Dodaj do ulubionych

Na Chełmie błąka się czarny pies

26.08.06, 19:54
średniej wielkości z dłuższą sierścią.Jest bardzo smutny.Piszę o tym na
forum,bo mam nadzieję,że się zgubił,ale bardziej prawdopodobne jest,że został
wyrzucony.
Obserwuj wątek
    • majka_3 Re: Na Chełmie błąka się czarny pies 27.08.06, 10:12
      Podnoszę. Ja również widziałam pieska, błąkał się i jest baardzo smutny.
      Nieprawdopodobne jacy ludzie potrafią być. Moze ktoś przygarnie go?
      • Gość: %% Re: Na Chełmie błąka się czarny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 10:45
        Wiecie gdzie, wiecie jak wygląda, nie lepiej zawiadomić schronisko?
        Zanim psu sie cos stanie, lub sam spowoduje szkody?

• majka_3 Re: Na Chełmie błąka się czarny pies 27.08.06, 11:33
          Schronisko absolutnie nie, stamtąd trudno będzie mu sie wydostać.
          W "Fakcie" jest rubryka właśnie o porzucanych psach. Zawsze mozna zgłosić to
          dziennikarce p.M.Fenrych (na region Trójmiasta). Ona chetnie pomaga.
          • Gość: %% Re: Na Chełmie błąka się czarny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:43
            Czyli ktos (nieokreslony) ma zgłosic, czy juz zgłoszono?
            Mimo wszystko, schronisko chyba jest lepszym czy raczej bezpieczniejszym miejscem dla psa niz ulica.
            • majka_3 Re: Na Chełmie błąka się czarny pies 27.08.06, 11:52
              Do schroniska mozna zawsze zgłosic.
              Poza tym może komuś zmięknie serce?
    • majka_3 . 27.08.06, 11:41
      maja.fenrych@efakt.pl
      lub
      gdansk@efakt.pl

(Mam tylko komórkę ale nie mogę nr podać).
      Ta pani jeszcze nie zostawiła mnie bez pomocy. Mozna śmiało pisać.
      • Gość: %% Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:51
        Rozumiem, że skoro widziałas psa, to juz sprawe nadałas dziennikarce?
        Jednak na wszelki wypadek skopiuje watek i wysle....
        • majka_3 Re: . 27.08.06, 11:55
          Ja widziałam pieska w piątek ok.17-tej.

Dzieki za pomoc Procenciku :))
          • Gość: %% Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:59
            Nie powinnas dziekowac, powinnas zrobic to samo i wczesniej!!
            :-(
            • majka_3 Re: . 27.08.06, 12:13
              Jak wcześniej napisałam widziałam pieska o godz.17tej.
              Skąd wiesz czy do tej pory nie znalazł domu?
              Ja myśle że odpowiedzialność spoczywa na wszystkich..

Chciałam zapytac autorkę wątku kiedy widziałaś pieska? czy było to dzisiaj?
              • Gość: %% Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:36
                nie mam zamiaru sie wdawac w spory wiec to bedzie ostatnie co mam do napisania, kto widzial powinien zawiadomic - zaraz - pisanie chocby 100 postów na ten temat sprawy nie załatwia, tylko daje efekt bicia piany.
                A psa moje oczy nie widziały, na Chełmie tez nie mieszkam.
                pozdrawiam
                • majka_3 Re: . 27.08.06, 15:26
                  > kto widzial powinien zawiadomic - zaraz

No, ale kogo niby miałby zawiadomić- schronisko?
                  Bo w sumie to niewiem co Ty masz do zaproponowania.

Ja podałam owszem maile, tak zeby każdy wiedział kto to czyta gdzie mogłby sie
                  zwrócić tak na przyszłość.
                  Poza tym nie wiedziałam że to Ty jestes autorką wątku. i tyle.
                  • Gość: %% Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 15:37
                    miało nie byc wpisu z mojej strony, ale prosze cie o jedno, czytaj ze zrozumieniem, nie jestem autorka watku, i nie wiem skad takie przypuszczenie.
                    A kto niby mial zawiadomic schronisko? Moglas to byc i Ty i Autorka watku, i ktos inny kto widzial tego psa.
                    Niestety nie mam czasu na to zeby pojechac na Chełm i sprawdzic aktualny stan - czy pies sie nadal błaka czy nie.
                    Pozdrawiam i naprawde juz nie chce mi sie kontynuowac dyskusji, bo i po co?

• Gość: monika Re: Na Chełmie błąka się czarny pies IP: *.softlab.gda.pl 27.08.06, 15:37
      tak na przyszłośc, schronisko to nie jest głupi pomysł - w każdym razie nie
      zawsze. Mi się kiedyś zgubił mój pies i szukałam go 48 godzin bez skutku. Na
      szczęście ktoś go dostarczył do schroniska i stamtąd go zabrałam (dzwoniłam co
      12 godzin czy nie ma go u nich). Nie wiem, czy sama bym go odnalazła, odszedł
      dość daleko od miejsca, gdzie był początkowo.
    • Gość: Grazynaps Re: Na Chełmie błąka się czarny pies IP: *.crowley.pl 27.08.06, 18:10
      Też myślałam o schronisku,ale może na osiedlu jakaś dobra dusza się znajdzie i
      pieska przygarnie.
      Schronisko chyba przyjeżdża po zwierzaka,ale muszą dokładnie wiedzieć gdzie się
      znajduje.Najlepiej gdyby był u kogoś w domu.Ja mam psa (ze schroniska),który
      jest bardzo zazdrosny i nie toleruje innych piesków w domu.Wtedy bez przerwy
      szczeka.
      Sasiedzi pogoniliby mnie razem z psami.
      Gdyby było jak dawniej na Oruni to nie byłoby żadnego problemu.
      Na razie jak go spotykam to podkarmiam.
      • Gość: %% Re: Na Chełmie błąka się czarny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:15
        Otrzymałam odp. od dziennikarki Pani Maji Fenrych , na którą podano namiary, nie jestem upowazniona do wstawienia całego maila, więc tylko podam namiary na schronisko tel: 058 522 37 80. I dodatkowo podam, ze mozna sie na wspomniana Pania powołac, ale zgłosic moze osoba, która wie gdzie aktualnie pies sie błąka.
        I nie liczyłabym na przygarnięcie ot tak, naprawde bezpieczniej dla psa bedzie w schronisku.

• Gość: Mysia Re: Na Chełmie błąka się czarny pies IP: *.futuro.pl 27.08.06, 20:28
        W jakich okoliach Chalma ten piesek sie blaka? Mniej wiecej na jakich ulicach?
    • Gość: Grazynaps Re: Na Chełmie błąka się czarny pies IP: *.crowley.pl 27.08.06, 20:35
      Przy ul Dragana.Wczoraj wieczorem widziałam go przy takiej budce,gdzie są
      kurczki z rożna.Pożywiał się.Dzisiaj,gdy szłam ze swoim psem na spacer był przy
      bloku nr 17.Gdy wróciłam ,wzięłam z domu jedzenie aby go nakarmić,ale gdzieś się
      schował.
      • Gość: %% Re: Na Chełmie błąka się czarny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:37
        Aby zakończyc sprawe psa; po rozmowie z bardzo miłą pracownica schroniska- prośba z ich strony, aby osoba/osoby, które psa widziały zadzwoniły na nr 058 5223780 z informacja kiedy i gdzie pies był widziany. Schronisko dysponuje jednym samochodem do takich przypadków i bardzo prosza o dokładne i aktualne dane.
        Jest tez mozliwośc powiadomienia mailem
        schronisko.promyk@onet.eu
        strona schroniska:
        www.schron.webd.pl/index.htm
        • berkot Re: Na Chełmie błąka się czarny pies 28.08.06, 19:22
          Dla przypomnienia - podciagam watek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka