Dodaj do ulubionych

Henryk Doering odbił gabinet wójta Krokowej

IP: *.chello.pl 12.05.06, 22:46
To jest granda.
Premier określa w sposób precyzyjny sytuacje pana b.wójta,a on sobie kpi z
tego.
A Policja jest bezczynna.Okazuje się,że ochroniarze mają wiecej praw niz
Policja.
Gdzie my żyjemy??????
Obserwuj wątek
    • Gość: turm Dobrze Doering IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:59
      Ludzie wybrali wójta i ludzie go rozliczą a nie premier w warszawie, którego
      przyjaćiółmi politycznymi są przestępcy z Samoobrony.
    • Gość: Wiktor czy to prawda że tam ma dom letn.W.Szczurek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 22:19
      popierany przez PiS w gdyni-teraz wszystko wiadom-dlaczego odwołano deringa
    • anemos Henryk Doering od dawna kpi sobie z prawa 14.05.06, 23:29
      Teraz bojkotuje decyzję premiera i pokazuje, kto tu rządzi.
      Niby policja powinna pilnować porządku, ale ...

Doering wszystkich (mieszkańców, radnych, sołtysów, strażaków, księży,
      urzędników ) informuje, że nadal jest jedynym wójtem i w poniedziałak rano
      idzie urzędować.
      A kto mu zabroni?

Po jego działaniach widać, że do "państwa prawa" jest jeszcze bardzo daleko.
    • Gość: starsza Re: Henryk Doering odbił gabinet wójta Krokowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 10:01
      Ja mam obywatelski dylemat!!! Z jednej strony rozumiem że to zamach na
      samorzadność a z drugiej strony gdy opowiem o wieloletnikm mobbingu -jestem
      włascicielką kawałka ziemi w Ku..eńskich Blotach-wybaczcie ze tak je nazywa i
      jak przypomnę sobie wszystkie sprawy w NSA i moją bezradność i swiadomość że nie
      mam zadnych praw jako właścicielka tego kawałka ziemi-to zalewa mnie krew. gdy
      skojarzę to z działaniami wszystkich wójtów okolicznych gmin i prezydenta miast
      -naruszających uprawnienia obywateli-to się cieszę. A coja chcę od wójta
      krokowej-i wójta gminy Wejherowo i prezydenta Wejherowa i innych aby szanowali
      mnie. 1) w Karwieńskich Bl.otach chcę mieć altanę-a od 20 lat nie mogę jej
      postawić bo nie znam ich planu i nie widzę sensu w usuwaniu baraku ktory tam
      stoi.Ja mieszkam gdzie indziej-chcę przyjechac tam na lato.Bo nie stac mnie na
      nic innego.2) Chcę nie wstydzić się za prezydenta Wejherowo który od lat wielu
      traktuje siebie jak macho a wczoraj na zamknieciu festiwalu piesni o morzu, gdy
      Pastor Koscioła Szwedzkiego chciał wręczyć drobiazg najwazniejszej osobie
      odpowiedzialnej za ten festiwal: ciesze się ze zostala mu resztak przyzwoitości
      i POZWOLIŁ przekazać drobiazg Dyrektorce MDK.Chwała mu za to , okazał się bardzo
      łaskawy.3) Gdy podczas wręczania 4 petycji PEŁNOMOCNIKOWI wójta o utwardzenie
      drogi najdłuzszej ulicy w Kąpinie, aby mieszkańcy mogli dojechać i wrócic do
      pracy,nie prosząc okolicznych traktorów o wyciagniecie-i słysząc ze dla niego
      Konstytucja nie ma znaczenia, Ustawa samorządowa się nie liczy a petycja-czwarta
      nie ma wartości-bo ja mogłam połozyć ją w sklepie i kazdy mógł się tam wpisać-to
      mam swiadomość konieczności kontroli tych wszystkich folwarków.Bo ja jako
      obywatel nie mam uprawnień zadnych. Hiearchiczny układ władzy pionowy z góry w
      dół ciagle istnieje-obywatel nie ma zadnych praw, i nic się nie zapowiada na
      zmianę. Zbudowano pusty prawny dom w ktorym nie ma miejsca dla obywatela.Treśc
      wypowiedzi pełnomocnika wójta Wejherowo jest zapisana w TTM.Byli przy tym.Ja nie
      wiem jak doprowadzic do sytuacji uprawnien obywatela w układzie pionowym ale z
      dołu.Jest tak : mam taką wizję. Jestem już wyrzucona z NFZ-oni sami pracują dla
      siebie. Jestem wyrzucona z ZUS. oni pracują dla siebie. jestem wyrzucona z
      sądu-jestem skazana na płacenie prawnikom.Uczeń jest wyrzucony ze szkoły-system
      pracuje dla siebie.A obywatel jest w obrzarze systemu wartości-na skutek
      złamania podstawowej formy myslenia-nadawania znaczenia pojęciom. Znalezlismy
      się we wszechwładnym systemie wartosci-i wymierzamy smiertelne ciosy miedzy
      sobą.zabijamy się, bo aby być szczęsliwą to trzeba poddac się operacji, aby byc
      piekną trzeba kupic cos co reklamują, mogę byc tylko podporzadkowana jednej
      władzy charyzmatycznego Włacy Wszechczasow polskich-to ludzie z charyzma!!!!Oni
      nas podporzadkują, bo zamiast zadbać o nasz rozwój ,calego kraju i obywateli,
      oni nas sobie podporzadkują. A co ma najwieksza wartość?KASA KASA KASA. to
      dlatego nie wolno rozwijac myslenia i trzeba abyśmy poszli sobie w złamana
      forme myślenia opartego na wartości.Wartośćkasy powoduje ze obywatel jest
      ofiarą!!!! A ja staruszka nie dam się i namawiam was do tego. Badzmy RAZEM.
    • Gość: A prokurator śpi? Re: Henryk Doering odbił gabinet wójta Krokowej IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.06, 10:05
      1) Art. 97.4 ustawy o samorządzie gminym jasno stwierdza, że komisarz- wójt
      rozpoczyna działanie z dniem powołania.
      2) Art. 224 i 331 kodeksu karnego jasno okreslają jakim karom powinien podlegac
      zarówno ex-wójt Dering jak i Ochrona, która "odbiła: gabinet wójta.
      3) Nawet prof. Kulesza w komentarzu bzdurzył w wywiadfzie w GW, że "...musi o
      tym zdecydować sąd", co potwierdza prawdziwość porzekadła, że... " Jak Bóg chce
      kogoś ukrać, to mu rozuj odbiera"

CZy PROKURATOR ŚPI ???? Gzie była Policjaprzy łamaniu prawa ????

Dzidek
    • Gość: starsza Gorąco wokół wójta w Krokowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:12
      Z dzisiejszej informacji wynika ze że wójt zawinił bo powstały domki letniskowe
      w Karwieńskich Blotach, i że jest to teren chroniony jako zabytek. Otóż prawda
      jest zupełnie inna.Jak wszyscy kupowalismy to ustawa ta jeszcze nie istniała.I
      my w akcie własności nie mamy informacji ze jest to teren chroniony.A powstała
      po to zeby wszyscy przestali marzyć o tym ze -mimo ze gremialnie złozylismy
      wnioski o przekwalifikowanie działek na rekreacyjne, zadnej reakcji. Jest duzo
      wersji plotkowej na temat ten. Rozmawiałam z szfem spółdzielni produkcyjnej
      przed jego smiercią:on sprzedawal tą ziemię i mówił ze aby zmienić kwlifikację
      tej ziemi to on musiałby zapłacić ogromna sumę łapówki albo do działu
      zagospodarowania przestrzennego w Gdańsku gdzie pracowała mama konserwatora
      zabytków. I wtedy zaczęła się wojna.Najpierw konserwator zaproponował nam inną
      ziemię, bo uzasadnił ze Fundacja Niemiecka chce ziemię na korty tenisowe.Dalszą
      część ziemi -tą część bliższą do Dębek gmina oddała bezpłatnie Arcybiskupowi
      Gocłowskiemu.Potem tamta częśc została sprzedana. A konserwator przygotował nam
      zemstę-zaproponował ustawę.I od wielu lat jesteśmy uziemieni.Zrwsztą zgodnie z
      planem. W starostwie powiatowym w Pucku -proszę spojrzeć na daty -posiedzeń rady
      powiatu-Doering powiedział, ze korty będą i koniec, a my będziemy(czyli
      właściciele działek-jest nas ponad 300) dotąd męczeni jego bezczynnoscią aż
      zmęczymy się i oddamy działki sami. Kilkanascie lat temu rozmawiałam z Panem z
      Karwieńskich Blot, który w latach 50-tych był inzynierem melioracji i tam
      własnie meliorował te Błota. Powiedział ze nigdy nie było tam zadnych sladów
      starych melioracji to po prostu wymysł konserwatora, ktoremu nie udało się
      sprzedać ,Fundacji niemieckiej, która restaurowała zamek von Krockowa w
      Krokowej.Cały powiat pucki nadmorski, wszystkie pałace przejęla ta fundacja-a
      własciwie von Krockow, ktory otrzymał obywatelstwo polskie. Wszystko
      odrestaurował.Ja zadaje pytanie-czy ludzie się po prostu nie zagalopowali.My nie
      mamy w ksiedze wieczystej ze teren jest chroniony.Ustawa powtała pózniej gdzy
      ludzie nie chcieli oddać tego terenu pod dyktando dawnego konserwatora, to po
      prostu łatwo zemscić się na ludziach. I jest problem nie do rozwiazania.A
      Konstytucja nam jednak gwarantuje prawo do własności.Jak mam ziemię to nawet bez
      zezwolenia mogę postawić altanę do 10 metrów. Bo to ziemia rolnicza.Wszyscy
      zlozylismy wnioski o zmianę kwalifikacji tej ziemi.Na rekreacyjną, I co teraz,
      wyrzucą nas? Zabiorą ziemię? Nie mogą więc wszystko jest jak zawsze-przeciwko
      obywatelowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka