Dodaj do ulubionych

przychodnia

IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 11:00
Dlaczego dzieje się tak że do przychodni "K" trzeba czekać tak długo.
Kiedy na przyjęcie do tego samego lekarza prywatnie zaledwie do popołudnia.
Mówi się że lekarze mają jakieś umowy ze szpitalami na wykożystanie sprzętu,
ale to za nasze pieniądze kupiony był ten sprzęt. Teraz płacimy podwójnie
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzichu Re: przychodnia IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 12:40
      Szpitale mają podpisane kontrakty z NFZ. Kontrakty te podpisane są na ilość
      wizyt w miesiącu i tylko te są finansowane dla szpitala. Lekarze rozkładają te
      wizyty tak, zeby mieli co robic przez cały miesiąc. Jeżeli zapiszesz się w
      kolejkę, to nie dziw się, że trzeba długo czekać. Jeżeli kontrakt przewiduje
      (powiedzmy) 100 wizyt w miesiącu, to nikt tego nie przejdzie - nie jest to wina
      ani szpitala, ani lekarzy a tylko Funduszu i nieudolnych rządów Ministerstwa.
      Lekarze wynajmując pomieszczenia od szpitala (i sprzęt) płacą za ten wynajem
      (koszty potrącane są im od kontraktów). Usługi przez nich wykonywane odpłatnie
      ze szpitalem nie mają zbytniego związku, bo jest to usługa PRYWATNA (wykonywana
      przez prywatny gabinet lekarza, a nie szpital).
      Kto mówił, że sprzęt kupiony jest za Wasze pieniądze? Szpital sam na siebie
      zarabia - Wasze pieniądze nie są do niego dostarczane ciężarówkami.
      • Gość: do zdzicha Re: przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 12:48
        No i nastepny bardzo madry,szpital sam na siebie zarabia?pomyślaby kto?jaja
        sobie robisz,jezeli jestes taki wszechwiedzacy to ile np.ginekolog płaci
        szpitalowi za korzystanie ze szpitalnego np.USG w ramach swoich prywatnych
        usług.nadmieniam jeszcze że ów ginekolog jest w tym czasie na dyzurze za który
        ma płacona pensję czy jak sie to teraz nazywa,czekam na odpowiedz
        • Gość: Zdzichu Re: przychodnia IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 14:53
          Jest mu odliczane od kontraktu zgodnie z cennikiem usług, za które płacisz Ty
          chcąc zrobić USG prywatnie.
          Pisałem pracę dyplomową z zasad funkcjonowania podobnych szpitali więc synku
          się nie rzucaj, skoro nie znasz sytuacji.

Swoją drogą M miał również sporo racji
    • Gość: zuza Re: przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:31
      Sprzet nie za nasze pieniadze,a gdzie sie podzialy moje składki ktore płaciłam
      25 na fundusz zdrowotny,a teraz jak chce iśc do lekarza to czekam w kolejce 3
      mies.albo 50zł lekarowi na dyzuze który"przyjmuje prywatnie"paranoja
      • Gość: Zdzichu Re: przychodnia IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 14:50
        Zapytaj Ministra Zdrowia - nie szpital!
        Jeżeli lekarz na dyżurze przyjmuje odpłatnie (zaznaczam na dyżurze!) księga
        skarg i zarzaleń znajduje się w sekretariacie szpitala.
        • Gość: do Zdzicha Re: przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:21
          Człowieku Ty sie chyba z choinki urwałeś i wlasnie przez takich urzedasów jak
          Ty jest w Polsce jak jest, nie tylko w słuzbie zdrowia.Prace magisterska
          napisał ,wiesz papier wiele wytrzyma gorzej z ludzmi i nie ublizaj nikomu od
          synków ,bo nie sadze żeby jakis synek był zainteresowany problemem poradni KK.
          • Gość: M Re: przychodnia IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:39
            Dajmy spokój Zdzichu, są ludzie którym żaden szpital nie pomoże.
            • Gość: do M i Zdzischa Re: przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:08
              Pierwsza Twoja rozsadna wypowiedz wam zaden szpital nie pomoże!!!
    • Gość: Krysia Re: przychodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 06:32
      Chciałam zwrócić uwagę, ze to jest forum dyskusyjne i mogą (a nawet powinni)
      pisać tu ludzie o różnych poglądach. Ja mam jednak wrażenie, że większość
      tematów zakładana jest tylko po to by wylać wszystkie swoje żale i nagromadzoną
      zółć. I nie daj boże jeśli ktoś ma odmienne zdanie. Zostanie zmieszany z błotem
      i "poproszony" o zamknięcie się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka