Dodaj do ulubionych

OBYWATELSKIE NIEPOSŁUSZEŃSTWO

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 13:26
Cytuję to co napisałem na forum trojmiasto.pl, nie wiem czy to co proponuję można nazwać obywatelskim nieposłuszeństwem, czy jest to coś gorszego, ale jestem wściekły na decyzje radnych odnośnie biletów ZKM. Otóż i co zaproponowałem:

Ludzie, a może po prostu należy w jakiś sposób publicznie zademonstrować niechęć do tego typu decyzji. Mam taki pomysł, żeby w całym Gdańsku zorganizować "Dzień darmowego przejazdu środkami ZKM". Akcję oczywiście pięknie rozpropagować, również, a może przede wszystkim medialnie, przedstawić argumenty i nawoływać ludzi żeby po prostu jednego dnia nie płacili za bilety. Przecież wystarczy, żeby jakiś tam procent posłuchał, przecież i tak im kanarów nie starczy do kontroli. A policja co? Aresztuje wszystkich. Oczywiście w krtytycznych sytuacjach konieczne byłyby solidarne postawy innych pasażerów aby uniemożliwić egzekucję kary przez kanara.
A teraz odezwa do Radnych.
Panowie Radni, jestescie skonczonymi idiotami, zaraz bedziecie mieli jeszcze wieksze problemy z ruchem samochodowym bo większość będzie wolała przesiąść się do samochodów niż płacić za kiepską jakość usług tyle kasy. Żeby chociaż całodzienne bilety były ważne przez 24 godziny a nie do północy, wle jesteście za głupi na to. ZKM jest źle zarządzane, a wy wszyscy jesteście skorumpowani. POLITYCY DO KOSTNICY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: czyt. Re: OBYWATELSKIE NIEPOSŁUSZEŃSTWO IP: *.proxy.aol.com 06.12.02, 17:00
      Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Cytuję to co napisałem na forum trojmiasto.pl, nie wiem czy to co proponuję
      moż
      > na nazwać obywatelskim nieposłuszeństwem, czy jest to coś gorszego, ale
      jestem
      > wściekły na decyzje radnych odnośnie biletów ZKM. Otóż i co zaproponowałem:
      >
      > Ludzie, a może po prostu należy w jakiś sposób publicznie zademonstrować
      niechę
      > ć do tego typu decyzji. Mam taki pomysł, żeby w całym Gdańsku
      zorganizować "Dzi
      > eń darmowego przejazdu środkami ZKM". Akcję oczywiście pięknie rozpropagować,
      r
      > ównież, a może przede wszystkim medialnie, przedstawić argumenty i nawoływać
      lu
      > dzi żeby po prostu jednego dnia nie płacili za bilety. Przecież wystarczy,
      żeby
      > jakiś tam procent posłuchał, przecież i tak im kanarów nie starczy do
      kontroli
      > . A policja co? Aresztuje wszystkich. Oczywiście w krtytycznych sytuacjach
      koni
      > eczne byłyby solidarne postawy innych pasażerów aby uniemożliwić egzekucję
      kary
      > przez kanara.
      > A teraz odezwa do Radnych.
      > Panowie Radni, jestescie skonczonymi idiotami, zaraz bedziecie mieli jeszcze
      wi
      > eksze problemy z ruchem samochodowym bo większość będzie wolała przesiąść się
      d
      > o samochodów niż płacić za kiepską jakość usług tyle kasy. Żeby chociaż
      całodzi
      > enne bilety były ważne przez 24 godziny a nie do północy, wle jesteście za
      głup
      > i na to. ZKM jest źle zarządzane, a wy wszyscy jesteście skorumpowani.
      POLITYCY
      > DO KOSTNICY!!!
      Mysle,ze twoj pomysl nie jest bez sensu.Jezeli mialbym Ci cos poradzic
      to poradzilbym Ci w dialogu z wladzami mieskimi,nie uzywanie wolgaryzmow,
      gdyz w krytycznej sytuacji(np.jako liderowi powiedzie Ci sie zorganizowac tego
      rodzaju spoleczne nieposluszenstwo),wladze potraktuja Cie nie jako politycznego
      lecz jako huligana-awanturnika i poprostu wsadza Cie za kraty.czyt.
      potraktuja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka