Dodaj do ulubionych

"Pizzeria Królewska" Ostrzegam

15.12.06, 21:55
Kiedyś, kiedy sprzedawali tylko pizze lubiłam tam jeść. Po bardzo długiej
przerwie wybrałam się z koleżankami z pracy na szybki lunch. Stwierdziłyśmy,
że zjemy coś na szybko. Moja koleżnka zamówiła kurczaka z grilla z surówkami
w bułce, jak kelnerka go przyniosła uniósł się przerażający odór, aż ludzie
przy stoliku obok go poczuli, myślałyśmy, że to ser, więc koleżanka poszła
zapytać co za śmierdzący ser tam włożyli, Pani odpowiedziała, że tam sera nie
ma, może sosy dają taki zapach a poza tym ona nic nie czuje. Koleżanka
przyszła, jej jedzenie dalej śmierdziało. Zaczełyśmy wąchać wszystkie
składniki po kolei, okazało się, że śmierdzi surówka z kapusty, więc znowu
idziemy do pani, a ona mówi, że to napewno ogórki z czosnkiem dają taki
zapach, bo surówki przyworzą!!!! im codziennie a ona i tak nic nie czuje.
Dużo by o tym mówić. W tej pizzerii sprzedają nieświerze jedzenie, a w
dodatku w której pizzerii do pizzy nie dają ketchupu, tylko trzeba za niego
zapłacić??? (dodam, że pizza nie jest tania), a sos do innych potraw to 1/4
płatnego ketchupu rozmieszana z wodą (dobrze, że za to nie trzeba płacić).
Moja potrawa też byłą bardzo znakomita: Placek pocygańsku (kosztował tylko 14
zł): placek ziemniaczany w zupie przypominającej sos z rozpadającym się
mięsem, brr, OCHYDA
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.06, 22:10
      Trzeba było żarcie oddać i zgłosić sprawę do sanepidu.
    • Gość: gość Re: Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. IP: *.pro-internet.pl 16.12.06, 08:40
      Chyba masz kłopoty, z czytaniem. Przeczytaj jeszcze raz, a później wypowiadaj
      się o innych
      • ja.nusz Re: Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. 16.12.06, 11:42
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Chyba masz kłopoty, z czytaniem. Przeczytaj jeszcze raz, a później wypowiadaj
        > się o innych

Jesteś taki sam ciemniak jak autorka wątku.
        5 podstawowych byków ortograficznych w tak krótkim tekście to za mało?
        Kłopoty z czytaniem i oczywiście z ortografią można więc raczej u ciebie stwierdzić.
        • cleare Re: Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. 16.12.06, 17:58
          ja.nusz napisał:

> Jesteś taki sam ciemniak jak autorka wątku.
          > 5 podstawowych byków ortograficznych w tak krótkim tekście to za mało?
          > Kłopoty z czytaniem i oczywiście z ortografią można więc raczej u ciebie stwier
          > dzić.

JANUSZU! czy ty jestes jakos zwiazany z ta pizzeria ? :D

Takie odnosze wrazenie...
          "babsztyl niedouczony" - tryskasz inteligencja :D

BRAWO! :D
          • Gość: lukas2307 Re: Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 07:27
            Zawsze znajdzie sie jakis idiota ktory stara sie zmienic watek. Ta pani z
            kolezankami ma racje, powinny wcisnac ta salatke tej milej pani z obslogi w
            pysk. Ot co... i prawo musi na to pozwalac.
    • Gość: eryk raz byłem i nie chodze wiecej IP: *.aster.pl 16.12.06, 11:13
      1 Drożyzna 2 niesmaczne jedzenie 3 średnia obsługa
      • Gość: eryk ja pie***** nie umiecie nawet pozadnie usunac IP: *.aster.pl 16.12.06, 19:24
        postow??????
    • Gość: eryk Re: raz byłem i nie chodze wiecej IP: *.aster.pl 16.12.06, 13:10
      dobrze ale jak przyjde to naplujesz mi do sosu?
    • Gość: gościówa Re: Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. IP: *.zab.nat.hnet.pl 16.12.06, 17:58
      esteto jednen, obyś na podobne żarcie trafił i trzymaj się wtedy swojej
      ortografi ze skrętm kiszek w tle.
      Byłam, podlizna i nieświeże((
      • ja.nusz Re: Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. 16.12.06, 18:18
        Gość portalu: gościówa napisał(a):

> esteto jednen, obyś na podobne żarcie trafił i trzymaj się wtedy swojej
        > ortografi ze skrętm kiszek w tle.
        > Byłam, podlizna i nieświeże((

Uwagi o złym żarciu przyjąłem do wiadomości, nie muszę jednak przechodzić do
        porządku dziennego nad taką ignorancją językową.
        Nie jestem nawet zbytnio zdumiony twoją (i nie tylko) obojętnością na jakość
        języka ojczystego.
        • Gość: gość Re: Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. IP: *.pro-internet.pl 16.12.06, 19:41
          ja.nusz może otwórz swoje własne forum np dot. języka polskiego, i w nim
          obrażaj tych, którzy tobie odpiszą, jeżeli masz coś do powiedzenia o sprawie
          tego postu to przelej napisz piękną polszczyzną, chętnie przeczytam
          • ja.nusz Re:Jeszcze jeden ignorant 16.12.06, 20:31
            Gość portalu: gość napisał(a):

> ja.nusz może otwórz swoje własne forum np dot. języka polskiego, i w nim
            > obrażaj tych, którzy tobie odpiszą, jeżeli masz coś do powiedzenia o sprawie
            > tego postu to przelej napisz piękną polszczyzną, chętnie przeczytam

Tobie też korki by się przydały. Nie tylko z polskiego ciemniaku i ignorancie.
            • Gość: gość Re:Jeszcze jeden ignorant IP: *.pro-internet.pl 16.12.06, 21:11
              Korki mam, jakbym poszukał to mam nawet kilka sztuk. jeżeli chcesz to mogę Ci
              podarować, niech stracę
            • Gość: TwójPan Re:Jeszcze jeden ignorant IP: *.crowley.pl 17.12.06, 09:42
              Ja tu widzę tylko jednego ciemniaka. Na dodatek chama i ptostaka. Tak Ja.nuszu, wygrałeś konkurs na najobrzydliwsze bydle tego wątku.
            • Gość: lukas2307 Re:Jeszcze jeden ignorant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 07:31
              Januszku, spiepszaj w koncu... nie ten temat buraku, nie jazysz.
        • Gość: gościówa Re: Polski wymysł: pizza pływająca w ketchupie. IP: *.zab.nat.hnet.pl 19.12.06, 14:34
          żadna tu ignorancja nie przebije poziomu Twoich wypowiedzi...miejsce na święte
          oburzenie to inny wątek, nie tytułowy na pewno
    • Gość: stanisław Re: "Pizzeria Królewska" Ostrzegam IP: *.ds5.univ.gda.pl 16.12.06, 22:24
      każdy włoch by cie wyklął za dodawanie keczupu do pizzy...
      • Gość: marcia Re: "Pizzeria Królewska" Ostrzegam IP: *.gdynia.mm.pl 17.12.06, 00:40
        Co wy się tak stresujecie. Od jakiegoś czacu niemożna na forum żadnego błędu
        ort. zrobić, bo od razu lawina postów. Przecież tu nikt nie pisze pracy
        zaliczeniowej z polskiego, żeby zważał na błędy. Załużcie swoje prywatne forum
        i nie róbcie tu wstydu, vo interpretacja tekstu nie wyszła wam znakomicie,
        wszak autor tekstu nie prosił was o skorygowanie błedów
        • Gość: klik Re: Następna wtórna analfabetka... IP: *.gdynia.mm.pl 17.12.06, 10:25
          Załóżcie nie pisze się przez "u" + stylistyka dziecka z przedszkola.
          Nie wiesz o co chodzi? Ludzie za polską mowę i pismo życie tracili ale dla
          Ciebie to nic nie znaczy - prawda?
          • orissa To nie forum "Język polski". 17.12.06, 12:20
            Moi drodzy, myślę, że już dość wzajemnych przepychanek na temat popełnianych
            przez niektóre osoby błędów w pisowni. To nie jest forum o języku polskim i ten
            wątek też dotyczy zupełnie innego tematu.
            Proszę osoby, które nie mają nic do powiedzenia poza wytykaniem błędów o
            głęboki wdech i policzenie do dziesięciu zanim cokolwiek napiszą ;)
            • Gość: klik Re: I tyle możesz - prosić. IP: *.gdynia.mm.pl 17.12.06, 13:16
              Wytknięcie błędów ortograficznych z poziomu nauczania szkoły podstawowej w
              niczym nie łamie regulaminu forum i netykiety. Policz więc do dziesięciu zanim
              cokolwiek napiszesz moderatorko.
              • orissa Re: I tyle możesz - prosić. 17.12.06, 14:03
                Gość portalu: klik napisał(a):

> Wytknięcie błędów ortograficznych z poziomu nauczania szkoły podstawowej w
                > niczym nie łamie regulaminu forum i netykiety. Policz więc do dziesięciu zanim
                > cokolwiek napiszesz moderatorko.

W moim poprzednim wpisie nie padło słowo "netykieta" i "regulamin", ale skoro
                sam(a) nawiązujesz do regulaminu i netykiety, to polecam przeczytanie zasad
                netykiety, zwłaszcza poniższych fragmentów:

"Pisz zwięźle i na temat."
                "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców."
                "Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.

I wierz mi, nie muszę nikogo o nic prosić w sytuacji, gdy powyższe punkty
                netykiety zostają naruszone.
                • Gość: DD 45 Re: I tyle możesz - prosić. IP: *.chello.pl 17.12.06, 14:20
                  pal gumę:)
                • Gość: klik Re: język polski i jego poprawność jest chroniony IP: *.gdynia.mm.pl 17.12.06, 15:30
                  prawnie Szanowna Pani. A treści na forum nie mogą łamać obowiązującego prawa.
                  Proponuję zapoznać się z: USTAWĄ z dnia 7 października 1999 r. języku polskim.
                  Służę linkiem:
                  www.prawo.psm.pl/?x=D1999_90_999
                  Między innymi jest w niej napisane:
                  Art. 1.
                  Przepisy ustawy dotyczą ochrony języka polskiego i używania go w działalności
                  publicznej oraz w obrocie prawnym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

Art. 3.

1.Ochrona języka polskiego polega w szczególności na:

dbaniu o poprawne używanie języka i doskonaleniu sprawności językowej jego
                  użytkowników oraz na stwarzaniu warunków do właściwego rozwoju języka jako
                  narzędzia międzyludzkiej komunikacji,

I w tym momencie regulamin forum i netykieta nie są kompatybilne z Ustawą.
                  Przemądrzałą moderatorką również.

Przepisy wykonawcze do części ustawy mówiącej o prawie karnym w tym zakresie
                  znajdzie sobie Szanowna Pani sama. Może wówczas i Pani się czegoś nauczy. Na
                  przykład tego, że o poprawność językową (w tym ortografię i stylistykę) jako
                  moderatorka jest Pani zobowiązana dbać również.

• ja.nusz [...] 21.12.06, 16:08
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • kalinowski11 Re:Ignoranctwo 21.12.06, 16:25
                    ja.nusz napisał:

> Do dzisiaj nie mogę wyjść ze zdumienia, że nawet "władzom" forun zwisa czystość
                    > języka.

Ja.nuszu... moim zdaniem pisania z błędami trzeba się wstydzić, jeżeli ktoś
                    nie ma wstydu to jego problem...
                    • ja.nusz Re:Ignoranctwo 21.12.06, 20:26
                      Wiedziałem, że zaboli i innej reakcji nawet przez sekundę się nie spodziewałem.
                      Pomimo szacunku dla pani moderator (za jej nieurzędową działalność) nie
                      omieszkam dodać, że jest ona ślepa jak Temida.
                      Ale ślepa jest przede wszystkim na panoszące się na tym forum ignoranctwo (nie
                      tylko językowe).
                      Biada tym, którzy odważą się coś na ten temat bąknąć - nożyce i ciach ciach -
                      skąd my to znamy?
                      • Gość: gość [...] IP: *.pro-internet.pl 25.12.06, 21:51
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: gość Re:Ignoranctwo IP: *.pro-internet.pl 25.12.06, 21:53
                          to było oczywiście dla ja.nusza
                      • burak72 Re:Ignoranctwo 01.10.14, 00:10
                        i tak ja.nus?
                        z zmienil temat zamiast opini o krolewskiej mamy walke o ortografie czyżby ja,nusz to szef pizzerii
                        • stefan4 Re:Ignoranctwo 01.10.14, 09:37
                          burak72:
                          > zmienil temat zamiast opini o krolewskiej mamy walke o ortografie

A dokładniej: mieliśmy 8 lat temu. Czy przez te 8 lat redagowałeś swoją wypowiedź w temacie? Efekt jest, muszę przyznać, wypowiedziałeś się mocno i grzmiąco, jak dzwon cmentarny
              • Gość: gościówa Re: I tyle możesz - prosić. IP: *.zab.nat.hnet.pl 17.12.06, 15:54
                zwykłego chamstwa i braku kultury nic nie usprawiedliwia, nie podoba ci się
                facet tekst to szukaj dalej.
                pizzeria jest do d. i juz w jakich by to słowach czy błędach nie ująć.
                • Gość: klik Re:Błędy ortograficzne to właśnie nic innego jak IP: *.gdynia.mm.pl 17.12.06, 16:16
                  brak kultury gościówo a niezjadliwa pizza nie ma z tym związku.
                  • danzig74 Re:Błędy ortograficzne to właśnie nic innego jak 18.12.06, 23:47
                    Gość portalu: klik napisał(a):

> brak kultury gościówo a niezjadliwa pizza nie ma z tym związku.

co to za belkot?
                    zjadles nieswiezy kawalek w rzeczonym lokalu???
              • randybvain Re: I tyle możesz - prosić. 17.12.06, 16:17
                To jest obecny poziom doktorancki - od czasu Giertycha, i mozliwosci zdawania
                matury przez dysortografikow...
                • Gość: %% na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:52
                  ortograficznie czy tez nie lokal zdaje sie jest do d...., zarcie tez, i napisanie o tym z błedami czy bez faktu nie zmieni.
                  A najlepiej załozyc watek pt "ortografia na forum gsg"
                  Bedzie okazja do dyskusji, której wielu brakuje.
                • Gość: ona Re: I tyle możesz - prosić. IP: *.zab.nat.hnet.pl 19.12.06, 07:42
                  ale co ma matura do nieświeżego żarcia????? smakuje inaczej czy może nie
                  szkodzi???? Ludzie, opanujcie się, sami sobie obciach robicie, kademu zdarza się
                  kliknąc nie tak, sformuować nie tak, tu o sens chodzi przecież, a takie
                  czepiańsko ( tak, wiem, po polskiemu;)) wyszło...
    • danzig74 faktycznie - lokal masakra 18.12.06, 23:32
      zamowilem lasagne do pracy i naprawde nie mialem ochoty gonic za dostawca - to
      co przyniols to skandal - zepsute, stare ciasto brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
      nigdy wiecej
      oni truja ludzi
      • Gość: bikerr Re: faktycznie - lokal masakra IP: 213.17.251.* 19.12.06, 13:43
        Skoro krytykujecie to napiszcie gdzie ten przybytek się znajduje, Gdańsk,
        Sopot, Gdynia ??
        p.s. Faktycznie podawać ketchup do pizzy to wioska maksymalna na poziomie barów
        przydrożnych
    • iwoiwo65 Re: "Pizzeria Królewska" Ostrzegam 19.12.06, 14:35
      "Pizzeria Królewska" - tu: www.krolewska.com.pl/
      • Gość: Ania Re: "Pizzeria Królewska" Ostrzegam IP: *.eranet.pl 23.12.06, 00:29
        Potwierdzam negatywna opinię o "Krolewskiej". :|
        Jadlam tam:
        - barszcz, ktory byl po prostu czerwona wodą. Z proszku jest lepszy.
        - pizzę - szalenie tłusta była, fuu. Caly dzien czulm po niej ciezar w zołądku.

Nie polecam.
    • Gość: gość Re: "Pizzeria Królewska" Ostrzegam IP: 83.168.96.* 28.12.06, 13:52
      Potwierdzam. Żarcie mają tam okropne. Widać, że właścicielowi bardziej zależy na
      tym, jakby tu na kosztach przyciąć niż na jakości podawanych "potraw". Temu
      miesjcu jest bliżej do zwykłych bud na kółkach z hamburgerami niż do prawdziwych
      pizzeri.
    • kobieta_na_pasach a ty popraw ortografie nt 28.12.06, 15:42
      zdegustowana6 napisała:

> Kiedyś, kiedy sprzedawali tylko pizze lubiłam tam jeść. Po bardzo długiej
      > przerwie wybrałam się z koleżankami z pracy na szybki lunch. Stwierdziłyśmy,
      > że zjemy coś na szybko. Moja koleżnka zamówiła kurczaka z grilla z surówkami
      > w bułce, jak kelnerka go przyniosła uniósł się przerażający odór, aż ludzie
      > przy stoliku obok go poczuli, myślałyśmy, że to ser, więc koleżanka poszła
      > zapytać co za śmierdzący ser tam włożyli, Pani odpowiedziała, że tam sera nie
      > ma, może sosy dają taki zapach a poza tym ona nic nie czuje. Koleżanka
      > przyszła, jej jedzenie dalej śmierdziało. Zaczełyśmy wąchać wszystkie
      > składniki po kolei, okazało się, że śmierdzi surówka z kapusty, więc znowu
      > idziemy do pani, a ona mówi, że to napewno ogórki z czosnkiem dają taki
      > zapach, bo surówki przyworzą!!!! im codziennie a ona i tak nic nie czuje.
      > Dużo by o tym mówić. W tej pizzerii sprzedają nieświerze jedzenie, a w
      > dodatku w której pizzerii do pizzy nie dają ketchupu, tylko trzeba za niego
      > zapłacić??? (dodam, że pizza nie jest tania), a sos do innych potraw to 1/4
      > płatnego ketchupu rozmieszana z wodą (dobrze, że za to nie trzeba płacić).
      > Moja potrawa też byłą bardzo znakomita:
    • jaro765 restauracja el-greko 01.01.07, 18:16
      ostrzegam przed tym barem jedzenie nie warte ceny nie dobre zimne dlugo sie
      czeka syf jeszcze raz syf
      • jaro765 Re: restauracja el-greko 01.01.07, 18:27
        jaro765 napisał:

> piekna restauracja nad morzem kolo domu marynarza. jedzenie podano mezowi
        zimne po30 min oczekiwania. ja natomiast czekalam jeszcze 20 min. podano mi cos
        okropnego bez smaku i zapachu. wygladalo jak resztki zciagniete z talerza. do
        herbaty dostalismy skrawki cytryny i wydzielony w jednorazowkach cukier-wstyd. w
        sumie na posilek czekalam 40 min wyszlzm glodna i zdenerwowana.wystroj piekny
        ale opinia o grekach zgadza sie sa chytrzy i na niczym chca zrobic fortune. nie
        polecam bo drogo a gorzej naprawde jak w barze mlecznym . mysle ze nie potrwa to
        dlugo bo restauracja ta umrze szybciej niz powstala. jedyne co tam ladne i
        eleganckie to wystroj w stylu greckim a reszta nie ma nic wspolnego z dobrym
        jedzeniem ani kultura.
        przestrzegam szkoda kasy i nerwow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka