Gość: ED POPIERAM IP: *.ne.client2.attbi.com 22.06.03, 20:24 NICH ZYJE LPR GIERTCH PRECZ Z CZERWONYMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED NIE MA LITOSCI DLA CZERWONCH IP: *.ne.client2.attbi.com 22.06.03, 20:32 PEDALOW LESBIJEK -NIECH ZYJE LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella o co tyle halasu? IP: *.5-136-217.adsl.skynet.be 22.06.03, 20:37 jedni na tak, drudzy na nie , samo zycie przekonanych nie przekonasz, Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey O FASZYZM, bella, "tylko" o FASZYZM "falangistow" 23.06.03, 05:21 z Wszy-polskiej i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r r r ED GADASZ JAK CIOŁEK. IP: 130.37.34.* 22.06.03, 20:38 Co to za czerwoni, pedały i lezbijki tak ci zaszły za skóre? Ja nie lubie LPR, bo zatyka ludzą usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r r r Re: ED GADASZ JAK CIOŁEK. IP: 130.37.34.* 22.06.03, 20:41 Co to za czerwoni, pedały i lezbijki tak ci zaszły za skóre? Ja nie lubie LPR, bo zatyka ludziom usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefistofeles15@wp.pl Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: 213.77.9.* 22.06.03, 20:37 To bardzo dobrze ze taki statek przypłynąl do Polski. Moze ktos w koncu pomoze tym biednym kobietom chcącym usunąc nie chciana ciązę. To nie jest normalne że kobieta mieszkająca w kraju połozonym w centrum Europy sama nie może decydować o swoim brzuchu. Tak dalej a nie długo będziemy mieli ogóolnokrajowy ranking nieżywych noworodków znalezionych na śmietniku. Nawiasem mówiąc, moze by tak zapakować działaczy LPR z panem Giertychem na czele, wypłynąć z nimi poza wody terytorialne i uspić ich w imie dobra ludzkości calego globu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catharsis 1000 POSTÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.03, 20:43 Do kogo należeć będzie jubileuszowy - ten ma rację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKa Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.ifn-magdeburg.de 22.06.03, 20:45 Gość portalu: Eli napisał(a): > Ządam badań ustalających kiedy zarodek staje sie istotą ludzka > albo zakazu zabijania ssaków na jedzenie. One też cierpią. To zart? Na to pytanie nauka nigdy Pani nie odpowie... Podobnie jak na to ktory czlowiek jest zly a ktory dobry.. Moze sie Pani co najwyzej dowiedziec co to jest mniejsze zlo a mi to poki co wystarcza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut ROWNI I ROWNIEJSI IP: *.echostar.pl 22.06.03, 20:45 Nie ma zadnego problemu,z dokonaniem aborcji za gramicami Polski. Jaki z tego moral??? Ci,chcacy dokonac aborcji, ktorych na to stac w ogole nie beda zawracali sobie glowy cala ta sprawa; po co, skoro i tak maja nieograniczony dostep do tego co zamierzaja zrobic. W innych krajach zalegalizowanie aborcji jakos nie doprowadzilo do anarchii prawnej. Kradzieze sa kradziezami, zabojstwa zabojstwami, etc. Nikt tez nie ma tam problemu z myleniem pojec i tlumaczeniem sobie swiata droga na intelektualne skroty.Ludzie zyja dlugo i szczesliwie i nawet tam, gdzie aborcja jest dozwolona notuje sie wiekszy przyrost naturalny, niz w Polsce, kraju w ktorym obowiazuje jedna z najbardziej restrykcyjnych ustaw antyaborcyjnych na swiecie. Jasno z tego wynika, ze pomimo 'udogodnien' ludzie w tych krajach nie maja zludzen co do tragedii zwiazanej z dokonaniem zabiegu,jak i przyczyn jego dokonania; prawo do aborcji w niczym nie przeszkadza zakladaniu rodzin i przychodzeniu na swiat chcianych dzieci - i to w ilosci, ktorej polscy zwolennicy prokreacji moga tylko pozazdroscic. Poza tym, z zalegalizowaniem aborcji nie maja problemu kraje rozwiniete; najwieksze jadki maja miejsce w raczkujacych demokracjach, gdzie spod jakiegos dyktatu ustrojowego (u nas komunizm) ludzie popadli w dyktat ideowy (u nas katolicyzm); i istnieje niepochamowana chec narzucania wszystkim 'jedynie obowiazujacej prawdy' I w koncu sama Aborcja. Zwolennicy prawa do aborcji walcza o edukacje seksualna kobiet, tak aby zajsie w ciaze, jak i pozniejsza opieka nad dzieckiem bylo jej swiadomym dzialaniem i wyborem. Dlatego nikt nie mowi o dokonywaniu aborcji na kazdym etapie rozwoju plodu, ale w jego nawczesniejszym okresie, na poziomie niewyspecjalizowania komorkowego; kiedy mozemy miec doczynienia z podzialem materialu wyjsiowego na dwa odrebne, ktore zaczna sie dopiero specjalizowac, lub z polaczeniem dwoch materialow niewyspecjalizowanych komorek w jeden, gdzie nie moze byc nawet mowy o zachowaniu tozszmosci tkankowej; czy do momentu, kidedy wiadomo,ze zarodek nie odczuwa bolu ani cierpienia, nie mowiac juz o swiadomosci,zazwyczaj podaje sie tu granice 12 tyg., czyli ok. 2,8 miesieciaca. Odczuwanie bolu, a w bardziej zaawansowanej fazie cierpienia, jest istotne , jako,ze to wlasnie sa podstawowe czynniki brane pod uwage przy przeprowadzaniu badan laboratoryjnych. Dlatego nikt nie ma wyrzytow moralnych, kiedy eksperymentujemy na bakteriach, za to w jak najwiekszym stopniu chcemy ograniczych eksperymenty na naczelnych. W przypadku kilkutygodniowego zarodka nie ma mowy o odczuwaniu bolu, czy cierpienia z powodu chocby braku wyspecjalizowanych osrodkow nerwowych mogacych dane bodzce rejestrowac, czy nawet wytwarzac. Za to kobieta, czy dziewczynka, ktora zaszla wciaze jak najbardziej.Jezeli wiec ktos przywoluje argument cierpirenia i zabijania pomijajac kobiete w ciazy, czy dziecko majace zostac matka wlasnego dziecka ociera sie o hipokryzje. Na tym etapie nie a wiekszej zbrodni jak zideologizowany naukowiec, BIOLOG(taki nick pojawia sie na forum), czy lekarz; chociaz fanatyzm jest grozny w kazdej postaci, nawer tlumu. TYLKO DLACZEGO KATOLICY ZA WSZELKA CENE CHCA UCHODZIC ZA FANATYKOW I PRZEC DO FUNOWAIA SWIATA NA ZASADZIE ROWNI I ROWNIEJSI??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re:Do pani Camrut IP: *.elknet.pl 22.06.03, 20:51 Taki to morał,że powinnaś jak najszybciej z Polski wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKa Re:Do pani Camrut IP: *.ifn-magdeburg.de 22.06.03, 21:04 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Taki to morał,że powinnaś jak najszybciej z Polski wyjechać. Paniu Gosiu- niechze Pani mowi za siebie. Ja sie ciesze i to bardzo jesli w kraju sa takie osoby jak Pani CAmrut. A widze ze Pani rownie chetnie wypowiada sie na temat moralnosci innych jak i wyrzuca z kraju tych ktorzy sie Pani nie podobaja. Ale to chyba wlasnie charakteryzuje taka postawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Do P. Gosi IP: *.ifn-magdeburg.de 22.06.03, 21:08 I jeszcze jedno- kto Pani dal prawo rozliczac moralnosc innych? Czy takie sa nauki Kosciola? Czy aby to nie pani sprawa tylko wlasnie tego kto stoi najwyzej? Jak Pani sadzi skad sie bierze terroryzm muzulmanski? Czytala Pani koran? Wierzacy muzulmanie nie zabijaja innych problem w tych ktorzy dla wlasnych potrzeb interpretuja sobie przykazania i spiesza pouczac tych ktorzy mysla inaczej.. MOze sobie Pani w duszy potepiac. To pani sprawa i pani grzech ale Prawo jest prawem panstwa a nie kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia ANka odpowiedziałam Ci na jnnej stronie.poszukaj IP: *.elknet.pl 22.06.03, 23:37 Odpowiedz Link Zgłoś
camrut Re:Do pani Camrut 22.06.03, 21:34 Bardzo sie ciesze, ze jednak nie toniemy w morzu glupoty!!!! Serdecznie pania pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re:Do pani Camrut IP: *.ifn-magdeburg.de 22.06.03, 21:42 camrut napisała: > Bardzo sie ciesze, ze jednak nie toniemy w morzu glupoty!!!! > Serdecznie pania pozdrawiam!!!! Dla mnie te niektore uzasadnienia swojej niecheci do aborcji a zwlaszcza ludzi ktorzy jej dokonuja sa po prostu nonsensem. Ja tez nie dokonalabym jej - w tej chwili jestem akurat tego pewna. Niemniej jednak i przy calym moim szacunku do zycia i jakiejs tam wiedzy nie pozwolilabym sobie na odbieranie prawa do aborcji innej kobiecie.. NIe mozna niestety zapominac o tym ze czlowiek to nie tylko zestaw genow. Ze to kim bedzie ksztaltuje sie w czasie jego rozwoju i plodowego i pozaplodowego. Rozwoj plodowy to calkowity zwiazek z matka - wystarczy sie dowiedziec co dzieje sie przy jakiejkolwiek niefunkcjonalnosci lozyska. A jak ciaza wplywa na matke. Kazda kobieta ktora urodzila dziecko nie jest juz ta sama kobieta. Sa zmiany w trakcie i sa zmiany trwale.. Smiesza mnie wiec rozwazania Panow na temat niezaleznosci zarodkow. Smuca dzialania potepiajace Pan uwazajacych sie za katoliczki.. Naprawde jest wiele do zrobienia - po co sie pchac do polityki? Dzieci uposledzonych w Polsce mamy nie mniej niz gdzie indziej na swiecie. Niechze te Panie sie w te dzialalnosc zaangazuja. To nie nakaz - to akurat dobra rada bo jak widze energia tryskaja... Odpowiedz Link Zgłoś
camrut PANI CAMRUT DO PANI GOSI/ CZY NIE GOSI:-) 22.06.03, 21:30 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Taki to morał,że powinnaś jak najszybciej z Polski wyjechać. Widze, ze to pani decyduje, kto powinien w Polsce mieszkac,a kto nie. Od tego juz tylko jeden krok do stwierdzenia POLSKA DLA KATOLIKOW!!!!! W historii padaly juz temu podobne hasla...ale to raczej haniebna czesc dziejow...Czy ma pani jeszcze jakis pomysl 'ustawodawczy' dorownujacy temu powyzej ogloszonemu???? Pozostaje mi tylko zyczyc ALLELUJA I DO PRZODU!!!! Moze to w koncu pani znajdzie sie poza granicami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: PANI CAMRUT DO PANI GOSI/ CZY NIE GOSI:-) IP: *.ifn-magdeburg.de 22.06.03, 21:34 camrut napisała: > Gość portalu: Gosia napisał(a): > > > Taki to morał,że powinnaś jak najszybciej z Polski wyjechać. > > Widze, ze to pani decyduje, kto powinien w Polsce mieszkac,a > kto nie. > Od tego juz tylko jeden krok do stwierdzenia POLSKA DLA > KATOLIKOW!!!!! > W historii padaly juz temu podobne hasla...ale to raczej > haniebna czesc dziejow...Czy ma pani jeszcze jakis > pomysl 'ustawodawczy' dorownujacy temu powyzej ogloszonemu???? > Pozostaje mi tylko zyczyc ALLELUJA I DO PRZODU!!!! Moze to w > koncu pani znajdzie sie poza granicami... Ja juz tej pseudo katoliczce odpisywalam. Ciekawe ze Ci ludzie zapominaja ze ich wlasna religia zostawia ocene moralnosci Bogu a tych ktorzy sami chca wymierzac kary i oceniac innych znacznie gorzej karze od tych niewierzacych.. Odpowiedz Link Zgłoś
camrut Re: PANI CAMRUT DO PANI GOSI/ CZY NIE GOSI:-) 22.06.03, 21:44 no wlsnie...tyle tylko,ze od takiego stwierdzenia wcale nie robi mi sie lepiej, szkoda,ze podobnych odczuc nie mozna znalezc wsrod katolikow; rozumiem kraj uwiklany w 'niesprawiedliwosc' historii, ale zeby samemu fundowac innym ludziom pieklo w podobno 'swieckim' kraju??? Jak wtedy da sie tu zyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Camurat i ANka biedne zagubioe kobiety- pozdrawiam IP: *.elknet.pl 22.06.03, 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Camurat i ANka biedne zagubioe kobiety- pozdr IP: *.interserv.net.pl / 192.168.2.* 22.06.03, 23:45 Pani Gosiu, gdy czytałem posty pań Camrut i ANki ujeła mnie ich rzeczowość i swoboda w wyrażaniu myśli. Zapewne dają sobie w życiu świetnie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
camrut Re: Camurat i ANka biedne zagubioe kobiety- pozdr 23.06.03, 00:07 dziekuje i pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
camrut PANI GOSIU, TO SIE PANI POGUBILA:-) 23.06.03, 00:12 jeszcze raz prosze zerknac, gdzie tu niekonsekwencja w moich myslach co mogloby sugerowac jakies zagubienie? Aj, pani Gosiu, zaczyna pani brnac w dyskusje a'la ad personam, a to raczej jest objaw zagubienia i slabosci. Prosze sie nie zalamywac i probowac dalej:-)!!! Pani Gosiu ALLELUJA I DO PRZODU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig Gosia o intelekcie łososia. IP: *.stenaline.com 23.06.03, 00:12 NAJWIĘCEJ POUCZEŃ, OCEN, GOTOWYCH A NIEPODWAŻALNYCH PRAWD PŁYNIE Z UST OSADZONYCH W GŁOWIE POZBAWIONEJ MÓZGU. Odpowiedz Link Zgłoś
camrut Re: Gosia o intelekcie łososia. 23.06.03, 00:22 ale pani Gosi to chyba nie przeszkadza:-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig Re: Gosia o intelekcie łososia. IP: *.stenaline.com 23.06.03, 00:47 camrut napisała: > ale pani Gosi to chyba nie przeszkadza:-)? ----------- W życiu! Ma świetne samopoczucie. Usta pełne... bzdur. A gdzie usta to wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Biedny traswestyta z Elku. Jak strasznie musi mu 23.06.03, 05:25 byc z tym zboczeniem w takiej - pardon - dziurze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey TRANSWESTYTA z Elku JUZ jest poza granicami... 23.06.03, 05:23 NORMY SEKSUALNEJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: ROWNI I ROWNIEJSI IP: *.proxy.aol.com 22.06.03, 22:35 Witaj, Twoja wypowiedz sprawila mi wielka przyjemnosc. Dziekuje. Z nie mniejsza satysfakcja odnotowuje wyrazy uznania, przeslane pod Twoim adresem. To takze budujace. . Oczywiscie podpisuje sie pod Twoim tekstem. Inaczej musialbym wszystko powtorzyc. I spotkac sie z zarzutem o nudziarstwie :O) . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
camrut Re: ROWNI I ROWNIEJSI 22.06.03, 23:20 Bardzo sie ciesze,ze sa tacy ludzie jak pan, dziekuje i Serdecznie pozdrawiam!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: ROWNI I ROWNIEJSI IP: *.proxy.aol.com 22.06.03, 23:46 camrut napisała: Bardzo sie ciesze,ze sa tacy ludzie jak pan, dziekuje i Serdecznie pozdrawiam!!!!!!!! . :::: Mam nadzieje, ze nie urazilem Cie tym "tykaniem". Jesli jednak wolisz bardziej oficjalnie to nie mam nic przeciwko temu. Dostosuje sie. Osobiscie przyzwyczailem sie do bardziej bezposredniej formy (takze z racji wieloletniego zamieszkiwania w Stanach)a wiec, sama rozumiesz, wolalbym nieco mniej sztywno... Oczywiscie, jesli tylko nie masz nic przeciwko temu. No bo jesli masz, to... :))) .. Serdecznosci K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig Re: JA TAM WOLE NA 'TY' bez tykania:-)POZDRAWIAM! IP: *.stenaline.com 23.06.03, 00:51 Camrut, po tym co napisałaś... zacząłem myśleć o... tykaniu! Inteligentna kobieta ma ten najwazniejszy element całej układanki. I nie ważne, że piszę może zbyt otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec Re: JA TAM WOLE NA 'TY' bez tykania:-)POZDRAWIAM! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 05:43 sorry, but shy is mine;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut :-) IP: *.echostar.pl 25.06.03, 06:11 inteligencja jest...hm...pozadana i mile widziana u obydwu plci:-) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian 503 Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na falach IP: 213.17.235.* 22.06.03, 20:57 To co wyprawia LPR ze Strąkiem na czele to jest chamska wolna amerykanka.Gdzie jest prawo gdzie jest policja takich świni jak Strąk będzie się mnożyć całe armie.TEMIDA celowo pszymyka oczy nato co się dzieje w naszym kraju.jak Miler i jego spułka włażą klerowi prosto wdupe to już mamy państwo wyznaniowe.Cały świat się śmieje z polskiego średniowiecza.Aja pierdolę wtakim kraju mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Poślemy tę aborcyją łajbę na dno! torpedy już mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 21:18 Odpowiedz Link Zgłoś
camrut STORPEDUJ SIE SAM!!!!! 22.06.03, 22:06 Jedynym wytlumaczeniem takiego belkotu jest twoj nick.Proponuje storpedowac owo RM ze wszystkimi oszolomami na pokladzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: STORPEDUJ SIE SAM!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 23:01 camrut napisała: > Jedynym wytlumaczeniem takiego belkotu jest twoj nick.Proponuje > storpedowac owo RM ze wszystkimi oszolomami na pokladzie! - a czy zacząłeś już zbierać materiały wybuchowe? bo ja tak! Odpowiedz Link Zgłoś
camrut Re: STORPEDUJ SIE SAM!!!!! 22.06.03, 23:17 o to chodzi!!!!Teraz tylko je wykorzystaj jak radzilam wyzej!!! W mysl zasady ALLELUJA I DO PRZODU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Do Pani Camurat IP: *.elknet.pl 22.06.03, 23:27 Czy na pewno jesteś kobietą ?.A może przyjmujesz androgeny bo tyle w tobie zapędów wojowniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Do Pani Camurat IP: *.proxy.aol.com 22.06.03, 23:33 Gość portalu: Gosia napisał(a): Czy na pewno jesteś kobietą ?.A może przyjmujesz androgeny bo tyle w tobie zapędów wojowniczych. . :: Hehe, ponoc kazdy sadzi wedlug siebie, a ze Tobie rosnie broda - wnioskuje z z napastliwosci powyzszej wypowiedzi. A na marginesie - jak sie toto przyjmuje(?!), jesli mozesz zdradzic. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
camrut MOZE OD ANDROGENOW TE ANDRONY GOSI:-) 22.06.03, 23:41 Dzieki krzys! WIDZE, ZE ZABAWA SIE ZACZYNA:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: MOZE OD ANDROGENOW TE ANDRONY GOSI:-) IP: *.proxy.aol.com 23.06.03, 00:10 camrut napisała: > Dzieki krzys! > WIDZE, ZE ZABAWA SIE ZACZYNA:-) .. ::: Swoimi andronami uszczesliwia gosia takze uczestnikow F. Kraj - w podobnej dyskusji, na ten sam temat. Takze tam przesladuje Gosia ANKe (moze lesbijka z tej Gosi, ale to juz nie moj byznes, przy czym nie mam nic przeciwko lesbijkom:). A na marginesie - w polemice z Pralinka na stronie od 900 do 1000 siegnalem po kilka argumentow ktore moga przypasc Ci do gustu. A ta Pralinka to calkiem sympatyczna osoba i, co najwazniejsze, widze dla niej swiatelko w tym czarnym tunelu. :)) . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
camrut Re: MOZE OD ANDROGENOW TE ANDRONY GOSI:-) 23.06.03, 00:19 Wlasnie o to chodzi!!! Nie o jakiews bezsensowne pyskowki, ale o wymiane merytorycznych argumentow, ktore moga ludziom pomoc w budowaniu wlasnego stanowiska.Chodzi o to by swiadomie decydowac sie na reprezentowanie racji, a nie przyjmowac je bezrefleksyjnie, na sasadzie przywiazania do 'nieomylnego' autorytetu, czy dogmatycznej wiary. Co do Pani Gosi, jej raczej nic nie przekona; ale za to zabawa przednia:-)!!! Pralince prosze polecic zerkniecie na moj post, moze to cos pomoze:-) Jak znajde czas, to do was tam zajrze:-)!!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
camrut PANI CAMRUT DO PANI GOSI/ CZY NIE GOSI:-) 22.06.03, 23:38 Widze pani Gosiu,ze wiele rzeczy sie pani w glowie nie miesci.....ale to nie moj problem, prawda? wiec prosze mi nie zawracac glowy, chyba,ze napisze pani cos nie od rzeczy. powodzenia!!! A do tej pory, zycze dalej przec do przodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig Gośka o mózgu wielkości groszka. IP: *.stenaline.com 23.06.03, 01:00 camrut napisała: > Widze pani Gosiu,ze wiele rzeczy sie pani w glowie nie > miesci.....ale to nie moj problem, prawda? wiec prosze mi nie > zawracac glowy, chyba,ze napisze pani cos nie od rzeczy. > powodzenia!!! > A do tej pory, zycze dalej przec do przodu!!! -------------------- Camrut, smam widzisz dysproporcję między twarzoczaszką a mózgoczaszką koleżanki Gosi. Gęba u niej jak jaskinia, mózg jak groszek. Jej w tym groszku nic się nie miesci. Nie odpisuj jej, choc to w pewnym sensie cud natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Re: STORPEDUJ SIE SAM!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 12:50 camrut napisała: > Jedynym wytlumaczeniem takiego belkotu jest twoj nick.Proponuje > storpedowac owo RM ze wszystkimi oszolomami na pokladzie! ------------- Jestem za pod warunkiem, że będzie tam obecny ojciec dyktator ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 **Okolicznosciowy Link do Skarbnicy Dydaktycznej** IP: *.proxy.aol.com 22.06.03, 22:25 ...w ktorej takze do moja wymiane z niejakim Janem polecam :)) . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=4068028&a=4068028 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig SEKRETARZ EPISKOPATU DAŁ GŁOS! Sam tego chciał. IP: *.stenaline.com 23.06.03, 00:54 Mówi bp Piotr Libera, sekretarz Episkopatu Polski KAI 22-06-2003, ostatnia aktualizacja 22-06-2003 20:04 - Kręgi zainteresowane legalizacją aborcji zaangażowały się w zaproszenie statku - kliniki aborcyjnej. To jawna prowokacja, sama myśl, by taką akcję zorganizować, jest już prowokacją. To statek śmierci. Jeśli mówimy nieraz o katastrofie ekologicznej, podobną analogię możemy dostrzec w związku z tym statkiem - jest symbolem katastrofy antropologicznej, gdyż jest syntezą tego, co jest najgorsze w człowieku. -------------------- Nie chce mi się śmiać. Trudno mi powstrzymać inwektywy. Ale do rzeczy: Wyobraźmy sobie taka kompilację: Funkcjonariusze Kościoła, którzy molestują nieletnich, wykorzystują seksualnie kleryków, zapładniają kobiety - zmuszając je potem do aborcji to przedstawiciele cywilizacji śmierci. Jeżeli traktować Kościół jako arkę przymierza, swoisty statek pokonujący burzliwe morze ludzkich słabości - to z takimi ludźmi u steru, to statek śmierci. Jeśli mówimy nieraz o katastrofie ekologicznej, podobną analogię możemy dostrzec w związku z tym statkiem - jest symbolem katastrofy antropologicznej, gdyż jest syntezą tego, co jest najgorsze w człowieku. Co pan o tym sądzi drogi ( za drogi) panie libera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Wielebne Pedofilstwo jest tez Mocno Zidiociale IP: *.proxy.aol.com 23.06.03, 01:26 Gość portalu: Hcytreig napisał(a): Mówi bp Piotr Libera, sekretarz Episkopatu Polski KAI 22-06-2003, ostatnia aktualizacja 22-06-2003 20:04 - Kręgi zainteresowane legalizacją aborcji zaangażowały się w zaproszenie statku - kliniki aborcyjnej. To jawna prowokacja, sama myśl, by taką akcję zorganizować, jest już prowokacją. To statek śmierci. Jeśli mówimy nieraz o katastrofie ekologicznej, podobną analogię możemy dostrzec w związku z tym statkiem - jest symbolem katastrofy antropologicznej, gdyż jest syntezą tego, co jest najgorsze w człowieku. -------------------- Nie chce mi się śmiać. Trudno mi powstrzymać inwektywy. Ale do rzeczy: > :::: A ja wrecz zrywam boki. Wiekszego debila nie mogli chyba wybrac sobie czarownicy na sekretarza. Chyba tylko dlatego ze potrafi pisac. Dla mnie to nygusy powinni jak najczesciej wypychac tego pacana do wypowiadania sie za nich (wlacznie z interpretowaniem papieskiego belkotu). Nikt ich nie skompromituje lepiej. . Jutro okaze sie, Palnick, ze wszystko co wypowiedziane publicznie, a nie po mysli kk, to prowokacja i spisek. Oczywiscie istnienie tego F. to takze prowokacja. Cale szczescie, ze katabasy nie dysponuja policja (tajna i jawna) oraz systemem sadownictwa z wieziennictwem. Inaczej juz siedzialbys w pudle i lamany byl kolem, za zaproszenie ktore pedofilstwo uznalo za prowokacje. Bo im akurat nie odpowiadalo. Taki balwan najwyrazniej nie zdaje sobie sprawy z tego, ze kazdy moze teraz jezdzic po Europie jak mu sie podoba oraz moze zapraszac, lub nie - takze wedlug wlasnego uznania, i bez wzgledu na ewentualne zakwalifikowanie powyzszego do prowokacji. Co za cholerna pycha przemawia przez tego bydlaka Libere... . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig Re: Wielebne Pedofilstwo jest tez Mocno Zidiocial IP: *.stenaline.com 23.06.03, 01:52 Jak mnie rozpoznałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Współczuję ci, Krzysiu52 IP: *.devs.futuro.pl 23.06.03, 20:34 (16) Kto was słucha, Mnie słucha, a kto wami gardzi, Mną gardzi; lecz kto Mną gardzi, gardzi Tym, który Mnie posłał. (Ew.Łukasza 10:13-19) Idź się szybko wyspowiadać, bo może cię spotkać nagła śmierć a potem piekło. www.newadvent.org/cathen/07207a.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Re: Współczuję ci, arcykr3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 11:55 Gość portalu: arcykr3 napisał(a): > (16) Kto was słucha, Mnie słucha, a kto wami gardzi, Mną gardzi; lecz kto Mną > gardzi, gardzi Tym, który Mnie posłał. > (Ew.Łukasza 10:13-19) --------------------- Funkcjonariusze Kościoła, którzy molestują nieletnich, wykorzystują seksualnie kleryków, zapładniają kobiety - zmuszając je potem do aborcji to przedstawiciele cywilizacji śmierci. Jeżeli traktować Kościół jako arkę przymierza, swoisty statek pokonujący burzliwe morze ludzkich słabości - to z takimi ludźmi u steru, to statek śmierci. Jeśli mówimy nieraz o katastrofie ekologicznej, podobną analogię możemy dostrzec w związku z tym statkiem - jest symbolem katastrofy antropologicznej, gdyż jest syntezą tego, co jest najgorsze w człowieku. A co wtakiej sytuacji jak powyżej. To są prawdziwe grzechy namiestników bozych, jak mozna swoim postepowaniem tak okrutnie "gardzić Jezusem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Re: SEKRETARZ EPISKOPATU DAŁ GŁOS! Sam tego chcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 11:59 Gość portalu: Hcytreig napisał(a): > Mówi bp Piotr Libera, sekretarz Episkopatu Polski > KAI 22-06-2003, ostatnia aktualizacja 22-06-2003 20:04 > > - Kręgi zainteresowane legalizacją aborcji zaangażowały się w zaproszenie > statku - kliniki aborcyjnej. To jawna prowokacja, sama myśl, by taką akcję > zorganizować, jest już prowokacją. To statek śmierci. Jeśli mówimy nieraz o > katastrofie ekologicznej, podobną analogię możemy dostrzec w związku z tym > statkiem - jest symbolem katastrofy antropologicznej, gdyż jest syntezą tego, > co jest najgorsze w człowieku. > -------------------- > Nie chce mi się śmiać. Trudno mi powstrzymać inwektywy. Ale do rzeczy: > > Wyobraźmy sobie taka kompilację: > > Funkcjonariusze Kościoła, którzy molestują nieletnich, wykorzystują seksualnie > kleryków, zapładniają kobiety - zmuszając je potem do aborcji to > przedstawiciele cywilizacji śmierci. Jeżeli traktować Kościół jako arkę > przymierza, swoisty statek pokonujący burzliwe morze ludzkich słabości - to z > takimi ludźmi u steru, to statek śmierci. Jeśli mówimy nieraz o katastrofie > ekologicznej, podobną analogię możemy dostrzec w związku z tym statkiem - jest > symbolem katastrofy antropologicznej, gdyż jest syntezą tego, co jest najgorsze > > w człowieku. > > Co pan o tym sądzi drogi ( za drogi) panie libera? --------------------- Libera arogant i cymbal a "kompilacja" świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig PYTANIE DO ZATWARDZIAŁYCH WROGÓW ABORCJI: IP: *.stenaline.com 23.06.03, 02:22 Jako katolik, wyobraź sobie (supozycja, fantazja - to dla prokuratora), że jesteś 12 letnią dziewczynką. Chciałbym usłyszeć co pomyślisz i usłyszeć co zrobisz po tym jak cię brutalnie zgwałci alkoholik, członek SLD, murzyn z mongolizmem, chory na AIDS i padaczkę - a poczniesz skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig Re: PYTANIE DO ZATWARDZIAŁYCH WROGÓW ABORCJI: IP: *.stenaline.com 23.06.03, 02:23 Tylko bez Beethovenów itp. poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bat Osłupiałem!!! IP: *.acn.waw.pl 23.06.03, 02:51 Gabrielacasey, camrut, ANka, Krzys52, Marian503, catharsis, LONGER, Hcytreig [ :-) ] i parę innnych osób, uratowało mi klawiaturę przed połamaniem. Najgroźniej było przy czytaniu arcykr(etyna)3, ale jakoś przebrnąłem przez wszystkie wypowiedzi. Arcykr3 często podawał różne linki. Był też taki: www.mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_44.htm pod którym pewna kobieta prosi duchownego, prowadzącego rurbrykę "Pytania nieobojętne", o słowa otuchy. Pisze ona: Mam dwoje dzieci i absolutnie nie mogę miec więcej. Od pewnego czasu mam założoną sprężynkę domaciczną. Wyrzutów sumienia w zasadzie nie mam,... ale mam jakąś wewnętrzną potrzebę, żeby znaleźć księdza, który by mnie zrozumiał i nie potępił." Duchowny wyjaśnia, że to środek poronny, a nie antykoncepcyjny, więc "chodzi tu już o grzech przeciwko piątemu przykazaniu". Dalej jest zdanie które wprawiło mnie w osłupienie. "Poronienie dokonuje się rzeczywiście, choć embrion jest jeszcze tak mały, że matka może ani jego istnienia, ani śmierci w ogóle nie zauważyć....Kryterium ilościowe jest ważne w odniesieniu do rzeczy, ale nie w odniesieniu do życia ludzkiego. Jest różnica, czy ukradnę małe cielę czy dużą krowę albo czy zniszczę dopiero co kiełkującą sadzonkę czy potężne drzewo." ...itd...itd. Nie będę tego komentował, bo, cholera, grozi mi znów połamanie klawiatury. Pozdrawiam (wymienionych i parę innych osób) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 I o to wlasnie im chodzilo :)) IP: *.proxy.aol.com 23.06.03, 05:20 Czesc Bat, i ciesze sie z udzialu w ocaleniu Twojej klawiatury :)) . Z fragmentem ktory cytujesz wszystko jest OK, albowiem konsekwencja zasady nienaruszalnosci oraz bezwzglednej ochrony tzw. "zycia poczetego" (od momentu zaplodnienia) jest nakaz jego bezwzglednej ochrony. Jesli zatem spiralka jest srodkiem wczesnoporonnym a nie antykoncepcyjnym to kobieta wyznajaca wspomniana zasade nie powinna spirali stosowac. Taka jest logika postepowania zgodnego z przyjetymi aksjomatami - w sferze absolutu w dodatku. . Mozna z powyzszego sie posmiac lub nie, bo przyszla (ponoc, albowiem historia wyglada mi na konfabulacje, ale co tam) babina po duchowa pocieche, a wyszla doszczetnie zdruzgotana. Niemniej to jest ewentualnie jej byznes jak i calej wspolnoty wyznaniowej ktorej odpowiada stosowanie sie do okreslonych zasad. . Mnie osobiscie absolutnie nie przeszkadza ewentualna smierc tej kobiety, czy wszystkich innych fanatyczek, w wyniku odradzanej przez lekarzy ciazy. To ich sprawa a wiec niech sobie umieraja - nawet w wielkich meczarniach. Mnie ten absolut interesuje wylacznie wtedy gdy probuje sie go narzucic mnie czy innym niezainteresowanym osobom - w formie odpowiednich prawnych ograniczen. Tu zaczynam protestowac. . Felieton ktory przytoczyles przeznaczony jest na uzytek czlonkow wspolnoty katolickiej wiec moga sobie w nim wypisywac takie brednie jakie tylko sprawiaja im frajde. Ewentualnie moge cos (zlosliwie:) skomentowac. . Zatem w tym felietonie zainteresowal mnie fragment o "logicznym zwiazku" pomiedzy stosowaniem srodkow antykoncepcyjnych a stosowniem srodkow wczesnoporonnych, czego konsekwencja jest ogloszenie grzesznym takze stosowaniem antykoncepcji choc z jakimkolwiek zabijaniem nie mamy tutaj do czynienia. Ma sie rozumiec, ze przytoczona przez kleche argumentacja jest z gatunku znanego jako take pn. "kombinuje jak kon pod gore" - i tym wlasnie pragne sie zajac. . (...)Przecież w spotkaniu seksualnym z natury rzeczy może począć się dziecko, a zdarzyć się to może również wtedy, kiedy małżonkowie tego nie chcą lub nawet podejmują działania przeciwko poczęciu. Ponieważ małżonkowie absolutnie dziecko wykluczają, a ono jednak zaistniało więc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 I o to wlasnie im chodzilo - komu o co? IP: *.devs.futuro.pl 23.06.03, 20:42 Jeżeli chcesz, żeby autor krytykonej przez ciebie wypowiedzi odpowiedział na twoją krytykę, napisz tutaj: www.mateusz.pl/wdrodze/nr358/16.htm (na dole strony) Szybkiego nawrócenia i błogosławieństwa Bożego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Alleluja!!! IP: *.devs.futuro.pl 23.06.03, 20:29 Gość portalu: Bat napisał(a): > Najgroźniej było przy czytaniu arcykr(etyna)3, ale jakoś przebrnąłem przez > wszystkie wypowiedzi. (10) Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości, albowiem do nich należy królestwo niebieskie. (Ew.Mateusza 5:10) Arcykr3 często podawał różne linki. Był też taki: > www.mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_44.htm > pod którym pewna kobieta prosi duchownego, prowadzącego rurbrykę "Pytania > nieobojętne", o słowa otuchy. Wiara nie jest opium dla ludu, a księża nie są dilerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Re: Alleluja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 11:49 Gość portalu: arcykr3 napisał(a): > Gość portalu: Bat napisał(a): > > > Najgroźniej było przy czytaniu arcykr(etyna)3, ale jakoś przebrnąłem przez > > > wszystkie wypowiedzi. > (10) Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości, > albowiem do nich należy królestwo niebieskie. > (Ew.Mateusza 5:10) > > Arcykr3 często podawał różne linki. Był też taki: > > www.mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_44.htm > > pod którym pewna kobieta prosi duchownego, prowadzącego rurbrykę "Pytania > > nieobojętne", o słowa otuchy. > Wiara nie jest opium dla ludu, a księża nie są dilerami. ------------------ Jest odwrotnie niz sądzisz. Wiara to jest opium dla ludu - uzależnia, pozbawia woli i samodzielnego myślenia, otumania. A księża są dilerami calą gębą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Panisko na włościach. IP: *.stenaline.com 02.08.03, 03:25 Autor: Gość: Czarny ;-) IP: *.kabel.telenet.be "Statek złamał portowe przepisy porządkowe - mówi Kazimierz Undro, kapitan portu we Władysławowie. - Nie uznałem wyjaśnień kapitana jednostki za wystarczające". Wiekszego durnia nie widzialem. Zajalby sie lepiej tymi bandziorami z Mlodziezy Watykanskiej oops Wielkopolskiej. Przeciez ci ludkowie ze zwoimi puszkami farby i butelkami z rozpuszczlnikiem stwarzaja zagrozenie pozarowe w porcie. W krotkim czasie pan Undro bedzie sie spowiadal, ale tym razem nie u dobrodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Langenort zaplombowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 10:42 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20030623&id=po01.txt Odpowiedz Link Zgłoś
janina.glawdel Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f 23.06.03, 11:07 Nie wiem dlaczego większość z nas jest przeciwko aborcji.Przecięż jeśli kobieta jest w ciąży i wie że jej dziecko będzie poważnie chore a ona sama nie jest w stanie psychicznie wytrzymać takiego obciążenia to powinno się jej pozwolić na zabieg.Należy jednak pamiętać o tym że nie może on być dostępny dla każdej gdyż dziewczyny które są lekkich obyczajów korzystały by z niego zbyt często.Każda z nas musi sobie zdawać z tego sprawę że mimo wszystko to jest to poważna sprawa i trudna do podjęcia.Takie jest moje zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 12:22 janina.glawdel napisała: > Nie wiem dlaczego większość z nas jest przeciwko aborcji.Przecięż jeśli kobieta > > jest w ciąży i wie że jej dziecko będzie poważnie chore a ona sama nie jest w > stanie psychicznie wytrzymać takiego obciążenia to powinno się jej pozwolić na > zabieg. - to nie jest zabieg! to jest kwestia życia i śmierci tego poczetego dziecka! dziecko chore mozna dziś już leczyć w łonie matki..dlaczego wy feministki odmawiacie podmiotowosci temu poczętemu traktując ją jak zbędną rzecz śmieć do usunięcia? Matka która kocha zrobi wszystko by je uratować! aborcja to barbarzyństwo!! Należy jednak pamiętać o tym że nie może on być dostępny dla każdej gdyż > > dziewczyny które są lekkich obyczajów korzystały by z niego zbyt często.Każda z > > nas musi sobie zdawać z tego sprawę że mimo wszystko to jest to poważna sprawa > i trudna do podjęcia.Takie jest moje zdanie na ten temat. - Łono matki musi być azylem ochroonym dla dziecka a nie jego grobem! jeśli nie chcesz dziecka a się go spodziewasz to gdzie ty miałaś głowę jak do aktu dochodzilo? kopmletny brak odpowiedzialnosci! jesli już się tak stało to możesz przecież dziecko oddać do adopcji!! tyle par małżeńskich jest bezpłodnych które marzy o dziecku...poza tym aborcji można dokonać w 4 przypadach gdy jest wynikiem gwałtu przestępstwa, gdy zagraża zdrowiu lub życiu matki albo gdy badania wykażą nieodwracalne i niewyleczalne uszkodzenie płodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 14:05 Przeciez to dziecko niczemu nie zawiniło!!! Poczeło sie dzieki swoim rodzicom, ale to nie oznacza, że jezeli oni je poczeli to także oni moga jemu odebrac życie!!!! Nie jestem żadna dewotką, ale p. Bóg nas stworzył i tylko On może nam to życie odebrac, a nie jakis DURNY lekarz i szczypce!!! Ciało dziecka w momencie gdy "mozna" przeprowadzic aborcje jest juz unerwione, sprawia mu to ogromny ból. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.onhill.gda.pl 23.06.03, 17:36 Gość portalu: ania napisał(a): > Przeciez to dziecko niczemu nie zawiniło!!! Poczeło sie dzieki swoim rodzicom, > ale to nie oznacza, że jezeli oni je poczeli to także oni moga jemu odebrac > życie!!!! Nie jestem żadna dewotką, ale p. Bóg nas stworzył i tylko On może nam > > to życie odebrac, a nie jakis DURNY lekarz i szczypce!!! Ciało dziecka w > momencie gdy "mozna" przeprowadzic aborcje jest juz unerwione, sprawia mu to > ogromny ból. .. przekonałaś mnie.. swoją spokojną, rzeczową argumentacją.. serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 19:48 Dzieki Ewa. Gdybym mogła jeszcze przekonac tych wszystkich lekarzy i dziewczyny, którzy w tak okrytny sposób "pozbywają" sie swoich dzieci. Płakac mi sie chce gdy tylko o tym pomysle... Także pozdrawiam/ania(oliwka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Powinno się emitować film "niemy krzyk" w szkolach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 20:06 Tam jest pokazane z drobiazgowymi szczególami okropieństwo tego procederu aborcyjnego..po czymś takim rozsądny człowiek nie ma już żadnych wątpliwości że aborcja to wyjątkowe okrucieństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Powinno się emitować film 'niemy krzyk' w szk IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 20:11 Masz racje Oszołom z RM! Oglądałam film o aborcjach. Pewna kobieta zgodziła sie aby było mozna filmowac kazdy ruch lekarza. To było paskudne, szczątki dziecka, boniu, cos strasznego. Ania/oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Powinno się emitować film 'niemy krzyk' w szk IP: *.onhill.gda.pl 23.06.03, 21:51 Gość portalu: ania napisał(a): > Masz racje Oszołom z RM! Oglądałam film o aborcjach. Pewna kobieta zgodziła sie > > aby było mozna filmowac kazdy ruch lekarza. To było paskudne, szczątki dziecka, > > boniu, cos strasznego. Ania/oliwka .....ech... to okropne ... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Czy osobnik bez mózgu - Oszolom, jest czlowiekiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 12:16 To co proponujesz durniu, byloby zadziwiające u normalnego czlowieka. Może jeszcze pokazujmy w szkolach filmy prezentujące zwloki dzieci potraconych przez samochody - niech gówniarze nauczą się uważać przy przechodzeniu przez jezdnię? Jesteś klasycznym przykladem katolickiego bezmózgowca pozbawionego elementarnej wrażliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM O wrażliwości postępowców.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 16:34 Gość portalu: Kafar napisał(a): > To co proponujesz durniu, byloby zadziwiające u normalnego czlowieka. Może > jeszcze pokazujmy w szkolach filmy prezentujące zwloki dzieci potraconych przez > > samochody - niech gówniarze nauczą się uważać przy przechodzeniu przez jezdnię? > Jesteś klasycznym przykladem katolickiego bezmózgowca pozbawionego elementarnej > > wrażliwości. - dzięki wam dzieciaki już dawno straciły wrażliwość na ludzką krzywdę...wystarczy włączyć telewizor każdy film aż obfituje w brutalne sceny przemocy. Trup ściele się gęsto seryjnie i nikt z was krzyku o to nie robi a teraz jak pokazać prawdę co się dzieje z abortowanymi dzećmi to od razu nagle się w tobie wrażliwec odezwał...hipokryta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut A WIDZIALAS FILM ZAKRWAWIONE PODPASKI?! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 08:49 niemy krzyk...no tak...a obrazki z jakiego etapu ciazy pokazywali???? Widzialas tam niemy krzyk zygoty, zarodka a nie plodu jeszcze - bo do tych etapow rozwoju ma miejsce aborcja??? Czy wypuscili juz jakis inny film czy ciagle walkujecie to samo?! Bo jak to ciagle ten o skrobankach, to ogladasz dokladnie to co jest wykonywane AKTUALNIE w polsce i w krajach o podobnej, restrykcyjnej ustawie aborcyjnej. Tam gdzie aborcja dozwolona, dotyczy ona wymienionych przeze mnie etapow, a sprawe zalatwia sie przez pigulke wuwolujaca miesiaczke. POKAZYWALI WAM ZAKRWAWIONE PODPASKI? Bo gdyby nie tak restrykcyjna ustawa, to zamiast 'niemych krzykow ' tylko to moglabys ogladac. TYLKO KTO BY POSZEDLA NA TAKI FILM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: A WIDZIALAS FILM ZAKRWAWIONE PODPASKI?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 12:22 Gość portalu: camrut napisał(a): > niemy krzyk...no tak...a obrazki z jakiego etapu ciazy > pokazywali???? Widzialas tam niemy krzyk zygoty, zarodka a nie > plodu jeszcze - bo do tych etapow rozwoju ma miejsce aborcja??? > Czy wypuscili juz jakis inny film czy ciagle walkujecie to > samo?! Bo jak to ciagle ten o skrobankach, to ogladasz > dokladnie to co jest wykonywane AKTUALNIE w polsce i w krajach > o podobnej, restrykcyjnej ustawie aborcyjnej. Tam gdzie aborcja > dozwolona, dotyczy ona wymienionych przeze mnie etapow, a > sprawe zalatwia sie przez pigulke wuwolujaca miesiaczke. > POKAZYWALI WAM ZAKRWAWIONE PODPASKI? Bo gdyby nie tak > restrykcyjna ustawa, to zamiast 'niemych krzykow ' tylko to > moglabys ogladac. TYLKO KTO BY POSZEDLA NA TAKI FILM... > - dziecko w 21 dniu zycia płodowego posiada oczy uszy i co najważniejsze serce które już wtedy zaczyna pracować! 21 dni to sa trzy tygodnie życia a wy chcecie by matka mogła zabijać w 10 12 tygodniu zycia to czyli u prgu trzeciego miesiąca życia płodowego a 12 tygodniowe dziecko posiada już wszystkie narządy wewn i kształtem przypomina noworodka...ale dla was to nie jest człowiek...a wiesz jak rozmnażają się żaby? one sie przepoczwarzaja..kijaka do żaby zbyt podobna nie jest a mimo to wszyscy wiesdza że to jest żaba a nie jakiś inny stwór to samo Motyle..czy larwa motyla jest podobna do dorosłego motyla? nie ale nikt przy zdrowych zmysłach nie mówi że larwa nie jet motylem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut JESZCZE RAZ IP: *.echostar.pl 25.06.03, 13:25 > - dziecko w 21 dniu zycia płodowego posiada oczy uszy i co najważniejsze serce > które już wtedy zaczyna pracować! 21 dni to sa trzy tygodnie życia a wy chcecie > > by matka mogła zabijać w 10 12 tygodniu zycia to czyli u prgu trzeciego > miesiąca życia płodowego a 12 tygodniowe dziecko posiada już wszystkie narządy > wewn i kształtem przypomina noworodka...ale dla was to nie jest człowiek...a > wiesz jak rozmnażają się żaby? one sie przepoczwarzaja..kijaka do żaby zbyt > podobna nie jest a mimo to wszyscy wiesdza że to jest żaba a nie jakiś inny > stwór to samo Motyle..czy larwa motyla jest podobna do dorosłego motyla? nie > ale nikt przy zdrowych zmysłach nie mówi że larwa nie jet motylem... no i masz. jak trzeba to jeszcze raz...aborcja za pomoca pigulki w formie, jaka jest dostepna w Holandii jest mozliwa do bodajze 41 dnia ciazy, czyli mowimy o 6 tygodniach, a nie 12 (sic!) czyli zamim rozpocznie sie okres plodowy. I juz tylko z obowiazku kijanka nie jest zaba,ani gasienica nie jest motylem z powodu zbyt duzych roznic w morfologii w obydwu przypadkach. Wszyscy przy zdrowych zmyslach to wiedza. Nie martw sie, twoj nick doskonale przypomina o stanie twojego ducha, nie musisz juz nic pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatrice www.womenonwaves.org - dokladna informacja IP: *.agh.edu.pl 24.06.03, 15:38 Wersja polska: www.womenonwaves.org/index_pol.html wyraznie ciezko sie przebic organizatorkom przez swoista cenzure nalozona na ich informacje. Wszedzie tylko slychac slowa biskupow i rybakow. Rzeczywiscie te grupy zawodowe maja najwieksze kompetencje jesli chodzi o ginekologie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Natychmiast zabanować dostęp do tej zbrodniczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 16:36 ...strony. To kolejny przejaw kpin z polskiego prawa! Kto udziela pomocy w morderstwie ten podlega karze pozbawienia wolnosci do lat 5! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Do Hcytreiga o mózgu wielkości dyni........... IP: *.elknet.pl 24.06.03, 17:12 Och biedny Hcytreigu już od pewnego czasu bawią mnie wasze usilne starania do misji nauczania.Tylko wiedz o tym, że jak chcesz mieć jakiś efekt to zacznij prezentować wyższy poziom bo ten dotychczasowy to wybacz głuptasku zatrzymał się na poziomie pantofelka.Ponadto widzę ,że ty i twoi towarzysze mają na moim punkcie obsesję. Pociesz ich i siebie,że da się to leczyć.Pozdrawiam i życzę żebyś się nie załamywał dla takich jak ty jest też miejsce na ziemi. Głowę choć ciężką od rozumu staraj się trzymać do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec TWOJ 'GROSZEK' POCIAGA KAZDEGO IP: *.echostar.pl 25.06.03, 04:48 Z CZYSTO NAUKOWEGO PUNKTU WIDZENIA;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Re: Natychmiast zabanować dostęp do tej zbrodnicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.03, 22:40 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > ...strony. To kolejny przejaw kpin z polskiego prawa! Kto udziela pomocy w > morderstwie ten podlega karze pozbawienia wolnosci do lat 5! ------------------------ Oszolom jesteś poważnie chory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec ROZMAWIAJMY ZE SOBA BEZ ZBEDNYCH EMOCJI! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 07:20 ROZMAWIAJMY ZE SOBA BEZ ZBEDNYCH EMOCJI Przeciwnicy aborcji staraja sie rzucac pobozne zaklecia: statek smierc, gestapo, mordercy, skrobanka, morderstwo, niemy krzyk (prawdziwa ikona). Zeby przejsc do bardziej absurdalnych: mordercy do piekla, szowinisci katolicyzmu czy tez moje ulubione (a w ich postrzeganiu swiata perioratywne) zaklecia feministki i liberalowie;-). Nie rozumiejac, ze te ich 'swiete zaklecia' zdrowomyslacy czlowiek, albo odrzuca jako kompletnie absurdalne albo definicja ich jest z gola inna. Czy na prawde nie mozemy normalnie porozmawiac ze soba, nie obrzucajac sie inwektywami i zakleciami, tak po prostu bez zbednych emocji, ktore wystepuje po obu stronach. Nie traktujac aborcji jako tematu zastepczego. Prawa czlowieka nimi nie sa i trzeba o nich rozmawiac. Przeciez chcemy zyc w demokratycznym panstwie, a w demokracji to spoleczenstwo wyznacza normy prawne. Rozmawiajmy o edukacji seksualnej, antykoncepcji, rownouprawnieniu, homofobii i innych fobii dotykajacych Polakow bez emocji i z merytorycznymi argumentami na poparcie swoich stanowisk. Pozdrowienia dla wszystkich samodzielnie myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: ROZMAWIAJMY ZE SOBA BEZ ZBEDNYCH EMOCJI! IP: *.stenaline.com 18.07.03, 23:16 n/t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Co robi Kościół. IP: 212.244.153.* 25.06.03, 10:49 Czy tto nie jest ciekawe? W czasie stworzenia świata wg. chrześcijan Bóg dał wybór człowiekowi między dobrem a złem. A teraz Kościół, LPR i wszystkie organizacje "broniące życia poczętego" chcą kobietom ten wybór odebrać, chcąc je na siłe uszczęśliwić. Czy nie uważacie, że jest to cofanie się w rozwoju do czasów inkwizycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Co robi Kościół. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 20:53 Gość portalu: Wojtas napisał(a): > Czy tto nie jest ciekawe? > W czasie stworzenia świata wg. chrześcijan Bóg dał wybór > człowiekowi między dobrem a złem. A teraz Kościół, LPR i > wszystkie organizacje "broniące życia poczętego" chcą kobietom > ten wybór odebrać, chcąc je na siłe uszczęśliwić. Czy nie > uważacie, że jest to cofanie się w rozwoju do czasów inkwizycji? - znów odrwacanie kota ogonem to wy chcecie na siłę uszczęśliwić Polki aborcją kiedy mozna w bardziej humanitarny sposób rozwiązać problem niechcianych dzieci a mianowicie przez oddanie do adopcji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Co robi Kościół. IP: *.client.attbi.com 27.06.03, 07:46 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > Gość portalu: Wojtas napisał(a): > > > Czy tto nie jest ciekawe? > > - znów odrwacanie kota ogonem to wy chcecie na siłę uszczęśliwić Polki aborcją > kiedy mozna w bardziej humanitarny sposób rozwiązać problem niechcianych dzieci > > a mianowicie przez oddanie do adopcji! Z niechcianej ciąży rodzą się niechciane dzieci...,czyli więcej nieszczęścia na tej ziemi.Atytutem kościoła jest pokazywanie tych szczęśliwych bękartów i pieprzyć propagandowe głupoty w rodzaju "widzisz mamo,mnie by nie było na tym Świecie,gdybyś usunęła ciążę".czemu nie pokazują bękartów których fizycznym ojcem są mordercy,gwałciciele,lub umysłowo chorzy lub przygodni z pociągu? Bękartów,którzy cale życie będą zadawali sobie pytanie kim jest mój ojciec lub matka lub tych którzy odkryją,że wychowani są nie poprzez fizycznych rodziców? Adopcja niczego tu nie rozwiązuje,poza kreowaniem patologicznego społeczeństwa. Adopcja jest ostatnią koniecznością w wypadku gdy dziecko utraci rodziców i zostanie sierotą w innym przypadku to handel ludzimi,olbrzymi biznes dla kościoła oraz poństwa,często przeprowadzenie adopcji kosztuje dziesiątki tysięcy dolarów,które to pieniądze nie idą do kieszeni matki dziecka tylko do instytucji państwowych lub kościelnych,czyli innymi słowy handel niewolnikami sponsorowany poprzez państwo i religię.HAŃBA tym ludziom, którzy odmawiają kobiecie prawa do własnego ciała!!! Nauki kościoła można zaakceptować lub nie.Zdarzało się w przeszłości,że kościół popełmniał zbrodnie wobec własnych parafian dlatego i teraz nie ma pewności,że również tym razem kościół nie jest w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptic Re: Co robi Kościół i Panstwo? IP: *.proxy.aol.com 28.06.03, 16:36 Gość portalu: szpadel napisał(a): > Adopcja niczego tu nie rozwiązuje,poza kreowaniem patologicznego społeczeństwa. > Adopcja jest ostatnią koniecznością w wypadku gdy dziecko utraci rodziców i > zostanie sierotą w innym przypadku to handel ludzimi,olbrzymi biznes dla > kościoła oraz poństwa,często przeprowadzenie adopcji kosztuje dziesiątki > tysięcy dolarów,które to pieniądze nie idą do kieszeni matki dziecka tylko > do instytucji państwowych lub kościelnych,czyli innymi słowy handel > niewolnikami sponsorowany poprzez państwo i religię.HAŃBA tym ludziom, > którzy odmawiają kobiecie prawa do własnego ciała!!! > W Stanach zaadoptowanie zdrowego bekarta z Polski kosztuje minimum $50.000, handel ludzmi byl zawsze mocna strona religijnych biznesmenow oraz politykow, wiec nie ma czemu sie dziwic,ze robia co moga zeby nie zabraklo towaru.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Co robi Kościół i Panstwo? IP: *.client.attbi.com 28.06.03, 17:37 Gość portalu: skeptic napisał(a): > > > W Stanach zaadoptowanie zdrowego bekarta z Polski kosztuje minimum $50.000, > handel ludzmi byl zawsze mocna strona religijnych biznesmenow oraz politykow, > wiec nie ma czemu sie dziwic,ze robia co moga zeby nie zabraklo towaru.s. Za debilka lub mongołka można uzskać znacznie więcej aniżeli $50.000, jeżeli sprzedać go na części.Od czasu do czasu ukazują się doniesienia w prasie o tego rodzaju aferach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Co robi Kościół. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 19:25 Gość portalu: szpadel napisał(a): > Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > > > Gość portalu: Wojtas napisał(a): > > > > > Czy tto nie jest ciekawe? > > > > - znów odrwacanie kota ogonem to wy chcecie na siłę uszczęśliwić Polki > aborcją > > kiedy mozna w bardziej humanitarny sposób rozwiązać problem niechcianych > dzieci > > > > a mianowicie przez oddanie do adopcji! > > Z niechcianej ciąży rodzą się niechciane dzieci...,czyli więcej nieszczęścia > na tej ziemi.Atytutem kościoła jest pokazywanie tych szczęśliwych bękartów i > pieprzyć propagandowe głupoty w rodzaju "widzisz mamo,mnie by nie było na tym > Świecie,gdybyś usunęła ciążę".czemu nie pokazują bękartów których fizycznym > ojcem są mordercy,gwałciciele,lub umysłowo chorzy lub przygodni z pociągu? > Bękartów,którzy cale życie będą zadawali sobie pytanie kim jest mój ojciec > lub matka lub tych którzy odkryją,że wychowani są nie poprzez fizycznych > rodziców? > Adopcja niczego tu nie rozwiązuje,poza kreowaniem patologicznego społeczeństwa. > Adopcja jest ostatnią koniecznością w wypadku gdy dziecko utraci rodziców i > zostanie sierotą w innym przypadku to handel ludzimi,olbrzymi biznes dla > kościoła oraz poństwa,często przeprowadzenie adopcji kosztuje dziesiątki > tysięcy dolarów,które to pieniądze nie idą do kieszeni matki dziecka tylko > do instytucji państwowych lub kościelnych,czyli innymi słowy handel > niewolnikami sponsorowany poprzez państwo i religię.HAŃBA tym ludziom, > którzy odmawiają kobiecie prawa do własnego ciała!!! > Nauki kościoła można zaakceptować lub nie.Zdarzało się w przeszłości,że > kościół popełmniał zbrodnie wobec własnych parafian dlatego i teraz nie ma > pewności,że również tym razem kościół nie jest w błędzie. - jasne lepiej zabić dzieciaka...i mieć problem z głowy...jak tak w ogóle można myśleć tak moga postępować tylko totalnie zdeprawowani najgorsi psychopaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Co robi Kościół. IP: *.client.attbi.com 28.06.03, 19:45 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > > - jasne lepiej zabić dzieciaka...i mieć problem z głowy...jak tak w ogóle można > > myśleć tak moga postępować tylko totalnie zdeprawowani najgorsi psychopaci Kilkutygodniowy zarodek to nie dziecko,Oszołomie jeden.... Ciało kobiety należy do kobiety i tylko do jej samej w innym przypadku mamy do czynienia ze zniewoleniem drugiego człowieka,chyba że myślisz kategoriami Starego Testamentu,Koranu lub fundamentalistów chrześcijańskich, wówczas wszystko pasuje i nie ma problemu,kobieta należy do męszczyzny,a męszczyzna do religijnych lub politycznych panów,władców prawa i kościoła. HAŃBA tym,którzy odmawiają wolności innym,to mordercy ludzkich dusz i ciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Co robi Kościół. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 20:48 Gość portalu: szpadel napisał(a): > Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > > > > > - jasne lepiej zabić dzieciaka...i mieć problem z głowy...jak tak w ogóle > można > > > > myśleć tak moga postępować tylko totalnie zdeprawowani najgorsi psychopaci > > Kilkutygodniowy zarodek to nie dziecko,Oszołomie jeden.... - a zapłodnione jaja kurze są zwykłymi jajami do skonsumowania...wazsa niewiedza jest porażająca!!! zapytaj sie lekarzy! > Ciało kobiety należy do kobiety i tylko do jej samej w innym przypadku > mamy do czynienia ze zniewoleniem drugiego człowieka,chyba że myślisz > kategoriami Starego Testamentu,Koranu lub fundamentalistów chrześcijańskich, > wówczas wszystko pasuje i nie ma problemu,kobieta należy do męszczyzny,a > męszczyzna do religijnych lub politycznych panów,władców prawa i kościoła. > HAŃBA tym,którzy odmawiają wolności innym,to mordercy ludzkich dusz i ciał. - wolność do zabijania.. super... życie się zaczyna od poczęcia i zapamietaj to sobie raz na zawsze nieuku jeden! kazdy lekarz ci to powie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Co robi Kościół. IP: *.client.attbi.com 28.06.03, 22:06 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > - wolność do zabijania.. super... życie się zaczyna od poczęcia i zapamietaj > to sobie raz na zawsze nieuku jeden! kazdy lekarz ci to powie! Powyższe to bzdura,ponieważ większość MD twierdzi zupełnie co innego. Ty nieuku smucisz o teologicznym spojrzeniu i tym usprawiedliwiasz usiłowania handlarzy ludźmi do zwiększenia produkcji polskich bękartów w celu osiągnięcia zysków materielnych dla instyucji kościelnych oraz państwowych,które to instytucji wielomiljonowy dochód pochodzi z exportu polskich dzieci w formie zalegalizowanej przez państwo i koścół adopcji,- tak adopcję nazywają gładkouści kościelni mafiozi wraz z komuchami z rządu i sądu.Właściwa nazwa takiego procederu jest "HANDEL LUDŹMI". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptic Re: Co robi Kościół. IP: *.proxy.aol.com 28.06.03, 20:33 Zdeprawowanymi psychpatami sa handlarze bekartami. Instytucje adopcyjne zarabiaja miljony dolarow na handlu bekartami,jest oczywistym dlaczego prawnie chca zniewolic kobiety,jedyne dostarczycielki niezbednego produktu. Ostatnio w Polsce,czarna mafia wraz z komuchami zjednoczyla sily w walce o wolny dostep do tego tak intratnego interesu jakim jest handel ludzmi.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Co robi Kościół. IP: *.client.attbi.com 28.06.03, 20:50 Gość portalu: skeptic napisał(a): > > Ostatnio w Polsce,czarna mafia wraz z komuchami > zjednoczyla sily w walce o wolny dostep do tego > tak intratnego interesu jakim jest handel ludzmi.s. szpadel napisał(a): Monopol na handel ludźmi,czarna mafia wraz z komuchami ma od zarania.Teraz im chodzi o zwiększenie produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptic Do kompetentnych statystow "udzielania wiz do USA" IP: *.proxy.aol.com 29.06.03, 19:33 > szpadel napisał(a): Monopol na handel ludźmi,czarna mafia wraz z komuchami ma > od zarania.Teraz im chodzi o zwiększenie produkcji. skeptic napisał(a):Czy istnieje wspolzaleznosc pomiedzy spadkiem wystawianych przez rzad USA wiz emigracyjnych dla Polakow,a wzrostem wiz adopcyjnych dla polskich dzieci? s. Jezeli tak,... to "szpadel" masz drugi slam dunk odemnie. Jezeli nie,... to spudlowales i zejdz z tematu.OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Do kompetentnych statystow 'udzielania wiz do IP: *.client.attbi.com 30.06.03, 16:56 Z informacji jakie ja posiadam to od czasu wprowadzenie prawnego zakazu przerywania ciąży w Polsce,ilość urodzin nieślubnych dzieci wzrosła o 1400% i o taką samą ilość zwiększyła się ilość wiz adopcyjnych do USA,proporcjonalnie wzrósł dochód instytucji przeprowadzających proces adopcyjny.Nic dodać,nic odjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptic Re: Do kompetentnych statystow 'udzielania wiz do IP: *.proxy.aol.com 30.06.03, 19:02 Gość portalu: szpadel napisał(a): > Nic dodać,nic odjąć. Gość portalu: skeptic napisał(a): Za wyjatkiem tych 1400%,jakbys mogl podac zrodlo pochodzenia tej cyfry 1400% to ulatwiloby skonkludowanie motywacji politykow prowadzacej do wprowadzenia paragrafu w kodeksie karnym zabraniajacego polskim ginekologom praktykowania na pacjentach zabiegu przerywania ciazy,czyli H.L. ps.Jest o wiele latwiej stworzyc nowe prawa i wpisac je do ksiazki, anizeli je wykreslic.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Do kompetentnych statystow 'udzielania wiz do IP: *.client.attbi.com 30.06.03, 23:34 Gość portalu: skeptic napisał(a): > Gość portalu: szpadel napisał(a): > > > Nic dodać,nic odjąć. > > Gość portalu: skeptic napisał(a): > > Za wyjatkiem tych 1400%,jakbys mogl podac zrodlo pochodzenia tej > cyfry 1400% > Gość portalu: szpadel napisał(a): Za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptic Re: Do kompetentnych statystow 'udzielania wiz do IP: *.proxy.aol.com 01.07.03, 20:40 Gość portalu: szpadel napisał(a): > > Gość portalu: szpadel napisał(a): Za ile? > Gość portalu: skeptic napisał(a): Za chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Do kompetentnych statystow 'udzielania wiz do IP: *.client.attbi.com 01.07.03, 23:13 > > > Gość portalu: szpadel napisał(a): Za ile? > > > > Gość portalu: skeptic napisał(a): Za chwile. > > Gość portalu: szpadel napisał(a): Za chwile to możesz zalogować się do GUS-u i sam poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Co robi Kościół. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 16:37 Gość portalu: Wojtas napisał(a): > Czy tto nie jest ciekawe? > W czasie stworzenia świata wg. chrześcijan Bóg dał wybór > człowiekowi między dobrem a złem. A teraz Kościół, LPR i > wszystkie organizacje "broniące życia poczętego" chcą kobietom > ten wybór odebrać, chcąc je na siłe uszczęśliwić. Czy nie > uważacie, że jest to cofanie się w rozwoju do czasów inkwizycji? ---------------- Czarne wampiry (ten w bialym paltocie też) uważają się od zawsze za ważniejszych od boga. Co do boga to nie wierzą w niego ni krzty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Co robi Kościół. IP: *.stenaline.com 18.07.03, 01:22 Gość portalu: Kir napisał(a): > Gość portalu: Wojtas napisał(a): > > > Czy tto nie jest ciekawe? > > W czasie stworzenia świata wg. chrześcijan Bóg dał wybór > > człowiekowi między dobrem a złem. A teraz Kościół, LPR i > > wszystkie organizacje "broniące życia poczętego" chcą kobietom > > ten wybór odebrać, chcąc je na siłe uszczęśliwić. Czy nie > > uważacie, że jest to cofanie się w rozwoju do czasów inkwizycji? > ---------------- > Czarne wampiry (ten w bialym paltocie też) uważają się od zawsze za > ważniejszych od boga. Co do boga to nie wierzą w niego ni krzty. ++++++++++++++++++++ KK nie bierze poważnie pod uwagę ewentualnego istnienia boga. Stąd to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM prawdopodobnie jest to watek 2003 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 17:14 nie wiem czy jest drugi taki temat który czieszyłby się aż tak gigantycznym wzięciem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 11:19 widzę że ten wątek już wyczaerpał swpje mozliwości rozwoju..obsobaczyliscie kogo trzeba i zadowoleni pusciliście wąteklw niepamięć do archiwów niniejszego portalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.proxy.aol.com 29.06.03, 17:30 a gdzie jest sprawa Krolestwa Bozego,o ktore sie modla miliony by przyszlo na ziemie?jaka nadzieje ludzie w nim pokladaja i co ono ma wspolnego z calokrztaltem zycia obecnego na ziemi?chyba Bog nie wyslal przedstawiciela tego Krolestwa na ziemie po to by nic nie wskoral.sam przeciez powiedzial,ze nie czyni to nadaremno izajasza 55:11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buk Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.proxy.aol.com 30.06.03, 03:57 Gość portalu: kazik napisał(a): > a gdzie jest sprawa Krolestwa Bozego,o ktore sie modla miliony by przyszlo na > ziemie?jaka nadzieje ludzie w nim pokladaja i co ono ma wspolnego z > calokrztaltem zycia obecnego na ziemi?chyba Bog nie wyslal przedstawiciela tego > Krolestwa na ziemie po to by nic nie wskoral.sam przeciez powiedzial,ze nie > czyni to nadaremno izajasza 55:11. Kazik. Na ziemi bedzie nie Krolestwo Boze, lecz krolestwo busha lub jego nastepcy gdy zawojuje caly swiat. Zas Krolestwo Boze czy Lucyferske zobaczysz jak wyciagniesz kopyta;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.proxy.aol.com 01.07.03, 06:19 a gdzies ty to to wyczytal?pewnie masz jakies specjalne dojscia co do przyszlosci.bo z tego co ja widze,to Bush obecnie juz kroluje razem z anglikami,tylko coraz bardziej rozumieja,ze trzeba bedzie w koncu oddac to krolowanie Narodom Zjednoczonym i w tym Slowo okaze sie rowniez po stronie racji zas Krolestwo Stworcy i tak obejmie wladze na ziemi,bo nie na darmo wszystkie proroctwa sie wypelniaja.co zas do tych co,jak wspomniales kopyta wyciagaja,to wiedz,ze oni nawet o tym nie wiedza.inni im o tym w przyszlosci opowiedza,kiedy ponownie sie zaczna w okolo siebie orientowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 12:02 Gość portalu: kazik napisał(a): > a gdzies ty to to wyczytal?pewnie masz jakies specjalne dojscia co do > przyszlosci.bo z tego co ja widze,to Bush obecnie juz kroluje razem z > anglikami,tylko coraz bardziej rozumieja,ze trzeba bedzie w koncu oddac to > krolowanie Narodom Zjednoczonym i w tym Slowo okaze sie rowniez po stronie racj > i > zas Krolestwo Stworcy i tak obejmie wladze na ziemi,bo nie na darmo wszystkie > proroctwa sie wypelniaja.co zas do tych co,jak wspomniales kopyta wyciagaja,to > wiedz,ze oni nawet o tym nie wiedza.inni im o tym w przyszlosci opowiedza,kiedy > ponownie sie zaczna w okolo siebie orientowac. ------------------ Proroctwo które napomyka, że w 2003 roku chory psychicznie kazik w belkotliwych slowach będzie pouczal gawiedź i robil za autorytet - juz się wypelnilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.client.attbi.com 01.07.03, 15:46 Gość portalu: kazik napisał(a): Bush obecnie juz kroluje razem z > anglikami,tylko coraz bardziej rozumieja,ze trzeba bedzie w koncu oddac to > krolowanie Narodom Zjednoczonym szpadel napisał(a): Moim zdaniem i nie tylko,Amerykanie nie opuszczą Iraq-u do czasu aż nie ustabilizują "demokratycznie wybranych władz Iraq-u".Poza tym Wojsko Amerykańskie potrzebne jest w krajach jak Liberia,Nikaragua,Kongo i inne, gdyż siły ONZ nie mogą sobie dać rady z niektórymi aspektami w obaleniu reżimów w tych krajach,czyli Koalicja wystąpila z propozycją do ONZ o pomoc w rozwiązaniu problemów amerykańskich w Iraq-u w zamian za podobną współpracę w krajach afrykańskich oraz rozwiązanie problemu agresji Izraela na Bliskim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dupa Biskupa Aleśmy się skompromitowali jako PAŃSTWIO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.03, 01:02 Wstyd za uniki, wstyd za podporządkowanie klerowi w sprawach moralnosci, wstyd za socjaldemokrację, wstyd za strąka i lpr. Hańba temu zdurnialemu narodowi niewolników - niech cierpią do ostatniego żywego debila. Odpowiedz Link Zgłoś
piggy1 Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f 12.07.03, 12:30 Na logikę wtedy, gdy jest zdolny do samodzielnego zycia, czyli poza łonem matki. Ale etyka i religia niewiele maja wspolnego z logika, wiec pewnie ten problem nigdy nie zostanie zdefiniowany. A co do ssakow- coz jestesmy miesozerni od poczatku ludzkosci, wiec pewnie zwierzaki bedziemy jesc tak dlugo, jak dlugo beda istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.03, 19:31 Gość portalu: Eli napisał(a): > Ządam badań ustalających kiedy zarodek staje sie istotą ludzka > albo zakazu zabijania ssaków na jedzenie. One też cierpią. nasz wiek liczy sie od momentu urodzenia i od tego dnia stajemy sie tak naprawde czlowiekiem. jednak aborcja powinna byc stosowana jedynie w ostatecznosci, a nie dlatego ze jakiejs glupiej siksie nie chcialo sie zabezpieczyc (jak nie chce chowac dziecka niech odda do adopcji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.03, 23:51 Gość portalu: tomek napisał(a): > Gość portalu: Eli napisał(a): > > > Ządam badań ustalających kiedy zarodek staje sie istotą ludzka > > albo zakazu zabijania ssaków na jedzenie. One też cierpią. > > nasz wiek liczy sie od momentu urodzenia i od tego dnia stajemy sie tak > naprawde czlowiekiem. jednak aborcja powinna byc stosowana jedynie w > ostatecznosci, a nie dlatego ze jakiejs glupiej siksie nie chcialo sie > zabezpieczyc (jak nie chce chowac dziecka niech odda do adopcji). ---------------------- Nie mieszaj katolickiej moralności z prawem! Co by bylo, gdyby Świadkowie Jehowy uzyskali taka silę jak KK i wprowadzili dla wszystkich obywateli prawny zakaz transfuzji krwi???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.proxy.aol.com 14.07.03, 07:12 badz spokojny o swiadkow,oni nic na sile wprowadzac nie beda,od tego jest Bog. On sam potrafi sie zatroszczyc o to by w Krolestwie Bozym na ziemi panowal lad i pozadek pod rzadami Jego syna.wiedz,ze biblijna zasada i wola boza jest to, by czlowiek najpierw sie zapoznal z Jego wola i dobrowolnie zaakceptowal ja,by moc nazywac sie prawdziwym chrzescijaninem.zupelnie to inaczej wyglada w tak zwanym chrzescijanstwie,gdzie to by bylo dobrze narzucic ludziom przepisy,czy je aprobuja czy nie.trzeba to umiec zauwazyc i odroznic.zas co do transfuzji, to wola boza na kartach Biblii jest zrozumiala i jasna.teraz zreszta coraz wiecej lekarzy widzi ogromne korzysci z operacji bez krwi i je z wielkim powodzeniem stosuje. piggi,co do miesozerstwa,to ludzie dopiero to uprawiaja od czasu po potopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 21:07 a gdzie ja sie wypowiadam o moralnosci katolickiej? aborcja nie jest popierana przez zadna religie, poczytaj sobie co mowia o tym na przyklad buddysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.stenaline.com 15.07.03, 01:13 Gość portalu: tomek napisał(a): > > a gdzie ja sie wypowiadam o moralnosci katolickiej? aborcja nie jest popierana > przez zadna religie, poczytaj sobie co mowia o tym na przyklad buddysci. --------------- Buddyzm nie jest religią. Co to jest moralność katolicka? Co to są wartości chrześcijańskie? Proszę o odpowiedź w punktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.proxy.aol.com 15.07.03, 07:34 o moralnosci katolickiej niech sie wypowiadaja przede wszystkim sami ksieza katoliccy,uwazaja sie bowiem za pasterzy trzody boskiej. zas co do wartosci chrzescijanskiej,to powinna przede wszystkim uwazac Slowo boze,Biblie,za to czym rzeczywiscie jest,za Slowo Boga i zawsze w zyciu codziennym uwazac je za najwiekszy autorytet.przykladem Jezus,apostolowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.stenaline.com 16.07.03, 01:19 Gość portalu: kazik napisał(a): > o moralnosci katolickiej niech sie wypowiadaja przede wszystkim sami ksieza > katoliccy,uwazaja sie bowiem za pasterzy trzody boskiej. > zas co do wartosci chrzescijanskiej,to powinna przede wszystkim uwazac > Slowo boze,Biblie,za to czym rzeczywiscie jest,za Slowo Boga i zawsze w zyciu > codziennym uwazac je za najwiekszy autorytet.przykladem Jezus,apostolowie. ------------------ Ja pytam o listę wartości chrześcijańskich, którą można by dołączyć np. do Konstytucji UE a nie o wyznanie wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.proxy.aol.com 16.07.03, 08:58 prawdziwe wartosci chrzescijanskie do Unii maja sie tak jak dzien do nocy.swiat nic sobie z nich nie robi,a to dlatego,ze caly jest w mocy zlego,nawet ma swego boga [2list do Koryntian 4:4].a bog ten,chyba sam wiesz,jak daleko od prawdziwego swiatla stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.stenaline.com 16.07.03, 13:30 Gość portalu: kazik napisał(a): > prawdziwe wartosci chrzescijanskie do Unii maja sie tak jak dzien do nocy.swiat > > nic sobie z nich nie robi,a to dlatego,ze caly jest w mocy zlego,nawet ma > swego boga [2list do Koryntian 4:4].a bog ten,chyba sam wiesz,jak daleko od > prawdziwego swiatla stoi. ----------------- Zaraz zaraz, to bóg nie jest wszechmocny i doskonały? Pozwolił zawładnąć swoim dziełem złemu? To ja czniam takiego pierdołę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: A może prawnie zakazać wszystkim transfuzji? IP: *.proxy.aol.com 22.07.03, 09:00 dobrze ze zadajesz pytania na ktore nie znasz odpowiedzi.bo prawda jest,ze po wyjsciu z kosciola,nadal sie nic nie wie,a przeciez sprawa Krolestwa wszystko zalatwi.Bog istnieje wiecznie,dlatego kieruje sie innym miernikiem czasu,jest cierpliwy i w slusznym czasie dla siebie,wszystko ku naszemu dobru zalatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re zabezpieczenia IP: *.proxy.aol.com 04.09.03, 08:51 nie byl bym tego taki pewny w 100%,poniewaz wielu jest umarlych,a mimo wszystko nadal cierpia na wiele chorob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Re zabezpieczenia IP: *.client.attbi.com 04.09.03, 14:53 Gość portalu: kazik napisał(a): > nie byl bym tego taki pewny w 100%,poniewaz wielu jest umarlych,a mimo wszystko > nadal cierpia na wiele chorob. szapdel napisał(a): To święta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Re zabezpieczenia IP: *.stenaline.com 05.09.03, 02:07 Gość portalu: kazik napisał(a): > nie byl bym tego taki pewny w 100%,poniewaz wielu jest umarlych,a mimo wszystko > nadal cierpia na wiele chorob. -------------- Mógłbyś wymienić te tajemnicze choroby zwłok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Re zabezpieczenia IP: *.proxy.aol.com 06.09.03, 06:03 Palnick,wiem,ze jestes na tyle inteligentny i dobrze wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f 27.10.03, 10:27 Gość portalu: Eli napisał(a): > Ządam badań ustalających kiedy zarodek staje sie istotą ludzka > albo zakazu zabijania ssaków na jedzenie. One też cierpią. - od momentu poczęcia! medycyna już dawno to udowodniła Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Ludzie! wy ten temat jeszcze wałkujecie? 27.10.03, 10:28 Chcecie uczynić ten wątek wątkiem wszechczasów i kilkunastu tysiącami wpsiów? W księdze Guinesa chcecie zaistnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak! Re: Ludzie! wy ten temat jeszcze wałkujecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 23:19 tak! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Ludzie! wy ten temat jeszcze wałkujecie? 24.02.04, 10:38 Gość portalu: tak! napisał(a): > tak! - masz refleks szachisty..jeśli na poczcie pracują tacy jak ty to nie dziwota ze przesyłki dochodzą nawet z wieloletnim opóźnieniem..podobno rekordowo szła kartka z pozdrowieniami świątecznymi przez 25 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moshe 'WYBIERAM SIEBIE' IP: *.stenaline.com 11.06.04, 01:01 Autor: Gość: Moshe IP: 207.151.17.* Data: 10.06.2004 16:46 Niezlowna wiare jest bardzo latwo utrzymac w beztroskliwym zyciu. Latwo gardzic innymi ktozy lamia prawa moralno-religijne ale jest jeszcze latwiej samemu je lamac kidy beztroskliwe zycie zmienia tor biego. Ponizej copia postu kobiety ktora gardzila innymi ktore przerywaly ciaze ale ktorej realja zycia zmienily jej poglad na ten temat. Dzięki za to co piszesz. Mam za trzy godziny zabieg, całą noc nie spałam. Jest mi ciężko, ale jestem zdecydowana - wiem, że to dobra decyzja, a raczej - "mniej zła". Aborcja to nie bułka z masłem. Nigdy w życiu tak się nie czułam. Ale jednocześnie, gdzieś głęboko we mnie krzyczy instynkt: Ratuj się!!! Ratuj swoje życie!!! Słucham komentarzy "obrońców życia nienarodzonego" i włos staje mi dęba - tyle w nich pogardy, nienawiści, niezrozumienia do tych, które to życie noszą w sobie. To co piszą jedynie utwierdza mnie w mojej decyzji. Co oni mogą wiedzieć?! Sama teoria. Jeszcze rok temu sama potępiałam koleżankę, która przerwała ciąże ze względu na ciężkie wady rozwojowe płodu. Taka byłam święta. Teraz wróciła do mnie cała moja hipokryzja - jakby mi ktoś zdarł zasłonę z oczu. Przerywam ciążę, bo facet, który jest ojcem dziecka, nie kocha mnie. To dużo mniejszy kaliber niż wady rozwojowe, prawda? A jednak to robię. Nie chcę być sama z dwójką dzieci. Przepraszam cię, istotko, która musisz wrócić - wybieram siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick 61% Polaków jest za zlagodzeniem ustawy antyaborcy IP: *.stenaline.com 18.03.04, 10:03 CBOS 09.2003. 61% Polaków jest za zlagodzeniem ustawy antyaborcyjnej. Większość ankietowanych (61%) opowiada się za złagodzeniem przepisów dotyczących aborcji. Zwolennicy zaostrzenia prawa o przerywaniu ciąży stanowią jedną piątą badanych (20%), a niemal taka sama liczebnie grupa (19%) nie ma wykrystalizowanej opinii w tej sprawie. Ponad połowa respondentów (56%) uważa, że kobiety powinny mieć możliwość przerywania ciąży ze względu na szczególnie ciężkie warunki materialne lub trudną sytuację osobistą. Im badani są lepiej wykształceni, tym większy ich odsetek uważa, że prawo o przerywaniu ciąży należy zmienić, a im gorzej - tym więcej przeciwników zmiany, ale także tym więcej osób niemających zdania w tej sprawie. Opinie ankietowanych w tej sprawie silnie związane są z ich wykształceniem: im ono niższe, tym więcej zwolenników zaostrzenia prawa, a im wyższe, tym więcej pragnących jego liberalizacji. www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2003/K_139_03.PDF www2.gazeta.pl/obcasy/1,25366,1916308.html www.waw.pdi.net/~polfedwo/publikacje/biuletyn/dodatki/dodatkowe1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: 61% Polaków jest za zmianą tej ustawy 11.06.04, 12:29 ale niekoniecznie w kierunku jej złagfodzenia. Najwięcej Polaków cchce pozostawienia tego tak jak jest w tej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig Papież i aborcja IP: *.stenaline.com 10.06.04, 23:13 Zmarł Ronald Reagan (...) Podobnie jak papież Jan Paweł II był przeciwnikiem aborcji i cierpiał na chorobę Alzheimera. Jednak w przeciwieństwie do głowy państwa watykańskiego, nie poddał się terapii, polegającej na wszczepieniu tzw. substancji czarnej - pochodzącej z usuniętych embrionów. Dlatego zapewne choroba czyniła u niego szybsze postępy i jako pierwszy przekroczył granice bytu, kończąc ziemską podróż. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło – niewykluczone, że dzięki temu łatwiej będzie mu spojrzeć w oczy Najwyższego. W jego istnienie podobno obaj wierzyli (...) (źródło: Telepolis, Hier finden Sie die Wahrheit, tłum. własne) Rzeczywiście niewykluczone – jeśli przyjmiemy za wielebnym Berkeleyem, że istnieć znaczy być postrzeganym, a wiara jest formą postrzegania. A będzie to interpretacja jak najbardziej uprawniona - w końcu po to została ukuta cała ta teoria. Z drugiej strony, trzeba zastanowić się, czy papież jeszcze wierzy w Boga, skoro korzysta z produktów poaborcyjnych ? Pewnie nie - w końcu Alzheimer upośledza zdolności percepcyjne, a zatem - zgodnie z berkeleyowską formułą - musi osłabiać też wiarę. I tak oto nasz przywódca religijny przeistacza się powoli w materialistę skrajnego - wcina czarną substancję, czyli ekstrakt z płodów, niczym kawior, byle tylko podtrzymać jeszcze przez jakiś czas swą gasnącą egzystencję. Dlaczego i po co ? Dla świata ? Może chce wprowadzić kościół w czwarte tysiąclecie! ;) A może z bardziej prozaicznej przyczyny - ze strachu przed śmiercią. Och jej, co to będzie, gdy nie będzie tak, jak być powinno, czyli zamiast zasłużonego odpoczynku w 'niebie' i zasłużonej emerytury 'mundurowej', tylko biała plama za tunelem i nic, nic więcej. Według opcji alternatywnej, może czekać go spotkanie z Najwyższym, i co wtedy ? - jeszcze gorzej - szczególnie gdy ON zechce zapytać o te spałaszowane embriony... No i czy będzie sens łgając tłumaczyć się Wszechwiedzącemu, że to nie był Alzheimer jeno zaledwie Parkinson i tylko dlatego, a nie dzięki embrionom, było lepiej i dłużej... Ech, niełatwe i pełne rozterek jest życie staruszka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Oszołom IP: *.stenaline.com 09.09.04, 21:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=15625109 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klechoraptor Re: Oszołom n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 23:30 To ważny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Oszołom n/t 15.06.05, 01:56 Gość portalu: Klechoraptor napisał(a): > To ważny wątek. --------- Zgadzam się :-) Odpowiedz Link Zgłoś