Gość: ;) IP: *.mlyniec.gda.pl 21.06.06, 22:32 Ale kampania wyborcza... No gratuluję że P. Adamowicz wpadł dopiero teraz na ten pomysł. A co Pan robił ze swoimi urzędnikami przez ostatnie dwie kadencje???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;) Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.mlyniec.gda.pl 21.06.06, 22:35 No i ta cena 96 tys. ile biednych dzieci byście za to nakarmili... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 13:33 A ilu etatowych związkowców by za to można utrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Robią nam państwo służb specjalnych... 22.06.06, 13:36 Ciekawe, czy potem SLD będzie robiło nam lustrację tajnych współpracowników tego reżimu, czy znów się doczekamy grubej kreski... Odpowiedz Link Zgłoś
puba mam nadzieję że urzędnicy czytają wyborcza 22.06.06, 14:13 inaczej mogą zostać zaskoczeni sprytnym planem:P Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: mam nadzieję że urzędnicy czytają wyborcza 22.06.06, 14:14 "Drogie dzieci, jutro będzie niezapowiedziana kartkówka." Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 13:47 cokolwiek nie robil to na pewno wiecej niz prezio Kaczynski zrobil przez 3 lata w Warszawie: zamknal pare knajp studenckich, zablokowal wszystkie remonty i przetargi i... zostal prezydentem kraju. Potem przeglosowali ze Warszawa nie bedzie miala prezydenta skoro nie moze nim byc Lech Kaczynski. Starym bolszewickim zwyczajem wyznaczyli wiec komisarza, ktory rowniez blokuje wszystko w Warszawie bo wzorem swojego poprzednika czeka na nastepne wybory. I tak w kolko. Raz warszawiacy sie nabrali na prawo i sprawiedliwosc i juz z tego bagna nie wyjda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanszczanin bzdura IP: 217.153.161.* 22.06.06, 00:49 zmarnowane pieniądze. Wystarczy, aby pan prezydent sam zainteresowął sie jak działa urząd , a przxynajmniej osobiście rozpatrywał skargi pisene do niego kierowane na jego urzedników. Ale lepiej w tym czasie pilęgnować brodę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AvrooK tajemniczy klient IP: *.c / 62.233.169.* 22.06.06, 13:40 załatwiałem w ciągu ostatniego roku bardzo dużo spraw w naszych gdańskich urzędach i nie mam żadnych zastrzeżeń. wszystko zawsze mi szło sprawnie i przyjemnie. trafiałem na niekoniecznie uśmiechnięte ale zawsze chętne do pomocy urzędniczki i urzędników. moim zdaniem urząd nie musi się bać tego 'tajemniczego' petenta Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: tajemniczy klient 22.06.06, 14:18 Niestety Twóój głos rozsądku i tak utonie w zalewie forumowej propagandy.. ja rozumiem ludzi władzy, że ciągną w swoją stronę - mają z tego pieniądze, władzę i dziwki.. ale nie rozumiem takich ludzi, którzy gó.. mają a pyskują na forach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajemniczy Klient A może "Bułecka"-Adamowicz wyjasni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 04:13 jak to się stało,ze po miwściw panoszy się nijaki piekarz Grzegorz Pellowski,którego piekarnicze przybytki spotkać mozna w najlepszych miejscach w Gdańsku-czy aby w majestacie prawa otrzymywał on na nie lokalizacje,czy zgodę na budowe-moze Państwo Prokuratura zechciałaby te watki sprawdzic,a jak wyglada sprawa przydziału miejsc na tzw ogródki piwne na Długim Targu-jednym wcale ,a innym wedle uznania-i gdzie tu zastosowano procedurę przetargową?Toz to czysty skandal i "Buła"chce trwonic nasze pieniadze na jakies programy kontrolne-miejmy nadzieje,że wyorcy "docenią"tą jego radosną twórczość."Buła"do lamusa historii-gdańszczanie wybierzcie na przyszłego włodarza osobe godna tego urzędu! Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Gada i gada 22.06.06, 08:12 Przeczytałem ten artykuł i miałem tzw "deja vu". Posłużyłem się wyszukiwarką gazety i o to efekt: Artykuł z 13 grudnia 2005 roku "Gdańscy urzędnicy pod kontrolą" serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3065998.html Co ciekawe zmieniła się nazwa tego "eksperymentu" z mystery shopping na mystery client :-)) Adamowicz więc przez ponad pół roku nie zrobił nic tylko gada i gada. -------- Pierwszy Podcast Gdański mojemiasto.net Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Gada i gada 22.06.06, 13:55 fraglesi67 napisał: > Przeczytałem ten artykuł i miałem tzw "deja vu". Posłużyłem się wyszukiwarką > gazety i o to efekt: Buahahahaha, dobre.... Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Re: Gada i gada 22.06.06, 14:03 Nie pierwszy raz to i zapewne nie ostatni. "Nasz" nieogolony prezydent jest mistrzem w takim działaniu... Szkoda tylko, że cierpi na tym to przepiękne miasto i PO.... ---------- Fraglesowe widzenie świata fraglesi.wordpress,com Darmowe zdjęcia zdjecia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbid Wolański przez twoje działanie to miasto tez traci IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.06.06, 14:24 Dzień bez protestu to dzień stracony, co nie grubasie? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 ciekawe ile bierze taki student od urzędnika 22.06.06, 08:49 za sporządzenie pozytywnego raportu? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Przedwyborcze olśnienie? 22.06.06, 09:49 - Chcemy w ten sposób podnieść jakość naszych usług - mówi prezydent Gdańska Paweł Adamowicz. - Dużo się mówi o jakości obsługi w sklepach czy restauracjach, a mało - w urzędach. Musimy to zmienić. Człowiek przychodzący do magistratu musi być traktowany jak klient, a nie jak petent. ************************* Fora internetowe zawalone sa krytka gdanskiego magistratu, ludzie żalą sie w prywatnych rozmowach na urzędników, a Adamowicz struga wariata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dantisca Re: Przedwyborcze olśnienie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:27 > Fora internetowe zawalone sa krytka gdanskiego magistratu, ludzie żalą sie w > prywatnych rozmowach na urzędników, a Adamowicz struga wariata. Jak narazie to Ty głąbie strugasz wariata. A ci rozpoczynający takie wiarygodne i opiniotwórcze wątki to pewnie tacy fachowcy jak maruda z Gdyni, znający się wyłącznie na sprawach Gdańska. Może w przypływie węszenia wpadek i niepowodzeń skomentujesz szczurkowaty urzędasku te wieści www.radiogdansk.pl/?a=news_arch&id=25661 i wytłumaczysz się ile będziecie balować za 180 baniek??? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Przedwyborcze olśnienie? 22.06.06, 13:31 > prywatnych rozmowach na urzędników, a Adamowicz struga wariata. Po prostu skończyły się czasy, kiedy władza podsłuchuje prywatne rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.chello.pl 22.06.06, 10:02 BRAWO, BRAWO, BRAWO, oby to tylko nie była LIPA i nie na dwa dni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oskioski1 Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 11:45 trzeba być idiotą żeby nie wiedzieć że przez najbliższy czas wszyscy będą w urzędach mili i uprzejmi. dlaczego dopiero po fakcie nie powie się opinii publicznej gdzie było najlepiej a gdzie najgorzej i opowiedzieć o co chodziło w tej zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:39 96 tysięcy za takie badania to śmiesznie niska cena - mogę wnioskować, że jaka cena taka jakość badania i raportu... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 13:32 oprocz okresu czasu powinni podac jeszcze, gdzie i o ktorej godzinie pojawi sie "tajemniczy klient" hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: 80.51.222.* 22.06.06, 13:35 A może to naczelnicy wydziałów zainteresują się, jak ich podwładni pracują. Przeciez nadzór mają wpisany do zakresu obowiązków, za który pobierają zresztą dużo wyższe pensje. Po co więc wyrzucać w błoto 100.000,-zł i powielać kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:53 Oczywiście nie jest prawdą, że to jest pierwsze badanie takiego typu w kraju. Niektóre urzędy już dawno realizują badania Mystery Shopping, Mystery Calling i inne badania mające na celu monitorowanie jakości obsługi interesantów. Muszę tylko zmatwić p. Adamowicza - zwalnianie pracownika na podstawie wyników badań jest nieetyczne i niezgodne z kodeksem badawczym. Ciekawe co na to firma Public Profits? Współczuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 14:00 Ale będzie jajo, jak Pawełek wpadnie na próbie przejęcia koperty. "Ja ją tylko chciałem przechować temu panu, bo mnie prosił...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.06, 14:06 a gdzie się można zatrudnić na takiego,nazwijmy to,klienta- sprawozdawcę UM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23i1/2 to pomysł muzułmański ( lub z komiksu Mleczki ) IP: 194.183.32.* 22.06.06, 14:10 Czy to uchodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Brawo, Brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.06, 14:14 Nie wiem z jakiej opcji politycznej są pomysłodawcy ale w pełni popieram. Takie inicjatywy powinny wpłynąć na lepszą obsługę i zwalczać łapówkarstow wśród urzędników. Czekam na inne miasta. Niech pójdą tym przykładem !!!!!!!! A potem na Mystery Client wśród naszych ukochanych lekarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubububa A, to dlatego Pan Staszek mówił: "dziś nie brać IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 14:16 od studentów". Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Nic nowego. 22.06.06, 14:37 Toyota w ten sposób od dawna sprawdza jakość obsługi klienta w swych autoryzowanych stacjach. Angażuje się zawodowych aktorów, którzy grymaszą według ustalonego scenariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaak Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:41 Ciekawe jak to podziała. Często jest tak, że podstawieni klienci to dość dziwni - zmanipulowani studenci psychologii, którzy kierują się często niewiadomoczym, bo sami są tak młodzi, ze można im siano do głowy nakłaść. I często tak bywa, że ofiarami padają najbardziej uczciwi urzędnicy, a ci, co robili dość dziwne rzeczy klientom, jak zwykle sie im upieka ... ale ciekawe, ciekawe jak będzie .... ciekawe czym się będę kierowali naprawdę. Ciekawe jak to będzie tym razem.... Doprawdy zadziwia mnie ten świat... *********** Ciekawe, czy po tym zeżrą przepisy ludzi i będą tak formalni, ze nic się nie da po ludzku załatwić, czy odwrotnie. Ja spotkałam się różnie i z wielkim sercem urzędnika, który pokierował przepięknie po ludzku - jak najlepiej umiał i z totalną złością, nienawiścią i złoścliwą nadformalnością a takze z lekceważeniem wszystkiego. ************ Źródło nie jest w tym... tylko zupełni egdzie indziej, ale od ziarnka do ziarnak, no zobaczymy ile ludzi skrzywdzą, a ile osób się zmieni ... na lepsze ... Dziwny jest ten świat .... Zobaczymy, ludzkie kryteria, czy kryteria przepisowe .... uha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyf Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.crowley.pl 22.06.06, 14:48 Bardzo dobry pomysł! powinni takie coś wprowadzić na naszych drogach! co drugi policjant czeka tylko na propozycję aby coś dostać! a jak by się kilku takich nadziało na tajemniczego kierowcę, który gdzieś pracuje, jeździ cały czas po kraju to od razu zaczeli by uczciwie pracować a nie czekać na swoją dolę!! widziałem jak jeden zamiast mandatu za przekroczenie prędkości o 50km/h złakomił się na 30zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewulka czy nos dla tabakiery... IP: *.ericsson.net 22.06.06, 14:58 sluszna inicjatywa :-) Ostatnio bylam w powiatowym wydziale architektury w Krakowie z prosba o opinie - pani nie dosc ze nie zajela sie sprawa, nie chciala sie nawet przyjrzec przyniesionym przeze mnie dokumentom - a na koniec poradzila mi, zebym nie robila min, bo to i tak nie pomoze. Wiec czesto sie zastanawiam - czy nos dla tabakiery - czy ona dla nosa? Urzednicy zbyt czesto zapominaja, ze ich pensje sa placone z naszych podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat_na_klient Znowu stołki dla swoich IP: *.krasnystaw.net 22.06.06, 15:15 Komu dać w łapę aby dostać tę fuchę? Ilu urzędników i z jakiego układu należy załatwić aby można było kontynuować tę "pracę"? Odpowiedz Link Zgłoś
ucl Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 15:19 Ale to już było!!!!, balcerowicz pierwszy to wprowadził, PIS sie powtarza!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś