01.02.07, 09:36
Beastie Boys na Open'er, no ,no . Ciekawy jestem pozostałej jedenastki
artystów. Karneciki po 199 zł. "Trza " odkładać i być w tym konsekwentnym :):):)
Obserwuj wątek
    • krakersik4 Re: OPENE'ER 01.02.07, 09:48
      Opener to porazka...
      • Gość: Dante Re: OPENE'ER <---- co to jest ?! IP: 212.162.212.* 01.02.07, 10:10
        OPENE'ER to jest spolszczone Open Air ?

... jezeli tak, to okreslenie jak i wjele innych obcojezycznych wyrazow fonetycznie i bardzo czesto
        blednie (niepoprawna wymowa) spolszczonych nie zrozumje zaden pbcokrajowjec.

Na ozankowaniu ulicy juz sie spotkalem z nazwa: ul. Szopena

brrrr
        • Gość: Marcin Re: OPENE'ER <---- co to jest ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:05
          Dante, zanim zaczniesz poprawiać innych spójrz ile Ty byków ortograficznych
          robisz w swoich wypowiedziach.
          Open'er jest oficjalną nazwą festiwalu i tak właśnie wygląda jej pisownia.
          Trzeba użyć wyobraźni, żeby domyślić się dlaczego tak, a nie inaczej. Po
          piersze, dlatego że, jak słusznie zauważyłeś, jest to skrót od Open Air, a po
          drugie sponsorem jest Heineken, a taka pisownia Open'er co oznacza? Brawo Dante,
          zgadłeś - otwieracz. Więcej wyobraźni życzę! A obcokrajowiec raczej nie miałby
          problemu ze zrozumieniem tej nazwy. Czasami podpisujesz się jako "erudycja", ale
          z tą, widać, nie zawsze jest u Ciebie najlepiej...
          • Gość: Dante Re: OPENE'ER <---- co to jest ?! IP: 212.162.212.* 01.02.07, 14:36
            Drogi Marcinie,

Niema powodu atakowac mnie insynuacjami gdy zadaje niezreczne pytanie, ktorege celem bylo
            uzyskanie odpowjedzi przy wykorzystaniu ordobiny ironi w tak obecnie smutnym karajobrazie
            blogierskim, a nie polemiki i jestem daleki aby kogokolwiek poprawjac.

Wlasnie jeden z moich znajomych niestety nieznajacy swiatowego jezyka jakim jest Polski opowiadal mi
            jakie mial trudosci z deszyfracja, niektorych spolszczonych terminologi (co nie jest tylko wlasciwoscia
            jezyka polskiego). A tak na marginesie, spolszanie to nie jest dobra baza aby sie jezykow
            obcych uczyc.

Naturalnie folklor, creatywnosc i inspiracja powinna produkowac wszelkiego rodzaju niekonwencje, do
            ktorej zalicza sie wlasnie nazwa OPENE'ER, ale nie rozumj co ma z tym wspolnego wytwornia piwa , jest
            to ich nazwa tego festivalu ?
            • Gość: Marcin Re: OPENE'ER <---- co to jest ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:50
              Rzeczywiscie, przesadziłem z tym atakiem, przepraszam. Tak się na Ciebie
              najeżyłem bo też po mnie pojeździłeś razy kilka swego czasu :-)

A prawdą jest co mówisz, że czasami wytwory językowe są powalające. Ostatnio
              rozmawiałem ze znajomych o fantastycznych przypadkach nazywania firm. Na
              przykład swego czasu spotykało się wiele firm o nazwie FART, co anglojęzyczne
              osoby musiało zapewne nieźle bawić, jeżeli mieli z takową styczność.

Natomiast jeżeli chodzi o tego naszego OPEN'ERa, otwieraczem jak wiadomo otwiera
              się butelki. Ot, takie skojarzenie piwa i festiwalu.

Pozdrawiam,
              Marcin
              Pozdrawiam,
              Marcin
              Marcin
              • Gość: Dante Re: OPENE'ER <---- co to jest ?! IP: *.net-htp.de 01.02.07, 18:30
                Sorry Marcin za czasami moje malo wywazone wypowjedzi w Twoim kierunku.

Z tego wzgledu, ze jestem niepalacy postanowilem sie na blogach poprawic w
                2007 :)

A propos tej niepochamowanej koniecznosci do orginalnych nazw produktow to po
                drugiej stronie Odry tez sa niezle dziwolagi.
                Moi przyjaciele z Polski byli troche zaklopotani gdy obok opakowania z zarowka
                Osram zobaczyli butelke z plynem do mycia szyb o nazwje H.. :)) ... w
                toalecie.
    • kalinowski11 Re: OPENE'ER 01.02.07, 10:26
      Krzyśku... nie zakładaj już więcej wątków na ten sam temat...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=56406044&a=56406044&v=2&wv.x=1
    • Gość: iso Re: OPENE'ER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:55
      jadę!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka