Dodaj do ulubionych

Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta

IP: *.mlyniec.gda.pl 21.06.06, 22:32
Ale kampania wyborcza... No gratuluję że P. Adamowicz wpadł dopiero teraz na
ten pomysł. A co Pan robił ze swoimi urzędnikami przez ostatnie dwie kadencje????
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.mlyniec.gda.pl 21.06.06, 22:35
      No i ta cena 96 tys. ile biednych dzieci byście za to nakarmili...
      • adas313 Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 13:33
        A ilu etatowych związkowców by za to można utrzymać!
        • zupa_wolowa Robią nam państwo służb specjalnych... 22.06.06, 13:36
          Ciekawe, czy potem SLD będzie robiło nam lustrację tajnych współpracowników tego
          reżimu, czy znów się doczekamy grubej kreski...
          • puba mam nadzieję że urzędnicy czytają wyborcza 22.06.06, 14:13
            inaczej mogą zostać zaskoczeni sprytnym planem:P

• adas313 Re: mam nadzieję że urzędnicy czytają wyborcza 22.06.06, 14:14
              "Drogie dzieci, jutro będzie niezapowiedziana kartkówka."
      • kolargolo Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 13:47
        cokolwiek nie robil to na pewno wiecej niz prezio Kaczynski zrobil przez 3 lata
        w Warszawie: zamknal pare knajp studenckich, zablokowal wszystkie remonty i
        przetargi i... zostal prezydentem kraju. Potem przeglosowali ze Warszawa nie
        bedzie miala prezydenta skoro nie moze nim byc Lech Kaczynski. Starym
        bolszewickim zwyczajem wyznaczyli wiec komisarza, ktory rowniez blokuje
        wszystko w Warszawie bo wzorem swojego poprzednika czeka na nastepne wybory. I
        tak w kolko. Raz warszawiacy sie nabrali na prawo i sprawiedliwosc i juz z tego
        bagna nie wyjda :-)
    • Gość: gdanszczanin bzdura IP: 217.153.161.* 22.06.06, 00:49
      zmarnowane pieniądze.
      Wystarczy, aby pan prezydent sam zainteresowął sie jak działa urząd , a
      przxynajmniej osobiście rozpatrywał skargi pisene do niego kierowane na jego
      urzedników. Ale lepiej w tym czasie pilęgnować brodę...
      • Gość: AvrooK tajemniczy klient IP: *.c / 62.233.169.* 22.06.06, 13:40
        załatwiałem w ciągu ostatniego roku bardzo dużo spraw w naszych gdańskich
        urzędach i nie mam żadnych zastrzeżeń. wszystko zawsze mi szło sprawnie i
        przyjemnie. trafiałem na niekoniecznie uśmiechnięte ale zawsze chętne do pomocy
        urzędniczki i urzędników. moim zdaniem urząd nie musi się bać tego
        'tajemniczego' petenta
        • foruman Re: tajemniczy klient 22.06.06, 14:18
          Niestety Twóój głos rozsądku i tak utonie w zalewie forumowej propagandy.. ja
          rozumiem ludzi władzy, że ciągną w swoją stronę - mają z tego pieniądze, władzę
          i dziwki.. ale nie rozumiem takich ludzi, którzy gó.. mają a pyskują na forach..
    • Gość: Tajemniczy Klient A może "Bułecka"-Adamowicz wyjasni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 04:13
      jak to się stało,ze po miwściw panoszy się nijaki piekarz Grzegorz
      Pellowski,którego piekarnicze przybytki spotkać mozna w najlepszych miejscach w
      Gdańsku-czy aby w majestacie prawa otrzymywał on na nie lokalizacje,czy zgodę na
      budowe-moze Państwo Prokuratura zechciałaby te watki sprawdzic,a jak wyglada
      sprawa przydziału miejsc na tzw ogródki piwne na Długim Targu-jednym wcale ,a
      innym wedle uznania-i gdzie tu zastosowano procedurę przetargową?Toz to czysty
      skandal i "Buła"chce trwonic nasze pieniadze na jakies programy kontrolne-miejmy
      nadzieje,że wyorcy "docenią"tą jego radosną twórczość."Buła"do lamusa
      historii-gdańszczanie wybierzcie na przyszłego włodarza osobe godna tego urzędu!
    • fraglesi67 Gada i gada 22.06.06, 08:12
      Przeczytałem ten artykuł i miałem tzw "deja vu". Posłużyłem się wyszukiwarką
      gazety i o to efekt:

Artykuł z 13 grudnia 2005 roku "Gdańscy urzędnicy pod kontrolą"
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3065998.html
      Co ciekawe zmieniła się nazwa tego "eksperymentu" z mystery shopping na mystery
      client :-))

Adamowicz więc przez ponad pół roku nie zrobił nic tylko gada i gada.
      --------
      Pierwszy Podcast Gdański mojemiasto.net
      • el_p Re: Gada i gada 22.06.06, 13:55
        fraglesi67 napisał:

> Przeczytałem ten artykuł i miałem tzw "deja vu". Posłużyłem się wyszukiwarką
        > gazety i o to efekt:

Buahahahaha, dobre....
        • fraglesi67 Re: Gada i gada 22.06.06, 14:03
          Nie pierwszy raz to i zapewne nie ostatni. "Nasz" nieogolony prezydent jest
          mistrzem w takim działaniu...
          Szkoda tylko, że cierpi na tym to przepiękne miasto i PO....

----------
          Fraglesowe widzenie świata fraglesi.wordpress,com
          Darmowe zdjęcia zdjecia.pl
          • Gość: karbid Wolański przez twoje działanie to miasto tez traci IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.06.06, 14:24
            Dzień bez protestu to dzień stracony, co nie grubasie?
    • toja3003 ciekawe ile bierze taki student od urzędnika 22.06.06, 08:49
      za sporządzenie pozytywnego raportu?
    • maruda.r Przedwyborcze olśnienie? 22.06.06, 09:49

- Chcemy w ten sposób podnieść jakość naszych usług - mówi prezydent Gdańska
      Paweł Adamowicz. - Dużo się mówi o jakości obsługi w sklepach czy restauracjach,
      a mało - w urzędach. Musimy to zmienić. Człowiek przychodzący do magistratu musi
      być traktowany jak klient, a nie jak petent.

Fora internetowe zawalone sa krytka gdanskiego magistratu, ludzie żalą sie w
      prywatnych rozmowach na urzędników, a Adamowicz struga wariata.

• Gość: Dantisca Re: Przedwyborcze olśnienie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:27
        > Fora internetowe zawalone sa krytka gdanskiego magistratu, ludzie żalą sie w
        > prywatnych rozmowach na urzędników, a Adamowicz struga wariata.

Jak narazie to Ty głąbie strugasz wariata. A ci rozpoczynający takie wiarygodne
        i opiniotwórcze wątki to pewnie tacy fachowcy jak maruda z Gdyni, znający się
        wyłącznie na sprawach Gdańska.
        Może w przypływie węszenia wpadek i niepowodzeń skomentujesz szczurkowaty
        urzędasku te wieści www.radiogdansk.pl/?a=news_arch&id=25661
        i wytłumaczysz się ile będziecie balować za 180 baniek???
      • adas313 Re: Przedwyborcze olśnienie? 22.06.06, 13:31
        > prywatnych rozmowach na urzędników, a Adamowicz struga wariata.

Po prostu skończyły się czasy, kiedy władza podsłuchuje prywatne rozmowy.
    • Gość: andrzej Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.chello.pl 22.06.06, 10:02
      BRAWO, BRAWO, BRAWO, oby to tylko nie była LIPA i nie na dwa dni!!!
    • oskioski1 Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 11:45
      trzeba być idiotą żeby nie wiedzieć że przez najbliższy czas wszyscy będą w
      urzędach mili i uprzejmi. dlaczego dopiero po fakcie nie powie się opinii
      publicznej gdzie było najlepiej a gdzie najgorzej i opowiedzieć o co chodziło w
      tej zabawie.
    • Gość: j Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:39
      96 tysięcy za takie badania to śmiesznie niska cena - mogę wnioskować, że jaka
      cena taka jakość badania i raportu...
    • abhaod Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 13:32
      oprocz okresu czasu powinni podac jeszcze, gdzie i o ktorej godzinie pojawi
      sie "tajemniczy klient" hahahaha
    • Gość: mela Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: 80.51.222.* 22.06.06, 13:35
      A może to naczelnicy wydziałów zainteresują się, jak ich podwładni pracują.
      Przeciez nadzór mają wpisany do zakresu obowiązków, za który pobierają zresztą
      dużo wyższe pensje. Po co więc wyrzucać w błoto 100.000,-zł i powielać
      kompetencje.
    • Gość: ada Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:53
      Oczywiście nie jest prawdą, że to jest pierwsze badanie takiego typu w kraju.
      Niektóre urzędy już dawno realizują badania Mystery Shopping, Mystery Calling i
      inne badania mające na celu monitorowanie jakości obsługi interesantów. Muszę
      tylko zmatwić p. Adamowicza - zwalnianie pracownika na podstawie wyników badań
      jest nieetyczne i niezgodne z kodeksem badawczym. Ciekawe co na to firma Public
      Profits? Współczuje ...
    • sai_mon Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 14:00
      Ale będzie jajo, jak Pawełek wpadnie na próbie przejęcia koperty. "Ja ją tylko
      chciałem przechować temu panu, bo mnie prosił...".
    • Gość: evita Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.06, 14:06
      a gdzie się można zatrudnić na takiego,nazwijmy to,klienta- sprawozdawcę UM?
    • Gość: j23i1/2 to pomysł muzułmański ( lub z komiksu Mleczki ) IP: 194.183.32.* 22.06.06, 14:10
      Czy to uchodzi ?
    • palestrina2005 Brawo, Brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.06, 14:14
      Nie wiem z jakiej opcji politycznej są pomysłodawcy ale w pełni popieram.
      Takie inicjatywy powinny wpłynąć na lepszą obsługę i zwalczać łapówkarstow
      wśród urzędników.
      Czekam na inne miasta. Niech pójdą tym przykładem !!!!!!!!

A potem na Mystery Client wśród naszych ukochanych lekarzy...
    • Gość: ubububa A, to dlatego Pan Staszek mówił: "dziś nie brać IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 14:16
      od studentów".
    • zigzaur Nic nowego. 22.06.06, 14:37
      Toyota w ten sposób od dawna sprawdza jakość obsługi klienta w swych
      autoryzowanych stacjach. Angażuje się zawodowych aktorów, którzy grymaszą według
      ustalonego scenariusza.
    • Gość: taaak Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:41
      Ciekawe jak to podziała.
      Często jest tak, że podstawieni klienci to dość dziwni - zmanipulowani studenci
      psychologii, którzy kierują się często niewiadomoczym, bo sami są tak młodzi, ze
      można im siano do głowy nakłaść.
      I często tak bywa, że ofiarami padają najbardziej uczciwi urzędnicy, a ci, co
      robili dość dziwne rzeczy klientom, jak zwykle sie im upieka ...
      ale ciekawe, ciekawe jak będzie .... ciekawe czym się będę kierowali naprawdę.
      Ciekawe jak to będzie tym razem....
      Doprawdy zadziwia mnie ten świat...
      Ciekawe, czy po tym zeżrą przepisy ludzi i będą tak formalni, ze nic się nie da
      po ludzku załatwić, czy odwrotnie.
      Ja spotkałam się różnie i z wielkim sercem urzędnika, który pokierował
      przepięknie po ludzku - jak najlepiej umiał i z totalną złością, nienawiścią i
      złoścliwą nadformalnością a takze z lekceważeniem wszystkiego.
      Źródło nie jest w tym... tylko zupełni egdzie indziej, ale od ziarnka do
      ziarnak, no zobaczymy ile ludzi skrzywdzą, a ile osób się zmieni ... na lepsze ...
      Dziwny jest ten świat ....

Zobaczymy, ludzkie kryteria, czy kryteria przepisowe .... uha!

• Gość: Skyf Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta IP: *.crowley.pl 22.06.06, 14:48
      Bardzo dobry pomysł!

powinni takie coś wprowadzić na naszych drogach!

co drugi policjant czeka tylko na propozycję aby coś dostać!

a jak by się kilku takich nadziało na tajemniczego kierowcę, który gdzieś
      pracuje, jeździ cały czas po kraju to od razu zaczeli by uczciwie pracować a
      nie czekać na swoją dolę!!
      widziałem jak jeden zamiast mandatu za przekroczenie prędkości o 50km/h
      złakomił się na 30zł
    • Gość: qe Lepiej późno niż wcale ? IP: *.cable.satra.pl 22.06.06, 14:53
    • Gość: Ewulka czy nos dla tabakiery... IP: *.ericsson.net 22.06.06, 14:58
      sluszna inicjatywa :-) Ostatnio bylam w powiatowym wydziale architektury w
      Krakowie z prosba o opinie - pani nie dosc ze nie zajela sie sprawa, nie
      chciala sie nawet przyjrzec przyniesionym przeze mnie dokumentom - a na koniec
      poradzila mi, zebym nie robila min, bo to i tak nie pomoze. Wiec czesto sie
      zastanawiam - czy nos dla tabakiery - czy ona dla nosa? Urzednicy zbyt czesto
      zapominaja, ze ich pensje sa placone z naszych podatkow.
    • Gość: kandydat_na_klient Znowu stołki dla swoich IP: *.krasnystaw.net 22.06.06, 15:15
      Komu dać w łapę aby dostać tę fuchę?
      Ilu urzędników i z jakiego układu
      należy załatwić aby można było kontynuować
      tę "pracę"?
    • ucl Re: Tajemniczy klient w Urzędzie Miasta 22.06.06, 15:19
      Ale to już było!!!!, balcerowicz pierwszy to wprowadził, PIS sie
      powtarza!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka