Gość: beast IP: 192.168.140.* 11.11.01, 23:59 Prawda li to?Bo informacje znalazłem u konkurencji;) www.gdansk.naszemiasto.pl/wiadomosci/?tt=40&ii=117389&nn=1 Czy coś sie zmieni(merytorycznie -ze tak powiem)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_z Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? 12.11.01, 00:05 Gość portalu: beast napisał(a): > Prawda li to?Bo informacje znalazłem u konkurencji;) > <a href="http://www.gdansk.naszemiasto.pl/wiadomosci/?tt=40&ii=117389&nn=1">www > .gdansk.naszemiasto.pl/wiadomosci/?tt=40&ii=117389&nn=1</a> > Czy coś sie zmieni(merytorycznie -ze tak powiem)? Ja wyczytałam, że zmienia szatę tzn te wszystkie lokalne GW. Wyczytałam to u siebie. Mcroti coś o tym chyba powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary He he IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 12.11.01, 00:24 He he, przychód spada o kilka procent i największa spółka medialna w Polsce likwiduje wszystkie swoje oddziały terenowe...he he! Cóż, artykuł napisany jest wybitnie w stylu konkurencji, he he. Niby wszystkie fakty są obecne, ale klimat taki, że Agora zamyka wszystkie oddziały. To ciekawe, kto teraz się wprowadzi do tak pięknej kamienicy na Tkackiej? Może.... Dziennik Bałtycki? He he Odpowiedz Link Zgłoś
frosty Re: He he 12.11.01, 14:57 Po co była ta zmiana,skoro dziś w Gazecie Wyborczej z dopiskiem Trójmiasto, poza układem graficznym nic,albo niewiele(ostatecznie tytuł się zmienił) się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7442133 trick do pomiarow czytelnictwa IP: *.shell.nl 15.11.01, 09:55 kochani, wszedzie w Polsce Wyborcza zmienia strukture swoich dodatkow lokalnych. Jest to trick ktory ma za zadanie polepszyc fatalne (na ogol) wyniki czytelnictwa lokalnych dodatkow Wyborczej i pozwolic podpiac je pod (na ogol) dobre wyniki grzbietu glownego. Akcja ta jest reakcją na zmianę sposobu pomiarow czytelnicta dodatkow lokalnych, wymuszoną przez konkurencje. Odpowiedz Link Zgłoś
frosty Re: trick do pomiarow czytelnictwa 15.11.01, 15:10 Pewnie masz rację,ale ja nie potrafię sobie tego wyobrazić.Przecież sprzedaje się to wszystko w komplecie,jak więc sprawdzic czy ktoś przeczytał GW a nie przeczytał dodatku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8567722 chodzi tylko o kase z reklam IP: *.shell.nl 16.11.01, 10:40 nie jestem z branzy ani reklamowej ani prasowej wiec nie wiem, ale mają różne sposoby na badanie tego. Sposoby kontrowersyjne, skoro właśnie wdrażają nową metodę i akcja Wyborczej jest właśnie reakcją na nią. Kup sobie pisma specjalistyczne, powinni tam coś pisaś na ten temat (Press, Media i Marekting, Brief). W każdym razie chodzi o wojnę z prasą regionalną (w tym wypadku z Dziennikiem) o kasę z reklam - więc nie dajcie się wykiwać Wyborczej, jeśli tłumaczy się ona jakimiś frazesami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? IP: 192.168.140.* 12.11.01, 16:36 Aha,chyba dziennikarze dostali zakaz wypowiadania sie na ten temat. Do Rudego Kota i z kawiarenki zapodawac! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re:Chyba nie?? 12.11.01, 19:52 Gość portalu: beast napisał(a): > Aha,chyba dziennikarze dostali zakaz wypowiadania sie na ten temat. > Do Rudego Kota i z kawiarenki zapodawac! ;))) Dziennikarze są zajęci;) Czytałam, że jest bardzo ważne forum gospodarcze. U mnie gazeta dalej istnieje tylko ma zmienioną szatkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re:Chyba nie?? IP: 10.10.41.* 12.11.01, 20:46 Ano własnie wróciłem z rzeczonego wyżej forum gospodarczego Beast dobrze wie dlaczego tam byłem:)))) A co do zmian to jak widać bardziej mają charakter graficzny niż merytoryczny No może poza tytułem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re:Chyba nie?? IP: 192.168.140.* 12.11.01, 23:42 To po co była zmiana?Wydawac by się mogło ,że Morska ma juz pewna markę. Rozumiem ,że "akcja O" ;),ale ile sie da "o";) na zmianie tytułu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re:Chyba nie?? IP: 10.10.41.* 13.11.01, 16:56 Byliśmy .............. Jesteśmy !!!!! Będziemy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re:Chyba nie?? IP: 192.168.140.* 13.11.01, 18:34 Heh zaraz powiecie ,ze jestescie jak Lenin... ...wiecznie żywi;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re:Chyba nie?? IP: 10.10.41.* 13.11.01, 18:35 Gość portalu: beast napisał(a): > Heh zaraz powiecie ,ze jestescie jak Lenin... > > ...wiecznie żywi;))) jestesmy . Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re:Chyba nie?? 13.11.01, 18:36 Beast:) To piłkarze jakoś tak śpiewają???? " hej, hej, nie damy się, nie damy się, nie damy się" Tak trzymać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re:Chyba nie?? IP: 192.168.140.* 13.11.01, 18:44 lucy_z napisał(a): > > Beast:) To piłkarze jakoś tak śpiewają???? > > " hej, hej, nie damy się, nie damy się, nie damy się" Tak trzymać!!!! Piłkarze to moze nie,ale kibice (ale raczej w dawnych czasach:) Niech sie trzymaja,tylko ,ponawiam pytanie,po co było zmieniac nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re:Chyba nie?? 13.11.01, 18:51 Gość portalu: beast napisał(a): > lucy_z napisał(a): > > > > > Beast:) To piłkarze jakoś tak śpiewają???? > > > > " hej, hej, nie damy się, nie damy się, nie damy się" Tak trzymać!!!! > > Piłkarze to moze nie,ale kibice (ale raczej w dawnych czasach:) > Niech sie trzymaja,tylko ,ponawiam pytanie,po co było zmieniac nazwę? Ale się czepiasz drobiazgów;) No pewno, że kibice:))))) A co się teraz śpiewa?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl Re:Chyba nie?? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 22:38 Jaką markę? Przecież to cienizna.Morskiej nie dało się czytać już od dawna. Jakieś popłuczyny po Wieczorze Wybrzeża. Niech się starają, może coś wymodzą Odpowiedz Link Zgłoś
frosty Re:Chyba nie?? 15.11.01, 23:59 He,he raczysz zartować:)A Wieczór Wybrzeża wykrył ostatnio jakies afery chociażby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re:Chyba nie?? IP: *.wrzeszcz.gda.osk.pl 16.11.01, 12:31 Gość portalu: trefl napisał(a): > Jaką markę? Przecież to cienizna.Morskiej nie dało się czytać już od dawna. > Jakieś popłuczyny po Wieczorze Wybrzeża. Niech się starają, może coś wymodzą zgadzam się wielcy tropiciele pseudosensacji a tak naprawdę dziennikarze tej gazety nie lubili Gdańska (czy jego obecnych władz) i za wszelką cene próbowali udowodnic że jest jednym wielkim gniazdem korupcji i niekompetencji a przyczyna jest chyba taka że obecny prezydent jest z PO i w Gdańsku wbrew temu co pisała gazeta nie dzieje sie tak żle a poprzedni prezydent był z UW i on nic nie zrobił dla miasta a zostaly po nim tylko afery (np. niedoszła inwestycja na wyspie spichrzów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re:Chyba nie?? IP: 10.10.41.* 18.11.01, 16:30 Gość portalu: rob napisał(a): a tak naprawdę > dziennikarze tej gazety nie lubili Gdańska (czy jego obecnych władz) he , he ,he !!! nie lubili ? Juz nas pogrzebales? Odpowiedz Link Zgłoś
szary3m Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? 16.11.01, 13:26 Gość portalu: trefl napisał(a): > Jaką markę? Przecież to cienizna.Morskiej nie dało się czytać już od dawna. > Jakieś popłuczyny po Wieczorze Wybrzeża. Niech się starają, może coś wymodzą Obawiam się, że właśnie ostatnie zmiany upodobniają Morską go Dziennika Bałtyckiego czy Wieczoru. I straaaasznie mi się to nie podoba!!! Te głupawe wstawki "Masz wiadomość", czy np. hasełka w środku artykułu o wiernym psisku "A któż z nas oddałby życie ze przyjaciela?". Ludzie, toż to ręce opadają! To ma być gazeta do czytania, a nie stron przerzucania w ekkaemce!!! zawiedziony wierny czytelnik od 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? IP: 192.168.140.* 16.11.01, 13:46 A powiedz mi szary jak Ty to zrobiles,ze cytujesz wypowiedx trefla,a w "drzewku" wyglada jakbys odpowiadał na pierwszy post??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? IP: 10.10.41.* 18.11.01, 20:07 szary3m napisał(a): > Obawiam się, że właśnie ostatnie zmiany upodobniają Morską go Dziennika > Bałtyckiego czy Wieczoru. I straaaasznie mi się to nie podoba!!! Te głupawe > wstawki "Masz wiadomość", czy np. hasełka w środku artykułu o wiernym psisku > "A któż z nas oddałby życie ze przyjaciela?". Ludzie, toż to ręce opadają! > To ma być gazeta do czytania, a nie stron przerzucania w ekkaemce!!! > > > zawiedziony wierny czytelnik od 10 lat *** No nie narzekaj, że jest az tak źle Trochę elementów graficznych jeszcze nikomu nie zaszkodziło a poza tym prownaj sobie wielkosć czcionek i odstępów między wierszami w Morskiej i u konkurecji>>> tamte gazety są dla niedowidzących:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szary3m Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? 18.11.01, 20:19 Trochę elementów graficznych, taaa... Jeśli się skończy na kosmetyce, to ok. Choć mam ja trochę inne przeczucia... Ale nie narzekajmy, pażyjom - uwidiem :))) To teraz trochę dla odmiany hmm... pochwał :)) Podoba mi się pomysł zdjęć "Godzina xx.xx, Janek Kowalski robi to i to" Ciekawe podglądanie życia aglomeracji, oby tylko wartościowych pomysłów starczyło, żeby poziomu nie zaniżać. A może stworzyć stały wątek na forum z propozycjami lub hm...takie modne ostatnio słowo...nominacjami do tej rubryki...? Jeszcze raz gratuluję Wam pomysłu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
szary3m Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? 16.11.01, 22:22 No nie wierzę....Taki stary wyga forumowy jak Ty beast i nie wie takich rzeczy....:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? IP: 192.168.140.* 17.11.01, 13:17 Zabij mnie,a nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Gazeta Morska przechodzi do historii? 17.11.01, 15:34 Gość portalu: beast napisał(a): > Zabij mnie,a nie wiem:) Mnie też zabij bo też nie wiem:) A a propos GM to nie wiem czemu tak narzekacie? Coś jej brakuje?;) W lecie ją kupowałam tzn Wyborczą. Ja u siebie kupuję codziennie GW i pierwsze co łapię to gazetę lokalną, bardzo ją lubię. Innych lokajnych nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
szary3m Gotuj z szarym ;-)) 17.11.01, 23:10 Gość portalu: beast napisał(a): Gość portalu: lucy_z napisał(a): > Zabij mnie,a nie wiem:) > Mnie też zabij bo też nie wiem:) Zabijać filary trójmiejskiego forum??? Nieeeee, zresztą przecież ja jestem przeciwko karze śmierci :)))) Nie, nie wszedłem w posiadanie tajnej funkcji forum, jest to raczej taki mały forumowy trick :)) Podaję przepis: 1. Potrzebne będą dwa świeże i umyte okna :)) 2. W pierwszym klikasz na „odpowiedz na list” w inicjacyjnym poście danego wątku – dzięki temu Twój post będzie na samym dole i totalnie z lewej strony na drzewku 3. Klikasz na „odpowiedz cytując” przy poście, który chcesz zacytować, ale robisz to tak, aby okienko otworzyło się w nowym oknie forum (tym drugim) 4. Teraz to zwyczajne wklejenie treści z drugiego do pierwszego okna, dokonanie odpowiedniej korekty i dopisanie swoich mądrości :))) Czyż nie genialne? ;))) Smacznego :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Gotuj z szarym ;-)) 17.11.01, 23:15 szary3m napisał(a): > > Czyż nie genialne? ;))) > Smacznego :)))) > Ach Ty nasz geniuszu:)))) Nie chce mi się tak kombinować;) - Bo okna mam ha, ha, nie umyte;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Gotuj z szarym ;-)) IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 17.11.01, 23:59 Męczy mnie jedno pytanie.PO CO to robic?:) Odpowiedz Link Zgłoś
szary3m Re: Gotuj z szarym ;-)) 18.11.01, 11:52 Czasem drzewko odpowiedzi i zacytowań robi się gęste i mocno powyginane, warto wtedy nieco wyprostować wątek :)) Poza tym niezbyt wygodnie jest cytować kogoś, kto wypowiadał się stosunkowo dawno temu, zwłaszcza, gdy wątek liczy sobie np. ponad 100 postów. Wcinasz się wtedy gdzieś np. w 1/3 długości drzewka i masz duże szanse, że Twój post nie zostanie wogóle zauważony. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Gotuj z szarym ;-)) 18.11.01, 12:46 szary3m napisał(a): Wcinasz się wtedy gdzieś np. w 1/3 długości drzewka i masz > duże szanse, że Twój post nie zostanie wogóle zauważony. O tym pisałam na "forum o forum", żeby z tym coś zrobili. Żeby taki post, który jest odpowiedzią na post z datą jakąś starszą, lądował nie przy przy nim lecz na końcu pod warunkiem, że będzie z cytatem,żeby było wiadomo czego dotyczy. Napisali , że to wezmą pod uwagę i może coś z tym zrobią. Bo rzeczywiście bardzo często takie posty się przeocza. Gotuj z lucy;))) Odpowiedz Link Zgłoś
szary3m Re: Gotuj z szarym ;-)) 18.11.01, 11:48 Nie chce się.... Mnie się musi chcieć :)))) My chłopcy z dialupa mamy to na codzień... Wejść na forum, zgrać ciekawe wątki, rozłączyć się. Napisać posty pod wordem, wejść na forum, powklejać gdzie należy....to czym jest otwarcie dodatkowego okienka...? Mgnieniem, błyskiem.... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś