Dodaj do ulubionych

Nadzor budowlany & dozor techniczny

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 20:23
Przy moim domu sa 2 budowy. Na jednej dzwig jest oswietlony w nocy (na gorze,
tzw. lotnicze), na drugiej zas nie. Chce sie dowiedziec, czy kazdy dzwig
powinien byc oswietlony w nocy. Zadzwonilem wiec do powiatowego inspektora
nadzoru budowlanego. Facet nie byl w stanie udzielic mi informacji i
przekierowal do Urzedu Dozoru Technicznego w Gdansku. Tam rozmawialem z gl.
spec. ds. urzadzen dzwigowych. Jakiez bylo moje zdumienie gdy ten tzw.
specjalista powiedzial mi, ze nie wie. I splawil mnie odsylajac mnie do...
wlasciciela dzwigu. A gdy poprosilem aby zainteresowal sie tym dzwigiem i
sprawdzil, czy ten ma wszelkie pozwolenia i aktualne badania jego stanu to
powiedzial, ze sie tym nie zajmie bo nie wie kto pyta i przez telefon nie
bedzie udzielal zadnych informacji!!!
Zapytuje do jasnej cholery: od czego jest dozor techniczny i za co biora pensje
jego specjalisci? Po co maja telefony? czy musi sie stac kolejna tragedia kiedy
znow nie bedzie wiadomo czyja to wina, ze ktos ulegl wypadkowi lub nawet
zginal? Czy niedawna tragedia kiedy zawalily sie rusztowania nikogo i niczego
nie nauczyla?
Obserwuj wątek
    • Gość: jaro Re: Nadzor budowlany & dozor techniczny IP: *.pppool.de 06.11.01, 20:40
      To sie nadaje do gazety ;)
      • Gość: Aq Re: Nadzor budowlany & dozor techniczny IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 19:33
        Nie wiem, czy to zbieg okolicznosci, czy ktos z Sewaco przeczytal moj post, ale
        wlasnie wczoraj po raz pierwszy odkad dzwig stoi (czyli od lipca!) na dzwigu
        wreszcie zapalone zostalo oswietlenie "lotnicze". Pewnie ta wspaniala firma
        budowlana (oczywiscie pisze ironicznie) - Sewaco - oszczedzala na oplatach za
        prad. Ciekawe na czym jeszcze oszczedzaja lamiac przy okazji prawo...?
      • Gość: gomez Re: Nadzor budowlany & dozor techniczny IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 21:39
        widac bucu nie masz zajecia i ci sie nudzi. daj se luz i nie patrz na ten dzwig.
        musisz byc niezlym kretynem by wykonac tyle telefonow przez taki bzdet jak
        jakas lampka na jakims tam dzwigu. a swoja droga to ja wiem czy moze sie
        zdarzyc tak ze zuraw nie musi miec wlaczonej lampki. ale ci nie powiem, zebys
        nie przespal kolejnej nocy palancie.
        • Gość: agentka Re: Nadzor budowlany & dozor techniczny IP: *.solutions.net.pl 08.11.01, 21:55
          nie wiem czy wiesz gomez ale przywlaszczyles sobie czyis nick i nie wiem czy
          zrobiles to swiadomie ale lepiej by bylo gdybys go zmienil
        • Gość: Iza23 Re: Nadzor budowlany & dozor techniczny IP: 172.28.173.* 12.11.01, 18:02
          Tylko kretyn widzi wokol siebie samych kretynow. Ale ty gomez i tak tego nie
          zrozumiesz..

> widac bucu nie masz zajecia i ci sie nudzi. daj se luz i nie patrz na ten dzwig
          > .
          > musisz byc niezlym kretynem by wykonac tyle telefonow przez taki bzdet jak
          > jakas lampka na jakims tam dzwigu. a swoja droga to ja wiem czy moze sie
          > zdarzyc tak ze zuraw nie musi miec wlaczonej lampki. ale ci nie powiem, zebys
          > nie przespal kolejnej nocy palancie.

• lucy_z Re: Nadzor budowlany & dozor techniczny 12.11.01, 18:06
            Gość portalu: Iza23 napisał(a):

> Tylko kretyn widzi wokol siebie samych kretynow. Ale ty gomez i tak tego nie
            > zrozumiesz..
            >
            O! Jacyś agenci, jacyś szpiedzy o zmienionym kryptonimie????? Był jakiś taki j23.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka