latajacy_czestmir 11.07.06, 00:54 witam, bylem wczoraj na plazy w stogach...a w wodzie tysiace padlych jakis musze/mrowek...na brzegu zrobil sie wyniesiony przez fale dywanik z tych padlych stworzonek..wie ktos co sie stalo?? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: haha Re: To tylko nieudany atak Al Quaidy na Wybrzeże IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.06, 05:31 Moskitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 jaja Re: To tylko nieudany atak Al Quaidy na Wybrzeże IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 11.07.06, 09:48 Odpowiedz Link Zgłoś
ar.as Re: muszki w wodzie 15.07.06, 00:12 MUSZKI, PADNIĘTE RYBY, SINICE, OLEJ NAPĘDOWY - WYBIERAJ CO CHCESZ!!! Na piasku pety, śmieci i co gorsza IGŁY PO NARKOMANACH!!!!!!! Do szpitala trafiło już kilka osób z tym poplemem, i jedna z zakaźeniem HIV. TWÓJ WYBÓR CZY CHCESZ TAM SIĘ PONOWNIE ZNALEŹĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z 3miasta Re: muszki w wodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 04:55 chyba nigdy nie byłeś na Stogach.Z przytoczonej prze Ciebie wizji zakładam że jesteś z pod Warszawy a igły , olej ,i śnięte ryby widziałeś w Wiśle :P W okolicach plaży na Stogach jest las z dużą ilościa mrowisk.Te muszki to coroczne wyrajanie mrówek i nieliczny procent ich populacji ten proces przeżywa stąd wiele ginie ich nad wodą, a co za tym idzie wraz z przypływem masz taki widok, niema to zwiazku z żadnym zanieczyszczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z 3miasta Re: muszki w wodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:15 Dodam jeszcze że na stogach bardziej niebezpieczny był właśnie ten las , o którym wspominałem wcześniej.Ale to było kiedyś.Niebezpieczeństwo polegało na tym ze można było wpaść w jedna z głębokich dziur powstałych przez nielegalne wypłukiwanie bursztynu. jednej nocy powstawało wiele nielegalnych odwiertów- wypłyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
grzehuu Re: muszki w wodzie 15.07.06, 15:39 plaża na stogach jest bardzo czysta wbrew pozorom :) kiedys mieszkałem na stogach , okolica nie ciekawa ale plaza cool :) Aktualnie mieszkam w gdyni i nie zabardzo podoba mi sie to ze mozna czseto natrafic na kapsle od piwa czy stluczone butelki na plazy w centrum :( juz nie mowic o smieciach :( poprostu wstyd ludzie ! Wedlug mnie powinny jezdzic wieczorami jakies maszynki czyszczace piasek , cos w stylu grabi z magnesem nalepiej :) moze cos takiego istnieje ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: muszki w wodzie 15.07.06, 16:02 grzehuu napisał: > wstyd ludzie ! Wedlug mnie powinny jezdzic wieczorami jakies maszynki > czyszczace piasek , cos w stylu grabi z magnesem nalepiej :) moze cos takiego > istnieje ? :D Może niekoniecznie "grabie z magnesem" ale coś w tym stylu :) www.karpaty-malopolska.com.pl/mcp.htm Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
grzehuu Re: muszki w wodzie 16.07.06, 12:53 o dokładnie ! :) moze niech ktos to wysle emilem do urzedu miasta gdynia :) Odpowiedz Link Zgłoś
topex3 Oczyszczanie 17.07.06, 09:48 Mailem? do Urzędu? A kto to będzie czytał? Niech ci którzy chcą korzystac z plaży zrobią zbiórkę albo wprowadzić opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z 3miasta Re: Oczyszczanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:05 Za komuny ( nie żebym tęsknił za ustrojem) sopocka plaża,molo,łysa góra, więkrzość hoteli i pęsjonatów oraz opera leśna podlegała pod firmę Kompielisko Morskie Sopot . Mój starszy był tam kierownikiem technicznym więc wiem co nieco od kulis czyszczenia plaży , Wówczas nie było z tym problemów. Jak przypływ naniósł glony na brzeg to jeździł traktor z broną ( troche ztuningowaną) i zgarniał zielsko na kupy a potem wywożono to na kompostnik. Piasek co noc czyszczono . Ciągniniem wleczona była przystawka z sitem i przesiewała warstwę piachu na kilkanaście cm.Pamiętam że gośc co się tym zajmował maiał w swojej kanciapie niezła kolekcie znalezisk z sita -zegarki, portwele , klucze itp. Teraz w dobie komórek to by miał kasy jak eskimos lodu:) bo na pewno nie jedną znalazł by odsianą przez maszynę.Wówczas za więkrzośc odpowiadała jedna firma i ona na tym zarabiała . Uważam że teraz wszytkie firmy czerpiące zyski z turystyki w Sopocie Gdyni czy Gdańsku powinny łożyć na czyszczenie plaż bo przecież dzięki nim zarabiaja kupe siana . Odpowiedz Link Zgłoś