Dodaj do ulubionych

czy jesteście za

31.10.06, 15:34
większą władzą nauczycieliw szkole?
jeżeli dziecko przekroczy próg szkoły odpowiedzialność a i władza jest
nauczyciela.
a nie gimnazjalista straszy matką czy ojcem że nie można mu nic kazać.
nie można zostać z nim sam na sam 5 minut bo to molestowanie.
ludzie dajcie żyć.
czy pamiętacie jak było u was w szkole? ja jestem rocznik 1974.
autorytet nauczyciela był i nawet jeśli ich teraz spotykam to mówię dzień
dobry.
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • efciaeb Re: czy jesteście za 31.10.06, 16:02
      Ja jestem za tym by dziecko, które nabroiło mogło wyjść ze szkoły dopiero wtedy
      gdy rodzic po nie przyjedzie. Może i niektórzy "Wszystko-Najlepiej-Wiedzący"
      rodzice będą się wykłócać, ale jak będą musieli po raz pięćdziesiąty przyjechać
      po córeczke lub syneczka to jednak zaczną coś robić z tym dzieckiem
      "najukochańszym", bo komu by się chciało tak do szkoły kursować po odbieranie
      prawie dorosłego człowieka? Współczuję tylko nauczycielom i dyrekcji, która na
      pewno by się nasłuchała wielu niepięknych słów przez kilka pierwszych miesięcy.
      No i koniecznie trzeba to ustalić odgórnie przez kuratorium, bo inaczej
      zaczęłyby się przepychanki formalne i inne pier....nie kotka za pomocą młotka by
      jednak to ominąć.
      • isabella1974 Re: czy jesteście za 31.10.06, 20:50
        Ja też jestem rocznik 1974 i mam córkę w pierwszej klasie gimnazjum. Po
        ostatnich wydarzeniach w gdańskim gimnazjum ze strachem puszczam ją do szkoły.
        Pamiętam, że kiedy ja chodziłam do liceum i zdarzyło się tak, że w czasie
        przerwy dyrektor szkoły wychodził na korytarz
        robiło się na nim cicho, a nauczycieli to my się baliśmy, a nie oni nas.
        Zastanawiam sie gdzie się podział autorytet nauczycieli.Jestem całkowicie za
        tym żeby szkoła też była odpowiedzialna za wychowanie dzieci, przynajmniej w
        tym czasie kiedy one się tam znajdują.
        "W jakimś miejscu tego Świata leży zadanie, które Bóg przeznaczył tylko dla
        Ciebie. Nikt inny nie zdoła wykonać tej pracy."
      • Gość: ona Re: czy jesteście za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 13:14
        Jestem za, ale to musi być spójny, przemyślany system. Żeby nie kończyło się na
        tym, że gó..arz mówi do nauczycielki "ty kur..." i sobie idzie, bo nic mu nie
        grozi za to poważnego.
        • Gość: takitam Re: czy jesteście za IP: *.ds.amg.gda.pl 01.11.06, 14:04
          jestem za a nawet przeciw...za bo widze co sie dzieje...przeciw, nie z tymi
          ludzmi...
        • zwn51 Re: czy jesteście za 10.11.06, 16:49
          no co? Robta co chceta!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka