szczegölnie po ostatnich wyborach.
        • Gość: Mux Re: Kretynizm odbiurkowy IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.05, 02:55
          Liebe Thea warum ihr und nicht wir...

> Skoro wykonawca tak postanawia, slowo swiete, tak ma byc wykonane.

Zastanow sie co ty wypisujesz!
          Ja tez mieszkam w Niemczech i pierwsze slysze zeby to wykonawca mial slowo swiete...
          Sprawdz sobie w Duden roznice miedzy Auftraggeber und Auftragnehmer...

Jakie to typisch polnisch - wyjechac na zachod i swiecic (sianem)
        • Gość: HGrzybek Re: Kretynizm odbiurkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:10
          Nie kretynizm, ale przepisy. Wiem, cos o tym, bo przez jakiś czas tym się
          zajmowałam. Zrezygnowałam, bo nie chciałam sie użerać z bandą śmierdzących
          kretynów, którym się wszystko należy. Poza tym musiałam sobie kupić mieszkanie
          (mam dwoje dzieci) a za pensję urzędnika nawet nie było o czym marzyć.
          Jeżeli lodówka jest w mieszkaniu, za jej remont odpowiada miasto. Koniec.
          Kropka.
          I każdy socjalny sie o to upomni - możesz mi wierzyć.
          Też mieszkałam w Niemczech i zgadzam się, że tam standard mieszkań komunalnych
          jest wyższy - ale za to przeciętnie zarabiający Niemiec może sobie pozwolić na
          mieszkanie o odpowiednim standardzie (a nie gnieść się z dwójką dzieci na 36
          metrach). U nas komunalni i socjalni maja najlepiej - a to chyba juz paranoja.
          Zamiast obrażać ludzi, którzy w tej paranoi żyja, zastanów się może dlaczego
          ktos, kto nie sieje i nie orze ma lepiej od tego, który ciężko pracuje.
          Niemiecka lodówka jest tu tylko pretekstem, aby zastanowić się nad
          powiększająca się grupą ludzi, którzy nie kiwnęli palcem, aby przyczynic się do
          poprawy życia w tym kraju.
          Skończyłam
    • Gość: na temat Oto Polska wlasnie: urzednicza, bezduszna i glupia IP: *.fbx.proxad.net 06.11.05, 22:16
      Nawet jesli argument jest do zaakceptowania to przeciez byl znany w momencie
      instalowania lodowek. Ale nie urzednikom sie zdawalo, ze moga "cichcem"
      zdeponowac lodowki w "zapomnienie" by sie potem nimi podzielic.
      Zalosne, malostkowe, bemozgowie urzednicze !
      • Gość: Thea Re: Oto Polska wlasnie: urzednicza, bezduszna i g IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 22:30
        To jest czyste zlodziejstwo i nie dotrzymanie woli inwestora!!!
        Zeby inwestor jeszcze nie poszedl pod sad z takim incydentem.
        wtedy panowie i panie z ratusza dowiedzieli by sie jaka kara
        za takie czyny grozi.
    • Gość: mee... W GDANSKU RZADZI...PO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.05, 22:17
      ...ich liberalizm...niczym golebica na ich glowami sie unosi...nie dosc ,ze
      gdansk w zapasci to jeszcze te lodowki...co by bylo gdyby ich rzady rozlaly sie
      na cala polske...spojzcie na gdansk...-)))
    • Gość: lawral Re: Standardowo bez lodówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:20
      Moja kuzynka mieszka od lat 70 tych w Szwecji w mieszkaniu komunalnym, przez 30
      lat jej mieszkania trzy razy zmieniano jej kuchnię lodówkę i meble kuchenne, to
      jest standard mieszkania komunalnego na Zachodzie. A lodówki w Gdańsku pewnie
      zgniją gdzieś w magazynie. Niemcy wybudowali mieszkania zgodnie z normami
      niemieckimi. Rzygać się chce jak się to czyta.
      • Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 22:22
        Wstyd wobec inwestora. Jak opinia idzie o was w swiat ludzie.
        Mieszkam w Niemczech, znam tutejsze porzadki i obyczaje.
        Tu by sie zaden nie wazyl takiego tryku zrobic.
        Skoro wykonawca tak postanawia, slowo swiete, tak ma byc wykonane.
        W Polsce jak widac co dziura w miesie siedzeniowym, takie zdanie,
        by zaden nie mial z tego korzysci.
        Mieszkania na pewno zostaly wybudowane i wyposazone przez Niemcöw,
        nie dajcie sie ludzie oszukac, interweniujcie u inwestora, niech z
        takimi rzadcami w ratuszu porzadek zrobi.
        Polski porzadek, polska niezyczliwosc!!!
        Wstyd!!!!
        Jak was widza tak o was pisza i maja o was takie zdanie.
        Nic dziwnego ze niezbyt opinie w swiecie macie, szczegölnie po ostatnich wyborach.
        • Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 22:33
          Jeszcze tego trzeba zeby tu w Niemczech Bild-Zeitung (popularny brukowiec) o tym
          napisal. Wtedy bedzie piekna opinia o polskich biurokratach.
          • Gość: Mux Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.05, 03:00
            Kto czyta Bild ten czyta.
            Nie wiedzialem ze Bild jest gazeta opiniotworcza.

• Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.05, 18:06
              To jest brukowiec zadna gazeta opiniotwörcza.
              Ale ona o wszystkim pisze, szczegölnie takie rzeczy szybko chwyta i to w
              brutalny sposöb.
              • Gość: Mux Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 08.11.05, 19:35
                No i otoz to.
                Nikt sie jednak nie powoluje w Polsce na Superexpressy czy Nasze Dzienniki.
                Twoja uwaga o Bild jest jak najbardziej nie powazna.
        • me-e Re: Standardowo bez lodówek 06.11.05, 22:36
          Gość portalu: Thea napisał(a):

> Wstyd wobec inwestora. Jak opinia idzie o was w swiat ludzie.
          > Mieszkam w Niemczech, znam tutejsze porzadki i obyczaje.
          > Tu by sie zaden nie wazyl takiego tryku zrobic.
          > Skoro wykonawca tak postanawia, slowo swiete, tak ma byc wykonane.
          > W Polsce jak widac co dziura w miesie siedzeniowym, takie zdanie,
          > by zaden nie mial z tego korzysci.
          > Mieszkania na pewno zostaly wybudowane i wyposazone przez Niemcöw,
          > nie dajcie sie ludzie oszukac, interweniujcie u inwestora, niech z
          > takimi rzadcami w ratuszu porzadek zrobi.
          > Polski porzadek, polska niezyczliwosc!!!
          > Wstyd!!!!
          > Jak was widza tak o was pisza i maja o was takie zdanie.
          > Nic dziwnego ze niezbyt opinie w swiecie macie, szczegölnie po ostatnich
          wybora
          > ch.

...jakim prawem polske za to winnisz...za decyzjami stoja ludzie z rzadzacej
          partii...to nie polska jest winna ...to ludzie...
          • Gość: Tomek Re: Standardowo bez lodówek IP: *.such.nat.hnet.pl 06.11.05, 22:48
            Wyburzono własność komunalną i ją odbudowano, w gest nie wierzę - to nie ten
            świat. Po prostu Niemcom popindoliły się standardy. Może to i smiesznie
            wygląda, ale do zaboru mienia temu daleko. Miasto ma prawo dysponowac swoją
            własnością i tyle.

Chcę wierzyć, że rozdysponuje nią dla dobra społeczności (np. da naprawdę
            potrzebującym) - jak będzie pokaze życie. Rzecz w tym, że w powyższym jak na
            razie afery nie ma za grosz.

Jezeli nawet to był gest inwestora, to nie zadbał ów inwestor o formalności i
            gest schrzanił - w takim układzie jak to się odbyło, to miasto musiałoby
            dokonać darowizny na rzecz mieszkańców, a ci zapłacić podatek od darowizny. A z
            kolei tworzenie klauzul w umowie najmu itd. niosłoby za sobą konieczność
            obciążenia lokatorów opłatą za użytkowanie lodówki. Taki gest to nie do końca
            gest, a raczej mocno chybiony ochłap.

Tłumaczenie miasta jest prawidłowe - nie powinno się tworzyć precedensów,
            jeżeli standard mieszkania komunalnego w Polsce lodówki w wyposazeniu nie
            przewiduje. Byłoby to najzwyczajniej w świecie niesprawiedliwe wobec tych,
            którzy takowej lodówki w komunałce nie dostali (nie wspominając o tych co sami
            zarobili na swoje mieszkanie).

• Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 22:54
              to jest zlodziejstwo cudzego mienia!!!!!
              Zlodziejstwo, ktöre sie glupio tlumaczy.
              Wydal gdanski ratusz na te lodöwki pieniadze czy niemiecki inwestor?
              Taki macie porzadek w tym (?) kraju?
              Nic dziwnego ze jest jak jest i lepiej byc nie moze z jakiego wzgledu?
              • Gość: Mux Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.05, 03:07
                Taki twoj kraj jak i moj.
                Co ty sie na ludziach tak wyzywasz!
                Tacy jak ty psuja opinie polonii na zachodzie.
                Wydaje ci sie ze jestes lepsza?
                Tylko ci sie tak wydaje.
            • me-e Re: Standardowo bez lodówek 06.11.05, 22:55

>
              >
              ...lodowka to nie luxus to standart...co na to sanepid...czy bedzie czekac jak
              ktos sie zatruje ...salomonela dajmy nato...
              • Gość: :) Re: Standardowo bez lodówek IP: *.delfnet.pl / *.crowley.pl 14.11.05, 07:03
                pewnie - wyrzucić lodówki
          • Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 22:51
            Ktos ta partie wybral, nie myslisz ze sama z nieba spadla?
            • Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.05, 23:03
              ...jak ty na to wpadlas...pojde dalej ...glupie przepisy sie zmiena razem z
              partia , ktore je wymyslila...-)))

...Gość portalu: Thea napisał(a):

> Ktos ta partie wybral, nie myslisz ze sama z nieba spadla?

• Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:05
                idz do pralata sie poskarzyc, albo ofiaruj je w ofiarze, nic innego nie idzie ci
                na to odpowiedziec.
                • Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.05, 23:09
                  ...idzie nie idzie ale opowiedzialas...zlosnico...-)))

...Gość portalu: Thea napisał(a):

> idz do pralata sie poskarzyc, albo ofiaruj je w ofiarze, nic innego nie idzie
                  c
                  > i
                  > na to odpowiedziec
                  • Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:13
                    skoro wam nic do tych glöw nie wchodzi, co zrobic z wami?
                    • Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.05, 23:15
                      ...czy ty droga Thea niepracujesz czasem na niemieckiej koleji...-)))

Gość portalu: Thea napisał(a):

> skoro wam nic do tych glöw nie wchodzi, co zrobic z wami?
        • Gość: Mux Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.05, 03:03
          Ale sie rozpisalas...
          Powtarzasz sie! Po co rozmieszczasz identyczne posty, za malo ci chyba uwagi ci
          Niemcy poswiecaja i odbijasz sobie na polskim forum.
    • Gość: żelazko i grosik sorry ze nie w temacie ale... IP: *.futuro.pl 06.11.05, 22:22
      jakie centrum i gdzie?
      Ktos z Gdanska moze wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka