elfhelm 06.08.07, 00:21 Szczypińska i Hojarska są na tym samym poziomie intelektualnym. Więc co za różnica, czy funkcje obejmą przyd.pasy jednej czy drugiej? Za maks. dwa lata i tak się ich będzie hurtem zwalniać w ramach dekaczyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr Pelczar dekaczyzacja juz za parę miesięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 01:05 Tylko sejm przegłosuje termin wyborów a wtedy zielonki szczypińskie i hojarsski z mojrzeszowiczem nic nie pomoga wsiech won sliwickicjkujawskich i inych aparatczyków.Miesce dla bezpartyjnych fachowców musi byc w administracji publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk (Nie)rządy braci Kaczyńskich tylko wstręt budzą... 08.08.07, 07:40 Gdy patrzy się na te ochydne przepychanki, na to chamstwo... po prostu rzygać się chce i na rządy Jarosława i na rządy Lecha Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Och, jaka ładna rewolucja moralna 08.08.07, 08:38 Chce pani Szczypińska powiedzieć, że rząd pisilisu zatrudniał całą masę niekompetentnych ludzi tylko dlatego, że byli kolesiami Hojarskiej? 8-o A może byli kompetentni, tylko nagle być przestali, ale jeśli wstąpią do Piss, to magiczna chmurka kompetencji znów na nich spłynie? Ale śmieszna rewolucja moralna, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynonsens Poglebianie dna i trzymanie sie koryta... 08.08.07, 09:26 ...jak nie ten to tamten, jedna "kompenetencja" zastepuje druga kompenetncje, a wlasciwie niekompetencje! Jedna lepsza od drugiej! I tak w kolko! Kiedy to sie skonczy!? Kałolicja jest poprostu perfekcyjna w kopaniu dolkow pod innymi! Najwazniejsze dorwac sie ponownie do koryta! Oczywiscie w imie "dobra ojczyzny", hehe;) Czekam na chwile kiedy wam wszytskim wykopia jeden wielki dol. A potem tylko... zasypac i zabetonowac! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Poglebianie dna i trzymanie sie koryta... 08.08.07, 10:24 Ależ pani poseł Szczypińska musi kłamać, bo pan premier i prezydent mówili że od kiedy oni są u władzy, to wszystkie stanowiska będą obsadzane przez same kompetentne osoby, a nie może być aby tak poważni politycy i mężowie stanu kłamali!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukropp to nie sa to kompetentni ludzie tylko kolesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:42 o rany. ale sie dalem nabrac... :) moze za duzo wiadomosci ogladam czy cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Dla dobra Polski PiS przejmuje kadry Samoobrony!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.07, 12:14 Dla dobra *wink* Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Poglebianie dna i trzymanie sie koryta... 08.08.07, 10:50 konread napisał: > Ależ pani poseł Szczypińska musi kłamać, bo pan premier i prezydent mówili że o > d > kiedy oni są u władzy, to wszystkie stanowiska będą obsadzane przez same > kompetentne osoby, a nie może być aby tak poważni politycy i mężowie stanu > kłamali!!!! Oczywiście że nie mogli, Szczypińska-Chanel to głupia baba tak tylko plecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek_z_dywit6 ni ma Jolki..wsiadła na kosiarkę i pojechała na 08.08.07, 12:29 delegację... Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: dekaczyzacja juz za parę miesięcy 08.08.07, 08:44 naiwniak - ten rząd, choćby pod respiratorem, dotrwa do końca "i tak k**wa do zaj***nia" Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: dekaczyzacja juz za parę miesięcy 08.08.07, 09:54 > Tylko sejm przegłosuje termin wyborów a wtedy zielonki szczypińskie i hojarsski > > z mojrzeszowiczem nic nie pomoga wsiech won sliwickicjkujawskich i inych > aparatczyków.Miesce dla bezpartyjnych fachowców musi byc w administracji > publicznej He, he, naiwny :))))))) W jakim kraju żyjesz? W Polsce miejsce dla bezpartyjnych fachowców w administracji publicznej jest na stanowiskach sprzątaczek i portierów, a i to nie wszędzie. Niby kto tych bezpartyjnych fachowców zatrudni - przemalowane komuchy z LiS, a może PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROTFL Powiedzcie pisiorki, czym różnicie się od SO IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.08.07, 07:42 w kwestii polityki kadrowej? Mianowanie niekompetentnych kolesiów i znajomych macie wszak wspólne. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum S____a____m____o____o____b____r__ __o____n____a 08.08.07, 08:54 Ma na was kwity przestępczy PISie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky luciano Re: S____a____m____o____o____b____r__ __o____n___ IP: *.cg.shawcable.net 08.08.07, 09:02 Nie macie wrazenia,ze to taka wojna gangow? Smieszne; malo ze gangi rzadza krajem,kradna na lewo i prawo,to jeszcze ciemiezeni obywatele placa gangom po kilkadziesiat milionow rocznie na ich funkcjonowanie.Trzeba byc czlonkiem gangu,albo wypieprzac z chorego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: S____a____m____o____o____b____r__ __o____n__ 08.08.07, 10:52 Gość portalu: lucky luciano napisał(a): > Nie macie wrazenia,ze to taka wojna gangow? > Smieszne; malo ze gangi rzadza krajem,kradna na lewo i prawo,to jeszcze ciemiez > eni obywatele placa gangom po kilkadziesiat milionow rocznie na ich funkcjonowa > nie.Trzeba byc czlonkiem gangu,albo wypieprzac z chorego kraju. Gang CBA pokonał GANG WSI, ale do ataku przystąpił niedoceniany Gang KGB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funcja PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:56 no i w końcu, opieszały PiS coś zrobi, ja staram się do ARiMR o prace od 3 lat (6 rozmów kwalifikacyjnych) i nic, zero bo wszystko obstawione wcześniej, a mam wykształcenie rolnicze i duży staż pracy w sektorze rolniczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, chodzi o Gdynię,,,bo tam korupcja niesamowita!!!!! zróbcie coś z tym..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grapa Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.chelmnet.pl 06.08.07, 18:26 Widać z pisem łatwiej się "dogadać" pod stołem skoro teraz liczysz na posadę,albo jesteś z tego układu. Najgorsze jest to ,że karuzela stanowisk się kręci,a my podatnicy odprawy płacimy. Agencja dotyczy rolnictwa,ale rolnicy podatków nie płacą,a więc i pensje i odprawy płacą miastowi. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 07:47 > no i w końcu, opieszały PiS coś zrobi Owszem. Powyrzuca znajmoych Hojarskiej i powstawia znajomych Jurgiela. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 10:54 adas313 napisał: > > no i w końcu, opieszały PiS coś zrobi > > Owszem. Powyrzuca znajmoych Hojarskiej i powstawia znajomych Jurgiela. To powstanie wtedy Agencja Modernizacji Rodzin Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Tylko sam możesz sobie pomóc. 08.08.07, 09:17 Gość portalu: funcja napisał(a): > no i w końcu, opieszały PiS coś zrobi, ja staram się do ARiMR o prace od 3 lat > (6 rozmów kwalifikacyjnych) i nic, zero bo wszystko obstawione wcześniej, a mam > > wykształcenie rolnicze i duży staż pracy w sektorze > rolniczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, chodzi o Gdynię,,,bo tam korupcja niesamowita!!!! > ! > zróbcie coś z tym..... Zapisz się do PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 10:53 Gość portalu: funcja napisał(a): > no i w końcu, opieszały PiS coś zrobi, ja staram się do ARiMR o prace od 3 lat > (6 rozmów kwalifikacyjnych) i nic, zero bo wszystko obstawione wcześniej, a mam > > wykształcenie rolnicze i duży staż pracy w sektorze > rolniczym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, chodzi o Gdynię,,,bo tam korupcja niesamowita!!!! A na rozmowie z Łyżwińskim byłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: 213.192.75.* 06.08.07, 12:14 Nihil novi. Nabywanie "szabel" drogą kupna to proceder znany w Polszcze od dawna, praktykowany jeszcze w kręgach szlacheckich, a więc nobliwy, usankcjonowany tradycją. Kultywujemy przecież różne stare, dobre, sprawdzone przez naszych dziadów zwyczaje, więc i ten też. To leży w nurcie, ba, w samym korycie polityki historycznej. Tylko czasem chciałoby się powtórzyć za klasykiem "Spieprzaj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladza Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.makor.pl 06.08.07, 12:35 wladza to stanowiska, a stanowiska to wladza, karuzela sie kreci, tylko nie wiadomo kto trzyma wajhe od predkosci obrotu, bo dzialaja sily odsrodkowe, i kto mocniej przypiety pasami do stolka ten nie wyleci, wazne tez jest do jakiego zaczepu nalezy sie wpiac, milego latania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armirek PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 18:35 tak to jest, qźwa jak z S-brony to nieuk i bez kommpetencji (tu moja pełna zgoda), ale wystarczy podpisać deklarację do PIS-dołków i stajesz się cenionym fachowcem, znawcą tematu... żenada pełna Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 07:48 Kilkadziesiąt lat temu w Polsce przyznanie stanowisk uzależniano od posiadania legitymacji PZPR. Godne wzorce powiela PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 10:56 adas313 napisał: > Kilkadziesiąt lat temu w Polsce przyznanie stanowisk uzależniano od posiadania > legitymacji PZPR. > > Godne wzorce powiela PiS. Tata lektor z PZPR przekazał synom genetyczne wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
edek_2007 PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 06.08.07, 23:51 A miało być normalnie. Bzdety , to ta cała hołota z Pis i Samoobrony się kłóci a Naród cierpi. Pieprzona pielęgniarka jest kadrową Pisu i sie wymądrza.Jak się zmieni opcja to znów od początku kolesie , kolesie. Myślę że do należytego stanu i świadomości społecznej dojdzie za jakieś dwa pokolenia . Ja nie doczekam ale moje wnuki tak i dlatego warto tą hołotę rozgonić.Przynoszą wstyd i pośmiewisko nam wszystkim a do tego jeszcze nic nie realizują . Wszystko jest opóżnione jak oni. Do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:44 Będzie tak samo jak było. Ja pracowałem pół roku w ARiMR jako pracownik sezonowy i mam wykształcenie wyższe rolnicze. Spełniałem zawsze warunki naboru w stu procentach. Na rozmowach (byłem sześć razy) też źle nie wypadałem. Wygrywali często ludzie po średniej szkole bez jakiegokolwiek stażu i zerowym pojęciem o rolnictwie. Trochę mnie to cieszy że to sprawdzą. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 00:25 >Ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Sprawa jest przecież jasna, kto się przepisze do PiSu, nie musi się niczego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Wolne żarty! 08.08.07, 09:31 Gość portalu: asd napisał(a): > Wygrywali > często ludzie po średniej szkole bez jakiegokolwiek stażu i zerowym > pojęciem o rolnictwie. Trochę mnie to cieszy > że to sprawdzą. Owszem, sprawdzą: czy masz legitymację PiSu. > Ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Nie bądź naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 10:57 Gość portalu: asd napisał(a): > Będzie tak samo jak było. Ja pracowałem pół roku w ARiMR jako pracownik > sezonowy i mam wykształcenie wyższe rolnicze. Spełniałem zawsze warunki naboru > w > stu procentach. Na rozmowach (byłem sześć razy) też źle nie wypadałem. Wygrywal > i > często ludzie po średniej szkole bez jakiegokolwiek stażu i zerowym pojęciem o > rolnictwie. Trochę mnie to cieszy > że to sprawdzą. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Wyjdą ludzie Leppera a przyjdą ludzie Mojzesowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 00:32 elfhelm napisał: > Szczypińska i Hojarska są na tym samym poziomie intelektualnym. > Więc co za różnica, czy funkcje obejmą przyd.pasy jednej czy > drugiej? Za maks. dwa lata i tak się ich będzie hurtem zwalniać > w ramach dekaczyzacji. Ale jak wyobrażasz sobie proces nowego naboru za te dwa lata? Przecież karuzela stanowiskowo-partyjna się nie zatrzyma, w to nie wierzę, to tylko nowi znajomi królika będą dostawać stołki. Porąbany kraj pazernych prywaciarzy wycierających sobie usta powstańcami i patriotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne wszystkich na zbity pysk, PiSzczkow tez !!! 08.08.07, 00:39 platforma juz im miejsca zapewni, ale w kamieniolomach haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta K Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.washdc.east.verizon.net 08.08.07, 01:50 >Ale jak wyobrażasz sobie proces nowego naboru za te dwa lata? To bardzo proste i sprawdzone na 100 procent. Teraz trzeba sie przespac z pisem a po nowych wyborach z platformą (jak wygra). Pozdrawiam. aneta K. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 10:59 Gość portalu: aneta K napisał(a): > >Ale jak wyobrażasz sobie proces nowego naboru za te dwa lata? > To bardzo proste i sprawdzone na 100 procent. > Teraz trzeba sie przespac z pisem a po nowych wyborach z platformą > (jak wygra). > Pozdrawiam. > aneta K. Z PISem ta metoda Ci nie pomoże, no chyba że przyjdziesz z bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 07:50 > Ale jak wyobrażasz sobie proces nowego naboru za te dwa lata? > Przecież karuzela stanowiskowo-partyjna się nie zatrzyma, w to nie > wierzę, to tylko nowi znajomi królika będą dostawać stołki. Problem polega na tym, że trzeba ją mimo wszystko zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halfliner Pisuar zbiera śmieci ze śmieci, ten ekstrakt IP: *.e-wro.net.pl 08.08.07, 01:20 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halfliner będzie cuchnął obrzydliwiej niż kuduple saute. IP: *.e-wro.net.pl 08.08.07, 01:21 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
california07 PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 04:35 Czy w Polsce nie mozna w koncu stworzyc zawodowej administracji,ktora by nie bylaby usuwana po kazdych wyborach-tak do stanowisk Dyr.Depart.w Ministerstwach??? Czy p.Szczypinska oficjalnie zostala Glowna Kadrowa IV Rzeczp.? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 09:48 california07 napisał: > Czy w Polsce nie mozna w koncu stworzyc zawodowej administracji,ktora > by nie bylaby usuwana po kazdych wyborach-tak do stanowisk > Dyr.Depart.w Ministerstwach??? Próbowano. Nazywało się to Służba Cywilna, kandydaci zdawali trudne egzaminy. Za SLD nawet zaczynało jakoś funkcjonować, ale Kaczki wszystko odkręciły, zmieniając ustawę o Służbie Cywilnej (na co się nie odważyło SLD). > Czy p.Szczypinska oficjalnie zostala Glowna Kadrowa IV Rzeczp.? Nieoficjalnie, ale skutecznie (jak widać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal no jakś świniaki przy korycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 07:40 nawet sobie pensje obniżali żeby więcej mogło się "nażreć", /folwark zwierzęcy/ w wersji samoobrony... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Klan Hojarskiej w odstawkę 08.08.07, 07:48 Pazerność chamów na kasę i stołki przypomina świnie które wszystko wyżarły z koryta i jeszcze je rozdeptały Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Szczypinska to taka H..arska 08.08.07, 07:48 Wiec na czym ma polegac ta poprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Wolomin wykancza Pruszkow? Tak to wyglada.... 08.08.07, 08:01 a Cosa Nostra przypatruje sie.... Czy to ma cos wspolnego z demokratycznym i cywilizowanym panstwem? Ta smiechu warta IV RP kartofli?? Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 uderzenie po korycie najlepszym rozwiązaniem 08.08.07, 08:18 Brawo kobita Jarka ! Czekam,aż to całe towarzystwo samo się zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
futomaki.pl Co dalej? 08.08.07, 08:19 Czy ich miejsce zajmą osoby Szczypińskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 08:20 Może lepiej by było:rodzina H..arskiej odrywana od stołków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korada Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.ipt.aol.com 08.08.07, 08:34 Oj, cos to przypomina wszechwladna, zjednoczona, partyjna PRL, w ktorej tylko taki z legitymacja byl " zdolny " do spelnienia funkcji i kierowania narodem. Ponoc historia kolem sie toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejnor50 PiS wyrzuca Samoobronę z agencji 08.08.07, 08:53 A ja mysle, ze pani Szczypinskiej i tak nikt w jakiejkolwiek agencji (rzadowej czy "innej") nie zatrudni; czyli po prostu zazdrosc. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku..ony PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.range81-155.btcentralplus.com 08.08.07, 08:57 "Cały czas żrecie, cały czas puchniecie, no co wy ku.. wiecie, o ciągłym życiu na diecie, co?" Ale wiem, że "rewolucja jest blisko, na ulice wyjdą dzieci, wszem i wobec, zademonstują sprzeciw" Jeszcze przyjdzie czas rozliczeń, a ja będe pierwszym który rzuci kamieniem. Świnie, wieprze i kury z Samoobrony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetradrachma Kaczyńscy przed TS to oni wszystkiemu są winni ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 09:01 To oni (przez małe "o") wchodząc "układ" z przestępcami z Samoobrony musieli wiedzieć, że niszczą państwo ! A jeśli, nie wiedzieli, tym gorzej o nich świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis a kim jest ta Szczypińka ? 08.08.07, 09:19 premierową, że tak się wypowiada Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaf Brak udanego życia seksualnego 08.08.07, 09:27 Powoduje zapędy dyktatorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brak udanego życia seksualnego 08.08.07, 11:03 ewelinaf napisała: > Powoduje zapędy dyktatorskie. A kto Ci powiedział że premier ma nie udane ? Myślisz że udane to tylko stosunki heteroseksualne? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Szczypińska: ludzie Hojarskiej stracą niebawem pos 08.08.07, 09:26 Natomiast ludzie p.Szczypińskiej, stracą posady natychmiast po wyborach. Pani Szczypińska oczywiście też! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 psucie państwa trwa w najlepsze... 08.08.07, 09:30 ile lat zajmie posprzątanie tego kaczego chlewu? przecież to jakies żarty są... taka cipińska wypowiada się w imieniu rzadu baba, co do trzech zliczyć nie umie... rany... zmierzamy w kierunku przepaści Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: psucie państwa trwa w najlepsze... 08.08.07, 10:08 monster1972 napisał: > ile lat zajmie posprzątanie tego kaczego chlewu? Zależy, kto będzie sprzątał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shark Re: PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: 195.117.196.* 08.08.07, 09:33 Szczypińska raz wypowiada się, że bez kwalifikacji będą zwalniani, a później, że jak chcą zostac to muszą wystąpić z Samoobrony. Czyli co jak przejdą do PIS to już kwalifikację będą mieli.... Poprostu żenada. Powinno się tych wszystkich przydupasów bez kwalifikacji wyrzucic niezależnie z jakiej partii są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr PiS wyrzuca Samoobronę z agencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 09:37 Tak funkcjonuje zorganizowana grupa przestępcza . Zwana inaczej MAFIĄ . " Reniu trzeba poczekać dwa trzy tygodnie - stołków u nas dużo " Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 to widocznie ten dyrektor nie mógłby być 08.08.07, 09:37 w tym konkursie skoro nie potrafi odróżnić działacza samoobrony! <Czym wobec tego wytłumaczyć przydzielanie posad działaczom Samoobrony i ich rodzinom? - O tym, że ktoś gdzieś należy, ja się dowiaduję już po konkursach na obsadę stanowisk> Odpowiedz Link Zgłoś