Dodaj do ulubionych

Złośliwość urzędników

31.05.07, 19:18
Mieliście z tym do czynienia ? Mi ostatnio odcieli wodę : przyznaję - moja
wina. To co mi się nie podobało to wysokość opłaty za podłączenie - w związku
z czym zadawałem duużo pytań kobiecie z windykacji.
Co mam za pytania ? Po opłaceniu wszystkich rachunków (także przyszłego!!)
kobieta złośliwie wstrzymuje podłączenie wody.
Macie jakieś pomysły które trafią takim ludziom do głowy i wpoją że oni są po
to by pomagać a nie przeszkadzać ? Że "pozycja z góry" nie upoważnia ich do
takiego traktowania ludzi ?
Obserwuj wątek
    • laferme Re: Złośliwość urzędników 31.05.07, 19:32
      gokihar napisał:

> Co mam za pytania ? Po opłaceniu wszystkich rachunków (także przyszłego!!)
      > kobieta złośliwie wstrzymuje podłączenie wody.

na jakiej podstawie to zrobiła?
    • Gość: iiona Re: Złośliwość urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 20:06
      mi tacy "zyczliwi" urzędnicy z urzędu celnego już miesiąc przetrzymują
      sprowadzony ze Stanów motocykl. poszłam tam,żeby normalnie zapłacić za niego cło
      i niestety wtedy zaczęły się schody..podobno na każdą decyzję mają 21 dni,a,że
      sprawa toczy się etapami więc poczekam jeszcze pewnie do zimy aż mi go
      wydadzą....tylko gdzie ja nim wtedy pojeżdżę?
      a tak się cieszyłam,że udało mi się go w końcu kupić i sprowadzić
    • mich.999 Re: Złośliwość urzędników 01.06.07, 14:01
      Niestety zdarza się to coraz częściej.Wraca stare - "tyn trynd - jak mawiał towarzysz Dycymber".Urzędnicy komplikują proste sprawy,przeciągają terminy a jak co to głąba rżną.
      • Gość: iiona Re: Złośliwość urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:19
        zapomniałam dodać,że na pierwszą ich decyzję musiałam czekać dokładnie 21 dni,a
        o stawieniu się u nich celem jej odsłuchania poinformowana zostałam własnie
        21-ego dnia-listem poleconym. fajnie,prawda? czemu w naszym kraju sami sobie
        wszystko komplikujemy i utrudniamy? jeszcze chwila i uciekną stąd wszyscy......
    • jasskierrnia Re: Złośliwość urzędników 03.06.07, 00:38
      Fe !
    • Gość: gok Re: Urzędnicy Ci odcięli wodę? IP: *.gdynia.mm.pl 03.06.07, 11:11
      A myślenie kto Ci odciął? Nieznajomość prawa szkodzi a Kodeksu Postępowania
      Administracyjnego i Ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji - w
      szczególności.
      • biedronka710 Re: Urzędnicy Ci odcięli wodę? 03.06.07, 11:57
        Urzednicy wydajacy decyzje maja konkretne terminy zalatwiania spraw i sie do
        nich stosuja, a takich roznych spraw ktorymi sie zajmuja rowniez maja sporo i
        dlatego skladajac jakies wnioski trzeba sie liczyc z takimi terminami.
        • Gość: iiona Re: Urzędnicy Ci odcięli wodę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:53
          no, tylko szkoda, że przepisy nie zawierają żadnej klauzuli dot życzliwości.
          ciekawe, czy również tak mocno by jej przestrzegali?......właśnie o tym mówię;
          że mamy cudowne prawo wprost wychodzące naprzeciw petentowi..że obywatel w
          urzędzie czuje,że jest traktowany życzliwie i że urzędnicy są po to, żeby pomóc
          mu załatwić jego sprawy. apropos- w którym urzędzie pracujesz biedronka?
          • Gość: mich. Re: Urzędnicy Ci odcięli wodę? IP: *.chello.pl 04.06.07, 11:05
            W k.p.a. jest pojęcie "bez zbędnej zwłoki" co świadczy że kodeksowe terminy są maksymalnymi i wcześniejsze załatwienie sprawy to żadna łacha.
            • Gość: gok Re:Logika szwankuje pod wpływem pogody? IP: *.gdynia.mm.pl 04.06.07, 12:31
              Urzędnik jest jeden a upierdliwców z Twoimi i Ilony poglądami codziennie
              przewala się kilkudziesięciu. Oczywiście każdy by chciał zaraz, natychmiast być
              załatwiony.Życzliwość zaś powinna charakteryzować obie strony. Jaka jest Twoja
              to widać. Mentalność Kalego.
              P.S.I nie jestem żadnym urzędnikiem - tak na wszelki wypadek zaznaczam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka