sylwiab 03.07.07, 20:21 Przymierzam się do zainwestowania w małą ale własną kawalerkę w Gdańsku. Którą dzielnicę polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannka2 Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 03.07.07, 22:40 Oliwa - jesli Cię stać... Wrzeszcz też nienajgorszy - samo centrum gdańskiego wszechświata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba nie Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.pro-internet.pl 03.07.07, 22:47 taksowkarze o wrzeszczu mowia nieco inaczej .. zwlaszcza o okolicach za dworcem skm az po mickiwicza itd. no w pewnym sensie wszechswiat :D .. zwlaszcza nocą ..moze lepiej wybierz oliwe Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 05.07.07, 10:28 Gość portalu: chyba nie napisał(a): > taksowkarze o wrzeszczu mowia nieco inaczej .. zwlaszcza o okolicach za dworcem > skm az po mickiwicza itd. no w pewnym sensie wszechswiat :D .. zwlaszcza nocą > ..moze lepiej wybierz oliwe a kto sie szlaja nocami po dworcach? chyba tacy, jak ty. ja w nocy spie.we wrzeszczu zreszta:) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiab Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 04.07.07, 09:13 Dzięki za podpowiedź. Też myślalam o Oliwie. Może znacie internetowe serwisy trójmiejskie, na ktorych ludzie zamieszczają bezpośrednio ogłoszenia? Z powodu nie największego budżetu wolalabym ominąć pośredników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 04.07.07, 10:39 ja polecam przymorze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 05.07.07, 18:03 ja dotychczas mieszkałam na siedlcach (baaardzo polecam, dobrze skomunikowane,blisko centrum, niebrzydkie) i na przymorzu (gdyby nie falowce to byłaby to najlepsza dzielnica :) - klimat małego miasteczka i morze obok) wrzeszcz jest dla mnie za "gęsty", pozostałe osiedla z wielkiej płyty (morena, chełm, zaspa) bez klimatu (choć właśnie kupiłam mieszkanie na morenie :P), brzźno i nowy port bardzo ładne, ale zapuszczone i menelskie, orunia podobnie, ale menelsko do kwadratu, śródmieście i oliwa w godzinach szczytu ciągle w korkach - nie da sie wyjechać dojechać inaczej i ,mimo niewątpliwego uroku, urody i spokoju oliwy, nie kupiłabym tam mieszkania piękna dzielnicą jest matemblewo (ale drogą i trezba miec auto), przyjemne jest tez wzgórze mickiewicza- te dzielnice polecam oprócz "egzotycznego" przymorza i spokojnych siedlc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgoś Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.07, 13:35 Jest serwis domiporta.pl, tam są oferty z pośrednikami i bez nich. Dużo ofert w anonsach. A co do dzielnicy to polecam żabiankę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looki nad morzem IP: *.chello.pl 04.07.07, 14:04 Brzezno jest ostatnio na topie. Z dawnej kiepskiej dzielnicy wyrabia się dzielnica nadmorska z dużym potencjałem. Wystarczy tylko zobaczyć na wzrost cen w ostatnim roku, który potwierdza tą opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz.koscielna Re: nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:44 Zalezy czego szukasz - jesli chcesz mieszkanie nowe, w którym za chwile nie będziesz musiała wymieniac instalacji, a do tego bezpiecznej dzielnicy i ładnym otoczeniu i bez żurów na kazdym kroku - to raczej Przymorza, czy Brzeżna nie polecam:)Zastanów się, czy pasuje Ci np. winda, jaka oodległość do sklepów, czy dojeżdzać będziesz samochodem, czy komunikacją, itp. Ja akurat mieszkam w jednej z nowych dzielnic - co ma i swoje minusy, ale ogólnie jestem baaardzo zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiab Re: nad morzem 04.07.07, 14:59 Gość portalu: mysz.koscielna napisał(a): > Zalezy czego szukasz - jesli chcesz mieszkanie nowe, w którym za chwile nie > będziesz musiała wymieniac instalacji, a do tego bezpiecznej dzielnicy i ładnym > > otoczeniu i bez żurów na kazdym kroku - to raczej Przymorza, czy Brzeżna nie > polecam:)Zastanów się, czy pasuje Ci np. winda, jaka oodległość do sklepów, czy > > dojeżdzać będziesz samochodem, czy komunikacją, itp. > Ja akurat mieszkam w jednej z nowych dzielnic - co ma i swoje minusy, ale > ogólnie jestem baaardzo zadowolona:) Nie mam specjalnych wymagań co do piętra, windy, itd. Najbardziej zależy mi na tym aby otoczenie było bezpieczne, liczy się również dobra komunikacja no i widok z okna też:) Myślę, ze masz rację, powinnam zastanowić się nad nowym budownictwem, jako kobieta wolałabym uniknąć jakichkolwiek prac remontowych. A może wiecie coś o nowych projektach u zaufanych deweloperów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz.koscielna Re: nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:22 Przejrzyj może oferty na Oruni Górnej, Ujeścisku - Szdółkach, Zakoniczynie, Nowym Chełmie. Są tez tzw. plomby, ale tam raczej ceny z kosmosu i do tego pewnie już daaawno wykupione. Gdybym ja moje mieszkanie (35 m2) "dorwała" jeszcze w fazie budowy, na pewno zrobiłabym od razu 2 pokoiki, zamiast kombinować jak już było gotowe. To jeszcze jeden plus nowego budownictwa - czasem zanim mieszkanie powstanie udaje się przearanżowac wnętrze tak, zeby było jak najbardziej funkcjonalne - a w kawalerce wiadomo - każdy centymetr się liczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looki Re: nad morzem IP: *.chello.pl 04.07.07, 20:59 Kup mieszkanie na Ujeścisku, Kowalach itp, a wnet dołączysz do szczęśliwego grona dojeżdżających godzinami do centrum :( Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: nad morzem 05.07.07, 17:40 niestety potwierdzam. mam niewątpliwą nieprzyjemnosć mieszkać na ujeścisku, na terenie spółdzielni ujeścisko. trzy sklepy na krzyż. dojazd w godzinach szczytu to tragedia. zdarza sie nawet stać ponad 30 min w korku, aby wyjechać na armii krajowej :( ale za to jest tu cicho, spokojnie i jest gdzie chodzic na spcery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz.koscielna Re: nad morzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:22 A ja mieszkam na ujeścisku-szadółkach sklepów mnóstwo po drodze z przystanku, moja spółdzielnia przekrętów nie robi z lokatorami, spokój, menelstwa nie ma; jedyny minus to te korki niestety... ale mają jesienią połączyć Łódzką z Pentagonem to powinno być lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: nowy port, orunia, brzezno nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 10:52 no w nowym porcie to chyba gdybym za darmo dostała okrrropna dzielnica a za brzeznem tylko plaza przemawia stare i brudne te osiedla a co za ludzie tam mieszkaja! nie wszyscy oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokals Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: 217.153.161.* 05.07.07, 20:04 Najlepszą dzielnicą Gdańska jest oczywiście dolny Sopot, ewentualnie Orłowo czy centrum Gdyni... I całkim serio piszę. Wiesz - w Gdyni robi się interesy, w Sopocie można się zabawić a w Gdańsku... ponarzekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: do magdy IP: *.infinity.net.pl 05.07.07, 20:34 w Nowym Porcie mieszkają NORMALNI LUDZIE w przeciwieństwie do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do magdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:17 owszem mieszkają normalni ludzie - jak najbardziej ale żurów tez nie brakuje - i tych miałam na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Oto Lokals IP: *.eranet.pl 06.07.07, 00:26 Typowy zakomleksiony sledż,który wbija się w temat o Gdańsku,w Gdyni robi się interesy,ha,ha,ha,ha,trudno wskazać choćby jedną inwestcję gospodarczą w Gdyni od 1989 roku,tylko przereklamowany fermazon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Oto Lokals IP: *.chello.pl 06.07.07, 03:41 Są bardzo ładne dzielnice, jak kiełpinek, kielpino górne, czy karczemki, blisko obwodniccy, dobrze skomunikowane. Polecam wiszące ogrody z nowego budownictwa lub piecki-migowo. Kiełpiną górne jest chyba najładniejsza dzielnicą trójmiasta, redłowo, czy orłowo się chowa przy tym, ale tam sa same domki jednorodzinne więc raczej odpada...Mogę Ci również polecic Osowe, lecz to najdalej po sobieszewie wysunieta od centrum Gdańska dzielnica, ale spokój zapewniony...To z nowych dzielnic, a ze starcy, to na pewno wrzeszcz i Oliwa, z naciskiem na tą drugą. Jak lubisz hardcore, to stogi, orunia dolna lub nowy port ;). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lira6 Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 06.07.07, 07:59 Nie jestem z Gdanska a w najbliższym czasie też zamierzam się tu osiedlić. Wasze wskazówki są dla mnie rownież cenne. Myślałam o starówce, ul. Długa i okolice, bo klimat mi odpowiada. Dlatego mam pytanie, czy stare miasto jest bezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gda Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.crowley.pl 06.07.07, 10:19 Stare miasto nie jest bezpieczne nocą, a w dzień masz tabuny turystów. Nie polecam jako dzielnicy mieszkaniowej. Jeżeli chcesz mieć blisko do śródmieścia, wybierz suchanino, siedlce, chełm(budują tramwaj więc śmigniesz w 5 min).Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmiot Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.limes.com.pl 06.07.07, 10:12 WRZESZCZ FOREVER WRZESZCZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: do magdy IP: *.infinity.net.pl 06.07.07, 10:48 tak , w innych dzielnicach mieszkają sami abstynenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.kolonianet.pl 07.07.07, 00:19 only Wrzeszcz !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.bois.qwest.net 07.07.07, 02:12 gdansk-chelm,i to w okolicy lubuskiej z odrzanska. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiab Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 07.07.07, 16:12 Generalnie mam wrażenie, że większość chwali okolice, w których zamieszkuje, ale ponieważ jest już aż tyle atrakcyjnych dzielnic to nasuwa się jedno, niepodważalne stwierdzenie: Gdańsk jest piękny i warto tu mieszkać! Odpowiedz Link Zgłoś
k.kamisia Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 07.07.07, 16:42 wydaje mi sie że siedlce wszędzie blisko dzielnica w miare normalna ludzie podzieleni i starsi i dużo młodych. Odradzałabym orunia dolna, nowy port, olszynka. Brzeźno chyba byłoby raczej ok, zaspa chełm przymorze morena żabianka to osiedla gdzie przeważają wierzowce i dużo w nich różnistych ludzi pozdrawiam aha jeśli masz samochód to jeszcze kowale mogłyby być jest w miare spokojnie i gdo gdańska nie daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcco Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.infinity.net.pl 07.07.07, 21:11 siedlce to żadna dzielnica , wszystkie budynki przy bardzo ruchliwej ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.bois.qwest.net 08.07.07, 00:07 jeszcze raz Chelm i to DLATEGO,ze tam mieszkajac zachowasz swe zycie przed nadchodzaca katastrofa zalania calego miasta i przy tym zniszczenia ogromnego z kosciolami i ratuszami wlacznie.pamietajcie o tym,nawet jezeli to wam dzis sie smiesznym wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 08.07.07, 11:37 ty spadaj narwancu z sekty jakiejs sie urwales?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 08.07.07, 11:35 Ty Kamisia, co ty "pieprzysz za głupoty" Jacy ludzie mieszkaja w dzielnicy Przymorze? Rozniasci, to melina w Brzeznie mieszka, tam jest taki syf jak w Nowym Porcie!!! Polecam słownik ortograficzny WieŻowce, przez Ż. pisze sie!!! Polecam Przymorze, swieze powietrze nadmorskei, cisza spokoj i wszedzie blisko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.chello.pl 08.07.07, 15:56 hmmm "wszedzie"...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suri OLIWA!! IP: *.chello.pl 09.07.07, 16:29 Tylko Oliwa . Odkąd przeprowadziłam się do śmierdzącego wrzeszcza nie mogę się doczekać aż tam wrócę . Najlepsza dzielnica w Gdańsku . Natomiast omijaj wrzeszcz , orunie, nowy port, siedlce, przeróbkę, przymorze w okolicach Alfa centrum i morenę . Same slamsy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwinka Re: OLIWA!! IP: *.infinity.net.pl 09.07.07, 17:10 Oliwa to małe , stare ,zawilgocone chałupy , nigdy bym nie chciała tam mieszkać, beeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggolek Re: OLIWA!! IP: 213.192.64.* 10.07.07, 15:06 mieszkam na morenie już prawie 3 lata i nie zauważyłam jakoś, żeby kwalifikowała się do SLUMSÓW. owszem, jest to duże osiedle, po prostu wszędzie bloki i tyle, niezbyt ciekawie, ale spokojnie, nigdy mi się nic nie stało późnym wieczorem czy w nocy... dojazd autobusem do Gdańska Głównego, Chełma, Wrzeszcza jest w miarę okej, jest też gdzie się przespacerować. przynajmniej ja mieszkam w takim miejscu tej dzielnicy, że jest cicho i zielono :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: OLIWA!! IP: *.infinity.net.pl 10.07.07, 15:40 to naturalne ,że kazdy wychwala swoją dzielnicę ale przy zakupie mieszkania liczy się też jaką kasą dysponuje autorka postu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Stare miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:41 Czy ktoś wie jakie są ceny mieszkań na Starym Mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzrzej Re: Stare miasto IP: *.infinity.net.pl 10.07.07, 21:44 jeżeli masz na myśli starówkę to ceny jedne z najwyższych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Stare miasto IP: *.bois.qwest.net 10.07.07, 22:33 nie warto,pieniadze wrzucone w wode.to ona zaleje to wszystko.mysl o zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stare miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 23:00 Współczuję Ci Kazik pesymizmu. Myślę, że nie powinieneś czytać katastroficznych raportow. One mają na celu zachęcić ludzi do ochrony środowiska. Czy możecie podać widełki cenowe mieszkań na starym mieści? Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: Najlepsza dzielnica Gdańska 10.07.07, 22:55 Czytam te posty i czytam.. i tak się zastanawiam, czy są na tym forum jacyś studenci? Właśnie się dostałam na PG i powoli zaczynam rozglądać się za jakimś mieszkaniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Najlepsza dzielnica Gdańska IP: *.bois.qwest.net 11.07.07, 07:04 to raczej optymizm i zarazem przestroga.i kazdy moze skorzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rent for rent studenci - chatki IP: *.chello.pl 11.07.07, 20:00 Na miejscu mądrych studentów, już bym szukał miejsc do zamieszkania. Bo we wrześniu zostaną tylko kaszanki chatki, których nikt nie chciał. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś