Dodaj do ulubionych

Właśnie - dokąd pojechały???

08.10.01, 17:51

Gazeta Gdańsk napisała, że kilkadziesiąt czołgów T-55 opuściło w sobotę
jednostkę wojskową we Wrzeszczu, załadowano je na lawety.Skład ruszył w stronę
Gdyni.
Gazeta też zadaje to pytanie. A ja po prostu z czystej ciekawości :)
Może tu ktoś wie a nie jest to tajemnica ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: *.*.*.* 08.10.01, 23:21
      Ja nie wiem,ale smieszne sa te uniki oficerów z WP,moze oni też nie wiedzą?;)
      A do Afganistanu to nie wiem po co mialyby jechac.Chyba ,że prowadzi sie
      somplikowana peracje wywiadowcza mającą na celu to aby talibowie pozbyli sie
      pieniedzy na bron i kupili coś niegroźnego...
      Artykul:
      https://www.gazeta.pl/alfa/artykul.jsp?xx=467749&dzial=gdg010100
      • Gość: lucy_z Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 23:31
        Gość portalu: beast napisał(a):

> Ja nie wiem,ale smieszne sa te uniki oficerów z WP,moze oni też nie wiedzą?;)
        > A do Afganistanu to nie wiem po co mialyby jechac.Chyba ,że prowadzi sie
        > somplikowana peracje wywiadowcza mającą na celu to aby talibowie pozbyli sie
        > pieniedzy na bron i kupili coś niegroźnego...
        > Artykul:
        > https://www.gazeta.pl/alfa/artykul.jsp?xx=467749&dzial=gdg010100

Czytałam:) Może pojechały bronić naszych granic? W razie czego :)
        • Gość: beast Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: *.*.*.* 08.10.01, 23:34
          No własnie w razie czego;)
    • Gość: koprofag Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: 157.25.158.* 09.10.01, 09:14
      chcialem oficjalnie zdementowac wszelkie falszywe pogloski na temat czolgow
      czolgi nie wyjechaly z gdanska
      byly to cwiczenia logistyczne ktorych celem bylo dostosowanie standartow
      dzialania naszej armii do wymogow nato
      czolgi wyjechaly do straszyna po czym wrocily
      oficer WP
      • Gość: beast Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: *.*.*.* 09.10.01, 18:37
        "Ministerstwo Obrony Narodowej przyznało, że wykorzysta czołgi z jednostki w
        Gdańsku Wrzeszczu należące do Cenzinu. Będą jednak służyć naszemu w wojsku w
        zupełnie inny charakterze niż dotychczas." cyt. za GMorska.

Po prostu teraz to juz kazde miasto otrzyma swoj czolg,który wyzwalał je w
        1945;)
        A wszystko to w ramach akcji"Czolg w kazdym powiecie,czy chcecie czy nie
        chcecie"
        • Gość: lucy_z Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 18:49
          Gość portalu: beast napisał(a):

> "Ministerstwo Obrony Narodowej przyznało, że wykorzysta czołgi z jednostki w
          > Gdańsku Wrzeszczu należące do Cenzinu. Będą jednak służyć naszemu w wojsku w
          > zupełnie inny charakterze niż dotychczas." cyt. za GMorska.
          >
          > Po prostu teraz to juz kazde miasto otrzyma swoj czolg,który wyzwalał je w
          > 1945;)
          > A wszystko to w ramach akcji"Czolg w kazdym powiecie,czy chcecie czy nie
          > chcecie"

O! To jeszcze się przyda ten czołg co stoi na Al. Zwycięstwa:)))))))
          A nie zmienili nazwy tej alei????
          • Gość: beast Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: *.*.*.* 10.10.01, 17:06
            Mieli zmienić na VICTORII...Wałesówny ale zostało Zwyciestwa;)))
            • Gość: mcroti Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: 10.10.41.* 10.10.01, 21:39
              A mnie najbardzie podobało się zdjęcie z reklama Coli w tle
              Az się prosi o podpis: Pozdrowienia dla Talibanu!!!
              • lucy_z Re: Właśnie - dokąd pojechały??? 15.11.01, 00:32
                Może to jest odpowiedź na wątek sprzed miesiąca?
                Polska chce przekazać zbędny sprzęt wojskowy afgańskiemu Sojuszowi Północnemu-
                ujawnił minister obrony. Zdaniem ministra mogłaby to sfinansować odebranie i
                przewiezienie, strona amerykańska. Minister nie ujawnił o jaki sprzęt chodzi.
                Wiadomo, że Polska chce się pozbyć za cenę złomu czołgów T-55, używanych
                również przez mudżahedinów.
                Wyczytałam to dzisiaj w Gazecie Wyborczej.
                • Gość: beast Re: Właśnie - dokąd pojechały??? IP: 192.168.140.* 15.11.01, 17:48
                  Widze,że meczy Cie ta sprawa;)W pierwszej chwili ta teoria nie wydała mi sie
                  zbyt prawdopodobna,ale poźniej po zerknięciu na daty(11 wrzesnia jak wiadomo
                  był zamach)to kto wie...Z tym,że my mamy duzo czołgów w cenie złomu(i o takiej
                  tez wartosci bojowej;) nie musiały to byc nasze wrzeszczanskie czołgi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka