Dodaj do ulubionych

Najlepsza dzielnica Gdańska

03.07.07, 20:21
Przymierzam się do zainwestowania w małą ale własną kawalerkę w Gdańsku.
Którą dzielnicę polecacie?
Obserwuj wątek
    • joannka2 Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 03.07.07, 22:40
      Oliwa - jesli Cię stać...
      Wrzeszcz też nienajgorszy - samo centrum gdańskiego wszechświata.
      • Gość: chyba nie Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.pro-internet.pl 03.07.07, 22:47
        taksowkarze o wrzeszczu mowia nieco inaczej .. zwlaszcza o okolicach za dworcem skm az po mickiwicza itd. no w pewnym sensie wszechswiat :D .. zwlaszcza nocą ..moze lepiej wybierz oliwe
        • kobieta_na_pasach Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 05.07.07, 10:28
          Gość portalu: chyba nie napisał(a):

> taksowkarze o wrzeszczu mowia nieco inaczej .. zwlaszcza o okolicach za
          dworcem
          > skm az po mickiwicza itd. no w pewnym sensie wszechswiat :D .. zwlaszcza
          nocą
          > ..moze lepiej wybierz oliwe

a kto sie szlaja nocami po dworcach? chyba tacy, jak ty. ja w nocy spie.we
          wrzeszczu zreszta:)
    • sylwiab Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 04.07.07, 09:13
      Dzięki za podpowiedź. Też myślalam o Oliwie. Może znacie internetowe serwisy
      trójmiejskie, na ktorych ludzie zamieszczają bezpośrednio ogłoszenia? Z powodu
      nie największego budżetu wolalabym ominąć pośredników :)
      • Gość: miko Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 04.07.07, 10:39
        ja polecam przymorze!!!
        • Gość: agata Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 05.07.07, 18:03
          ja dotychczas mieszkałam na siedlcach (baaardzo polecam, dobrze
          skomunikowane,blisko centrum, niebrzydkie) i na przymorzu (gdyby nie falowce to
          byłaby to najlepsza dzielnica :) - klimat małego miasteczka i morze obok)
          wrzeszcz jest dla mnie za "gęsty", pozostałe osiedla z wielkiej płyty (morena,
          chełm, zaspa) bez klimatu (choć właśnie kupiłam mieszkanie na morenie :P),
          brzźno i nowy port bardzo ładne, ale zapuszczone i menelskie, orunia podobnie,
          ale menelsko do kwadratu, śródmieście i oliwa w godzinach szczytu ciągle w
          korkach - nie da sie wyjechać dojechać inaczej i ,mimo niewątpliwego uroku,
          urody i spokoju oliwy, nie kupiłabym tam mieszkania
          piękna dzielnicą jest matemblewo (ale drogą i trezba miec auto), przyjemne jest
          tez wzgórze mickiewicza- te dzielnice polecam oprócz "egzotycznego" przymorza i
          spokojnych siedlc
          :)
      • Gość: Małgoś Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.07, 13:35
        Jest serwis domiporta.pl, tam są oferty z pośrednikami i bez nich. Dużo ofert w
        anonsach. A co do dzielnicy to polecam żabiankę. Pozdrawiam
        • Gość: looki nad morzem IP: *.chello.pl 04.07.07, 14:04
          Brzezno jest ostatnio na topie. Z dawnej kiepskiej dzielnicy wyrabia się
          dzielnica nadmorska z dużym potencjałem. Wystarczy tylko zobaczyć na wzrost cen
          w ostatnim roku, który potwierdza tą opinię.
          • Gość: mysz.koscielna Re: nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:44
            Zalezy czego szukasz - jesli chcesz mieszkanie nowe, w którym za chwile nie
            będziesz musiała wymieniac instalacji, a do tego bezpiecznej dzielnicy i ładnym
            otoczeniu i bez żurów na kazdym kroku - to raczej Przymorza, czy Brzeżna nie
            polecam:)Zastanów się, czy pasuje Ci np. winda, jaka oodległość do sklepów, czy
            dojeżdzać będziesz samochodem, czy komunikacją, itp.
            Ja akurat mieszkam w jednej z nowych dzielnic - co ma i swoje minusy, ale
            ogólnie jestem baaardzo zadowolona:)
            • sylwiab Re: nad morzem 04.07.07, 14:59
              Gość portalu: mysz.koscielna napisał(a):

> Zalezy czego szukasz - jesli chcesz mieszkanie nowe, w którym za chwile nie
              > będziesz musiała wymieniac instalacji, a do tego bezpiecznej dzielnicy i
              ładnym
              >
              > otoczeniu i bez żurów na kazdym kroku - to raczej Przymorza, czy Brzeżna nie
              > polecam:)Zastanów się, czy pasuje Ci np. winda, jaka oodległość do sklepów,
              czy
              >
              > dojeżdzać będziesz samochodem, czy komunikacją, itp.
              > Ja akurat mieszkam w jednej z nowych dzielnic - co ma i swoje minusy, ale
              > ogólnie jestem baaardzo zadowolona:)

Nie mam specjalnych wymagań co do piętra, windy, itd. Najbardziej zależy mi na
              tym aby otoczenie było bezpieczne, liczy się również dobra komunikacja no i
              widok z okna też:) Myślę, ze masz rację, powinnam zastanowić się nad nowym
              budownictwem, jako kobieta wolałabym uniknąć jakichkolwiek prac remontowych. A
              może wiecie coś o nowych projektach u zaufanych deweloperów?
              • Gość: mysz.koscielna Re: nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:22
                Przejrzyj może oferty na Oruni Górnej, Ujeścisku - Szdółkach, Zakoniczynie,
                Nowym Chełmie. Są tez tzw. plomby, ale tam raczej ceny z kosmosu i do tego
                pewnie już daaawno wykupione.
                Gdybym ja moje mieszkanie (35 m2) "dorwała" jeszcze w fazie budowy, na pewno
                zrobiłabym od razu 2 pokoiki, zamiast kombinować jak już było gotowe.
                To jeszcze jeden plus nowego budownictwa - czasem zanim mieszkanie powstanie
                udaje się przearanżowac wnętrze tak, zeby było jak najbardziej funkcjonalne - a
                w kawalerce wiadomo - każdy centymetr się liczy:)
                • Gość: looki Re: nad morzem IP: *.chello.pl 04.07.07, 20:59
                  Kup mieszkanie na Ujeścisku, Kowalach itp, a wnet dołączysz do szczęśliwego
                  grona dojeżdżających godzinami do centrum :(
                  • silje78 Re: nad morzem 05.07.07, 17:40
                    niestety potwierdzam. mam niewątpliwą nieprzyjemnosć mieszkać na ujeścisku, na
                    terenie spółdzielni ujeścisko. trzy sklepy na krzyż. dojazd w godzinach szczytu
                    to tragedia. zdarza sie nawet stać ponad 30 min w korku, aby wyjechać na armii
                    krajowej :( ale za to jest tu cicho, spokojnie i jest gdzie chodzic na spcery.
                    • Gość: mysz.koscielna Re: nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:22
                      A ja mieszkam na ujeścisku-szadółkach
                      sklepów mnóstwo po drodze z przystanku, moja spółdzielnia przekrętów nie robi z
                      lokatorami, spokój, menelstwa nie ma;
                      jedyny minus to te korki niestety...
                      ale mają jesienią połączyć Łódzką z Pentagonem to powinno być lepiej.
    • kobieta_na_pasach nowy port, orunia, brzezno nt 05.07.07, 10:27

• Gość: magda Re: nowy port, orunia, brzezno nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 10:52
        no w nowym porcie to chyba gdybym za darmo dostała
        okrrropna dzielnica a za brzeznem tylko plaza przemawia
        stare i brudne te osiedla a co za ludzie tam mieszkaja!
        nie wszyscy oczywiście
    • Gość: lokals Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: 217.153.161.* 05.07.07, 20:04
      Najlepszą dzielnicą Gdańska jest oczywiście dolny Sopot, ewentualnie Orłowo czy
      centrum Gdyni...
      I całkim serio piszę.
      Wiesz - w Gdyni robi się interesy, w Sopocie można się zabawić a w Gdańsku...
      ponarzekać!
      • Gość: ala Re: do magdy IP: *.infinity.net.pl 05.07.07, 20:34
        w Nowym Porcie mieszkają NORMALNI LUDZIE w przeciwieństwie do ciebie
        • Gość: magda Re: do magdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:17
          owszem mieszkają normalni ludzie - jak najbardziej
          ale żurów tez nie brakuje - i tych miałam na myśli
      • Gość: Johnny Oto Lokals IP: *.eranet.pl 06.07.07, 00:26
        Typowy zakomleksiony sledż,który wbija się w temat o Gdańsku,w Gdyni robi się
        interesy,ha,ha,ha,ha,trudno wskazać choćby jedną inwestcję gospodarczą w Gdyni
        od 1989 roku,tylko przereklamowany fermazon
        • Gość: ... Re: Oto Lokals IP: *.chello.pl 06.07.07, 03:41
          Są bardzo ładne dzielnice, jak kiełpinek, kielpino górne, czy karczemki, blisko
          obwodniccy, dobrze skomunikowane. Polecam wiszące ogrody z nowego budownictwa
          lub piecki-migowo. Kiełpiną górne jest chyba najładniejsza dzielnicą trójmiasta,
          redłowo, czy orłowo się chowa przy tym, ale tam sa same domki jednorodzinne więc
          raczej odpada...Mogę Ci również polecic Osowe, lecz to najdalej po sobieszewie
          wysunieta od centrum Gdańska dzielnica, ale spokój zapewniony...To z nowych
          dzielnic, a ze starcy, to na pewno wrzeszcz i Oliwa, z naciskiem na tą drugą.
          Jak lubisz hardcore, to stogi, orunia dolna lub nowy port ;). Pozdrawiam.
    • lira6 Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 06.07.07, 07:59
      Nie jestem z Gdanska a w najbliższym czasie też zamierzam się tu osiedlić.
      Wasze wskazówki są dla mnie rownież cenne. Myślałam o starówce, ul. Długa i
      okolice, bo klimat mi odpowiada. Dlatego mam pytanie, czy stare miasto jest
      bezpieczne?
      • Gość: gda Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.crowley.pl 06.07.07, 10:19
        Stare miasto nie jest bezpieczne nocą, a w dzień masz tabuny turystów. Nie polecam jako dzielnicy mieszkaniowej. Jeżeli chcesz mieć blisko do śródmieścia, wybierz suchanino, siedlce, chełm(budują tramwaj więc śmigniesz w 5 min).Powodzenia!
    • Gość: kmiot Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.limes.com.pl 06.07.07, 10:12
      WRZESZCZ FOREVER WRZESZCZ!!!
      • Gość: ala Re: do magdy IP: *.infinity.net.pl 06.07.07, 10:48
        tak , w innych dzielnicach mieszkają sami abstynenci
    • Gość: marta Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.kolonianet.pl 07.07.07, 00:19
      only Wrzeszcz !!
      • Gość: kazik Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.bois.qwest.net 07.07.07, 02:12
        gdansk-chelm,i to w okolicy lubuskiej z odrzanska.
    • sylwiab Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 07.07.07, 16:12
      Generalnie mam wrażenie, że większość chwali okolice, w których zamieszkuje,
      ale ponieważ jest już aż tyle atrakcyjnych dzielnic to nasuwa się jedno,
      niepodważalne stwierdzenie: Gdańsk jest piękny i warto tu mieszkać!
    • k.kamisia Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 07.07.07, 16:42
      wydaje mi sie że siedlce wszędzie blisko dzielnica w miare normalna ludzie
      podzieleni i starsi i dużo młodych. Odradzałabym orunia dolna, nowy port,
      olszynka. Brzeźno chyba byłoby raczej ok, zaspa chełm przymorze morena żabianka
      to osiedla gdzie przeważają wierzowce i dużo w nich różnistych ludzi pozdrawiam
      aha jeśli masz samochód to jeszcze kowale mogłyby być jest w miare spokojnie i
      gdo gdańska nie daleko
      • Gość: marcco Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.infinity.net.pl 07.07.07, 21:11
        siedlce to żadna dzielnica , wszystkie budynki przy bardzo ruchliwej ulicy
        • Gość: kazik Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.bois.qwest.net 08.07.07, 00:07
          jeszcze raz Chelm i to DLATEGO,ze tam mieszkajac zachowasz swe zycie przed
          nadchodzaca katastrofa zalania calego miasta i przy tym zniszczenia ogromnego z
          kosciolami i ratuszami wlacznie.pamietajcie o tym,nawet jezeli to wam dzis sie
          smiesznym wydaje.
          • Gość: la Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 08.07.07, 11:37
            ty spadaj narwancu z sekty jakiejs sie urwales?!
      • Gość: lala Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 08.07.07, 11:35
        Ty Kamisia, co ty "pieprzysz za głupoty"
        Jacy ludzie mieszkaja w dzielnicy Przymorze? Rozniasci, to melina w Brzeznie
        mieszka, tam jest taki syf jak w Nowym Porcie!!!
        Polecam słownik ortograficzny WieŻowce, przez Ż. pisze sie!!!
        Polecam Przymorze, swieze powietrze nadmorskei, cisza spokoj i wszedzie
        blisko!!!
        • Gość: lalala Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 08.07.07, 15:56
          hmmm "wszedzie"......
    • Gość: Suri OLIWA!! IP: *.chello.pl 09.07.07, 16:29
      Tylko Oliwa . Odkąd przeprowadziłam się do śmierdzącego wrzeszcza nie mogę się
      doczekać aż tam wrócę . Najlepsza dzielnica w Gdańsku .
      Natomiast omijaj wrzeszcz , orunie, nowy port, siedlce, przeróbkę, przymorze w
      okolicach Alfa centrum i morenę . Same slamsy .
      • Gość: malwinka Re: OLIWA!! IP: *.infinity.net.pl 09.07.07, 17:10
        Oliwa to małe , stare ,zawilgocone chałupy , nigdy bym nie chciała tam
        mieszkać, beeeeeeeeeeeeeeeeeeee
      • mania.maniusia Re: OLIWA!! 10.07.07, 09:30
        Oliwa jest super! ja polecam :)
      • Gość: aggolek Re: OLIWA!! IP: 213.192.64.* 10.07.07, 15:06
        mieszkam na morenie już prawie 3 lata i nie zauważyłam jakoś, żeby
        kwalifikowała się do SLUMSÓW. owszem, jest to duże osiedle, po prostu wszędzie
        bloki i tyle, niezbyt ciekawie, ale spokojnie, nigdy mi się nic nie stało
        późnym wieczorem czy w nocy... dojazd autobusem do Gdańska Głównego, Chełma,
        Wrzeszcza jest w miarę okej, jest też gdzie się przespacerować. przynajmniej ja
        mieszkam w takim miejscu tej dzielnicy, że jest cicho i zielono :P
        • Gość: andrzej Re: OLIWA!! IP: *.infinity.net.pl 10.07.07, 15:40
          to naturalne ,że kazdy wychwala swoją dzielnicę ale przy zakupie mieszkania
          liczy się też jaką kasą dysponuje autorka postu,
    • Gość: gość Stare miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:41
      Czy ktoś wie jakie są ceny mieszkań na Starym Mieście?
      • Gość: andzrzej Re: Stare miasto IP: *.infinity.net.pl 10.07.07, 21:44
        jeżeli masz na myśli starówkę to ceny jedne z najwyższych
        • Gość: kazik Re: Stare miasto IP: *.bois.qwest.net 10.07.07, 22:33
          nie warto,pieniadze wrzucone w wode.to ona zaleje to wszystko.mysl o zyciu.
          • Gość: gość Re: Stare miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 23:00
            Współczuję Ci Kazik pesymizmu. Myślę, że nie powinieneś czytać katastroficznych
            raportow. One mają na celu zachęcić ludzi do ochrony środowiska. Czy możecie
            podać widełki cenowe mieszkań na starym mieści?
    • justyn.augustyn Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 10.07.07, 22:55
      Czytam te posty i czytam.. i tak się zastanawiam, czy są na tym forum jacyś
      studenci? Właśnie się dostałam na PG i powoli zaczynam rozglądać się za jakimś
      mieszkaniem..
      • Gość: kazik Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.bois.qwest.net 11.07.07, 07:04
        to raczej optymizm i zarazem przestroga.i kazdy moze skorzystac.
        • Gość: rent for rent studenci - chatki IP: *.chello.pl 11.07.07, 20:00
          Na miejscu mądrych studentów, już bym szukał miejsc do zamieszkania. Bo we
          wrześniu zostaną tylko kaszanki chatki, których nikt nie chciał. Poważnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka