Dodaj do ulubionych

empik w CH Manhattan

08.09.06, 15:32
interesuje mnie, jakie sa ceny. ciekawe, ze w innych szkolach podaja ceny w
necie i telefonicznie , a tam dopiero po spotkaniu z lektorem. dla mnie jest
to akurat odstreczajace, a nie zachecajace. czy ktos korzystal z uslug empiku
(dawniej chyba w Galerii sie miescili?)
Obserwuj wątek
    • Gość: filut (bez loginu) Re: empik w CH Manhattan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:38
      dziecko, a napisz o co ci tak naprawde chodzi????
      • fobia15 Re: empik w CH Manhattan 09.09.06, 16:02
        Gość portalu: filut (bez loginu) napisał(a):

> dziecko, a napisz o co ci tak naprawde chodzi????

sugerujesz sie 15 przy nicku?:) to na czesc mojego syna, zreszta juz 16letniego.
        a ty ile masz synku lat? a nie pracujesz czasami w empiku?
        • Gość: ania Re: empik w CH Manhattan IP: *.centertel.pl 09.09.06, 19:06
          ale filut ma trochę racji
          dla chyba 99% czytających tytuł wpisu sugeruje, iz chodzi o empik - miejsce
          gdzie kupuje się książki, gazety, płyty etc.
          sama też nie wiedziałam, że chodzi o szkołę językową (bo chyba o to Ci chodzi)
          napisałaś nieprecyzyjni i teraz się "puszysz"
          zaznaczam: nie jestem pracownikiem empiku :-)
          • Gość: fobia do Ani IP: *.nsm.pl 10.09.06, 11:50
            ty tez jestes po 70tce?
        • Gość: filut (bez loginu) gazety, płyty, multimedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:53
          Mam 73 lata dziecko ;-)
          Przeczytj raz jeszcze uwaznie, co tam nabazgrałas i zastanów sie czy przęcietny
          czytelnik jest w stanie zrozumiec o co ci chodzi?
          • Gość: fobia15 Re: gazety, płyty, multimedia IP: *.nsm.pl 10.09.06, 11:49
            Drogi Panie, zyczylabym sobie jednak,zeby nadal nie nazywal mnie Pan dzieckiem.
            I moj wiek (mimo,ze mocno dojrzaly) nie ma tu nic to znaczenia. Kazdy
            inteligentny czlowiek, a tym bardziej czlowiek w Pana wieku, , domyslilby sie z
            tresci postu,ze chodzi o szkole. Wszak wymienilam tam slowa "szkola" i "lektor".
            Ale czytanie bez zrozumienia to domena wielu ludzi, niezaleznie od tego, ile
            maja lat. A to, w jaki sposob Pan mi odpowiada, swiadczy,ze jest Pan nie dosc
            ,ze stary to jeszcze zlosliwy. Ale to akurat moze miec zwiazek z trapiacymi Pana
            chorobami wieku starczego. Pozdrawiam - "44 latka"
            • Gość: %% Re: gazety, płyty, multimedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:53
              Gość portalu: fobia15 napisał(a):

> Kazdy inteligentny czlowiek, a tym bardziej czlowiek w Pana wieku, , domyslilby sie z tresci postu,ze chodzi o szkole. Wszak wymienilam tam slowa "szkola" i "lektor"

To wprawdzie nie do mnie, ale pozwole sobie zauwazyc, ze skoro chce sie zwracac uwage innym, na czytanie ze zrozumieniem, to i rozumne pisanie, a na pewno i przede wszystkim logiczne tytułowanie watku byłoby ze wszech miar pozadane.
              pozdr.
              • Gość: fobia15 Re: gazety, płyty, multimedia IP: *.nsm.pl 11.09.06, 08:31
                czy w Galerii Centrum kiedykolwiek miescil sie empik z mediami? nie. kilka lat
                byla tam szkola. a wiec wszystko jest logiczne. (niektorzy to sie lubia czepiac.
                a moze to frustracja?).
                • diastema Re: gazety, płyty, multimedia 11.09.06, 10:11
                  Napisalas nieprecyzyjnie to sie nie dziw ze ci ktos zwrocil uwage, nikt nie musi
                  wiedziec ze empik ma szkole jezykowa i ze w galerii nie bylo empiku jako sklepu,
                  ale kazdy kojarzy empik z gazetami, ksiazkami, plytami itp. Ja tez jak zaczelam
                  czytac to sie zastanawialam czego ty ceny chcesz znac przez telefon i czy
                  przypadkiem nie wszystkiego co maja na stanie :) Pozdrawiam :)
                  • kobieta_na_pasach Re: gazety, płyty, multimedia 11.09.06, 12:08
                    diastema napisała:

> Napisalas nieprecyzyjnie to sie nie dziw ze ci ktos zwrocil uwage, nikt nie mus
                    > i
                    > wiedziec ze empik ma szkole jezykowa i ze w galerii nie bylo empiku jako sklepu
                    > ,
                    > ale kazdy kojarzy empik z gazetami, ksiazkami, plytami itp. Ja tez jak zaczelam
                    > czytac to sie zastanawialam czego ty ceny chcesz znac przez telefon i czy
                    > przypadkiem nie wszystkiego co maja na stanie :) Pozdrawiam :)

Ludzie!!! Co wy sie kobity czepiacie? Ja zrozumialam od razu, ze jej chodzilo o
                    kursy jezykowe.
                    • diastema Re: gazety, płyty, multimedia 11.09.06, 14:07
                      Widac mialas stycznosc ze szkola jezykowa w empiku badz o niej slyszalas a my
                      nie :D Ja sie nie czepiam tylko nie lubie jak ktos sie kloci jak nie ma racji,
                      skoro niezrozumiala wiecej niz jedna osoba to chyba tej racji nie ma i napisala
                      niejasno.
                • xnb Re: gazety, płyty, multimedia 21.09.06, 07:04
                  W tytule wątku masz "empik w CH Manhattan" -w takim razie ten tytuł jest
                  zupełnie nieadekwatny do tego o co pytasz... Piszesz pytanie jak czternastolatka
                  do bravo girl i dziwisz się ludziom na ich reakcje...
            • Gość: ania Re: gazety, płyty, multimedia IP: *.centertel.pl 11.09.06, 15:31
              oj, dawno nie czytałam tu osoby tak ziejącej jadem :-(
              i jeszcze zarzucającej innym złośliwość, spójrz na siebie, potem oceniaj innych
              A pomyslałaś może, że osobiste spotkanie z lektorem ma posłuzyć sprawdzenie
              Twojej znajomości języka. Na tej podstawie zaproponowana zostanie Ci grupa.
              Jeśli jesteś na wysokim poziomie grupa byc może będzie mała, a zatem koszt
              wyższy. A może zależy Ci na jakimś super intensywnym kursie? Może do południa
              mają jakies zniżki do negocjacji???
              Jeśli lektor ma czas osobiście sie spotkać to chyba dobrze świadczy o szkole.
              Najłatwiej rozrzucić ulotki i pokompletować grupy z przypadkowo dobranych ludzi.
              Wyluzuj, większość ludzi pisze, bo chce coś doradzić. Ty zaś odstraszasz ich od
              siebie :-(
    • kobieta_na_pasach Re: empik w CH Manhattan 10.09.06, 17:51
      Tez probowalam sie dowiedziec cene przez telefon, ale kazali przyjsc.
      Ostatecznie wybralam szkole, w ktorej bez problemu powiedziano jaki jest koszt.
    • majka_3 Re: empik w CH Manhattan 10.09.06, 19:39
      > interesuje mnie, jakie sa ceny

Mnie tez interesowała cena kursu ale jej nie podali, więc jeśli tak robią to ja
      mam ich w poszanowaniu. W sumie to po raz pierwszy spotakałam się z takim
      zatajaniem.
      • Gość: fobia15 Re: empik w CH Manhattan IP: *.nsm.pl 11.09.06, 08:32
        otoz to! chyba zrobie tak jak kobieta_na_pasach i zapisze sie do innej szkoly,
        choc jestem tam umowiona na test.
        • majka_3 Re: empik w CH Manhattan 11.09.06, 09:10
          Fobia możesz przeciez pojść sobie na ten test, to nie jest zobowiazujące dla Ciebie.
    • sonia007 Re: empik w CH Manhattan 16.09.06, 13:12
      Widze że wszyscy wchodzą tu żeby sobie nawsadzać. Odpowiem więc coś na temat.
      Kiedyś chodziłam do empiku w gc - było naprawdę ok. Przerobiłam parę szkół
      językowych i ta była w porządku Zawsze miałam polskich nauczycieli co ułatwiało
      czasem naukę, ale jednak nie zmuszało do myślenia po angielsku. Po przewie
      2letniej zapisałam się tam ponownie teraz będę miała zajęcia z native i cieszę
      się bo to dla mnie coś nowego. Z polskich nauczycieli zapamiętałam p. Olę bardzo
      kompetentna osoba, zawsze dobrze przygotowana. teraz mają jakąś ofertę
      elastycznych pór zajęć, ja wolę jednak tradycyjny układ. Jeśli chodzi o formę
      zapłaty to jakoś mi nie przeszkodziło że najpierw zakwalifikowali mnie do grupy
      a potem podali cenę, bo przecież w każdej chwili mogłam zrezygnować. Mam
      nadzieję że Ci pomogłam, tak naprawdę w nauce języka dużo zależy od Ciebie,
      chociaż jak kiedyś chodziłam jeszcze do szkoły która mieściła się w XIX LO we
      wrzeszczu na pestalozziego, ale chyba miałam pecha do nauczycieli i dlatego
      trafiłam do empiku, no ale to tylko moje doświadczenie.

PS też nie jestem pracownikiem empiku;o)
      Pozdrawiam
      • Gość: filut (bez loginu) wszyscy wchodzą tu żeby sobie nawsadzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 19:34
        "wszyscy wchodzą tu żeby sobie nawsadzać"
        A niekoniecznie. Wszyscy jednak oczekują jasnego nazywania wątków i logicznego
        sklecenia paru zdań, żeby była jasność o co chodzi.
        Ja jako obywatel IV Rzeczpospolitej nie musze być tak bystry
        jak "wykształciuchy".
        A poza tym to wszystko Platformy wina.
    • Gość: mabooo Re: empik w CH Manhattan IP: 212.160.172.* 18.09.06, 11:04
      Skoro Empik nie podaje cen to ma w tym jakiś swój cel, ale od tego mamy fora
      internetowe aby dowiadywac się o takie rzeczy. Koszt rocznego kursu, czyli dwa
      semestry nauki = dwa stopnie zaawansowania wynosi 1860PLN. Kwote tą mogą Ci
      obniżyc o 5% jeśli wpłacisz całą kwotę. Jest to wycena dla mnie i
      kwalifikowałem się do grupy na poziomie 5 (poziomów jest 8).

Tak przy okazji jakie sa ceny w EnglishUnlimited? I jakie jeszcze szkoły
      polecacie, bo szukam czegoś niedrogiego aczkowiek w miare solidnego aby
      rozruszac swój angielski. Preferuje grupy dla dorosłych i najlepiej w okolicach
      starówki, tak aby chodzić na zajęcia po pracy.
    • Gość: Iwona Re: empik w CH Manhattan IP: *.chello.pl 18.09.06, 21:21
      Nie podają cen pewnie z tego powodu, że mają bardzo dużą liczbę ofert i poziomów. Przecież nikt nie zapisze się do grupy osób w tym samym wieku, tylko na tym samym poziomie znajomości języka.Po to właśnie mają testy. Mój syn chodził w zeszłym roku pierwszy rok na kurs dla dzieci - jestem zachwycona jego postępami, jemu zreszta też się podobało. w tym roku niestety ze swoją grupą nie może chodzić ze względu na szkołe, ale nie zostawili nas na lodzie i wynaleźli grupę na tym samym poziomie tylko starszą wiekiem.Szczerze polecam ta szkołę języków - zniżek mają mnóstwo i cena jest konkurencyjna, a zajęcia prowadzone są ciekawie!
      • kobieta_na_pasach Re: empik w CH Manhattan 20.09.06, 12:53
        Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Nie podają cen pewnie z tego powodu, że mają bardzo dużą liczbę ofert i poziomó
        > w. Przecież nikt nie zapisze się do grupy osób w tym samym wieku, tylko na tym
        > samym poziomie znajomości języka.Po to właśnie mają testy. Mój syn chodził w ze
        > szłym roku pierwszy rok na kurs dla dzieci - jestem zachwycona jego postępami,
        > jemu zreszta też się podobało. w tym roku niestety ze swoją grupą nie może chod
        > zić ze względu na szkołe, ale nie zostawili nas na lodzie i wynaleźli grupę na
        > tym samym poziomie tylko starszą wiekiem.Szczerze polecam ta szkołę języków - z
        > niżek mają mnóstwo i cena jest konkurencyjna, a zajęcia prowadzone są ciekawie!

8 poziomow to duzo? ja zapisalam sie do szkoly,gdzie maja 12. a jestem na piatym .
        • Gość: ela Re: empik w CH Manhattan IP: 212.244.187.* 21.09.06, 09:53
      • Gość: z Re: empik w CH Manhattan IP: 62.148.79.* 22.09.06, 09:11
        a tam - pare lat temu byłem u nich na kursie przygotowujacym do first cert. i
        co chwila odwolywali zajecia , babeczka zawsze sie spozniala i byla
        nieciekawa - a i dosyc drogo, no ale moze cos sie zmienilo od tego czasu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka