Dodaj do ulubionych

Portal nienawiści

IP: *.153.240.42.pentex.pl 15.02.07, 21:58
Jest też inne wyjście. Systematycznie DoS'ować ich stronę - tanie hostingi
wymiękną, a jakiś dedyk, który by utrzymał taki wielki ruch kosztowałby ich
fortunę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalina Pisarz nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:53
      Huelle sieje nienawiść od lat, jak chory człowiek. Znalazł swoje nazwisko, a sam
      w swoich książkach robi imienne nagonki na wielu innych ludzi. Im też nie jest
      przyjemnie. Kto wiatr sieje, burzę zbiera.
      • Gość: Mestwin Re: Pisarz nienawiści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:04
        To chyba jednak pomylenie pojęć . Nienawiśc ,nagonki ....Jesli ktoś chce w
        sposób ostry i może nieco przesadny (czytaj groteskowy ,felietonowy wyrazić
        swoje zdanie np. na temat osób publicznych to nawet jeżeli nie jest w tym
        sprawiedlliwy to naprawdę trudno nazwać to nienawiścią i porównywać do zachowań
        ludzi, którzy grożą innym śmiercią tylko dlatego,że mają inne zdanie. Tak to
        niestety w Polsce jest. Stawia się na równi polemikę (często mocną i ostrą) z
        wezwaniami do linczu i hasłami Treblinka. Proszę o zachowanie proporcji. Huelle
        naprawdę nie wzywał nigdzie do linczu i nie mówił wykluczyć ich . Zresztą
        prawdziwa cnota krytyk się nie boi . Jakoś zapominamy o polemicznej funkcji
        literatury(vide. Oświecenie, Wyspiański).
        Ps. Na pewno nie ma tutaj proporcji i brak choroby.
        • Gość: Kalina Re: Pisarz nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:43
          Polemizowałabym. Haseł do linczu i Treblinki przecież nikt nie bierze poważnie.
          A Huelle wydaje wyroki grożące śmiercią cywilną, siejące znacznie więcej szkody
          u osób przez niego pomawianych, niż ta strona internetowa u niego. To oczywiste.
          Stąd wniosek prosty - Huelle powinien teraz po męsku znosić drobne ataki, jakie
          sam sprowokował. Jak dotąd przecież nikt go nie zlinczował, walka toczy się
          wciąż jeszcze na słowa.
          Ponadto jest to przykład kółka wzajemnej adoracji z poranicza korupcji lub tzw.
          kolesiostwa. Świeszewski maluje obraz z Huellem i Kozłowskim, Kozłowski
          finansuje wystawy tego obrazu, Huelle propaguje obraz w książce, Kozłowski
          próbuje wepchnąć Huellego na posadę dyrektora teatru, itd itp.
          • Gość: michal Re: Pisarz nienawiści IP: *.stgambit.gda.pl 16.02.07, 13:03
            Rozumiem, że gdy wbiją mu nóż w plecy, to przyznasz się do błędu?

> Stąd wniosek prosty - Huelle powinien teraz po męsku znosić drobne ataki, jakie
            > sam sprowokował. Jak dotąd przecież nikt go nie zlinczował, walka toczy się
            > wciąż jeszcze na słowa.
            • Gość: Kalina Re: Pisarz nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:07
              A ty się przyznasz do błędu, jak rzucą cegłówką np. w tego księdza ? Marny
              argument. Huelle narobił więcej realnego i namacalnego zła, niż ta strona
              internetowa, którą nawet ciężko znaleźć.
              • maruda.r Re: Pisarz nienawiści 16.02.07, 16:40
                Gość portalu: Kalina napisał(a):

Huelle narobił więcej realnego i namacalnego zła, niż ta strona
                > internetowa, którą nawet ciężko znaleźć.

A konkretnie? Czyżby chodziło o piętnowanie antysemityzmu?

• Gość: Śledziu 88 [...] IP: *.chello.pl 16.02.07, 16:44
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: michal Re: Pisarz nienawiści IP: *.stgambit.gda.pl 16.02.07, 17:08
                Aha. Z tym że działalność RedWatch.org doprowadziła już do bezpośrednich ataków
                na ludzi, a z tego co mi wiadomo, żadnych księży z powodu Huellego nikt nie
                atakował. Jak dla mnie jest to znacząca różnica.
                • Gość: Kalina Re: Pisarz nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:44
                  Stary, ale Huelle atakuje wszystkich jak chory na umyśle. Już nie mówiąc o
                  Jankowskim (no, można to podciagnąć pod walkę z antysemityzmem - ale metodami
                  faszystowskimi według mnie), ale i własnych sąsiadów, fajnych ludzi z teatru
                  (nie czytaliście??? spalił się wtedy gość na zawsze), barmankę itd itp. Coś mu
                  się w ostatnich paru latach przestawiło. Sporo pije, a i publicznie popiera
                  narkotyki miękkie, ogólnie nie da się go uznać za dobrego obywatela. A z tymi
                  realnymi atakami z RedWatch w Polsce to nie wiedziałam, sorry. Ale i tak chyba
                  głównie tą listę popularyzują media, sama nie mogę jej znaleźć.
        • Gość: Śledziu 88 [...] IP: *.chello.pl 16.02.07, 16:14
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Kalina Re: Pisarz nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:57
          > prawdziwa cnota krytyk się nie boi . Jakoś zapominamy o polemicznej funkcji
          > literatury(vide. Oświecenie, Wyspiański).

Literatura odgrywa ważną rolę polemiczną. Ale wybacz - jego przypadku od czasu
          Weisera nie ma żadnej literatury. Jest zwykłe pisanie do brukowców, czasami
          oprawione w okładki na wzór książek. Nie dość nam wszystkim już takiego
          tanio-sensacyjnego stylu? Mało mamy takiego chłamu w gazetach i telewizji?

Oczywiście może być to jakiś styl pracy i zarabiania na życie. Ale bez przesady,
          nie traktujmy go jak artystę, nie finansujmy tego wszystkiego z naszych
          podatków, nie gloryfikujmy śmieci. Nie wiem, jak wy, ale ja jestem tym zmęczona.
          Staram się oczywiście omijać bruk, ale tak do końca się nie da. Człowiek
          chciałby jednak mieszkać w spokojnym, kulturalnym i uczciwym Gdańsku wśród ludzi
          publicznych prezentujących jakąkolwiek klasę. A tu ci ciągle wypala a to jakiś
          Huelle, a to Marszałek Kozłowski z kolegami pseudoartystami, a to wystawa
          Świeszewskiego z malunkiem Marszałka na całą ścianę. Żeby to oni robili za swoją
          kasę i po cichu, to by było już coś dobrego dla Gdańska.
    • Gość: Darek Re: Portal nienawiści IP: *.crowley.pl 16.02.07, 10:39
      Moim zdaniem problem tkwi zupełnie gdzie indziej. Najgorsze jest ciągłe
      zainteresowanie pewnych środowisk w Polsce hasłami neofaszystowskimi.
      Praktycznie zawsze są to ludzie twierdzący, że kochają swoją ojczyznę (czy wręcz
      "OJCZYZNĘ") i to ich motywuje do działań. Niebezpieczny jest też stosunek
      aktualnie rządzących, do tego problemu; z jednej strony wojna światowa nr 2 była
      zła, ale skrajnie prawicowe hasła (zakaz aborcji, wielodzietność, ksenofobia,
      ultrakatolicyzm, szeroko pojęta nietolerancja)niestety, idealnie pasują do
      poglądów sprawców w/w wojny. Do tego dodajmy bierność społeczeństwa...
    • walpurg Re: Portal nienawiści 16.02.07, 11:55
      Ja na stronie jestem od ponad roku! Jej twórcy nazwali mnie pedofilem.
      Rok temu złożyłem doniesienie do prokuratury i nic! Prokuratura przez rok czasu
      nawet do mnie nie zadzwoniła, nie zostałem też przesłuchany. Odnoszę wrażenie,
      że ma w nosie tę sprawę.

• Gość: :) Re: Portal nienawiści IP: 195.116.62.* 16.02.07, 15:26
        proponuje podrzucić administratorom tej strony jakieś namiary na dziecko
        prokuratora, albo polityka - zadziala to jako katalizator na prokuraturę.
    • maruda.r Wszystkie wątki prowadzą do LPR i MW 16.02.07, 16:50

Co na to prokuratura? - Niestety, jest to trochę walka z wiatrakami - mówi
      Mariusz Kujawski, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie (ona nadzoruje
      śledztwo w całym kraju). - Jeśli ktoś przerzuca stronę z jednego serwera na
      drugi nie jesteśmy w stanie jej zamknąć. Ponadto nie możemy interweniować
      bezpośrednio, bo serwery działają w Ameryce.

To, że serwer stoi w Ameryce, nie oznacza, że nie może być administrowany z
      Polski. Nie czarujmy się. Grzebiąc w sprawie, prędzej czy później, natrafimy na
      związki z faszystami z LPR i MW. Stąd prokuratura przeciąga śledztwo.

• Gość: bez "adwokatów" Re: Wszystkie wątki prowadzą do LPR i MW IP: *.chello.pl 16.02.07, 18:41
        jaki to adres - sama chcę zobaczyc a nie potrzebuje tłumaczy i pośredników...
        Jesli nie zobaczę to nie uwierzę...
        • Gość: bez adwokatów Re: Wszystkie wątki prowadzą do LPR i MW IP: *.chello.pl 16.02.07, 19:00
          Już trafiłam.
          Np to:
          "Zatrzymać epidemie wirusa HIV
          Uwaga studenci warszawskich uczelni!!!
          Aresztowany przez Policje SIMON Moleke Njie
          oskarżony jest o wywołanie epidemii w srodowisku
          młodzieży akademickiej."
          W tym przypadku mają rację!
          • Gość: Puciaq Re: Wszystkie wątki prowadzą do LPR i MW IP: *.attu.pl 18.02.07, 12:13
            Ale przy reszcie to wypisują bzdury jak potłuczeni. Wzywanie do nienawiści
            rasowej/politycznej etc jest zabronione i karane. Polska prokuratura winna
            zamknąć bandytów prowadzących tą stronę.
      • Gość: belfer Nieuk Maruda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:06
        Nie chodził na lekcje histori lub kończył WUML-nie odróżnia nacjonalizmu-w
        wydaniu LPRczy Mw od faszyzmu czyli narodowego socjalizmu-wielu nacjonalistów
        na świecie miało antysocjalistyczne poglądy i na odwrót wielu faszystów uwazało
        za wrogą ideologię nacjonalizmu vide Salazar-nacjonalista lub Musolini- który
        więził ncjonalistów a Hitler zamykał w KZ albo wieszał na rzeznickich hakach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka