Gość: filut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:25 Tak będzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fircyk Re: WYBORY 26 marca 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 20:42 naprawdę ? Skąd wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: WYBORY 26 marca 2006 IP: *.chello.pl 28.01.06, 13:27 No to obstawiamy wyniki: PiS = 43 % PO = 34 % Samoobrona = 8 % SLD = 8 % Inni pod kreską. Reszty dokona ordynacja d'Honta = czyli PiS "na styk" rządzi samodzielnie. Dobić złodziejskie układy III RP! Czekamy na IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.l. PO jest jedyną logiczną opcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:25 PO jest jedyną logiczną opcją polityczną dla Polski. Żałuję, że wygał PiS. Marcinkiewicz, muszę przyznać, że mnie pozytywnie zaskoczył i najchętniej widziałbym go w przyszłym Rządzie tworzonym przez PO (Jeśli udałoby się PO wygrać wybory). Bracia Kaczyńscy po 100 dniach rządów potwierdzili moje najgorsze obawy: * chęć stworzenia władzy absolutnej * zrujnowanie stosunków z Rosją oraz pogorszenie stosunków z Niemcami - bardzo złe dla biznesu * obietnice bez pokrycia (oszukiwanie wyborców) dotyczące socjalu a bezdomnych wciąż przybywa (bez środków do życia!) * nieprzyjazne prawo dla biznesu oraz cheć "ręcznego" sterowania największymi firmami w Polsce (np PGNIG, Orlen, Lotos, Kghm, PKO BP i inne) * utrzymanie podaków z zysków na giełdzie, które głównie uderzają w małych i średnich inwestorów (duzi i tak mają metody minimalizacji podatków poprzez skomplikowane transfery zysków za granicę-cooking books które jest w Polsce powszechne przy milczącej aprobacie skarbówki) * prawie każda wpowiedź braci Kaczyńskich to manipulacja, lub oszustwo. * Zachowują sie (b.Kaczyńscy) jakby złapali tron cara - czyli brak pokory a bez tego nie można być dobrym Prezydentem/szefem partii. Wiem, że wilu ma podobne zdanie czy uda się zmienić Rząd? czas pokaże. Taki naród jakich sobie wybierze polityków do rządzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut obstaję przy swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:14 Prezydent jest bliski podjęcia decyzji o rozwiązaniu parlamentu - info ze źródeł zbliżonych do kierownictwa PiS. Według tych źródeł, miałoby to nastąpić jeszcze dzisiaj. Prezydent wystąpi dzisiaj w telewizji - poinformował w Maciej Łopiński, minister w Kancelarii Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś