Dodaj do ulubionych

Gdynia pod rządami Wojciecha Szczurka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:31
Przede wszystkim PR. Poza tym słaba rada,
Obserwuj wątek
    • Gość: rojek Re: Gdynia pod rządami Wojciecha Szczurka IP: *.gdynia.mm.pl 25.09.06, 22:19
      Prezydent pracuje dobrze. Trochę za dużo zbędnej wazeliny w artykule, ale
      zgadzam się, że władza wykonawcza w Gdyni jest sprawna.

Inna sprawa to Rada Miasta - zero osobowości, zero dyskusji, zero wizji rozwoju
      miasta. Gdynianie zasługują na więcej!
      • Gość: galeria 105 Re: Gdynia pod rządami Wojciecha Szczurka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:50
        Niestety tylko słychać na sesjach radnych opozycji, reszta chyba wogole nie wie
        za czym podnoszą rączki. Szczawiki z PO to wszych tez dotyczy - ZERO OSOBOWOŚCI
        jak w radzie tak i na listach.
        • Gość: Dąbrowa Panie prez. Guć! Co z Sojową i Oliwkową??? IP: *.gdynia.mm.pl 26.09.06, 20:17
          Kiedy polozenie nawierzchni? Gdzie sie podziala kasa z budzetu 2005? Co z
          bariera dzwiekochlonna dla Dabrowy? Gdzie obiecywane 4 lata temu place zabaw?
          Gdzie boiska?

republika.pl/gdynia_bariera/
          P.S. A pani Fryc jak zwykle wazeline. Ale pan Maciej???
          • bopin Re: Panie prez. Guć! Co z Sojową i Oliwkową??? 26.09.06, 22:05
            Gość portalu: Dąbrowa napisał(a):

> Kiedy polozenie nawierzchni? Gdzie sie podziala kasa z budzetu 2005? Co z
            > bariera dzwiekochlonna dla Dabrowy? Gdzie obiecywane 4 lata temu place zabaw?

A u mnie tego, kran przecieka Panie Prezydencie i gołębie srają, na co Pan czeka!
      • bopin Re: Gdynia pod rządami Wojciecha Szczurka 26.09.06, 09:22
        Gość portalu: rojek napisał(a):

> Inna sprawa to Rada Miasta - zero osobowości, zero dyskusji, zero wizji rozwoju
        >

Kochany, albo taka rada, albo sprawna władza wykonawcza. W Gdańsku masz radę
        rozdyskutowaną i jaki urząd?
    • elfhelm A po co parkować przy Świętojańskiej? 25.09.06, 23:13
      Są dwa duże parkingi przy Batorym i przy Ethnice.
      Z parkowaniem jest większy problem przy Urzędzie Miasta oraz w okolicy
      Dworzec-Sąd-Hala (chociaż tu za sądem powstał trochę dziki parking, więc można
      dać sobie radę).

Ekipa - może poza jednym z zastępców - jest całkiem ok.

Wielki plus za remont wjazdu na Obwodnicę. I za Drogę Różową. Dojazd od końca
      Morskiej do Centrum Klif skrócił się trzykrotnie.

Dworzec... Tu nie wiem, czy problemem nie jest to, że dworzec może podlegać po
      prostu PKP. I Gmina może nie mieć większych możliwości inwestowania w
      nienależącą przecież do niej nieruchomość.
    • Gość: ha ha ha pracuje dobrze? a te marnotrastwa co roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:24
      asfaltowanie ulicy do nikąd (Polanka Redłowska), naprawianie chodników w
      bocznych uliczkach, gdy na głownych można sobie nogi połamać, remont mariny w
      lecie, remont plazy w lecie, rozpoczynanie budowy bez zabezpieczenia finansowego
      (muzeum), itd.....
      • Gość: mieszkaniec Re: pracuje dobrze? a te marnotrastwa co roku? IP: *.gdynia.mm.pl 26.09.06, 05:29
        promocja Gdyni w TV,po sezonie w mieście cisza,wyludnia się miasto,brak miejsc
        pracy,brak nowych firm,gdzie ten rozwój okna na świat?
      • bopin Re: pracuje dobrze? a te marnotrastwa co roku? 26.09.06, 09:24
        Gość portalu: ha ha ha napisał(a):

> itd.....

No i mamy najlepszą koniunkturę dla miasta od 50 lat
      • maruda.r Re: pracuje dobrze? a te marnotrastwa co roku? 26.09.06, 09:50
        Gość portalu: ha ha ha napisał(a):

> asfaltowanie ulicy do nikąd (Polanka Redłowska), naprawianie chodników w
        > bocznych uliczkach, gdy na głownych można sobie nogi połamać,

Sporo osób uważa, że to właśnie z bocznymi uliczkami jest kłopot. Nawierzchnie
        Słonecznej, Boh. Getta Warszawskiego, Olgierda, Gedymina pamiętają okupację.

PS.
        Pewnie wreszcie zamurowali tego gościa z Sojowej.

• bopin Gdynia pod rządami Wojciecha Szczurka 26.09.06, 09:21
      No i dobrze, że jest jak jest. Wyobrażacie sobie jakby w radzie tu był taki
      kurnik jak w np Gdańsku albo Szczecinie? Najważniejsze, że stodunek jakości
      życia w Gdyni do kosztów jest wciąż w czołówce krajowej. I dopóki to się nie
      pogorszy, będziemy głosować na Szczurka.
      Oczywiście różne frustraty, co to nawet proboszczowi zazdroszczą, że został
      prałatem, będą pluc jadem, ale kto by sie tym przejmował jak uda Trsa
      Kwiatkowskiego zostanie ukończona.
    • maruda.r Gdynia pod rządami Wojciecha Szczurka 26.09.06, 09:52

W taki konflikt interesów popadł m.in. radny Tadeusz Kluba (ex-SLD), którego
      firma Sanipor oczyszcza miasto.

Dość niechlujnie zresztą. Chodzi mi o blokowanie ulic przez śmieciarki akurat w
      godzinach porannego szczytu.

• Gość: głos z Obłuża A miejsca pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:00
      Może ktoś łaskawie zapyta Szczurka ile w Gdyni przez jego ośmioletnie balowanie
      przybyło (ubyło) mijsc pracy? Prawda jest taka, ze kilkadziesiat tysięcy
      Gdynian jeździ dzień w dzień do pracy w Gdańsku. A w miarę niskie bezrobocie
      jest zasługą sąsiedniego miasta, które w przeciwieństwie do Gdyni nie gada i
      nie organizuje drogich (potrzebnych psu na budę) konferencji "Forum
      Gospodarcze", a rzeczywiście tworzy nowe miejsca pracy i zaprasza inwestorów do
      działania. Tak panie Szczurek, megahurtowia piwa i padająca na pysk stocznia to
      za mało, zeby robić ludziom sieczkę z mózgu o przedsiębiorczym mieście.
      • bopin Koło mostu 26.09.06, 12:21
        Gość portalu: głos z Obłuża napisał(a):

> w miarę niskie bezrobocie
        > jest zasługą sąsiedniego miasta, które(...)rzeczywiście tworzy nowe miejsca
        pracy i zaprasza inwestorów do

Tam, koło mostu wantowego do nikąd, powstają te miejsca pracy
        • Gość: gryz bopin ty głupku donikąd to prowadzi twoje życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 12:28
          matole dzięki temu mostowi mamy inwestycje za 500 mln PLN czyli więcej niz
          wszystkie inwestycje w gdyni wciągu ostatnich kilku lat.
          Gdynia to bezinwestycyjna dziura i nie jest to wina gryzonia tylko obiektywnej
          brzydoty i nieatrakcyjności tego miasta.
          Bo po kilku latach powtarzanie uśmiechnij się jesteś w gdyni już na nikogo nie
          działa he he
          • maruda.r Re: bopin ty głupku donikąd to prowadzi twoje życ 26.09.06, 17:14
            Gość portalu: gryz napisał(a):

> matole dzięki temu mostowi mamy inwestycje za 500 mln PLN

Która może kiedyś osiągnie wydajność na poziomie 20-25% Gdyni.

• bopin Re: bopin ty głupku donikąd to prowadzi twoje życ 26.09.06, 22:02
            Gość portalu: gryz napisał(a):

> matole dzięki temu mostowi mamy inwestycje za 500 mln PLN

Np. na drogi, co? Tylko gdzie, prowadzące do tego mostu? Ale nie w tym rzecz.
            Chciałem zwrócić uwagę, że pisanie o miejscach pracy w kontekście tego,że ludzie
            dojeżdżają do Gdańska jest idiotyzmem. A co w tym złego, że jeżdżą pracować do
            Gdańska, a niech jeżdżą choćby i do Żukowa. Chodzi tylko o to żeby mieli dogodny
            dojazd i widać mają.
            I nie obrażaj mnie głąbie z gdańskimi kompleksami.
        • Gość: Magda w krzakach vis a vis estakady IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.06, 12:56
          na końcu trasy Kwiatkowskiego w krzakach, które juz zdążyły wyrosnąć po ich
          kilkukrotnym wykarczowaniu
          Podobno pan Wojtek zamierza zatrudnić drużynę drwali, bo krzaki maja grubość
          średniego drzewa
      • maruda.r Re: A miejsca pracy 26.09.06, 17:21
        Gość portalu: głos z Obłuża napisał(a):

> Może ktoś łaskawie zapyta Szczurka ile w Gdyni przez jego ośmioletnie balowanie
        >
        > przybyło (ubyło) mijsc pracy? Prawda jest taka, ze kilkadziesiat tysięcy
        > Gdynian jeździ dzień w dzień do pracy w Gdańsku.

A gdańszczanie jeżdżą do Gdyni. To aglomeracja.

• block-buster Szczurek to dozywotni prezydent Gdyni 26.09.06, 10:27
      Moj pradziadek byl przez 55 lat burmistrzem jednego miasta.W naszym
      kraju.Szczurek do emerytury bedzie mayorem Gdyni.No i w porzadku.Sprawdza
      sie.Nie tylko przy pomocy ekstremalnego PR.Jest inteligentny.Doskonale
      zorganizowany.Dobrze wyglada.Cieszy sie zaufaniem mieszkancow.I ma sukcesy,bo
      Gdynia to jedno z najpiekniejszych miast w Polsce.
      Dzieki Ci,Panie Boze,za Szczurka.
    • Gość: obiektywny Gdynia pod rządami Wojciecha Szczurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 17:35
      Wystarczyło by przestać uprawiać agresywną kampanię, zreszta uprawiaja ja
      służalczy dziennikarze. Jestem pewien, że nagle poparcie Szczurka spadłoby z
      sugerowanych 80 do max 40%. A wówczas sprawa prezydenury stała by się sprawą
      otwartą.

PS Panie Szczurek jak tam zabudowa Polanki Redłowskiej, kilka miesiecy temu w
      swoim stylu rozpoczął Pan jej budowę, po kilku miesiacach teren na nowo
      przypomina dziką puszczę.
    • Gość: wielkopolanka Gdynia sie cofa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 17:56
      Nie wiem, czy ten post przeczyta pan Szczurek, ale chciałabym, aby wiedział, ze
      w mojej ocenie Gdynia sie cofa. Znam to miasto od kilkudizesięciu lat. jestem w
      nim co najmniej dwa - trzy razy do roku. Gdynia była dla mnie zawsze knem na
      świat. Tam poraz pierwszy zobaczyłam cudowne egzotyczne owooce, które i tak
      często były dla mnie niedostępne ze względu na wysoką cenę. Ale czułam się w
      Gdyni, jak w innym kraju. Niestety, to co teraz obserwuje, to upadek ukochanego
      przeze mnie miasta. Wstyd mi jest przed moimi dziećmi i wnukami, kiedy
      poszlismy na Skwer Kosciuszki, a tam budy z "pamiątkami' jak przez 30 laty.
      Kioski z rybami (ten stan sanitarny, ta estetyka!) wołające o pomste do nieba.
      Budynek niby kawiarni, w którym kupuje sie bilety na białą flotę - jak z filmu
      Barei. Tam czas stanął w miejscu, a nawet się cofa. Gdyby to ode mnie zależało,
      to na miejscu tych obrzydliwych bud i tego niby budynku kapitanatu(?)
      postawiłabym natychmiast piekny przestrzenny oszklony budynek, w którym można
      by bylo z kultura wypic kawę i patrzeć na morze. A rybke chciałabym zjeść, ale
      nie w takich warunkach. Czy w Gdyni w ogole jest San-Epid?O budynku dworca PKP
      z litosci milczę.
      • Gość: gość Re: Gdynia sie cofa!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 26.09.06, 20:32
        W Gdyni brakuje przede wszytkim inwestycji o charakterze biznesowym. Za to
        bardzo dobrze rozwija się mieszkaniówka. Doskonle widać to na tej mapie -
        www.gdynia.new.pl/mapa.php.
        Brakuje kompleksowego planu zagospodarowania dla centrum miasta, plany robi sie
        pod inwestorów.
        Skwer Kościuszki + Molo Południowe "zaszpecone" są różnego rodzaju budami.
        Kwestia Dworca jest bardzo skoplikowana ( struktura własnościowa ), ale miasto
        nie zrobiło zbyt duzo, żeby polepszyć wygląd Dworca.

Prezydent Szczurek jest całkiem dobry(wystarczy zobaczyć co się dzieje w
        Białystoku czy Wwa), niestety "jego ludzie" nie zawsze dają z siebie.
        wszystko :)
    • jurark Czemu jesteśmy tacy pokrzywieni? 26.09.06, 23:03
      Wystarczy, żeby ktoś coś dobrego zrobił, robi dalej, działa, walczy o środki
      finansowe itd, żebyśmy takiego kogoś znienawidzili, chcieli zagryźć, zadeptać.
      Czemu?
      • Gość: kazia Re: Czemu jesteśmy tacy pokrzywieni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 01:00
        Czemu??? Szczawiki i miernoty z PO drepczą w miejscu i odliczają dni do
        wyborów samorzadowych. Chwalą prezydenta natomiast tłamszą jego ludzi - bo
        wiadomo chcą stołków i kaski a to miernoty zupełne. Nikt dosłownie nikt nie
        powinien byc wybrany. Najpierw z nami współrządzili a teraz plują.
      • bopin Re: Czemu jesteśmy tacy pokrzywieni? 27.09.06, 08:47
        jurark napisała:

> Czemu?

Są frustraci, co to nawet proboszczowi zazdroszczą, że prałatem został. Geny takie
    • Gość: Roppel hiperobłudnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:12
      Ten facet to hiperobłudnik. Przyjdzie czas żeby mu przypomnieć jak do swoich
      mieszkańców wyszedł w lateksowych rękawiczkach. Taka szuja jest niegodna bycia
      prezydentem.
      • Gość: oburzony czytelnik P.a.l.a.n.c.i.e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:34
        Jaka szuja P.A.L.A.N.C.I.E - Skuchy mamy juz dość, dość obrażania Prezydenta
        przez chorego psychola. Wstydź sie. Nie moge pojąć jednak jak mogłeś PROSTAKU
        tak namieszać w głowach Krwiodawcom. Załosne. Szkoda ludzi, których wciagnąłeś
        w te brudy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka