Gość: ŻYWIEC=SHIT BEER IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:41 najpierw zniszczyli browary w Gdańsku i Braniewie , a teraz jeszcze matoły probują przeszkodzić w odbudowie marki z Braniewa!! KUPUJCIE PIWO BARKAS A NIE TE HOLENDERSKIE SZCZOCHY Z ŻYWCA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tójmiasto Re: Piwna wojna w środku lata IP: *.chello.pl 01.08.06, 22:44 wie ktoś gdzie w Gdansku można kupić to piwko Barkas?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szelka Re: Gdzie kupić? IP: *.chello.pl 02.08.06, 00:05 Np. w sklepie spożywczym na rogu ul. Derdowskiego i Wita Stwosza w Oliwie. Bardzo smaczne, niedawno kupiłem na spróbowanie i jest naprawdę ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech polecam browar Jurand IP: *.chello.pl 02.08.06, 00:31 to z okolic Olsztyna. Robią takie piwka jak Jurand, Heban i Dublin. Rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
mala_jedza Re: polecam browar Jurand 02.08.06, 15:34 He he...Heban stoi u mnie w lodóweczce - chłodzi się, wieczorem skosztuję i spawdzę czy godne jest polecenia następnym potencjalnym konsumentom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_jedza Re: Gdzie kupić? 02.08.06, 15:32 W Gdańsku jest od niedawna w spożywczym przy skrzyżowaniu Śląśkiej i Beniowskiego, uprzejmie donoszę, że puszka kosztuje 2,30 a samo piwko niczego sobie. Mi bardzo smakowało i też popieram bojkot Żywca.... nawet Kaper podszywający się pod dawny Gdański wyrób to tylko popłuczyny tego co było..a gdańskiego browaru szkoda do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut (bez loginu) "Barkas" na Zaspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:53 "Barkas" na Zaspie-Rozstajach w hali targowej Lotnia (pierwszy sklep po lewej od strony ETC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwowar Re: Piwna wojna w środku lata IP: *.nycmny83.covad.net 02.08.06, 04:48 a gdzie jest Australijczyk ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borświn Re: Piwna wojna w środku lata IP: *.skok.pl / 195.117.231.* 02.08.06, 08:44 Też ostatnio nabyłem Barkasa i przyznaje bardzo dobre piwo. Szkoda, że holenderscy pedofile nie mają za grosz szacunku dla wielowiekowej tradycji browarów w Gdańsku i Braniewie... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Piwna wojna w środku lata 02.08.06, 22:07 Gość portalu: Borświn napisał(a): > Też ostatnio nabyłem Barkasa i przyznaje bardzo dobre piwo. Szkoda, że > holenderscy pedofile nie mają za grosz szacunku dla wielowiekowej tradycji > browarów w Gdańsku i Braniewie... ************************************* Alez mają szacunek - stąd zamknięcie obu browarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %% Re: Piwna wojna w środku lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:57 maruda.r napisał: > Gość portalu: Borświn napisał(a): > > > Też ostatnio nabyłem Barkasa i przyznaje bardzo dobre piwo. Szkoda, że > > holenderscy pedofile nie mają za grosz szacunku dla wielowiekowej tradycj > i browarów w Gdańsku i Braniewie... > > ************************************* > > Alez mają szacunek - stąd zamknięcie obu browarów. > *czyli tak, zabrali piwo - przypłynęli z azbestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linton Re: Piwna wojna w środku lata IP: 217.153.161.* 02.08.06, 10:15 Szczerze mówiąc, Barkas jeszcze musi poprawić jakość. Pierwsze, które próbowałem ciągnęły metaliczny posmak, który mógłby zniechęcić od dalszych prób. Dałem mu jednak szansę i faktycznie zaczęło być lepiej. A co do etykiety... Dlaczego nie dać tam wizerunku kogi, jaki widniał na pierwszych etykietach Barkasa sprzed lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Zagadza się piwo przednie - IP: *.mlyniec.gda.pl 02.08.06, 11:06 Zagadza się piwo przednie - chcoć byłem zdziwiony ze we Fromborku trudno było go znaleźć... Za to w Gdańśku na Dmowskiego w delikatesach z lodóeczki jest. I butelka i pucha smakują swietnie. Lepsze od żywca no o lechu to już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Ale ta etykieta to podróba!!!! IP: *.chello.pl 02.08.06, 11:26 Tekst jest o kopiowaniu znaków towarowych, a nie smaku piwa, czy polskiej racji stanu, zagrożonej przez międzynarodowe koncerny. A porównanie tych dwóch etykiet jest bezlitosne: Specjal: www.mtgsa.com.pl/repository/logos/dominik/Specjal_JP_CMYK_1.jpg Barkas: www.portel.pl/aktimg/duze/p182/z18200.jpg Braniewo samo się podkłada. Trzeba było wyjątkowej bezmyślności żeby skopiować etykietę Specjala w nadziei, że co? tamci nie zauważą? albo odwrotnie - wyjątkowego cynizmu, tylko wtedy producent sam sobie strzelił gola, bo kopiując z rozmysłem, zakłada, że jego produkt to tylko imitacja tego bardziej znanego. A z waszych opinii wynika inaczej, że piwo jest smaczniejsze. to dlaczego producent skopiował etykietę? Chciał zaoszczędzić na promocji? Nie ma się co unosić i napuszać: zrobić własną oryginalną etykietę i sprzedwać, zarabiać itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e pyszny BARKAS IP: 83.238.41.* 02.08.06, 14:59 Lokalny partiotyzm wymaga aby produkty zywca omijalo sie w Gdansku szerokim kołem przy okazji zauwazcie jak cwaniaki reklamuja specjala podczas jarmarku -jarmark wspiera producent marki specjal- juz sie wstydza swojej nazwy czy chca kolowac ludzi ze specjal to niby nie zywiec Wspierajmy nasze browary bo inaczej bedziemy niedlugo kupowac piwo specjal produkowane gdzies pod Moskwa albo w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartt BARKAS , ŻYWE .... IP: *.chello.pl 02.08.06, 21:49 pyszne!!! a na dodatek z malych , lokalnych browarów - nic tylko wspierac bo inaczej potentaci zaleja nas czyms zlotopodobnym piwopodobnym :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut (bez loginu) Wspierajmy Ambera i Barkasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:52 Wspierajmy nasze lokalne browary i piwa Ambera i Barkasa. Piwa nie sa najgorsze (polecam "Żywe") ale nasze. To hańba, żeby Heweliuz i KAper produkowane były w Żywcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Jasiu Re: Wspierajmy Ambera i Barkasa IP: *.chello.pl 05.08.06, 20:50 Heweliusz i Kaper...nalezy przypomniec że Gdańskie robi żywiec <rozpacz> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Amber !!! IP: *.attu.pl 02.08.06, 23:37 Ostatnie pomorski browar to AMBER a Barkas jest tez lepszy od specjala Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Amber !!! 03.08.06, 13:06 Gość portalu: q napisał(a): > Ostatnie pomorski browar to AMBER > a Barkas jest tez lepszy od specjala *************************************** Amber produkuje całkiem przyzwoite piwo - na pewno lepsze od tego, co oferuje Żywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Jasiu Re: Amber !!! IP: *.chello.pl 03.08.06, 19:45 Jeżeli piwo - to tylko z lokalnych browarów. Amber Clasic i Harde rządzą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blekota Re: Piwna wojna w środku lata IP: *.chello.pl 03.08.06, 20:57 żywiec - prawie jak piwo Odpowiedz Link Zgłoś