kuna1 03.09.07, 18:08 w Gdansku polecilibyscie? Wiem, ze rok studencki jeszcze nie zaczal sie, ale moze ktos z Was jest zorientowany. Co moglibyscie powiedziec o akademiku na Starowce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ana Re: ktory akademik IP: *.pro-internet.pl 04.09.07, 01:14 akademik jakiejś konkretnej uczelni?? Ja bym poleciła wszystkim uczelniom mieć akademinki na starówce :) hmmm wreszcie by miasto żyło nocą :).... ale się rozmarzyłam.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
joannka2 Re: ktory akademik 04.09.07, 15:08 Obawiam się, że nie ma dowolności w wyborze akademika. Przydziela go uczelnia, a Ty możesz ewentualnie kombinować z zamianą. Akademik na starówce należy chyba tylko do ASP. Cudne miejsce, ale w ciągu roku raczej puste i życie studenckie Cię ominie... Blisko starówki stoi tez Hilton (UG), ale nie polecam. Starówka jest zatkana i jesli masz zajęcia gdzieś dalej, to będziesz mieć problemy z dojazdami. No i ta nuda pozasezonowa... Naljepiej ulokowac się we Wrzeszczu. Jest tam chyba tylko jeden akademik UG (Chemikus) i kilka fajnych PG. Kampusu na Polankach (UG) nie znam, nie wiem, czy są tam jakieś kluby, oprócz okrytego kiepską famą Igreka, czy jakoś tak. No, ale w kupie raźniej, więc pewnie jest tam wesoło i do wydziałów mat-fiz i fil. blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: ktory akademik 04.09.07, 15:46 To zalezy czego oczekujesz dobrych warunkow do nauki czy do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: ktory akademik 07.09.07, 17:09 witaj joannka :) co do wrzeszca to za torami są akademiki PG, wszystkie wyremontowane. mieszkałam kiedyś w "6" i pod wzgledem spokoju i warunków-super. jednak więkosćczasu akademikowego spędziłam w chemikusie (okolice wydz. chemii UG). akademik też spoko, ale pierwsze roczniki są (przynajmniej wtedy były...) po 3 osoby w pokoju. standard posredni. jeśli chodzi o polanki to nie wiem jak teraz ale kiedyś nie szczyciły się zbyt dobrymi warunkami. ale tak jak pisze joannka, akademiki raczej przydziela uczelnia (co wyklucza mieszkanie w akademiku innej szkoły) i z reguły są one dzielone wydziałami. co do klubów to faktycznie najwięcej jest ich we wrzeszczu, ale to tylko dlatego, ze jest tu najwięcej akademików. Odpowiedz Link Zgłoś
joannka2 Re: ktory akademik 14.09.07, 12:51 Silje, hej :)))) Ja tez jestem z Chemikusa :-) Uwielbiam to miejsce dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
kuna1 Re: ktory akademik 04.09.07, 16:42 dzieki za odpowiedzi. Nie chodzi o mnie, ale o moja latorosl:) Ja, jako ta matka Polka mysle oczywiscie o dobrych warunkach do nauki, socjalnych, itp:)) Moj syn jest bardziej wszechstronny:)) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
totutotu Re: ktory akademik 14.09.07, 13:13 Pani latorośl jest już dorosła i powinna sobie takie sprawy sama załatwiać! Odpowiedz Link Zgłoś
kuna1 Re: ktory akademik 15.09.07, 13:32 co tez i robi, ale co to ma spolnego z moim zapytaniem...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sea9 Re: ktory akademik IP: *.chello.pl 07.09.07, 02:29 najlepsze warunki ma akademik Akademii muzycznej(dosc blisko starowki) , Akademik ASP na chlebnickiej (starowka) to delikatnie sprawe ujmujac syf ,pozatym wiekszosc pokoi jest niefunkcjonalnych (wysokie i bardzo wazkie ,jedna osoba zwykle spi na tzw,, antresoli,,, chyba jest niedrogi Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: ktory akademik 07.09.07, 23:28 Napisz na jakiej uczelni Twój syn ma studiować i do jakich akademikow ,że tak to napisze przynależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdansk- tylko moj Wiem, ale nie powiem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.07, 12:35 -bo niechce, aby w to cudowne, magiczne miejsce autentycznego choc zapomnianego zakatka Gdanska ciagnely wiesmaki splodzone przez nowobogackiego ciula. Odpowiedz Link Zgłoś
kuna1 Re: Wiem, ale nie powiem 10.09.07, 18:50 taki tekst moze napisac tylko dupek! Odpowiedz Link Zgłoś