Dodaj do ulubionych

Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu

IP: *.chello.pl 12.02.07, 23:11
ZARAZA KRETYŃSKICH POMYSŁÓW DOCIERA CORAZ DALEJ
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.chello.pl 12.02.07, 23:18
      głupta radnych nie zna granic miast i wsi
      • Gość: donald Chyba pani Kasia za daleko się posunęła w tym kome IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:38
        Komentarz "Gazety"

Zakaz sprzedaży alkoholu w godzinach nocnych to droga donikąd. Najważniejsza
        jest edukacja, profilaktyka i rozmowa, szczególnie z młodymi ludźmi. Zapomina o
        tym zresztą cała Unia Europejska, która za pomocą biurokracji chce rozwiązywać
        większość problemów. Sopot nie jest najlepszym wzorcem, bo trudno oprzeć się
        wrażeniu, że na decyzję władz kurortu wpływ miał lobbing restauratorów, a nie
        zdrowy rozsądek.
        • maruda.r Re: Chyba pani Kasia za daleko się posunęła w tym 13.02.07, 01:31
          Gość portalu: donald napisał(a):

Sopot nie jest najlepszym wzorcem, bo trudno oprzeć się
          > wrażeniu, że na decyzję władz kurortu wpływ miał lobbing restauratorów, a nie
          > zdrowy rozsądek.

Trudno oprzeć się wrażeniu, że ów lobbing przypomina podcinanie gałęzi, na
          której się siedzi.

Nie wiem, co robiła rada Sopotu w czasach stanu wojennego, ale jedynym efektem
          pamiętnej godziny 13:00 była większa ilość dowcipów związanych ze stanem
          umysłowym władz.

• Gość: Pan Piotrunio Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.mlyniec.gda.pl 13.02.07, 21:11
        A może za tym stoi lobby restauratorów i meliniarzy? Od czasu jak można w I-
        necie znaleźć przepis na bimber w 24 godziny, pomysły szaleńców wydają się bez
        wyrazu. Swoją drogą obecna "waadza" (ukłony dla p. Jacka Fedorowicza)potrafi
        już tylko zakazywać. Ciekawe jak długo ....
      • Gość: mika Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.07, 17:49
        sopot.naszemiasto.pl/wydarzenia/699909.html
    • Gość: baca Nibyliberalna PO IP: *.cable.satra.pl 12.02.07, 23:18
      A co zrobiła w Sopocie? Teraz w Gdańsku? Zgroza. Coraz więcej ludzi wyjedzie bo
      jak tu żyć w tej niewoli?
      • Gość: klik niewola? IP: *.such.nat.hnet.pl 12.02.07, 23:23
        niewolą jest raczej uzaleznienie od alkoholu i fakt, że Polak nie potrafi
        funkcjonować bez choćby przysłowiowego piwka.
    • Gość: mich. Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.chello.pl 12.02.07, 23:26
      Nie ma to jak wazelina.Sopocki pomysł został obśmiany,to radny forsuje go w Gdańsku żeby swojemu pryncypałowi poprawić samopoczucie.
    • Gość: FPN Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.nsm.pl 13.02.07, 00:00
      To może w ogóle zakżemy spożywania alkoholu, albo lepiej nie, co wtedy radni
      będą robić w przerwach posiedzeń ;)
    • maruda.r Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu 13.02.07, 00:04

Uchwałę forsowała ówczesna wiceprezydent miasta ds. polityki gospodarczej Anna
      Fotyga (dziś minister spraw zagranicznych).

A mówią, że głupota z wiekiem mija.

• Gość: w. gdy rozum śpi... IP: 213.192.75.* 13.02.07, 01:05
        > Uchwałę forsowała ówczesna wiceprezydent miasta ds. polityki gospodarczej Anna
        Fotyga (dziś minister spraw zagranicznych).<

jesusmaria... pierwszy raz słyszę, że ta Pani była wiceprezydentem Gdańska po
        roku 89 i w dodatku ds. polityki gospodarczej.

oba fakty są bardzo traumatyczne i chyba już nie lubię Gdańska, i ogólnie jest
        do dupy.
        • Gość: luc Asystent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 01:14
          Dlaczego asystent Skwierawski został wydelegowany z "pokoju asystenta"? Dlaczego
          nie zajał miejsca Wojtka? Czy prezydent Sopotu nie chce miec asystenta koło siebie?
          • Gość: Marv Re: Asystent IP: *.umwp.pl 13.02.07, 08:51
            Jasne ze nie. Wiadomo "kto nie pije ten donosi". Jacek za kołnierz nie wylewa więc nie chce mieć obok siebie konfidenta przyjętego na mocy partyjnych parytetów.
            • Gość: kal Re: Asystent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:26
              Myślisz, że to prawdziwy powód. Zapytaj ludzi z um, to ci powiedzą...
          • Gość: losy Re: Asystent sopot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:23
            > Dlaczego asystent Skwierawski został wydelegowany z "pokoju asystenta"? Dlaczeg
            > o
            > nie zajał miejsca Wojtka? Czy prezydent Sopotu nie chce miec asystenta koło sie
            > bie?
            A kto zajął wojtka miejsce?
    • hera9 prohibicja w Skandynawii doprowadzila do tego 13.02.07, 03:13
      ze pedza bimber w co drugim domu,a jak przyjada do Polski,uchlewaja sie jak
      przyslowiowe swinie-nie chce ublizac swiniom.Kazdy zakaz ma swoj drugi
      koniec.Jak byla wodka na kartki,co miesiac kupowalam 0,5l,w tej chwili kupuje
      0,5l na rok.
    • Gość: Sławek Pani Terseska pierwsza powina zamknąć sklep IP: *.gdynia.mm.pl 13.02.07, 06:48
      U niej stoi najwięcej dresiarzy pod sklepem. Strach tamtędy przechodzić
    • Gość: Rafal dobry pomysl IP: *.82-134-81.bkkb.no 13.02.07, 07:15
      pomysl nie jest kretynski, to jest dobry pomysl. W SZkocji alkohol mozna kupiec
      w sklepie pomiedzy 13 a 22 tylko, w pubach do 24, w klubach do 3 rano. I co? I
      spoleczenstow jakos zyje, tlumy Polakow jada tam mieszkac i pracowac.
      Nie widze problemu z tym zakazem, jest to dobry pomysl.
      Gdynia (jestem z Gdyni) tez powinna tak zrobic.
      Pozrawiam
      r
      • Gość: ja Re: dobry pomysl IP: *.chello.pl 13.02.07, 17:11
        a co ma szkocja do tego ??? A w Rosji sklepy sa non stop otwarte, a w Moskwie
        mozna kupic w kiosku gazete i setke wodki i na miejscu wypic i tez ludzi zyja.
        Przypomina mi sie komuna tez mimo ze miales kase nie mogles sie napic bo
        sprzedawali od 13.
    • roy1 Gospodarka G ł u p c z e ! 13.02.07, 08:03
      nie wierze, w to co mowi liberalna PO!

i ja na nich głosowałam

po co ograniczac podmioty gospodarcze? gdzie wolna konkurencja?

mieszkancy powinni miec prawo wyboru.

jestem załamana pomysłami PO
    • Gość: kasiao. Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.eranet.pl 13.02.07, 08:48
      nigdzie, poza Polską, nie spotkałam się z zakazem sprzedawania alkoholu w nocy
      .co więcej,nawet z zakazem picia na ulicy sie nie spotkałam;nie powiedziałabym
      jednak że akurat turystyka np.Włoch na tym cierpi;
    • Gość: Marv Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.umwp.pl 13.02.07, 08:48
      Pan Skwierawski tak naprawde pewnie ma w d... czy sie alkohol sprzedaje czy nie. Sam nie pije więc nie przejmuje sie innymi. I nie jest ważne że gdańsk to miasto turystyczne a turyści piją. Ważne jest by sie pokazać w mediach i potem głupio cieszyć ze gazeta opublikowała imie i nazwisko... a jak już da zdjęcie to chłopak wogóle dostanie orgazmu.
    • Gość: ziobi Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.port.gdynia.pl 13.02.07, 09:24
      wirus przejęty od sopockiego kacyka Karnowskiego. Skwierawski to jego asystent
      :-) Karnowski chce trochę odium swojego pomysłu przenieść na swoich kumpli z
      Gdańska. Niech się śmieją nie tylko z Sopotu ale i z Gdańska w całej Polsce :-)
    • Gość: eryk Skwierawski !!! IP: *.aster.pl 13.02.07, 10:19
      kiedy ty byles ostatni raz wieczorem na starym miescie????
      Jakie grupki małolatów z winem????
      dawno nie widzialem takiego widoku, ty wystaw nos poza osiedle chronione w
      ktorym mieszkasz i przestan podziwiac swiat zza szyby samochodu.
      • Gość: Łukasz Re: Skwierawski !!! IP: *.umwp.pl 13.02.07, 11:09
        Asystent mieszka w akademiku a nie an osiedlu chronionym:p
        • Gość: eryk Re: Skwierawski !!! IP: *.aster.pl 13.02.07, 21:59
          a to przepraszam, myslalem, ze tak głupie pomysły mogą sie zrodzic w glowie
          człowieka, ktory swiata nie widział. No ale widze, ze jest jeszcze gorzej.
      • Gość: walduś Re: Skwierawski !!! IP: *.cust.tele2.pl 13.02.07, 15:26
        A kiedy Ty byłeś ostatni raz w Gdańsku? Skwierawski mieszka w akademiku a po
        miescie jeździ tramwajem. Dowód na to, ze zakaz trzeba szybko wprowadzić bo za
        dużo nietrzeźwych wypisuje bzdury w internecie.
        • Gość: wieczny_student Re: Skwierawski !!! IP: *.ds10.univ.gda.pl 13.02.07, 19:35
          Tia, biedny Skwierawski - zawsze kombinował, jak koń pod górkę, byle uniwerek
          jego rachunek za komórkę opłacił. O włażeniu w dupę dziekanowi WNSu nie wspomnę.
          Stąd mam wszelkie podstawy podejrzewać, że i ta inicjatywa tej śliskiej gnidy
          podyktowana jest nie czym innym, jak chęcią przypodobania się komuś.
          • Gość: we Re: Skwierawski !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:39
            > Tia, biedny Skwierawski - zawsze kombinował, jak koń pod górkę, byle uniwerek
            > jego rachunek za komórkę opłacił. O włażeniu w dupę dziekanowi WNSu nie wspomnę
            > .
            > Stąd mam wszelkie podstawy podejrzewać, że i ta inicjatywa tej śliskiej gnidy
            > podyktowana jest nie czym innym, jak chęcią przypodobania się komuś.
            Chyba czegoś mu zazdrościsz
    • Gość: Krzychu7 Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.pro-internet.pl 13.02.07, 10:24
      "Jak wydaje nasze pieniądze, skoro gdańszczanin w ciągu roku wypija więcej wódki
      i spirytusu niż przeciętny Polak?"
      To bynajmniej restauratorom (i radnym) nie przeszkadza... Chodzi tylko o to, kto
      na tym zarabia:]
    • Gość: Zuzka konflikt interesów pana radnego IP: *.artnet.pl 13.02.07, 10:29
      A ja sie pytam i zastanawiam, czy to nie konflikt interesów, że pan Marcin
      Karol Skwierawski jest radnym Gdańska i jednocześnie asystentem prezydenta
      Sopotu. w czyim interesie będzie pracował przy sprawach miedzy dwoma gminami??
      Wg mnie tak być nie powinno.
      • Gość: gd Re: konflikt interesów pana radnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:54
        > A ja sie pytam i zastanawiam, czy to nie konflikt interesów, że pan Marcin
        > Karol Skwierawski jest radnym Gdańska i jednocześnie asystentem prezydenta
        > Sopotu. w czyim interesie będzie pracował przy sprawach miedzy dwoma gminami??
        > Wg mnie tak być nie powinno.

To prawda, ale nie on jeden jest związany z dwoma urzędami, pewna panna również.
        Dobre pytanie, też się zastanawiam...
        • Gość: kru Czy można dwom panom służyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:35
          Dni jego są i tak policzone
    • Gość: rockafella Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:17
      Ja tam sie ciesze z takich wystepów. PO nie lubie - przyznaje sie bez bicia i
      patrzac na wczorajsze zdjecie Skwierawskiego i Pawła Orłowskiego to ciesze sie
      ze wpuszczaja na stołki takich dupkow, bo to oznacza ze dni Platformy sa
      policzone. Zeby cos zepsuc, najlepiej dac do zabawy debilowi - ciesza sie
      wszyscy, ktorzy widza ze rzady PO w trojmiescie, to juz tylko kwestia czasu.
    • Gość: j Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: 195.116.64.* 13.02.07, 11:36
      Jak się Skwierawski uchował w akademiku tego nie wiem... wiem jedno - taki
      niedouczony socjolog nie powinien zostać radnym... Gdańszczanie gdzie wy macie
      oczy???!!!!
      • Gość: sas A jakim cudem został asystentem prezydenta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:23
    • Gość: Karnoliz Karnol, łapy precz od Gdańska ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:04
      Że w Sopocie ludzie dali się omamić, to ciężko zrozumieć, ale pal licho. Jednak
      żeby Don Karnollo pchał się do Gdańska, wciskając tam swoich przydupasów, to już
      skandal !
      • Gość: woj Re: Karnol, łapy precz od Gdańska ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:52
        Dlaczego jesteście tacy złośliwi? Gdańsk i Sopot współpracują ze sobą już od
        lat. Dowodów na to jest wiele. Zastanówcie się zanim zaczniecie obrzucać
        chłopaków błotem. To nie przypadek, że p. Skwierawski pracuje w Sopocie i
        Gdańsku. Najlepszym przykładem są wspaniałe pracownice prezydentów, siostrzyczki
        z krwi i kości, przemądre, prześliczne, że oka oderwać nie można, a do tego
        wszechstronnie wykształcone i wierne. Cycuś bubuś, palce lizac - tak układa się
        współpraca. Zapamiętaj! nie ma rywalizacji między miastami. Jest współpraca na
        wysokim poziomie!
    • Gość: SKwieraś młody bóg Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.cable.satra.pl 13.02.07, 13:26
      zajmuje dwa miejsca w akademiku niech sie tym zajma gazety a nie jego bzdurnym
      pomyslem!
      • Gość: Chodzi o 1 sklep! Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:33
        Nie wiem o co tyle zamieszania skoro chodzi o tylko 1 sklep w centrum Gdańska!
      • Gość: 323 Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:22
        >zajmuje dwa miejsca w akademiku niech sie tym zajma gazety a nie jego bzdurnym
        > pomyslem!
        To już jest chamski, zas..... twoj interes, gdzie kto mieszka
        • Gość: ok Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: 195.116.64.* 14.02.07, 15:04
          Oczywiście, że to niczyj interes - tylko dlaczego jedna osoba zajmuje dwa
          pokoje w akademiku - imprez chyba tam nie wyprawia sądząc po pomysłach - no i
          dlaczego radny mieszka w akademiku? Studiuje czy tak mu się spodobało??????????
          • Gość: zx Nie twój interes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 16:37
          • Gość: kolegaradnego Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 14.02.07, 17:48
            W jednym tak jak drugim przypadku powod mieszkania radnych w akademiku
            jest oczywisty,t.zn.nie stac ich na wlasne mieszkania.Niestety musza wpierw
            Gdanszczanom doradzic otrzymac pieniadze na rady i nastepnie kupic sobie
            mieszkania,bo teraz to troche inaczej anizeli za komuny, miasto nie posiada
            obecnie na skladzie rezydencji dla aparatczykow.Jedno jest tylko
            zastanawiajace,..kto i dla czego wpisuje tego rodzaju element na listy wyborcze
            i udestepnia im rzadzenie spoleczenstwem z ktorego sie nawet nie wywodza?
            Czyzby to koles kolesiowi udostepnial otrzymanie intratnych stanowisk w
            administracji miasta o ktorych Gdanszczanie moga tylko marzyc?
            Tak czy inaczej pewne jest to,ze Gdanskiem nie rzadza Gdanszczanie,
            tylko w teczkach przyslani PiS-owcy i inni amatorzy latwej zlotowki z
            rozsianych po calym kraju fabryk magistrow..
    • Gość: es bojkot wyborów - jedyne rozwiąznie IP: 195.116.62.* 13.02.07, 13:49
      jak widać, nie ma różnicy kto rządzi, każdy chce społeczeństwo trzymać krótko.
      Kto głupi to wybiera i daje im legitymacje.
    • Gość: mózg staje Sopot Gdańsk - idiotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:51
      1. turysci to sie beda smiac ze taka wiocha (nie opbrażajac wsi) ze nawet
      nocnego nie ma

2. rzym, barcelona, madryt, berlin paryz - wszedzie gdzie turysci sa zgrzani
      ludzie

3. a jak kupie w gdyni pod domem to i tak do sopotu moge dojechać i co za
      roznica gdzie kupie

puknijcie się w czaszki, ale w sumie wiekszych problemow nie ma
      ;)

a i co do mlodziezy karajcie tych co im sprzedają, albo podstawieni kupuja
      i wyslijcie w sopocie jakies patrole w łazienki , bo ludzie giną!!

Al capone - pomysl zaiste pisowski bardziej - dziwne

chyba ze sie okaze ze koles ma trzy stacje benzynowe
      • Gość: ja Moja sprawa kiedy chce sie napic wodki !!! IP: *.chello.pl 13.02.07, 17:13
        Place i pije, nikomu nic do tego.
        • Gość: marcik Re: Moja sprawa kiedy chce sie napic wodki !!! IP: *.icpnet.pl 13.02.07, 20:56
          To bądź jeszcze łaskaw nie zaczepiać po pijaku przechodniów i nie rzygać po
          chodnikach, wtedy będzie ok:) zakładam oczywiście, że chcesz pić na ulicy, bo
          jeśli pijesz w domu to nie wiem w czym problem - ja sam mam zapasik wódki w
          domu i nie musze na gwałt po nocy po jakiś melinach latać:)
    • Gość: prozent Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:20
      "To jedyne całodobowe stoisko w pobliżu Głównego Miasta. Pozostałe sklepy są
      otwarte do północy. - Jak wprowadzą zakaz, zwolnię ludzi i zakończę
      działalność - dodaje."

I bardzo dobrze, kończ sobie Waść, nikt płakać po Tobie łajzo rozpijajaca
      małolatów nie zamierza.
      • Gość: darek To zamach na wolnosc !!!! IP: *.chello.pl 13.02.07, 17:09
        ja sam decyduje kiedy chce sie napic wodki. Mam pieniadze i place za to, wiec
        jaki jest problem. Tak jak za komuny, kiedy mozna bylo pic od 13 !!! Idiotyzm.
        • Gość: marcik Re: To zamach na wolnosc !!!! IP: *.icpnet.pl 13.02.07, 21:45
          Idiotyzm to jest chlanie wódki na ulicy. Nie lepiej wypić drinka w lokalu, jak
          człowiek? Skoro masz pieniądze, to nie powinno Ci to robić różnicy. A w domu
          możesz przecież pić kiedy chcesz, nikt Ci nie zabrania. Zaopatrz sobie barek
          odpowiednio i voila :)
          • Gość: dupcik Do marcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 16:39
            Czyżby odezwała się pięknośc i mądrośc w jednej osobie?
    • Gość: Ernie Abstynencina Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: *.cable.tmark.pl 13.02.07, 18:26
      Ten kretyn co to wymyślił albo był totalnie nachlany albo na ciężkim kacu... ja
      sie pytam co to zmieni? Pijaczki i alkoholicy zaczną kupować w melinach. Znowu
      się rozrośnie szara strefa... na taki pomysł mógł wpaść tylko ktoś kompletnie
      ograniczony umysłowo.
      • Gość: j Re: Sklepy nocne w Gdańsku bez alkoholu IP: 195.116.64.* 14.02.07, 15:02
        Skwierawski nie pije...
    • Gość: rozbawiony POrazajaca logika przedstawicieli PO IP: *.gdynia.mm.pl 13.02.07, 20:44
      PO rzekomo liberalna partia proponuje pomysly rodem z glebokiego PRL. Co robi
      policja i straz miejska - toz to wlasnie oni powinni dbac o to by na ulicach
      panowal porzadek - by pijacy nie stanowili zagrozenia/uciazliwosci dla
      trzezwych... Zenada - wyszlo szydlo z worka - PO to zadni liberalowie - to jacys
      jaskinowi etatysci/zamordysci. I znowu jedynie Gdynia pozostaje ostoja zdrowego
      rozsadku w 3miescie.
      • Gość: marcik Re: POrazajaca logika przedstawicieli PO IP: *.icpnet.pl 13.02.07, 21:00
        A czy ktokolwiek z PO kiedykolwiek mówił o tym, że PO to liberałowie? to tylko
        łatka, którą przypięło tej partii Radio Maryja, nie mająca nic wspólnego z
        rzeczywistością.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka