Dodaj do ulubionych

Nowy dramat Pawła Huellego

IP: *.153.240.224.pentex.pl 08.02.06, 21:49
A juz myslalem, ze cos napisal, zeby wystawic w Teatrze Wybrzeze.
Obserwuj wątek
    • maruda.r Re: Nowy dramat Pawła Huellego 08.02.06, 21:56

My mamy na podłogach dywany, a oni tylko wyszlifowane deski. Słyszymy każdy ich
      krok. W nocy spać nie można.

To śpijcie w dzień.

• Gość: autor Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.pro-internet.pl 08.02.06, 21:59
        właśnie.
        • ewa9823 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 08.02.06, 23:46
          szkoda mi Pawła Huellego, że ma takich buraczanych sąsiadów
          • Gość: sami_swoi ten typ dał się już dawno poznać jako Huelleigan IP: *.gtcust.grouptelecom.net 09.02.06, 00:05
            nieprzypadkowo pieszczoch Gazety Wybiorczej
            • Gość: aborygen1 Re: ten typ dał się już dawno poznać jako Huellei IP: *.nsw.bigpond.net.au 09.02.06, 08:50
              Ale z Ciebie buc.... co ty soba reprezentujesz???
            • castorp sama jestes buraczana 09.02.06, 15:33
              Widzę, że ten ulubieniec gdańskich salonowców spod znaku cyrkla i kielni oraz
              sierpa i młota znowu narobił rozgłosu wokół siebie. Marnej pisarzynie układanie
              słów jak zawsze ciężko i niezgrabnie idzie, a ostatnio w ogóle, to teraz w inny
              sposób postanowił zaistnieć na forum publicznym. Najpierw to Bogu ducha winnego
              prałata Jankowskiego obrzucił błotem i pomyjami, a teraz sąsiadom nie daje
              spokojnie żyć. Mam nadzieję, że w końcu ktoś się za tego śmierdziela weźmie i
              zrobi z nim porządek – jak nie parafianie prałata, , to może chociaż sąd.
              • Gość: x Re: sama jestes buraczana IP: 217.153.161.* 09.02.06, 21:46
                ulalala, nieźle, nieżle - może jakieś prochy na uspokojenie.....a skąd,
                wiesz,że On śmierdzi, skoro go tak nazywasz Barania Łąko
            • Gość: Gdanszczanin Re: ten typ dał się już dawno poznać jako Huellei IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.06, 20:56
              Temu moze pomoc tylko areszt.
          • Gość: normalna Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.hydro.pg.gda.pl 09.02.06, 07:47
            a mi szkoda ciebie
          • piotrprzekota Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 10:49
            Według Ciebie powinni godzić się na nocne imprezowanie? Bo wielki pan Huelle ma
            ochotę się zabawić? A czy on pomyślał o sąsiadach? Brakiem kultury wykazała się
            też żona wielkiego pana Huelle wyzywając sąsiadkę i to w obecności policjantów
            (to już głupota).
            Zresztą głośne zachowanie po 22:00 może tak się skończyć - takie jest prawo. A
            godzenie się na łamanie prawa jest bardzo brzydkie. Jedni godzą się na
            hałasowanie po 22:00, inni na kradzież samochodu, a inni godzą się na katowanie
            żony.
      • Gość: normalny Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.hydro.pg.gda.pl 09.02.06, 08:14
        nie przyszło ci do głowy że normalni ludzie w dzień pracują?
        • maruda.r Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 18:34
          Gość portalu: normalny napisał(a):

> nie przyszło ci do głowy że normalni ludzie w dzień pracują?

A więc w nocy pracują wyłącznie nienormalni?

• piotrprzekota Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 10:43
        > My mamy na podłogach dywany, a oni tylko wyszlifowane deski. Słyszymy każdy ich
        > krok. W nocy spać nie można.
        >
        > ************************************
        >
        > To śpijcie w dzień.
        >

Z Twojej wypowiedzi bije głęboka mądrość. Zazdroszcze mi inteligencji.
        • maruda.r Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 18:36
          piotrprzekota napisał:

> > My mamy na podłogach dywany, a oni tylko wyszlifowane deski. Słyszymy każ
          > dy ich
          > > krok. W nocy spać nie można.
          > >
          > > ************************************
          > >
          > > To śpijcie w dzień.
          > >
          >
          > Z Twojej wypowiedzi bije głęboka mądrość. Zazdroszcze mi inteligencji.

A w czym problem? Nie wolno mieć desek na podłodze?

• piotrprzekota Re: Nowy dramat Pawła Huellego 14.02.06, 12:22
            Można mieć deski, cegówki a nawet pnie drzewa. Tylko problem polega na tym, że
            po 22:00 musi być spokój. A oni chodząc po deskach ZAKŁÓCAJĄ ciszę nocną.
            • Gość: kala Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:54
              w związku z tym każy powinien mieć dom, a nie mieszkannie, bo po deskach w swoim mieszkaniu chodzić nie wolno po 22, co za bzdura, rozumiem, że hałasy i granie przeszkadzają, ale chodzenie po podłodze, skąd Wyście się urwali.
              • Gość: Gość Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: 87.206.209.* 16.02.06, 16:18
                Coś chyba kiepsko u ciebie z czytaniem kto mówi o chodzeniu? Chodzi tu o
                tupanie , nie widzisz różnicy?
      • Gość: mir Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: 195.205.250.* 09.02.06, 14:44
        maruda nim cos napiszesz przemysl to sa starsi ludzie moze nawet chorzy
        chcialbym poznac twoja reakcje na podobne zachowanie sasiadow gdy bedziesz w
        ich wieku a moze chcesz to w przyszlosci przezyc
        • maruda.r Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 18:53
          Gość portalu: mir napisał(a):

> maruda nim cos napiszesz przemysl to sa starsi ludzie moze nawet chorzy
          > chcialbym poznac twoja reakcje na podobne zachowanie sasiadow gdy bedziesz w
          > ich wieku a moze chcesz to w przyszlosci przezyc

Moi sąsiedzi bywają rozrywkowi. Trochę mi to przeszkadza. Znacznie taniej, niż
          ewentualny spór, wyjdą jednak zatyczki do uszu.

• Gość: gdynia PiS wprowadzi program "spokojny dom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:37
      Chyba będzie areszt, czekamy na wypowiedź ministra Ziobro, Huelle ma problem bo
      jest normalny...
    • Gość: gwron Tzn jak jestem Huelle to mam inne prawa? IP: *.tbcn.telia.com 08.02.06, 22:52
      Sa jakies zasady wspolzycia z sasiadami. te zasady sa proste. Cisza nocna po
      22.00. w innym kraju, gdzie akurat mieszkam w mieszkaniu spoldzielczym
      wlasnosciowym (Szwecja), jesli 3x zaklocalbym sasiadowi spokoj i lamal reguly
      spoldzielcze na osiedlu np. impreza po 22.00 u siebie w domu, a nie
      wyznaczonym do tego lokalu, impreza bez powiadomienia sasiadow z tyg.
      wyprzedzeniem, ba - jesli by moi goscie halasowali po imprezie - to tez moja
      odpowiedzialnosc- nie potrzeba Sadow- mimo, ze mieszkanie jest moje -
      spoldzielnia pozbawia mnie czlonkowstwa- oddaje mi wklad i mowi adjo. Czy pan
      Huelle czy nie pan Huelle, wszyscy sa traktowani tak samo. Dziwne, nieprawda?
      • Gość: aaa Re: Tzn jak jestem Huelle to mam inne prawa? IP: *.osk.pl / *.osk.pl 08.02.06, 23:10
        Facet przez pół roku zatruwa życie sąsiadom i jeszcze śmie się burzyć.Za grosz
        przyzwoitości. Chce balować nocami niech zaoszczędzi trochę grosza i kupi dom
        na bezludziu.
        • maruda.r Re: Tzn jak jestem Huelle to mam inne prawa? 09.02.06, 00:13
          Gość portalu: aaa napisał(a):

> Facet przez pół roku zatruwa życie sąsiadom i jeszcze śmie się burzyć.Za grosz
          > przyzwoitości. Chce balować nocami niech zaoszczędzi trochę grosza i kupi dom
          > na bezludziu.

Albo dywany.

• Gość: Piotr II Re: Tzn jak jestem Huelle to mam inne prawa? IP: *.localdomain / 195.117.155.* 09.02.06, 14:53
          Czy zatruwal przez pol roku - to sie okaze. Na razie to tylko cytat z pozwu.
        • Gość: mangoId Re: Tzn jak jestem Huelle to mam inne prawa? IP: *.crowley.pl 09.02.06, 15:42
          niech kupi sobie dom na... szadółkach!
      • Gość: krk dlatego... IP: *.gdynia.mm.pl 09.02.06, 02:30
        dlatego nie powinno być mieszkań spółdzielczych. tępić socjalizm!
      • ewa9823 Re: Tzn jak jestem Huelle ? 09.02.06, 17:56
        Gość portalu: gwron napisał(a):
        Sa jakies zasady wspolzycia z sasiadami. te zasady sa proste. Cisza nocna po
        > 22.00. w

.... widać, że myślisz jak buraczana sąsiadka .. a jak małe dziecko zacznie
        płakać po 22,00 to do p erdla z nim??? poduszeczką go uciszyć ??? a może
        zabronisz mu biegać głośno się śmiać bo właśnie minęła 22,00 ??? bo Ty jesteś
        ponurak i myślisz tylko o sobie???
    • Gość: aaa Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.osk.pl / *.osk.pl 08.02.06, 23:12
      Nie ma czasu, bo nocami baluje, a w dzień odsypia. Żenada.
    • Gość: Gość Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:30
      Paweł, trzymaj się. Nie tylko Ty masz sąsiadów idiotów.
      • Gość: Roter Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:20
        Gościu- niedługo odkryjesz,że nie jesteś pępkiem świata i ani się obejrzysz,
        jak sam będziesz "sąsiadem idiotą".
      • Gość: normalny Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.hydro.pg.gda.pl 09.02.06, 08:21
        czytam te wszystkie wypowiedzi i zastanawiam się czy tylko ja chodze w dzień do
        pracy a w nocy mam ochotę odespać ciężki dzień? na całym świecie jest cisza
        nocna (naprawdę przestrzegana), każdy ma prawo do wypoczynku, można się też
        rozerwać ale to nie znaczy że sąsiedzi muszą to robić ze mną, niestety jak ktoś
        prowadzi nocny tryb życia bo w dzień nie chodzi do pracy i może się wyspać to
        proponuje zamiast miszkania w budynku między innymi ludźmi domek wolno stojący
        • Gość: pawel Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.ltblekinge.se 13.02.06, 11:32
          Swieta prawda! Moglby tow Michnik pomoc swemu protegowanemu w kupnie domu
          wolnostojacego.Coz to dla "salonu"? Pani Rapaczynski wydaje tyle na kolacje.Ja
          bardzo lubie ksiazki Pana Huelle-zwlaszcza "Weisera Dawidka"-ale mierzi mnie
          wykorzystywanie GW jako trybuny jego interesow.Nie wnikam,kto tu ma
          racje.Niedlugo jako pierwszy news z Gdanska przeczytam ,ze Huellemu w chamski
          sposob nakazano sprzatniecie kupy po jego psie.Prowincjonalizm i malosc do
          kwadratu.A Huelle pomocy nie potrzebuje-takze tej "salonowej".Pamietam go jako
          rozumnego i rozsadnego nauczyciela filozofii na AMG,pamietam jego dobre ksiazki-
          ma wystarczajacy potencjal aby dac sobie rade bez wsparcia medialnego w kazdej
          scysji z otoczeniem.
    • Gość: boombox Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 03:09
      JVC BOOMBOX z CD/MP3 RC-EX36 Srebrny nowy Gwarancja

www.swistak.pl/aukcje/1644941.html
      www.ebay.pl/viItem?ItemId=5864209378
      www.swistak.pl/users_aukcje/71723.html
      • Gość: Pogrom Zycze kazdemu "wyrozumialemu" ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.06, 03:54
        ...takiego menela za sasiada. Jak w chalupie ulozyl sobie z desek klepisko to
        do kompletu powinien nabyc jeszcze chodaki holenderskie. Ciekawe, chy w Szabas
        tez szaleje, czy siedzi przy menorze. Sasiedzi powinni wziasc cebularza za pysk
        i wytargac go za pejsy.
    • darciatko Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 05:17
      Ma facet problem, może czas na willę?
    • piotrprzekota Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 10:42
      Mój brat wprowadził się do nowego(!) mieszkania. Okazało się, że ściany nijak
      się nie trzymają norm i mieszkańcy dobrze słyszą co robią sąsiedzi. Mój brat się
      zbuntował, bo ma małe dziecko. Okazało się, że WIĘKSZOŚCI mieszkańców taka rzecz
      nie przeszkadza! Kuriozalne. Godzą się na mieszkanie w złych warunkach, bo albo
      im się nie chce walczyć o swoje prawa, albo mają to gdzieś. Mój brat i kilku
      innych mieszkańców są traktowani przez developera jak intruzi i zamiast przyznać
      im rację zwodzą ich miesiącami.
      A pan "sumienie narodu" powienien wiedzieć, że po 22:00 trzeba być cicho. A
      jeżeli nie był to MOŻNA wezwać policję - takie jest prawo. Nie ma co płakać,
      tylko trzeba żyć zgodnie z prawem i normami społecznymi.
      • ewa9823 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 10:56
        może Twój brat powinien się leczyć??
        • Gość: karo Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.arcor-ip.de 09.02.06, 15:41
          wiesz co, a może to jednak Ty powinnaś się zainteresować jakimś podręcznikiem
          dobrego wychowania?
          • ewa9823 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 22:13
            Gość portalu: karo napisał(a):

> wiesz co, a może to jednak Ty powinnaś się zainteresować jakimś podręcznikiem
            > dobrego wychowania?

a czytałeś jakiś ostatnio??
            • Gość: karo Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.arcor-ip.de 10.02.06, 08:10
              A wiesz że czytałem i to raczej nie jest powód do wstydu, jak próbujesz tu
              sugerować. Widzę też że nie ma sensu polecać Ci żadnego bo pewnie i tak nic z
              niego nie zrozumiesz. A może jednak...proszę nie rujnuj mi nadziei na lepsze
              społeczeństwo...
        • piotrprzekota Re: Nowy dramat Pawła Huellego 14.02.06, 12:12
          O Krynico Mądrości! Dlaczegóż to mój brat ma się leczyć? Czy dlatego, że za
          180000 zł kupił mieszkanie, które jest bublem budowlanym? Czy dlatego, że
          upomina się o swoje prawa wynikające z umowy kupna? Czy dlatego, że nie godzi
          się mieszkać z kilkumiesięcznym dzieckiem w miejscu, gdzie słychać chodzenie
          "pani" domu w obcasach po drewnianej podłodze albo przesuwanie krzeseł.
          Krynico Mądrości oświeć mnie, bardzo proszę, o co Ci chodzi.
    • Gość: Andrzej Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.nll.se 09.02.06, 11:08
      "Nowy dramat"!Hmmm...Wielkie slowa! Dziennikarze GW w specjalnych przypadkach
      uzywaja ciezkiej artylerii, zapominajac, ze kilkakrotny falszywy alarm
      spowoduje, ze nastepnym razem (tym waznym) nikt nie zareaguje!
    • Gość: quand Ach! Skandal! IP: *.gdynia.mm.pl 09.02.06, 11:51
      Doprawdy! No jak można chodzić po mieszkaniu! No jak można!
      • Gość: normalny Re: Ach! Skandal! IP: *.hydro.pg.gda.pl 09.02.06, 11:58
        kto tu mówi o chodzeniu, jest drobna różnica między chodzeniem a tupaniem w
        środku nocy jak tego nie wiesz to wspólczuję
      • ewa9823 Re: Ach! Skandal! 09.02.06, 22:21
        Gość portalu: quand napisał(a):

> Doprawdy! No jak można chodzić po mieszkaniu! No jak można!

wielki skandal gość chodzi po poziomej podłodze :))
    • Gość: amo Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:00
      A ja myślałam, ze pan Huelle jest ciężko chory czy cóś... Ostrożniej z
      tytułami. Takie "dramaty" są zresztą udziałem wielu osób...
      • Gość: sonar Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.06, 12:45
        Nadwrażliwi sąsiedzi zdarzają się wszędzie. Nie da się ukryć, że chodzenie po
        drewnianej podłodze może być upierdliwe, ale rzecz polega chyba głównie na
        upirdliwoiści tych niezadowolonych sąsiadów. Nie uwierzę, że nie można dojść do
        porozumienia z tak inteligentnym człowiekiem jak Paweł Huelle.
        Przy okazji: wiele postów z tego wątku świadczy, że buractwa nigdzie nie
        brakuje,z niektórych wypowiedzi wyziera taki cuchnący kołtun, że nie pozostaje
        nic innego, jak przykryć go moherowym beretem.
        • Gość: Gość Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.hydro.pg.gda.pl 09.02.06, 13:28
          jak już nie raz stwierdzono inteligencja nie ma nic wspólnego z dobrym
          wychowaniem, ciekawe jak długo wytrzymałbyś tupanie noc w noc i nie ma to nic
          wspólnego z nadwrażliwością
          • Gość: sonar Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.06, 13:47
            Gościu, wypowiadasz się tak, jakbyś bywał gościem (nomen-omen) tych sąsiadów
            Pawła Huellego.
            Miałem przez ostatnie kilka miesięcy "sufitowe" doświadczenia z nowym sąsiadem,
            który zakupił mieszkanie i poddawał je nieprzerwanym remontom świątek, piątek i
            w niedzielę, wiercąc, stukając, piłując i co tam jeszcze chcesz. Podkreślam, nie
            były to dwa tygodnie, góra miesiąc, tylko najmarniej pół roku. Potem była
            oczywiście ognista parapetówa (bez naszego udziału, żeby nie było nieporozumień,
            to ludzie młodzi i zupełnie nam obcy), którą moja żona ukróciła krótką acz
            rzeczową informacją o tym, że jest 24 i cisza nocna trwa już dwie godziny. Nikt
            się na nikogo nie obraził, nikt nikomu kupy na wycieraczkę nie zrobił, wszyscy
            się sobie grzecznie kłaniamy i z uśmiechem mówimy "Dzień dobry". I tyle.
            Tamte staryki "od Huelleg" żyły w kamienicy od 60 lat i nie podoba im się, że
            ktoś nowy trochę poszura i poplumka, no ale kamienica to nie grobowiec rodzinny,
            tylko miejsce, gdzie żyją ludzie.
            • Gość: Gość Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.hydro.pg.gda.pl 09.02.06, 14:30
              Tak się składa że jestem akurat sąsiadem, nie jestem żadnym starykiem i moich
              rodziców za takich nie uważam, jak ci państwo się wprowadzili to remont trwał
              od maja do listopada dzień w dzień od 7 , później jak się wprowadzili długo
              hałasy w nocy zwalaliśmy na karb tego że się urządzają , wiele razy moja mama
              prosiła o cisze nawet proponowała żeby przyszli do naszego mieszkania przekonać
              się jak wszystko słychać. Nam naprawde nie przeszkadza jak ktoś chodzi, ale
              niestety są to złośliwe tapania w środku nocy (grubo po 24). Sam powiedz jak
              długo byś to znosił?
        • ewa9823 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 22:23
          Gość: sonar 09.02.06, 12:45 + odpowiedz

Nadwrażliwi sąsiedzi zdarzają się wszędzie. Nie da się ukryć, że chodzenie po
          drewnianej podłodze może być upierdliwe, ale rzecz polega chyba głównie na
          upirdliwoiści tych niezadowolonych sąsiadów. Nie uwierzę, że nie można dojść do
          porozumienia z tak inteligentnym człowiekiem jak Paweł Huelle.

ale nie każdy chce dojść do porozumienia!!
    • Gość: mir Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: 195.205.250.* 09.02.06, 15:18
      procesy sadowe to skomplikowana sprawa wynajecie adwokata swiadkow sprawy
      sadowe dobre i zle zeznania dluga droga do sukcesu proponuje zawsze wzywac
      policje raz drugi trzeci ... policja z urzedu skieruje sprawe na droge sadowa
      wystarczy tylko zeznanie u dzielnicowego na rozprawie mozna byc mozna nie byc
      policja poinformuje czy chce sie byc oskarzycielem posilkowym itd na takiej
      drodze nie ma powodow do denerwowania sie wyroki zapadaja szybko bo zalezy na
      tym policji przeciez dzielnicowy ma z tym problem a mozna jeszcze pisemkiem
      potraktowac przelozonego naszego dzielnicowego i leci b szybko do konca a czy
      bedzie to grzywna czy inna kara zadna roznica w razie powtorki jest podkladzik
      pod kolejna sprawe z tym kozystnym zapiskiem ze zaklocanie spokoju jest nadal
      natarczywe i huelle bdzie mial d problem z artykulu wynika ze poszkodowanymi sa
      starsi mieszkancy moga poswiecic troche czasu na odpowiednie rozegranie sprawy
      huelle chyba nie potrzebuje zbednego rozglosu i tu przegra pozdrawiam
      • Gość: Gość Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: 87.206.209.* 09.02.06, 16:32
        chce wyjaśnić że to nie lokatorzy mieszkania oddali sprawę do sądu tylko policja
        • Gość: gdańszczanin Huelle do psychiatry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 16:59
          Za co sie facet nie weźmie, to rodzą się konflikty. A jeszcze publika nie zna
          jego wystąpień z niemieckich gazet, w których szkaluje Polskę i Polaków tak, że
          się to w głłowie nie mieści. Coś z nim jest nie tak. Może za dużo marichuany,
          którą tak kiedyś zachwalał?

Zabierzcie go z Gdańska!!!!
          • Gość: aga Re: Huelle do psychiatry. IP: *.osk.pl / *.osk.pl 09.02.06, 17:31
            Faktycznie! Wyślijmy oboje małżonków Huelle do Niemiec. Tam pewnie boją się
            spuścić wodę w WC po 22-giej. Tylko tutaj kipią arogancją i chamstwem. A to, że
            niektórym sąsiadom to nie przeszkadza, jakie to ma znaczenie. Może głusi, może
            tzw. dupolizy, co to ma do rzeczy. Najdalej po 22-giej ma być spokój i już.
            Inaczej fora ze dwora. Gratulacje dla Policji za stanowczość.
        • ewa9823 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 22:26
          bo nie zapłacił mandatu.. może miał rację.. nie jest powiedziane, że w sadzie
          grodzkim przegra sprawę..
        • kasia510 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 22:31
          Gość: Gość 09.02.06, 16:32 + odpowiedz
          chce wyjaśnić że to nie lokatorzy mieszkania oddali sprawę do sądu tylko policja

tylko najpierw sąsiadka/sąsiad wezwała policję a Pan Paweł nie poczuwał się do
          winy???
          jak zmierzysz czy jest głośno czy nie???

• Gość: Gość Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.hydro.pg.gda.pl 10.02.06, 12:09
            jak obudzi cię walenie w środku nocy to jest głośno czy nie?
    • Gość: Kaja zabierzcie go w końcu z Gdańska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:00
      Dość już mamy to konfliktów, brukowych afer i błota, chcemy spokoju i kultury!
      • ewa9823 Re: zabierzcie go w końcu z Gdańska! 09.02.06, 22:28
        Gość portalu: Kaja napisał(a):

> Dość już mamy to konfliktów, brukowych afer i błota, chcemy spokoju i kultury!

a co .. przemawiasz w imieniu całego Narodu???
      • Gość: Kaja Vivat Koziołek Matołek ! IP: *.rene.com.pl 19.02.06, 22:20
        Czy kazda osoba wskazana przez Marszałka województwa musi skandalizować! Dość
        już mamy tych konfliktów, brukowych afer i błota, chcemy spokoju i kultury! Były
        dyrektor Taetru Wybrzeze - nie uklrywa swych odmienności seksualnych.
        Kazimierczak dyrektor BWA w Słupsku - wali swoja pracownice w galerii w Ustce.
        Mało tego za darmo mieszka z nią w pokojach gościnnych i nie płaci ani grosza!
        ..... przykłady mozna mnozyc, ale Gocłowski i tak odpuści bo Marszałek da kase
        na witraże!
      • sikorkabis Trzymajcie go do końca z Gdańska! 19.02.06, 22:47
        Dlaczego każdy koles Marszałka Kozłowskiego to nieudacznik! Dość już mamy to
        konfliktów, brukowych afer i błota, chcemy spokoju i kultury! Dyrektor teatru
        Wybrzeże - o innej orientacji seksualnej (poprzedni, sprzedał budynki teatru i
        marszałek to tolerował) tem nocny huligan! Dyrektor BWA w Słupsku - rznie swojea
        pracownice, mieszka w galerii w Ustce i kocha sie tam z nia i Marszałek nie
        reaguje. Zwalnia sprzatczki w zemscie za to ze mówia w śadzie prawdę! Tak trymać
        Panie Marszałku do końca w Gdańsku !!! Niech pracuja na Pański wizerunek!!!
    • Gość: liza Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:05
      Kochani, sa ludzie i ludziska,
      Huelle przesadzil juz kolejny raz.Nie liczy sie z ludzmi, nie szanuje ani
      innych pogladow, ani wieku sasiadow.Czuje sie bezkarny i tyle.Prosze o napis w
      tunelu pkp: Gdansk przeprasza za Pawla Huelle!!!!
    • Gość: Zbigniew Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.crowley.pl 09.02.06, 17:58
      Huelle Paweł ten dramat sobie sam stworzył. Niby człowiek kulturalny ale rozumu
      jemu brakuje. Zapomiał biedaczysko, że nie mieszka sam. Ekscesy chuligańskie po
      22,00 nie mogą mieć miejsca. Jeśli lubi się awanturować czy zachowywać się w
      ten sposób jak opisuje to jego sąsiadka powinien się wyprowadzić na bezludną
      wyspę. Tam dopiero będzie mógł sie pogodzić ze swoją prywatnością. Jak taki
      człowiek o tak niskiej kulturze ma zasiąść na eksponowanym fotelu dyrektora
      Teatru Wybrzeże, gdzie miejsce powinna zajmować osoba o wysokim poziomie
      kulturalno-społecznym. Jeśli nawet tak sie zachowuje przed godziną 22 to
      również powinien się liczyć z tym, że zakłóca spokój sąsiadom. Panie Huelle
      naruszył Pan przepisy Kodeksu Wykroczeń. Z sąsiadami należy się liczyć tak samo
      jak z własną rodziną.
    • Gość: ester Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:03
      zalosne dupki co wy wiecie?
      • Gość: lizka Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:14
        Dupek to jestes ty,a chuligan i prostak broni swego!
    • Gość: zdegustowany Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.crowley.pl 09.02.06, 18:36
      Sąsiedzi Huelle powinni wiedzieć, że gdy Huelle zakłóca im spokój tym bardziej
      po 22, zawsze maja prawo wezwać policję na interwencję. Sąsiedzi jak widzę z
      artykułu, zrobili jeden podstawowy błąd. To to, że nie udawali się po
      interwencjach wcześniejszych i nie składali zawiadomień o popełnionych
      wykroczeniach w najbliższym Komisariacie. Od orzekania winy nie jest patrol
      policyjny przybyły na interwencję a Sąd Grodzki gdzie zawiadomienie o
      wykroczeniu powinno wpłynąć. Policjanci powinni jedynie sporządzić notatkę z
      interwencji, która wykorzystana zostaje w postępowaniu przed Sądem. Huelle w
      końcu powinien zrozumieć, że jego prywatność nie może zakłócać prywatności do
      spokoju jego sąsiadów.
      • ewa9823 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 18:38
        co to znaczy przeszkadza sąsiadowi?? jak to zmierzyć????
        • Gość: gosiak Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:19
          Jak sasiad zwraca ci uwage, ze zachowujesz sie niestosownie i przeszkadzasz mu
          w zyciu- to znaczy ,ze masz sie jednak przymknac.Proste.
          • Gość: ??? Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.delfnet.pl / *.crowley.pl 09.02.06, 20:00
            Gość portalu: gosiak napisał(a):

> Jak sasiad zwraca ci uwage, ze zachowujesz sie niestosownie i przeszkadzasz
            mu
            > w zyciu- to znaczy ,ze masz sie jednak przymknac.Proste.

proste jak ..Przydusić dziecko poduszeczką jak płacze?? tak postępował Hitler,
            Stalin, Mussolini!!!
            • Gość: aga Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 07:38
              Przydusic dziecko poduszeczką? Czy pan Huelle swoim rykiem przypomina placz
              dziecka? A moze sam sobie spiewa kolysanki do snu, biedactwo...
              Na sto spraw o zaklocenie porzadku i ciszy nocnej nawet nie jeden procent
              dotyczy zaklocania tej ciszy przez dzieci.Jesli sasiedzi sygnalizuja placz
              dziecka to tylko w obawie , ze dzieje mu sie krzywda.Czyli spoleczenstwo-
              generalnie reaguje normalnie.Nikt -oprocz Ciebie nie ma problemow z
              przyswojeniem PODSTAWOWYCH norm spolecznych.Te normy powstaly aby bronic praw
              slabszych-wlasnie dzieci, starszych, schorowanych.Staruszka na epitety i
              wyzwiska nie wygra ze znana z prostactwa paniaI.H.Ma ja bronic prawo.
              Nawiasem mowiac o atmosferze domu decyduje kobieta i ..zal mi troche tego
              Huelle. Czy z taka zona mozna wyplynac na szerokie wody SALONOW?!
            • Gość: gosiak Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:12
              Przymknac masz sie ty a nie twoje dziecko.Wcale sie nie dziwie , ze placze.Kto
              by wytrzymal z matka psychopatka, ktora wymysla takie okropnosci o wlasnym
              dziecku!Poddusic poduszeczka...Jezu! Lecz sie!!!
    • Gość: Lokator Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.crowley.pl 09.02.06, 18:53
      Ewo 9823, widzę, że jesteś takim samym burakiem jak ten mało kulturalny Huelle.
      Ucho sąsiada decyduje o zakłóceniu spokoju w jakim stopniu zostało naruszone
      jego prawo do spokoju. Sąsiedzi zgodnie z przepisami muszą się stosować do
      przepisów prawa. Przepisy działają w jedną jak i w drugą stronę.
      • ewa9823 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 09.02.06, 20:02
        > Ucho sąsiada decyduje o zakłóceniu spokoju w jakim stopniu zostało naruszone
        > jego prawo do spokoju. Sąsiedzi zgodnie z przepisami muszą się stosować do
        > przepisów prawa. Przepisy działają w jedną jak i w drugą stronę.

a więc jesteś za przyduszeniem dziecka poduszeczką jak płacze po 22,00 i
        sąsiadowi to przeszkadza!!!
        • Gość: Sąsiad Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.crowley.pl 09.02.06, 21:13
          Sąsiadowi będzie przeszkadzać płacz dziecka tylko wtedy gdy nad nim będziesz
          się znęcać. Wtedy bardzo dobrze zrobi, że zgłosi twoje pastwienie się nad
          niewinnym dzieckiem. Płacz chorego dziecka sąsiad napewno zrozumie, może tylko
          nie zrozumieć twego bezdusznego postępowania wobec małej istoty.
          • Gość: 111 Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.delfnet.pl / *.crowley.pl 09.02.06, 22:11
            jo.. napewno zrozumie
          • Gość: też sąsiad Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.arcor-ip.de 10.02.06, 08:16
            Sąsiedzie nie dyskutuj z Ewą. Nie zorientowałeś sie, po jej wcześniejszych
            wypowiedziach, że nie ma z kim. Poczytaj trochę, ta osoba tylko obraża
            wszystkich po kolei. Samo to że porównuje płacz dziecka do nocnych imprez samo
            mówi za siebie. Szkoda Twoich nerwów na takich ludzi, najwyraźniej mamy
            tu "bliskie" spotkanie, z sąsiadką z koszmarów.
        • Gość: Malwina Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:47
          Ewa, Ty jestes jakas nienormalna!
          Co ma wspolnego placz dziecka- nawet trwajacy cala noc- z rykiem
          balangowiczow, pijackim spiewem, tupaniem faceta z duuuza nadwaga?!Dziecko-
          zwlaszcza placzace, wywoluje uczucie wspolczucia , pijackie ekscesy-wscieklosc
          i rozgoryczenie.Przemysl swoje wypowiedzi .bo wywolujesz zamiast refleksji-po
          prostu irytacje.Glupota po czasie kazdego zmeczy.
          • kasia510 Re: Nowy dramat Pawła Huellego 10.02.06, 11:30
            Malwinko - a Twoja mądrość poraża!!!
            • Gość: Gość Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.hydro.pg.gda.pl 10.02.06, 11:52
              przepraszam a ty jesteś jakąś koleżanką ""ewy"
              • Gość: 123 Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.arcor-ip.de 10.02.06, 12:52
                Dobre pytanie... Odpowiedź się sama ciśnie na usta. Jak nie koleżanka to
                równie "półinteligentna" sąsiadka
            • Gość: Malwina Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:03
              Moze i Ciebie poraza, droga Ewo i Kasiu...i Pawełku i kto tam jeszcze się kryje
              za cudzymi plecami.Odwaga to stawanie w obronie słabszego.Naginanie prawa do
              kaprysow tzw.Elit- to podlosc.Moze kiedys Twoja matkę zaszczuja ludzie typu
              Huelle?(Nie daj Boze, oczywiscie).Czy pozwolisz, aby ja obrazano?Aby nie spala
              cale noce, bo ktos sie bawi?Porownasz jej krzywdzicieli do bezbronnego,
              placzacego dziecka?
              A moze masz problem bo Ciebie ktos uciszał w ten sposob?
    • Gość: Patriot de Plock Ależ Draaaaaaaaamat !! IP: 193.59.95.* 10.02.06, 14:08
      Biedny literat. I z czego łon teraz bedzie żył?
    • Gość: maczo Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.crowley.pl 10.02.06, 16:02
      Gdy zobaczyłem Huelle pierwszy raz w telewizji podczas procesu z prałatem
      Jankowskim to sobie pomyślałem, że musi lubieć balangi, drinki lub jabole albo
      już tak wygląda od zawsze. Ja też nieraz tak wyglądam gdy wytrzeźwieję ale
      nigdy sasiedzi nie mają do mnie pretensji. Zawsze pamiętam, że trzeba umieć się
      zachować po ludzku a sasiadów traktować z poważaniem. Czy to moja wina, że oni
      nie piją ?
    • Gość: Okunia Czy gdybym to ja miała taki konflikt z sąsiadami . IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 10.02.06, 22:59
      .... to Gazeta rónież by o tym napisała??? Swoje racje ma Pan Huelle, nie jest
      zbrodnią od czasu do zasu przyjąć w domu gości i dać wyraz adoracji radości
      życia śpiewając przy akompaniamencie. Ale rację mają także sąsiedzi, którzy we
      własnym domu chcą mieć trochę ciszy i spokoju. Obu stronom z pewnościoą brak
      zdrowego rozsądku, bo trakie sprawy rozwiązuje się choćby uprzedzając sąsiadów,
      że wieczorem będzie trochę głośniej. Natomiast nie popisała się Gazeta robiąc z
      trywialnej i małostkowej kłótni sąsiadów temat na pierwszą stronę. Można
      poniekąd zrozumieć, że koledzy redakcyjni chcieli pomóc, tylko, że ja miałam
      Gazetę Wyborczą za bardziej obiektywne pismo .... a tym czesem Panowie
      Redaktorzy w tym konkretnym przypadku dali nam piękny przykład jak funkcjinuje
      "republika kolesiów". Szkoda, ze Panu Hulle nie przyszło do głowy, że sprawę
      prawdopodobnie rozwiązałoby zwykłe przepraszam powiedziane sąsiadom... ale może
      zby wysoko oceniam tego Pana .... może w jedo słowniku słowo "przepraszam" nie
      funkcjonuje???
      • Gość: Zbynio Re: Czy gdybym to ja miała taki konflikt z sąsiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 07:21
        Na swiecie musi byc rownowaga.Huelle ma za soba Wyborcza, ale przeciw sobie
        Nasz Dziennik...Z jednej strony się go gloryfikuje- z drugiej-poniza.Mysle ,ze
        trochę szumu artyscie nie zaszkodzi.Po procesie z Prałatem wydawalo się , ze
        Huelle się nie podniesie.Taka sila nienawisci parafian zabilaby armie
        wrazliwcow.A pan Paweł ,co? Spiewa sobie, bawi się i ma wszystko ..gleboko.A na
        dodatek dostaje ppropozycję objecia stanowiska dyrektora Teatru!
        To silny chlop, ma przyjaciol baaardzo wysoko postawionych i na pewno dwoch
        staruszkow krzywdy mu nie zrobi.Pozdrawiam!
        • Gość: ziebro Re: Czy gdybym to ja miała taki konflikt z sąsiad IP: *.univ.gda.pl 11.02.06, 14:45
          wszedzie gdzie sie pojawi cos rozpie..
        • Gość: Robo kończ już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 16:08
          Podniósł się??? To jest przecież cały czas upadek. A tych jego paru kolegow (z
          obrazu Ostatnia Wieczerza) tez już kończy i gasi światło. I bardzo dobrze.
          • dr.rocco Re: kończ już 11.02.06, 16:58
            Znam czlowieka ktory ma tego pecha i jest sasiadem tego wielkiego artysty ,
            no i ja wiem jak ten wielki czlowiek potrafi przeszkadzac innym , ci co nie
            wiedza , to niech sie ciesza , ze nie maja takiego sasiada.
          • Gość: Zbynio Re: kończ już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:03
            Nie sadzę...Kazdy kto krytykuje pisarza jest deptany przez przeciwnikow nie
            tylko Jankowskiego, Radio M, ale calej lV RP.Zyskujac wroga zyskujesz
            przyjaciol.Tak to w zyciu jest...A Pan Paweł huelle naprawde ma bardzo silne
            poparcie polityczne i nie tylko.

r
            • Gość: anulek Re: kończ już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:09
              Ma poparcie gminy zydowskiej- to pewne.Ale mysle, ze ludzie juz sie na nim
              poznali.W Gdansku, w ktorym PIS nie poszaleje-nikt za nim nie przepada.
      • piotrprzekota Re: Czy gdybym to ja miała taki konflikt z sąsiad 14.02.06, 12:19
        Z przykrością muszę przyznać, że Gazeta manipuluje informacją i jest po prostu
        nierzetelna. Dlaczego? Na pierwszej stronie Gazeta Trójmiasto jest łącze do
        artykułu, ale w nim (łączu) nie wspomina się, że p. Huelle hałasował po 22:00. A
        to całkowicie zmienia całą sprawę. Nie jest ofiarą ale prześladowcą. Tymczasem
        GW użala się nad "biednym" sumieniem narodu. Może iść do więzienia albo zapłacić
        karę. Taki biedny. A to, że nie zachowuje ciszy nocnej to nic nie znaczy. A
        niech tylko podobna sytuacja wydarzyłaby się jakiemuś posłowi. Tytuł byłby zgoła
        inny, np: "Nocne imprezy pana X. zatruwają życie lokatorom". I oczywiście byłoby
        o arogancji władzy, nie liczeniu się z bliźnimi itp.
        Panowie. Więcej rzetelności!
      • Gość: globus9 Re: Czy gdybym to ja miała taki konflikt z sąsiad IP: 80.48.241.* 22.02.06, 13:18
        >tylko, że ja miałam
        >Gazetę Wyborczą za bardziej obiektywne pismo ....

hehe! dobre! ty tak serio?
    • Gość: Ciekwski Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.crowley.pl 11.02.06, 18:57
      Jestem bardzo ciekawy, jak by sie zachowywali wobec jakiegoś tam Pawła Huelle
      wszyscy ci, co go tak na forum bronią, gdyby pod pod jego mieszkaniem
      mieszkali. Czy by wytrzymali po nocach jego częste balangi i inne tańce
      towarzyskie. Paroponuję Pawłowi Huelle aby na wszelkie głośne balangi zapraszał
      swoich towarzyszy w miejsca do zabawy przeznaczone /restauracje, bary, paby czy
      inne nocne kluby/ Nie będzie miał problemów z sąsiadami a towarzysze będą
      bardziej zadowoleni z mile spędzonego czasu. Chyba stać go na tego typu
      wydatki. W Niemczech np. sprowadzono by takiego balangistę szybko na ziemię.
      • Gość: anka Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 21:05
        Ciekawosc to pierwszy stopien do piekla!
    • Gość: yap Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.chello.pl 12.02.06, 21:50
      Z tego co mi wiadomo, to żona Pawła H. strasznie sie upiła i zaczęła sie
      awanturować. Sam Paweł H. w wywiadzie dla GW napisał, że nie pije wódki z
      aktorami jak poprzedni dyrektor. To fakt - pije w domu z zoną.
    • Gość: Henryk Re: Nowy dramat Pawła Huellego IP: *.limes.com.pl 13.02.06, 07:19
      Zamknąć chuligana i do odśnieżania. Nauczyć moresu. A najlepiej dać go jako
      służącego do jakiegoś gauleitera.
      • piotrprzekota Re: Nowy dramat Pawła Huellego 14.02.06, 12:24
        Ooooostro pojechałeś!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka