Dodaj do ulubionych

Ogrzewania gazowe

31.01.07, 13:44
Mam zużycie gazu jak w nawiększe mrozy, czy dają taki "kaloryczny" gaz?
Obserwuj wątek
    • Gość: piecuch Re: Ogrzewania gazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:28
      Moj brat ma dom o zblizonej konstrukcji i powierzchni w Warszawie. Placi za
      ogrzewanie gazowe prawie polowe tego co place w Gdyni.
      • Gość: kapucyno3 Re: Ogrzewania gazowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:56
        Porównywałem zużycie, mój rekord 19m3 przy 24 stopniah mrozu, w tym roku
        normalka między 17 i 20m3
        • Gość: Marek Re: Ogrzewania gazowe IP: *.multicon.pl 01.02.07, 11:00
          dziennie?, mam piec dwufunkcyjny i 20C w domu i idzie mi dziennie 6,1 m3
    • Gość: mich. Re: Ogrzewania gazowe IP: *.chello.pl 31.01.07, 21:16
      Kaloryczność to jedno,sprawdż czy piec nie jest zanieczyszczony.Zwiększenie zużycia gazu może być spowodowane nieszczelnością okien a ostatnio mamy silne wiatry.Zużycie,które podajesz jest stanowczo zbyt wysokie.
    • Gość: As Re: Ogrzewania gazowe IP: *.crowley.pl 03.02.07, 18:57
      Chyba tam gdzie ludzie maja ogrzewanie gazowe kaloryczność gazu jest mniejsza.
      Porównałam kiedyś czas zagotowania wody w tym samym czajniku na Chełmie i na
      Siedlcach (tutaj jest piec na ogrzewanie) i na Chełmie zagotowała się dużo
      szybciej.Dodam jeszcze,że kuchenka na Chełmie jest kilkunastoletnia i nigdy nie
      była czyszczona.
    • Gość: iso Re: Ogrzewania gazowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:56
      Jest droższy w tym roku. Poza tym mamy jeden z najdroższych w Polsce, niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka