kalinowski11 21.05.06, 21:18 Rewelacja ... szkoda , że miałem przyjemność pracować na nocną zmianę :( Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eleonora zębata Ciekawe czy ktoś wyciągnie jakieś wnioski. IP: *.mlyniec.gda.pl 21.05.06, 21:40 1. Wszystkie muzea powinny być darmowe. 2. Godziny otwarcia powinny byc dostosowane do pootrzeb ludzi, a więc do godziny przynajmniej 22.00 3. Pkt 2. zastosowac również do Bibliotek i czytelni naukowych - otworzyć je w niedziele gdy ludzie mają czas. Powyższe punkty to nic nadzwyczajnego - to codzienność w państwach europy zachodniej ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginni Re: Noc Muzeów była wspaniała, teraz czekamy na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:31 Ciekawe czy muzeum na westerplatte też otworzyli? To dopiero byłaby ekstremalna wyprawa, strach byłoby tam iśc, prawie ja w 1939r. To skandal, że Gdańsk tak zaniedbał to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drhc szoda, że w trakcie juwenaliów, bo też bym poszedł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 22:54 u nas jest tak, ze albo szystko albo nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Mnich-nik Dziennikarz fantasta IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.06, 09:24 "Największą stratą dla gdańskiej Nocy Muzeów jest zamknięta na głucho Bazylika Mariacka, będąca nie tylko największą naszą świątynia, ale także wspaniałym muzeum." Kościół to kościół, muzeum to muzeum a dziennikarz ateista to dziennikarz ateista zaraz by zrobił z kościła muzeum. Co to znaczy "zamknięta na głucho" a czy ktokolwiek zapowiadał że będzie otwarta??? Taka dziwaczna złośliwa zaczepka juden zeitung świadczy tylko o słabości zespołu dziennikarskiego. Nie wiedzą o czym pisać to konfabulują. Np. "Każdy, kto był w środku na wieczornym nabożeństwie, widzi oczami wyobraźni specjalnie podświetlone epitafia, przewodników w strojach mnichów..." Może u Dominikanów przwodnicy w strojach mnichów jeszcze by się obronili ale w Mariackim? Czyżby dla Wyborczej to był kościół klasztoryny? Skrajna ignorancja historyczna. Przydały by się korepetycje z historii Gdańska. A w Mariackim w nocy można być wiele razy w roku. Wystarczy chodzić na wieczorne koncerty organowe prof. Grabowskiego. Ale wyborcza nie chodzi na koncerty to nie wie... pozdrawiam wszystkich przewodników www.pttk.gda.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLIM Re: Noc Muzeów była wspaniała, teraz czekamy na w IP: *.nordeabank.pl 22.05.06, 09:37 A MOZE WARTO BYLOBY TAK DAC INFO DO PRASY I TELEWIZJI REGIONALNE A NIE TYLKO W RADIU COS KROTKIEGO BEZ KONKRETNYCH INFORMACJI!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: Noc Muzeów była wspaniała, teraz czekamy na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:33 Przyczyną takiej popularności zwiedzania muzeów w nocy był prawie darmowy wstęp, bo za symboliczną złotówkę. Smutne to ale prawdziwe.Wynika z tego,że ceny biletów nie pozwalają na szerszy dostęp do muzeów. Dziwne jest promowanie tych placówek w nocy. Lepiej byłoby wyznaczyć porę dzienną np całą sobotę i niedzielę. A tak sprawa odfajkowana i po staremu. Grunt to akcyjność raz do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kismet Paryż IP: 192.11.185.* 22.05.06, 11:00 Miałem okazję spędzić piątkową, muzealną noc w Paryżu - rzeczywiście rewelacja. Tysiące ludzi w setkach muzeów. Wstęp bezpłatny. Udało mi się zaliczyc jedynie cztery muzea. Po połnocy wyszedłem z Centum Pompidou. Odpowiedz Link Zgłoś