Dodaj do ulubionych

Postęp prac

12.03.06, 22:25
Bylem ostatnio na budowie. Z tego co zauwazylem pierwszy budynek jest w
polowie ocieplony i otynkowany. Podobno takze jest juz elektryka i jak sie
ociepli tynkarze zabieraja sie do roboty. Na dwojce ma byc teraz zalewany
strop nad 2 pietrem. Ponadto caly teren rozkopany i przygotowywany pod budynek
nr. 3 i hale garazowa obok dwojki. Jesli ktos zna plany postepu prac na
najblizszy okres to prosze pisac.
Obserwuj wątek
    • chudymg1 Re: Postęp prac 05.06.06, 20:16
      Witam, kupiłem mieszkanie w 3 i w końcu doczekałem się fundamentów. byłem na budowie wczoraj i widze ze panowie działają. w 2 juz niedługo powinien pojawić się dach. niestety jak narazie nie mam pojęcia jak wkomponują tam te miejsca parkingowe podziemne. całe ogrodzenie przesunęli na 2 i 3, czyli 1 jest juz zapieta na 95%. Podobno wstawią windę dopiero jak się wprowadzą ludzie? ale to nie jest potwierdzona informacja.
      • owietz Re: Postęp prac 22.06.06, 11:26
        co do windy to prawda...Jak to Pani z biura powiedziała " dlatego by się nie
        winda popsuła jak ludzie będą się wprowadzać " Co o tym sądzicie?
        • chudymg1 Re: Postęp prac 24.06.06, 16:35
          24 czerwca, prace w bud1 dobiegaja konca, dzisiaj zaczeli podlaczac wode ( potrwa to pare dni), za pare dni na balustradach maja pojawic sie zbrojone szyby, z zewnatrz blok wykonczony w 99%. w srodku mieszkania w wiekszosci gotowe, zostala jeszcze klatka schodowa. oprocz tego wiadomo pseudo ulica i chodnik, ale to podobno zajmie im tylko chwile. na czele widnije dumnie logo eko:) . Bud2 juz ma wszystkie pietra, zostal mu tylko dach:) ma tez polowe okien. Bud3 zaczyna istniec, czas najwyzszy. Co do windy to moze i dobrze, wiadomo sa ludzie i ludzie, posluzy nam dluzej. Jesli ktos byl na budowie i wie jak stoja baraki eko, moze nie wiedziec ze ich ustawienie nie jest przypadkowe, gdyz za nimi az do ogrodkow dzialkowych maja powstac kolejne budynki sygnowane logiem "eko" (info nie sprawdzone). Pozdrawiam
          • jamal_gda Re: Postęp prac 25.06.06, 11:03
            Ciekawe w jakim kolorze beda te balustrady. Przezroczyste tak jak w INPRO, czy
            moze z drutami w srodku (takie tez kiedys widzialem). Biorac pod uwage co
            zrobili z wykonczeniem przy oknach gdzie mialy byc materialy drewnopodobne (pani
            inspektor oraz kierownik budowy zapewniali mnie wczesniej ze beda takie jak w
            INPRO obok) az strach o tym myslec. Mam wrazenie ze jada z wykonczeniowka jak
            najtanszym kosztem...
            • owietz Re: Postęp prac 26.06.06, 12:55
              to prawda.Aż mi ręce opadły jak zobaczyłam to "ozdobne coś" przy
              oknach.PASKUDNE!Poza tym bardzo mi się nie podoba pomysł z windą- skoro tak się
              o nią boją to prawdopodobnie będzie to jakaś chińszczyzna.Poza tym zerknęłam
              ostatnio przez lufcik w folii na klatkę....jest tak wąska,że ciężko będzie
              wymanewrować meblami a jeśli nawet to uważam, że więcej to szkody przyniesie
              niż wwożenie ich windą.No nic...póki co spróbuje sie dowiedzieć jak można się
              od tego odwołać.Może ktoś ma jakiś pomysł?
              • owietz Re: Postęp prac 26.06.06, 13:00
                Ach...no i zapomiałam dodać,że w piątkowe popołudnie idę oglądać swoje
                mieszkanie :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka