Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich Trójmieszczan.

11.11.02, 14:41
Wczoraj poruszane były w Krakowie sprawy kopców. Pomyślałem, że chciałbym
kiedyś uczestniczyć w Gdańsku w sypaniu kopca ku czci wolności, która wyszła
z Gdańska i stała się Prezydenturą Polski. Planujecie coś takiego w mam
nadzieję odległej przyszłości?
Obserwuj wątek
    • Gość: kuńpolski Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.libre.retevision.es 11.11.02, 16:01
      Przyjeżdżaj. Zapraszamy. Masz do dyspozycji parę plaż trójmiejskich...tylko
      przywieź swoje wiadereczko i łopatkę i...stawiaj sobie kopczyków i babek do
      oporu!
      • Gość: czyt. Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.proxy.aol.com 11.11.02, 16:11
        Przyjezdzaj,planujemy zakopcowac naszych politykow.czyt
        • gregry Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 17:04
          Oj niewdzięcznicy :)....

To Kraków jest bardziej dumny z honorowego obywatela Gdańska niż Gdańszczanie?
          Takie coś może się zdarzyć tylko w Polsce. Bo na pewno nie na świecie który
          poszukuje wciąż wielkich autorytetów, którymi może edukować świadomość narodową
          swych krajów. Za Lecha oddaliby serca.
          Ja mogę oddać.
          • Gość: kuńpolski Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.libre.retevision.es 11.11.02, 19:26
            Chcesz "autorytetowi" oddać serce?!?...cwaniur z Ciebie - nic nie ryzykujesz,
            bo wiesz, że go nie weźmie...nie jest ze złota ani z dolarów!
            • gregry Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 20:57
              Oj biada naszemu nieinteligentnemu narodowi. Pewnie prędzej postawiliby pomnik
              Michaelowi Jacksonowi, bowiem Amerykanie dbają o swoich idoli i Polacy nie
              nasłuchali się od nich o nim złych plotek. Amerykanie potrafią wykorzystać
              każdego do promowania swojego kraju. A skłócona Polska nie potrafi w
              najważniejszych sprawach zamknąć tak po jednej jak i drugiej stronie sceny
              politycznej ‘dzióba’ i nie ‘siać’ w społeczeństwie złośliwych plotek
              szkodzących całemu narodowi, który podchwytuje je i powtarza jak dziecko nowe
              słowa.
              Jedni na drugich tak 'najeżdżają', że aż mi wstyd. A 99 procent słanych w lud
              plotek jest po prostu kłamstwem a co najgorsza kłamstwem nie związanym z
              chwilą, w której zostaje wypowiedziane i służy przeważnie nieczystej grze
              politycznej. Taki nieuczciwy polityk następnie wygrywa a krzywda, jaką zrobił
              historii/narodowi/człowiekowi pozostaje. brrrr
              Lech zrobił coś, czego nie zrobił nikt przez tyle lat ucisku. Nasi yntelygenci
              siedzieli cichutko. Nawet, jeśli Lech byłby głuchoniemy i np. nie potrafił w
              ogóle mówić i nie byłby w ogóle inteligentny (jak małpka) to nie umniejsza
              tego, co zrobił dla narodu. Ci ludzie, którzy próbowali zrobić z niego prostaka
              ci sami, którzy w czasach ucisku siedzieli cicho teraz piastują wysokie urzędy.
              Media zawsze robiły wszystko by ukazać naszego Lecha w złym świetle a tak
              naprawdę to, jeśli tylko chcą to siła mediów jest tak wielka, że nawet z małpki
              można zrobić profesora (wystarczy zadawać odpowiednie pytania i pozwolić się
              przygotować kandydatowi). Media dla swych niecnych celów wolały jednak
              wykorzystać tą wielką swoją moc w drugą stronę robiąc z Lecha prostaka, którym
              nie jest. Bynajmniej!
            • knovak Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 20:59
              Gregry, rozmiawiaj z ludźmi z Gdańska.
              A nie z trollami nadającymi z adresów IP "*.libre.retevision.es"
              albo "*.proxy.aol.com" którzy akurat z Gdańskiem mają niewiele wspólnego. Może
              kiedyś, na pewno nie teraz.

Rzecz do dyskusji.
              • gregry Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 21:17
                Masz rację. Po prostu ciężko tutaj zorientować się, kto jest kim.
                Co do "nie teraz": tu znowu całkowita racja.
                Pomyślałem jednak, że już warto byłoby zacząć odkręcać to, co zrobiły media i
                niegodziwi żądni władzy i pieniędzy ludzie.
                Wtedy, gdy widziałem Lecha niosącego Flagę igrzysk olimpijskich w Salt Lake
                City to jednocześnie z tym, że zrobiło mi się miło to pomyślałem: „czemu w
                Polsce tak go nie wielbimy i nie doceniamy?". Moim zdaniem takie otwarcie Kopca
                Kościuszki powinien był wczoraj inaugurować Lech Wałęsa a nie facet z PZPR:
                Kwach, z partii, która nam tą wolność odebrała.
                Wiele przykładów podawać...
                • knovak Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 21:24
                  No cóż, nie to forum (przynajmniej ostatnio ;-( ).
                  Pomysł na kopiec "S" - niegłupi. Kto wie, czy nie za późno. Choć pewnie mnie
                  jakiś wielbiciel PRLu tu zaraz za to napadnie...

• Gość: L.Padluch Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.libre.retevision.es 11.11.02, 21:33
                Co Ty Tate taki cięty na tych "trolli"?!? Jeszcze niedawno wami rządzilim z
                waszego wyboru. Teraz pogolilim wąchy, brody i pejsy i moczym tłuste odwłoki w
                basenach naszych wylli na takich tam Lazurowych Wybrzeżach. U was Adamowicz a u
                nas słoneczko i 25 stopni. Pozdrawia z "libre"/wisz, że to "wolność"?/ bywszy
                kuńpolski. PS. Pozdrów od nas nasz Niedościgły Wzorzec - waszego
                excysorza..pewnie masz blisko do niego..tylko uważaj na kałuże i błotko, bo ono
                tam czarne. PS2. Jak znam przyzwyczajenia i nostalgie Wodza, to on teraz w
                swojej Hameryce-na Bermudach i Bahamach, więc się nie fatyguj.
                • gregry Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 21:40
                  Albo ja jestem ciężko kapujący albo tego nie da się czytać a co dopiero
                  zrozumieć. Ale stawiam na to, że to ja jestem taki tępy.
                  • knovak Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 22:29
                    ;-)))
                    • les1 Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 22:47
                      Latwo sie wam smiac...a ja nadal nie wiem co znaczy slowo "troll" ani skad to
                      slowo pochodzi?
                      Ktokolwiek sie pofatyguje i wyjasni to osobie niezbyt "jasnej"..???
    • gregry Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 22:11
      Jeśli dojdzie do takiego ogólnopolskiego sypania to ja zapowiadam już
      przywiezienie ziemi z Krakowa na wynajętej przyczepce samochodowej. Jeśli każdy
      czujący potrzebę zrobiłby to samo to byłby naprawdę wielki kopiec :)
      PS
      Tylko należałoby go wybudować jakoś nowocześnie z wykorzystaniem projektu
      architektonicznego i nowoczesnych materiałów, aby nie rozleciał się po ulewie
      stulecia tak jak kopiec Kościuszki przed remontem (teraz po remoncie jest
      utworzony nowocześnie).
      Porównywalnie kopiec Krakusa usypany przez przybyłych na ziemie Krakowskie w
      zamierzchłych czasach Celtów był wybudowany nie do końca znaną przez
      współczesność metodą, ale w sposób, że do tej pory nie wymaga remontu. Czyżby
      dawniejsi budowniczowie mieli lepszą wyobraźnię?

Link:
      www.nowa-huta.krakow.pl/wanda.htm
    • Gość: kuńpolski Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.libre.retevision.es 11.11.02, 22:27
      Wielkie brawa dla pomysłodawcy sypania Kopca Pod Wezwaniem w Adamogdańsku. Im
      wcześniej tam położymy Znamienite Postacie, tym lepiej dla Ludu
      Nadmotławskiego. Ja ze swej strony deklaruję parę kilo cieplutkiego, złotego
      piaseczku z plaż śródziemnomorskich.
      • gregry Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 23:12
        To jest pomnik, a nie mogiła wodza z nim wewnątrz. To tylko nazwa w
        przenośni: "Kopiec Kościuszki - mogiła-mogił". Jego pomnik nazywa się mogiłą-
        mogił, ponieważ zawiera ziemię z pól bitewnych przywożoną z całego kraju, na
        których wróg rozlewał krew Prawdziwych Polaków walczących o Wolność. Kopiec
        mogłby być spokojnie utworzony za życia Kościuszki a nazwany oficjalnie jego
        imieniem dopiero po jego odejściu (z czego na pewno byłby rad). Z sypaniem
        kopców należy jednak długo zaczekać (mam nadzieję, że bardzo długo - życzę
        nawet 200 lat życia)....
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=61&w=3585274&a=3593290
        • vivion Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 11.11.02, 23:47
          Les! TROLL to ze staroskandynawskiego - takie w wierzeniach ludu demoniczne
          żyjątko,podobne do ludzi lecz bardzo, bardo brzydkie! Na ogół złośliwe, wrogo
          nastawione do ludzi, zamieszkujejakieś piczary górskie, ponure, gęste lasy...
          Jeszcze pisać?;)))
          • vivion Re: Jeszcze trzy grosze... 11.11.02, 23:52
            Zastanawiam się - jak ja bym się wylegiwała w słoneczku na piaseczku
            śródziemnomorskim to już nie dałabym rady łazić po forum...
          • Gość: trollpolski Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.libre.retevision.es 12.11.02, 11:38
            Zapomniałeś o trollach-mutantach! Mutacja specyficzna-awuesowska..brodata,
            pejsata i wąchata..bardzo przekrętna /20 miliardów dolarów przekręciła
            najmundrzejszemu na świecie ludowi katolyckiemu/, a teraz stawiająca babeczki i
            kopczyki z ciepluteńkiego piaseczku na Bahamach, Florydach i Hawajach i jakichś
            tam lazurowych wybrzeżach. U was Adamowicz a u nas 27 stopni.Pozdrawiam - troll
            śródziemnomorski.
          • les1 Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 12.11.02, 19:06
            Vivion :-)....Dziekuje...:-)
            Naprawde nie wiedzialem....nigdy nie interesowalem sie skandynawskimi guslami.
            Ale....tak naprawde...nie ma w polskim slownistwie odpowiednika tegoz Trolla?
            Ufff....pewnie i jest...ale wiadomo, uzywajac tego zagramanicznego....wygladamy
            na ludzi bardziej swiatowych...;-)))
            Afrykanski odpowiednik to...Tokololosz (istnieja rozne pisownie)...paskuda
            straszna i szpetne to jak *$#@^&%$#@...
            :-) les1
        • Gość: nieCentuś babki z piasku po krakosku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 23:50
          Teraz w Gdańsku chcesz sypać babki z piasku? I to jeszcze temu pajacowi
          elektrykowi? Wkręć mu w dupę zarówkę, będzie fajny pomnik.
          • gregry Re: babki z piasku po krakosku 12.11.02, 00:30
            Znasz to powiedzenie?
            "tylko głupi potrafi powiedzieć o drugim człowieku że ten jest głupi"
            Wychodzi na to kolego, że jesteś pajacem.
            Dało się to już zauważyć na forum o Krakowie w twoich obraźliwych tekstach.
            • Gość: nieCentuś Jakaś ty mundra krakoska ciotko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 00:36
              Jakaś ty mundra krakoska ciotko, od tych babek z piasku tak ci rozum odjęło?
              • gregry Re: Jakaś ty mundra krakoska ciotko 12.11.02, 00:49
                Podyskutujmy jak ludzie...
                Najpiękniejszym projektem kopca jaki do tej pory widziałem (wraz z otoczeniem)
                był projekt Warszawsich Architektów Świątyni Świętej Opatrzności Bożej.
                Pewnie nawet o nim nie wiedziałeś - bowiem wolisz obrażać i wyzywać miast się
                kształcić i poszukiwać wiedzy.
                www.fides.v-net.pl/
                • Gość: E.C.K._usa Re: Jakaś ty mundra krakoska ciotko IP: *.libre.retevision.es 12.11.02, 16:04
                  Szanowny Panie "gregry" - miałem Pana za człowieka światłego..zangażowanego w
                  pewną ideę.., już... chciałem wesprzeć Pański projekt finansowo i to poważną
                  kwotą, jako, że jestem bardzo majętny. A idea Pańska jawiła mi się godną tego
                  wsparcia. I co za rozczarowanie...śledźę kolejne Pańskie wypowiedzi - to równia
                  pochyła. Smutne to! Pozostaję - Edmond C.Koprovsky /Detroit City/
          • Gość: kuńpolski Re: babki z piasku po krakosku IP: *.libre.retevision.es 12.11.02, 11:26
            Brawo za rozsądek! Nie wszyscy jeszcze pogłupieli w tej nadwiślańskiej krainie
            powszechnej szczęsliwości i samozadowolenia...Ale po jaką cholerę sypać kopiec -
            przecież w mauzoleum na Placu Czerwonym zwolniło się miejsce po, także,
            Wielkim Wodzu Josifie Wissarionowiczu..nikt nie zauważy różnicy, szczególnie z
            profilu.
            • gatto2pl Re: babki z piasku po krakosku 12.11.02, 11:48
              Gość portalu: kuńpolski napisał(a):

> Brawo za rozsądek! Nie wszyscy jeszcze pogłupieli w tej nadwiślańskiej
              krainie
              > powszechnej szczęsliwości i samozadowolenia...Ale po jaką cholerę sypać
              kopiec
              > -
              > przecież w mauzoleum na Placu Czerwonym zwolniło się miejsce po, także,
              > Wielkim Wodzu Josifie Wissarionowiczu..nikt nie zauważy różnicy, szczególnie
              z
              > profilu.

:-(
              Żył, był sobie pewien osioł za górą, za rzeką...
              Gdybyż wszystkie osły były tak jak on - daleko!
              ........

• Gość: perro1 Re: babki z piasku po krakosku IP: *.libre.retevision.es 12.11.02, 14:54
                ...to kto, by wami rządził!!!
    • les1 Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 12.11.02, 18:58
      Brawo, brawo... gre-gry...:-)
      Dawno nie widzialem tak dobrze ukrytej ironi....Gratuluje !
      Nawet i mnie potrzebne bylo dwukrotne przeczytanie twojego textu aby to odkryc!
      Wisienka na torcie byl, oczywiscie ten zwrot o....przyczepie pelnej
      piasku...ktora przywieziesz na ten cel z krakowa....:-)))
      Nawet czlonek "elity" dal sie na to zlapac....;-)))
      Coz, wiec dopiero my....zwykli smiertelnicy....
      A te "podkladki" architektoniczne sa naprawde....nie do obalenia ;-)))))
      Pelen uznania...
      les1
      • gregry Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. 12.11.02, 19:17
        Nie ma w moich słowach żadnej ironii.
        Mówię prostym językiem to co myślę. Wielbię Lecha Wałęsę za to co zrobił. Ganię
        Kwacha i Millerosa i wszystkich za to, że zepsuli wszystko.
    • Gość: do psychogregra Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.libre.retevision.es 12.11.02, 21:02
      Oj, ciasny ty masz ten swój caban..jak już coś w niego wlezie..to na nic
      nowego, choćby kolanem dopychał, miejsca nie znajdziesz. I nie przewietrzona ta
      łepetyna, ale, cóż..to Kraków..zatęchła mieścina. Ale, ty mi koleś, na dużej
      klasy prowokatora pasujesz i ...chyba Cię rozszyfrowałem: robisz za łzawego a
      wśrodku wrednie chichoczesz..taka mała podludzka padlinka. I tu Cię mam! A
      teraz grzecznie zrób siusiu, zmów paciorek i pod pierzynkę..a nie zapomnij,
      przed snem, trochę flaczka pomiętosić. Amen.
    • Gość: Lechosław Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.libre.retevision.es 13.11.02, 10:48
      Leź Grześ przez wieś i na mój kopczyk worek piachu nieś!
    • Gość: czyt. Re: Witam wszystkich Trójmieszczan. IP: *.proxy.aol.com 13.11.02, 16:27

Gregry, rozmiawiaj z ludźmi z Gdańska.
      A nie z trollami nadającymi z adresów
      IP "*.libre.retevision.es"
      albo "*.proxy.aol.com" którzy akurat z Gdańskiem mają
      niewiele wspólnego. Może
      kiedyś, na pewno nie teraz.

Rzecz do dyskusji.

Nie wszystkim wiadomo,ze na servisie internetowym "aol.com",
      ma swoje konto Walesa i jego ludzie.Czyzby pan Lech wsydzil sie
      servisu "pl.com"?.czyt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się