Dodaj do ulubionych

Noc Muzeów była wspaniała, teraz czekamy na więcej

21.05.06, 21:18
Rewelacja ... szkoda , że miałem przyjemność pracować na nocną zmianę :(
Pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • Gość: eleonora zębata Ciekawe czy ktoś wyciągnie jakieś wnioski. IP: *.mlyniec.gda.pl 21.05.06, 21:40
      1. Wszystkie muzea powinny być darmowe.
      2. Godziny otwarcia powinny byc dostosowane do pootrzeb ludzi, a więc do godziny
      przynajmniej 22.00
      3. Pkt 2. zastosowac również do Bibliotek i czytelni naukowych - otworzyć je w
      niedziele gdy ludzie mają czas.

Powyższe punkty to nic nadzwyczajnego - to codzienność w państwach europy
      zachodniej ;(
    • Gość: ginni Re: Noc Muzeów była wspaniała, teraz czekamy na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:31
      Ciekawe czy muzeum na westerplatte też otworzyli?
      To dopiero byłaby ekstremalna wyprawa, strach byłoby tam iśc, prawie ja w 1939r.
      To skandal, że Gdańsk tak zaniedbał to miejsce.
    • Gość: drhc szoda, że w trakcie juwenaliów, bo też bym poszedł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:54
      u nas jest tak, ze albo szystko albo nic sie nie dzieje
    • Gość: Adam Mnich-nik Dziennikarz fantasta IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.06, 09:24
      "Największą stratą dla gdańskiej Nocy Muzeów jest zamknięta na głucho Bazylika
      Mariacka, będąca nie tylko największą naszą świątynia, ale także wspaniałym
      muzeum."

Kościół to kościół, muzeum to muzeum a dziennikarz ateista to dziennikarz
      ateista zaraz by zrobił z kościła muzeum. Co to znaczy "zamknięta na głucho" a
      czy ktokolwiek zapowiadał że będzie otwarta??? Taka dziwaczna złośliwa zaczepka
      juden zeitung świadczy tylko o słabości zespołu dziennikarskiego. Nie wiedzą o
      czym pisać to konfabulują.
      Np.
      "Każdy, kto był w środku na wieczornym nabożeństwie, widzi oczami wyobraźni
      specjalnie podświetlone epitafia, przewodników w strojach mnichów..."

Może u Dominikanów przwodnicy w strojach mnichów jeszcze by się obronili ale w
      Mariackim? Czyżby dla Wyborczej to był kościół klasztoryny?

Skrajna ignorancja historyczna. Przydały by się korepetycje z historii Gdańska.

A w Mariackim w nocy można być wiele razy w roku. Wystarczy chodzić na
      wieczorne koncerty organowe prof. Grabowskiego.
      Ale wyborcza nie chodzi na koncerty to nie wie...

pozdrawiam wszystkich przewodników

www.pttk.gda.pl
    • Gość: SLIM Re: Noc Muzeów była wspaniała, teraz czekamy na w IP: *.nordeabank.pl 22.05.06, 09:37
      A MOZE WARTO BYLOBY TAK DAC INFO DO PRASY I TELEWIZJI REGIONALNE A NIE TYLKO W
      RADIU COS KROTKIEGO BEZ KONKRETNYCH INFORMACJI!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: śpioch Re: Noc Muzeów była wspaniała, teraz czekamy na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:33
      Przyczyną takiej popularności zwiedzania muzeów w nocy był prawie darmowy
      wstęp, bo za symboliczną złotówkę. Smutne to ale prawdziwe.Wynika z tego,że
      ceny biletów nie pozwalają na szerszy dostęp do muzeów. Dziwne jest promowanie
      tych placówek w nocy. Lepiej byłoby wyznaczyć porę dzienną np całą sobotę i
      niedzielę. A tak sprawa odfajkowana i po staremu. Grunt to akcyjność raz do
      roku.
    • Gość: kismet Paryż IP: 192.11.185.* 22.05.06, 11:00
      Miałem okazję spędzić piątkową, muzealną noc w Paryżu - rzeczywiście rewelacja.
      Tysiące ludzi w setkach muzeów. Wstęp bezpłatny. Udało mi się zaliczyc jedynie
      cztery muzea. Po połnocy wyszedłem z Centum Pompidou.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka