Gość: Esterling IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:06 Szczurek jest w porzo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t.a. Platforma spiera się o Szczurka IP: *.sejm.gov.pl 18.07.06, 22:07 Fragment autoryzowanej wypowiedzi: "Tadeusz Aziewicz nie rozstrzygnął, czy PO będzie opozycją dla ugrupowania Szczurka. Wstyd panie Katka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.06, 22:34 Autoryzowana wypowiedź tak brzmiała ? No to o czym pisze Katka ? Potworne ! Zmyślił główną tezę artykułu, a my czytamy jakieś bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa może wał/bariera dzwiekochlonna dla Dabrowy 19.07.06, 08:58 remonty ulic (Sojowa, Oliwkowa, itp.) zostana wykonane jak juz prezydetem nie bedzie pan Szczurek? jak nastepny nie wyda 35 mln zl na Swietojanska to starczy na remonty 30-stu innych ulic i bariere... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika O. Re: może wał/bariera dzwiekochlonna dla Dabrowy IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.06, 09:19 Remont zostanie wykonany jak Prezydentem będzie Pani Jola (Jolanta Kalinowska).... ona zbawi Dąbrowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Buc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:07 Oj Bucu, Bucu - zmień nick, zdejmij kieckę bo chłopaczki dobiorą się i co powie synek? Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa czytelniku, mi juz wisi kto jest w jakiej partii 19.07.06, 20:13 mimo, ze jestem wyborcem PO i glosowalek na Szczurka i Gucia teraz juz tego nie zrobie. pan Guc obiecywal bariere 6 lat temu. rok temu obiecywal wal z ziemi spod estakady. i co? i wielkie NIC. UM Gdynia bodajze w 2000r podpisal umowe o remontach ulic - co roku kilka konkretnych w dzielnicy. i w 2005 r. miala byc remontowana (tzn. kladziona nawierzchnia) m.in. Sojowa. i kasa byla w budzecie miasta. i co? i gdzie sie ta kasa podziala??? w 2007 jest w umowie, ze bedzie remontowana Oliwkowa (pierwotnie byla na 2005), i podobno pan Guc juz twierdzi, ze nie bedzie. dlaczego? przeciez to nie wymaga kilkudziesieciu mln zl jak Swietojanska! maja obaj panowie prezydenci w glebokim powazaniu moja okolice i mimo obietnic skladanych za posrednictwem mediow oraz oficjalnych zobowiazan na papierze, musze testowac zawieszenie mojego auta, oraz obijac glowke mojego noworodka na spacerach z wozkiem. z jednej strony zona pana Gucia prowadzi profesjonalna szkole rodzenia, z drugiej jej maz de facto nie pozwala niemowlakow besproblemowo wozic na spacery, nie wspominajac o halasie od obwodnicy. moje dziecko juz nie ma szans doczekac chodnika na Oliwkowej, likwidacji wertepow przy przekraczaniu Sojowej, czy zminimalizowania halasu samochodow, ale moze kolejne dzieci doczekaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.06, 22:30 Dziwny ten brak lojalności wobec własnej formacji politycznej u Stanisława Szwabskiego. Wygląda to tak, że jest w PO, ale woli Wojciecha Szczurka. Co mi tam, ale postawię tezę która sporo wyjaśnia, że Przewodniczący Rady Miasta jest w PO na zasadzie konia trojańskiego i stąd ten brak lojalności. Bardzo to etyczne i niewywołujące konfliktu sumienia, czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbir Gdynia Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.chello.pl 18.07.06, 22:31 A spierajcie się! Będzie po PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.06, 22:45 Nie mogę się powstrzymać. :) Czytam wypowiedź St. Szwabskiego i mnie poraziło. Chyba, że Katka to też przeinaczył i zmyślił i wogóle ze Szwabskim nie rozmawiał. Ale załóżmy, ze rozmawiał i że zdążył notować, żeby móc potem poprawnie przytoczyć. A więc St. Szwabski chce startować z listy PO, a potem chce iść do klubu "wspólnego" Samorządność. Mi to wygląda na zwykły rozłam i on jeszcze na dodatek o tym mówi teraz. Ej no, panie i panowie z Platformy. Weźcie go nie wystawiajcie, bo Was oszwabi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Gdynie Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.06, 23:01 Szczurek moze nie, moze tak, tu moglbym sie spierac, ale Szwabski to padlina. Publicznie deklaruje nielojalnosci w stosunku do ludzi, ktorzy zrobili z niego radnego. Wstyd!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POrządny Platforma spiera się o Szczurka, czy może Aziewicz IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.07.06, 23:17 Nie zdziwiłbym się gdyby się okazało, że to nie cała pomorska PO stoi za sporami w Gdyni lecz poseł Aziewicz i jego świta! Nie udało się im ostatnio zawładnąć władzami wojewódzkimi PO (dzięki zdecydowanej postawie marszałka Kozłowskiego i popierających go samorządowców), więc dalej jątrzą, tyle że tym razem w Gdyni. Przez takich ludzi PO przegrała wybory :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Platforma spiera się o Szczurka, czy może Azi IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.06, 23:38 Mi się wydaje, że PO przegrała wybory przez takie "jedynki" na listach jak Marek Biernacki, które kampanii nie potrafiły zrobić. Jestem pewny, ze same Biernackie i jego sztabowcy na listach PO to by było takie nieszczęscie dla PO, jak obłudna sprawa Wehrmachtu. Widział ktoś jakiś materiał wyborczy Biernackiego ? Tak ? To warto trzymać, bo to kolekcjonerska seria. Co do jątrzenia. Na szczęście Aziewicz to niespotykanie spokojny człowiek, który ma po prostu odmienną ocenę rzeczywistości niż obecny samozadowolony establishment samorządowy na Pomorzu. I to jest to całe tzw. "jątrzenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.06, 23:19 Patrze i co widzę ? Znowu Szczurek miesza. Najpierw się powiózł na AWSie, potem na PO i PiS, a teraz znowu coś knuje. Niech z PO zrobi wydmuszkę i niech dzięki poparciu PO wprowadzi do rady miasta swoich pretorianów ze Szwabskim i Zielińską na czele (mierni ale wierni), ale od PiSu wara, złodzieju poparcia społecznego ! A Lech Kaczyński popełnił błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdynia Szczurek wykorzystuje ludzi do sowich celow IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.06, 23:32 Szczurek wykorzystuje ludzi do swoich celow, to zamordysta i destpota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Szczurek wykorzystuje ludzi do sowich celow IP: 195.205.195.* 19.07.06, 07:30 Tylko takie metody działania są w stanie uzdrowić polski burdel. Polacy potrzebują takiego stylu rządzenia aby nie zagryźć się jak stado zdziczałych zwierząt. Tutaj skutkuje tylko zamordyzm i dyktat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.06, 23:42 Szczurek to PiS !!! I mruga okiem do elektoratu PO !!! Jak Platforma ma go popierać ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYBORCA Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:54 Platforma nie ma odpowiednich ludzi, wiec chce posilkować się ludżmi Szczurka - zdziwią się, gdy bedą chcieli powołać klub. Starzy wyżeracze bedą wiedzieli co zrobić - pójdą tam gdzie władza. Ławka w Samorządności jest krótka, dlatego trzeba skorzystać z ławki PO, potem PO nie bedzie potrzebna - chyba, że Aziewicz pójdzie drogą Leppera. Wekselki panie Aziewicz???? Smycz???? Rozprowadzajcie się panowie i panie, NA WYBORCÓW NIE LICZCIE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.eranet.pl 18.07.06, 23:53 Szczurek sprytnie panujew Gdyni.Najchetniej kontrolowałby wszystko i wszystkie partie nie zapisując sie do żadnej. Ale to se ne wrati Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Platforma spiera się o Szczurka 19.07.06, 00:20 Od tego czasu drogi Szczurka i PO nieco się rozeszły. Prezydent Gdyni nie tylko nie przystąpił do partii, ale w tym roku został doradcą Lecha Kaczyńskiego ds. samorządu terytorialnego. *************************************** Nie widzę konieczności przystępowania do partii ogólnopolskiej działacza samorządowego. Konieczność tworzenia klubu PO również jest wątpliwa. Pozostaje kwestia stosunku Szczurka do PiS. Jeżeli zadeklarował się z poparciem dla Kaczyńskiego, to niech startuje z listy PiS. Lub niech oficjalnie zrezygnuje z kręcenia się koło dupy Kaczyńskiego. Krytyczne i pogardliwe wypowiedzi Szczurka na temat PO wyszły już z wąskiego grona. Trzeba się na coś zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Szczurek nie należy do PiS 19.07.06, 00:58 a to że przyjął funkcję doradcy Kaczuchy ds. samorządu, to nic dziwnego. Warto, by w otoczeniu Wicekaczki byli jacyś fachowcy (także b. minister u Belki Kleiber). Jak dla mnie powinien wygrać Szczurek - za remont wjazdu na obwodnicę i tzw. drogę różową :) Wspólna lista Samorządności i PO pozwoliłaby też odpiśdzić Gdynię i zapobiec uzyskaniu w radzie miasta wpływów przez Arciszewską, Kozaka, Romana i inne śmieszne osobistości z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak będzie? Re: Szczurek nie należy do PiS IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.06, 02:14 1. Szwabski, Żurek, Zielińska, Wołek, Wieczorek - Państwu dziękujemy. Proszę sobie szukać miejsca na innych listach, bo dla ludzi wypowiadających się w stylu: "bliższy mi prezydent niż PO" nie ma w Platformie miejsca. My też szanujemy prezydenta, ale wiemy w jakiej partii jesteśmy i do kogo jest nam bliżej. Na pewno nie do człowieka, który popiera PiS. Przed odejściem warto by zapłacić zaległe kontrybucje na rzecz partii, bo nawet tego nie potraficie zrobić (a przecież wykorzystując to logo dostaliście się do Rady Miasta). Odejdźcie z PO dla własnego dobra, skończcie z tą schizofrenią. 2. Powstanie klub radnych PO Gdynia. W tak ważnym mieście jak Gdynia to wstyd że PO (partia, która ma tutaj 30-40 procent poparcia) nie ma własnego klubu, a radni są podporządkowani prezydentowi z PiS-u 3. Jak już powstanie klub Radnych PO (zapewne około 10 osób) możemy mówić ewentualnie o koalicji Szczurek - PO. Ale Szczurek musi zrozumieć, że PO to podmiot a nie przedmiot rozmów. 4. Jeśli trzeba będzie, to PO wystawi kandydata na prezydenta. Na dzień dzisiejszy Szczurek nie zwrócił się do nas o popracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:04 A kim chcecie zdobyć te 10 mandatów???? Pamelo żegnaj, w tych wyborach głosowanie odbędzie się na ludzi (nazwiska) a nie na szyldy partyjne i nowicjuszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: 195.205.195.* 19.07.06, 07:24 Zostawcie Szczurka w spokoju! Dlaczego tak jest, że jeśli tylko ktoś potrafi robić coś dobrze i to robi to inni zamiast pojsc za jego przykłądem albo mu pomóc starają się za wszelką cenę przeszkadzać? Popatrzcie na Gdynię, porównajcie z Gdańskiem, zabierzcie się za prostowanie Adamowicza, bo burdel w miescie pielęgnuje straszliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca2006 PR Szczurka i szczurkowatych był zawsze OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:37 Z perspektywy Al.Piłsudskiego wszystko tak różowo pewnie wyglada. Zastanawia mnie jedno kiedy urzędasie powiesz, że spuszczoną głową, że UE zabrała srodki na budowę Trasy Kwiatkowsiego? Powiedz swojemu pryncypałowi, zeby porównał ilość remontów w Gdansku i Gdyni i chociażby to, że prezydent Adamowicz wychodzi do swoich mieszkańców bez lateksowych rękawiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partys Re: PR Szczurka i szczurkowatych był zawsze OK IP: *.isw.intel.com / *.isw.intel.com 19.07.06, 14:40 Jeśli wycofanie środków unijnych stanie się faktem tzn. do wyborów nie ruszy faktyczna budowa Trasy Kwiatkowskiego to Pan Prezydent może być pewien, że głosu na niego nie oddam. Do tej pory byłem jego gorącym zwolennikiem. Budowa tej trasy może być największym sukcesem, jego i Gdyni. Natomiast jej brak najwiekszą porażką, jaką samorząd Gdyński w swojej historii zanotował. Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Szczurek- nie daj sie cieniasom! 19.07.06, 09:34 Teraz Aziewiczowi nagle przestaje sie podobac jednomyslnosc, a przez szereg lat jego kumple mechanicznie podnosili łapki w góre. Widocznie sam ma teraz apetyt na urzad,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baz Re: Szczurek- nie daj sie cieniasom! IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.06, 10:58 W RM nie ma osobowości. Wszyscy i wszystko jest podporządkowane prezydentowi. Również lokalne media mu sprzyjają. Komisja Rewizyjna "pada na kolana" przed geniuszem skarbnika miasta. Nie sadziłem, że PO wystawi własną listę. Ale jeśli tak, to bardzo dobrze. Mój głos mają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partys Re: Platforma spiera się o Szczurka IP: *.isw.intel.com / *.isw.intel.com 19.07.06, 11:49 Zamiast spierać się zabierzcie się do roboty. Posłowie za prawo (szczególnie to dotyczących prztargów), a samorządowcy może chociaż za uaktualnienie oficjalnej strony Gdynia, na której wciąż w Postępach budowy trasy kwiatkowskiego istnieje wpis "Zgodnie z założeniami budowa trasy rozpocznie się w maju 2006 r. i trwać będzie ok. 20 miesięcy.". Może warto to uaktualnić. I może wreszcie ktoś oficjalnie poinformuje jak wygląda sprawa odwołań dot. wyników prztargu na wykonawcę. Bo tu chodzi o inwestycje, która jest najwiekszą od wielu lat w Gdyni. Czy wykonywane są chociaż jakieś ruchy ze strony urzędu miasta, w kierunku jak najszybszego rozpatrzenia odwołań, czy też czekamy aż unijne pieniążki (niemal 200 mln PLN) przejdą nam koło nosa. I jak będzie się wtedy miała sprawa jednogłośnego absolutorium za 2004 rok dla prezydenta dzięki udanemu uzykaniu środków na budowe ww. trasy? Pieniążki uzyskaliśmy, ale z wykonaniem nie potrafimy sobie poradzić? To może teraz absolutorium za 2006 rok i faktyczne wykorzystanie środków unijnych z tych, które są już na przecież przyznane, udzielą wyborcy. Czasu coraz mniej......Jeśli się nie uda to będzie to największa porażka naszego Urzędu Miasta, Prezydenta i wstyd dla Gdyni na całą Polskę. Już teraz smieją się w głównych wydaniach inforamcji z problemów z wyborem wykonawcy na budowę krótkiego odcinka autostrady A4 pomimo istnienia wystarczających środków finansowych. Jeszcze trochę i będą tak samo śmiali się z Gdyni. Może chociaż jakieś info na oficjalnej stronie? Wiem, że jest to strona propagandowa i podkreślane są niemal same sukcesy. Ale to chyba nie porażka, jeśli znajdzie się paru sępów (być może jednak mających rację?), którzy za wszelką cenę chcą coś oprotestować? Opozycja na pewno fakt opóźnienia budowy za wszelką cenę będzie chciała wykorzystać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytia Tuskowi zamarzyla sie Gdynia- IP: *.chello.pl 19.07.06, 21:06 O takiego figula <-----------------> Szczurek sie nie podoba,bo nie daje soba krecic-ale Gdynianie widza jego dobra prace i to wystarczy.Tusku - polamiesz sobie koronki - nie uda ci sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Typowy atak platfusów na łakomy stołek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:26 widac robote chłopakow z b.KLD Odpowiedz Link Zgłoś