Gość: grzech IP: 10.10.41.* 30.10.01, 13:57 Czy starówka w Gdańsku powinna żyć przez całą dobę? Czy powinny powstawać tam nowe lokale, puby, kluby taneczne i dyskoteki? Czy ważniejszy jest spokój mieszkańców, którzy chcą spać w spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: que Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? IP: *.port.gdansk.tpnet.pl 30.10.01, 15:55 Oczywiscie, jestem za. Wiosną byłem przez 2,5 tyg. w Krakowie i chodząc po tamtejszej starówce porównywałem ją z naszą gdańską. Jacy my gdańszczanie jesteśmy pod tym względem zacofani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? IP: *.*.*.* 30.10.01, 20:40 Brakuje,oj brakuje.Taka np.Długa z Długim Targiem jest wg mnie stracona,do ilu knajp mozna tam wejsc żeby nie dostac zawału na widok rachunku(a jesli nie zawału to lekkich palpitacji;)I nawet takich jest nieduzo jak tak długa ulicę;) A mieszkancy starowki chca korzystac ze wszystkich dogodności mieszkania w centrum miasta i nie chca ponosic żadnych utrudnien z tym związanych. Odpowiedz Link Zgłoś
frosty Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? 02.11.01, 14:59 Nie ma widoków na to w najbliższej przyszłości.Chyba tzreba czekać,aż obecni mieszkańcy wyprowadzą się ze starówki do Krainy Wiecznych Łowów. A ktos był może w Parlamencie?Nie tym w Warszawie,ale tym na Tkackiej(chyba tak nazywa sie ta ulica) otwarto go tydzień temu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? 02.11.01, 17:24 frosty napisał(a): > Nie ma widoków na to w najbliższej przyszłości.Chyba tzreba czekać,aż obecni > mieszkańcy wyprowadzą się ze starówki do Krainy Wiecznych Łowów. Po nich będą mieszkać ich dzieci,tych dzieci dzieci itd....... Odpowiedz Link Zgłoś
frosty Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? 02.11.01, 19:03 Ale dzieci jako młodsze będą miały więcej zrozumienia dla "gier i zabaw" w mieście(może).A może nie będą chciały mieszkać w centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? 02.11.01, 19:13 frosty napisał(a): > Ale dzieci jako młodsze będą miały więcej zrozumienia dla "gier i zabaw" > w mieście(może).A może nie będą chciały mieszkać w centrum... Myślę, że wcześniej , raczej jestem przekonana, były to mieszkania komunalne, które zapobiegliwi rodziciele napewno już wykupili i są nie do odzyskania. Może dzieci będą chciały sprzedać za duże pieniądze /ostatecznie centrum / i kupić sobie gdzie indziej. Ale kiedy to nastąpi....... A jak to jest w Sopocie??? Tam życie kwitnie i w dzień i w nocy a ludzie przecież też mieszkają?????? Odpowiedz Link Zgłoś
frosty Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? 02.11.01, 19:18 Nie mam pojęcia,może mieszkają tam bardziej rozrywkowe emerytki:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? 02.11.01, 19:20 frosty napisał(a): > Nie mam pojęcia,może mieszkają tam bardziej rozrywkowe emerytki:) HA, ha, :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? IP: 192.168.0.* 05.11.01, 00:43 frosty napisał(a): > Nie ma widoków na to w najbliższej przyszłości.Chyba tzreba czekać,aż obecni > mieszkańcy wyprowadzą się ze starówki do Krainy Wiecznych Łowów. > A ktos był może w Parlamencie?Nie tym w Warszawie,ale tym na Tkackiej(chyba tak > > nazywa sie ta ulica) otwarto go tydzień temu. No i zaczynają się protesty!. Artykuł dzisiejszy w GM o tym mówi. Chyba nie da się tego ugryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? IP: 192.168.140.* 05.11.01, 16:39 Wśrod dzwoniących do Gazety było sporo,jak sie okazuje,osob ktore mieszkaja na starówce ,ale nie przeszkadzaja im różnego rodzaju lokale,prezentują raczej zdroworozsądkowy sposob patrzenia na sprawę.Szkoda ,że w Polsce głosniejsi(bo bardzie zdeterminowani?) są przeciwnicy.Przeciwnicy czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? 05.11.01, 16:48 Gość portalu: beast napisał(a): > Wśrod dzwoniących do Gazety było sporo,jak sie okazuje,osob ktore mieszkaja > na starówce ,ale nie przeszkadzaja im różnego rodzaju lokale,prezentują raczej > zdroworozsądkowy sposob patrzenia na sprawę.Szkoda ,że w Polsce głosniejsi(bo > bardzie zdeterminowani?) są przeciwnicy.Przeciwnicy czegokolwiek. Wreszcie ludzie mogą sobie poprotestować:)))))) Tyle lat musieli być cicho;) Nowy zawód : protestant:) nie mylić z wiarą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? IP: 192.168.140.* 05.11.01, 15:57 frosty napisał(a): > A ktos był może w Parlamencie?Nie tym w Warszawie,ale tym na Tkackiej(chyba tak > > nazywa sie ta ulica) otwarto go tydzień temu. Chcialem sie tam wczoraj z kumplem wbic,ale było zamkłe.A tak w ogole to tam kasuja za wstep.Skandal! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike U Artusa IP: *.*.*.* 02.11.01, 15:12 Czy istnieje jeszcze odjazdowa knajpa "u Artusa" - zaraz naprzeciw Dworu? Rok temu tam jadlem - przezycia nieopisane i niezapomniane... Odpowiedz Link Zgłoś
frosty Re: U Artusa 02.11.01, 15:44 Chyba istnieje,jutro sprawdzę.A skoro taka odjazdowa to może jednak przeżycia mogłyby dać się opisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike W goscinie "U Artusa" ;-) IP: *.*.*.* 02.11.01, 16:15 frosty napisał(a): > Chyba istnieje,jutro sprawdzę.A skoro taka odjazdowa to może jednak przeżycia > mogłyby dać się opisać:) W zeszlym roku ze znajomymi bylem w Gdansku podczas Jarmarku Dominikanskiego. Byl najwyzszy czas na posilek wiec rozgladalismy sie gdzie by tu cos przekasic. W samym sercu Dlugiego Targu, naprzeciw Dworu Artusa i Neptuna wypatrzylismy knajpe "U Artusa". Kamienica odnowiona i okazala. Weszlismy. Juz na poczatku cos nas zaniepokoilo - pustka, zadnych klientow. Potem kolejne wrazenia: ogrodowe krzesla z plastiku, stare stoly, aluminiowe sztucce i talerze "Spolem". U panienki w bialym kitlu zamawiam kebab z frytkami, surowka oraz male piwo. Okazalo sie ze male kosztowalo 5 zl, a duze 4,5 (male mieli tylko Grolsche). To ja prosze babke o duzego Zywca. Nie da sie - juz nabila na kase. No to niech mi sprzeda Zywca w cenie Grolscha. Nie ma mowy. No trudno. Czekam, czekam... - jest moje zarcie. Na duzym wyszczerbionym talerzu lezy: - cos brazowego, wielkosci pudelka od zapalek, zalane tlustym sosem(?) - 11 frytek (policzylem) - 2 listki salaty Pytam sie babki gdzie reszta posilku - ona ze to juz wszystko. A jak mi sie nie podoba to moglem sobie sprawdzic wagi - sa wywieszone (brudna karteczka zapisana maczkiem, powieszona metr nad ziemia miedzy lodowka a lada). Ta przyjemnosc kosztowala mnie 17 zl. Kiedys slyszalem ze im bardziej ekskluzywna knajpa tym mniej zarcia za wieksze pieniadze. "U Artusa" jest naprawde b. ekskluzywnie. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
frosty Re: W goscinie 02.11.01, 19:06 Ha,ha.No to ładnie.Musimy w takim razie przeprosić za Artusa(teraz taka moda,żeby przepraszać:) A skoro to tego rodzaju knajpa to chyba nie będę sprawdzał czy jeszcze istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: W goscinie IP: *.*.*.* 05.11.01, 08:45 frosty napisał(a): > Ha,ha.No to ładnie.Musimy w takim razie przeprosić za Artusa(teraz taka > moda,żeby przepraszać:) A skoro to tego rodzaju knajpa to chyba nie będę > sprawdzał czy jeszcze istnieje. Nie ma za co przepraszac. Co prawda sie nie najadlem ale mam niezla historyjke do opowiadania. ;-) Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? IP: *.proxy.aol.com 05.11.01, 18:37 Mam juz serdecznie dosyc starych komuchow, ktorzy dostali mieszkania na gdanskiej starowce. Po pierwsze blokuja wszystkie inwestycje, odbudowe nowych kamienic, powstawanie pubow, itd. Kto uwaza ze dyskoteki i kluby powinny powstawac na przedmiesciach powinnien zglosic sie co najmniej do psychologa zeby porozmawiac o swoich lekach i problemach z mysleniem! Trzymam kciuki ze nasze wladze, zeby nie poddawaly sie bandzie emerytow z aparatami sluchowymi i odznakami partyjnymi w kolnierzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Czy na gdańskiej starówce brakuje lokali? IP: 192.168.140.* 06.11.01, 01:08 Tak oto na naszych oczach powstaje stereotyp krnąbrnego emeryta,ktory nie pozwala nic zbudować itp.I choc tez nie lubie tej postawy(delikatnie mówiac) to nie tylko emeryci zapewne protestuja,oni może maja najwięcej czasu:) No i nic nie przebije siły tyc argumentów-To mysmy tymi recami odgruzowywali strówke 55 lat temu.I wszystko to prawda ,tylko czemu TERAZ przeszkadzaja sie jej rozwijać? Odpowiedz Link Zgłoś