Dodaj do ulubionych

Zburzyc Przymorze

IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 11.07.03, 15:46
Przed laty mieszkalem na Przymorzu i z tego co wiem, niewiele sie zmienilo.
Zastanawiam sie czy znalazloby sie wielu, ktorzy mogliby powiedziec, ze
kochaja te dzielnice. Jesli tak... to za co? Za falowce? Za dresiarzy?
Wiem, ze raczej to niemozliwe, zeby zburzyc to gigantyczne
nieporozumienie... ale czasami zastanawiam sie.... czy bezdusznosc
architektury tej dzielnicy nie wplynela na mentalnosc czesci jej mieszkancow?
Obserwuj wątek
    • Gość: Cronos Re: Zburzyc Przymorze IP: 192.167.2.* 11.07.03, 16:10
      Przymorze czy Zaspa - jedno i to samo.
      Podobnie jak Morena czy Suchanino. Albo Karwiny czy
      znaczna część Witomina. Po prostu sypialnia.
      A że pustka umysłowa? Myślisz, że jak ktoś mieszka w
      luksusowej willi, to od rau robi się od tego bogatszy
      emocjonalnie i intelektualnie?! Wszystko jest
      uwarunkowane osobowością i chęciami.
      • Gość: polak NIE burzyc PrzymorzA IP: *.proxy.aol.com 12.07.03, 10:03
    • Gość: szpadel Re: Zburzyc Przymorze IP: *.client.attbi.com 11.07.03, 19:57
      Rozmawiałem na temat zburzenia Przymorza i Zaspy z wieloma ludźmi i
      każdy uważa że ten twór Warsiawki powinien przestać istnieć wcześniej
      czy później,gdyż to jest nic innego jak wylęgarnia biedoty,coś jednak
      trzebaby zrobić z ludźmi,którzy tam zamieszkują.
      • Gość: Cronos Re: Zburzyc Przymorze IP: 192.167.2.* 11.07.03, 21:06
        Z tego, co mi wiadomo, to każdy budynek mieszkaniowy ma
        swój, hmm... "okres amortyzacji"(pardon, nie wiem, jak to
        się na prawdę nazywa). Tak więc np. taki falowiec będzie
        się za jakiś czas nadawał do wyburzenia.
        Problem brzydoty urbanistycznej rozwiąże się więc sam,
        choć pojawi ludzki.
        • les1 Re: Zburzyc Przymorze 11.07.03, 21:26
          Wyburzyc bo sie nie podoba....:-)
          Jak to sie latwo pisze...
          A co zrobic z ludzmi ?...To jest bardzo proste !
          Wzorce jeszcze nadal istnieja..;-) W Narviku...:-)
          Pobudowac nowe baraki ...w Narviku, Letnicy i na tych pustych polaciach ziemi w
          okolicach Brzezna i Nowego Portu...
          To wszystko ogrodzic plotem z drutu kolczastego...coby cholota nie razila w
          oczy swoim istnieniem....:-)
          Proste ?...No, to do dziela !.....nowa "inteligencjo"....:-)

les1
          • gdanskaa Re: Zburzyc Przymorze 14.07.03, 12:09
            les1 napisał:

> Wyburzyc bo sie nie podoba....:-)
            > Jak to sie latwo pisze...
            > A co zrobic z ludzmi ?...To jest bardzo proste !

Nie będzie problemu - te zasyfione blokowiska zawalą się grzebiąc blokersów.
      • Gość: królik Re: Zburzyc Przymorze do szpadla IP: 62.233.169.* 11.07.03, 21:35
      • Gość: KRÓLIK Re: Zburzyc Przymorze do szpadla IP: 62.233.169.* 11.07.03, 21:37
        a gdzie ty mieszkasz ,miasto ,kraj.
        • Gość: Azjata Re: Zburzyc Przymorze do szpadla IP: *.vc.shawcable.net 11.07.03, 21:58
          Mieszkam w CUDOWNYM i BOGATYM kraju-BANGLADESH,a co BRZYDKI????????-Azjata-
          • Gość: krółik Re: Zburzyc Przymorze do szpadla IP: 62.233.169.* 11.07.03, 22:07

a gdzie szczysz ,po swoich kopytach czy po nogach bliżnich, czy wiesz co to
            łazienka albo widelec????pewnie posilasz się prawą ręką bo lewa nieczysta,co
            ile dni zmieniasz szmatkę i wodę w bukłaku???
        • stefan4 Re: Zburzyc Przymorze do szpadla 12.07.03, 00:01
          KRÓLIK:
          > a gdzie ty mieszkasz ,miasto ,kraj.

Czy pytasz Szpadla? On już kiedyś puścił farbę, że w Kalifornii, USA. W San
          Francisco, albo w Sacramento, już nie pamiętam...

szpadel:
          > Rozmawiałem na temat zburzenia Przymorza i Zaspy z wieloma ludźmi i każdy
          > uważa że ten twór Warsiawki powinien przestać istnieć wcześniej czy
          > później,gdyż to jest nic innego jak wylęgarnia biedoty

No widzisz? Amerykanie rozmawiają między sobą o zburzeniu mojego domu.
          Myślałem, że Irak na jakiś czas nasyci ich destruktywistyczne instynkty. Ale
          oni tak nie lubią wylęgającej się biedoty, że tylko patrzeć ich inteligentnych
          rakiet.

szpadel:
          > coś jednak trzebaby zrobić z ludźmi,którzy tam zamieszkują.

Och, nie przejmuj się mną, Szpadlu, to tylko collateral damage. Po fakcie
          wyrazicie ubolewanie i przestanę Was nawiedzać w nocy.

- Stefan
    • Gość: Karol Re: Zburzyc Przymorze IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 22:45
      Te budowle byly przewidziane na 20 lat, az dziwne ,ze jeszcze sie same nie
      poskladaly. Zburzyc? Latwo powiedziec, wykonac jeszcze latwiej, tylko co maja
      zrobic ludzie , ktorzy w nich mieszkaja?
      • Gość: Cronos Re: Zburzyc Przymorze IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.03, 23:01
        Ano właśnie. Wydaje mi się jednak, że każdy remont
        przedłuża taki "żywot" budynku. Tak jest np. w przypadku
        mojego 11-piętrowego klocka z płyty żelbetowej.
        A Przymorze mimo wszystko (przynajmniej jak na
        razie:))dobrze mi się kojarzy - stąd pochodzi moja żona.
        • Gość: Genuine Re: Zburzyc Przymorze IP: *.tnt2.penrith.au.da.uu.net 12.07.03, 02:07
          Gość portalu: Cronos napisał(a):

>> A Przymorze mimo wszystko (przynajmniej jak na
          > razie:))dobrze mi się kojarzy - stąd pochodzi moja żona.

Niech Cie, Cronos. Ten argument z zona przekonal mnie... Musisz ja bardzo
          kochac.

Zastanawiam sie ilu z nas przezylo swoja pierwsza milosc gdzies na galeryjkach
          falowca... Lub w windzie...

Nie... nie burzyc. Jest cos nieodparcie romantycznego w tej naszej skalnej
          pusstyni.

Pozdrawiam :)
          • les1 Re: Zburzyc Przymorze 12.07.03, 02:57
            Eeee...tam gadanie...:-(
            Jedyny raz co mialem okazje, aby sie spotkac z romantycznoscia... to bylo, gdy
            odwiedzalem znajomych w Falowcu i......winda sie zepsula...
            Ja, stara babcia z tobolami i jej piesek....:-(
            Bronilem sie dzienie... i bez szczerbka wyszedlem z tej przygody...:-(

les1
    • Gość: szpadel Re: Zburzyc Przymorze IP: *.client.attbi.com 12.07.03, 15:29
      Przymorze musi przestać istnieć ze względu na echosystem
      zatoki.Jeżeli kraje nadbałtyckie nie chcą przeobrazić Bałtyk
      w Morze Martwe a Zatokę Gdańską w brudną kałużę.
      Bałtyk wymaga dziesięcioleci renowacji w szczegulności terenów
      przybrzeżnych.Na miejscu Przymorza powinny powstać tereny
      rekreacyjne dla mieszkańców Gdańska jak i wczasowiczów.
      Mieszkańcy Przymorza powinni przesiedlać się na Poludnie od
      Zatoki do domów jednorodzinnych lub podobnych bliźniaków itd.
      • maatti Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją 12.07.03, 15:31
        • Gość: Cronos Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: 192.167.2.* 12.07.03, 16:03
          Fakt, niejaki "szpadel" to wyjątkowo...OSTRY przypadek.
          I mądrę słowa w rodzaju "ekosystem" płycizny myśli nie
          zlikwidują.
          • stefan4 eCHosystem w szczegUlności 12.07.03, 17:30
            Cronos:
            > Fakt, niejaki "szpadel" to wyjątkowo...OSTRY przypadek. I mądrę słowa w
            > rodzaju "ekosystem" płycizny myśli nie zlikwidują.

Przesadzacie, Panowie. To nie jest ostry przypadek, tylko sam środek normy.
            Amerykańskiej oczywiście.

Typowy rozwój amerykańskiego miasta przebiega w taki sposób, że kto może,
            wyprowadza się na zewnątrz. W ślad za tą migracją handel i biznes też wynoszą
            się na zewnątrz. W środku pozostaje biedota i przestępczość. Wtedy buduje się
            obwodnicę dookoła tego bałaganu, żeby mieszkańcy przedmieść nie mieli powodu
            wjeżdżać do centrum. Następnie te przedmieścia robią się zatłoczone i
            nieprzyjemne, wobec tego kto może wyprowadza się jeszcze dalej
            • Gość: wrzutka Re: eCHosystem w szczegUlności IP: *.nsm.pl 12.07.03, 17:59
              A co wy wiecie o Przymorzu wy stare budownictwo jesteście?
            • Gość: szpadel Re: eCHosystem w szczegUlności IP: *.client.attbi.com 12.07.03, 19:32
              Wysnułeś teorję,więc jest twoją teorią.Ja z tym nie mam nic
              wspólnego,więc nie przyklejaj mi tej etykiety.OK?
              • stefan4 Re: eCHosystem w szczegUlności 12.07.03, 23:12
                szpadel:
                > Wysnułeś teorję,więc jest twoją teorią.

Przecież to nie jest moja teoria, Szpadlu. Pisze o tym stale amerykańska prasa,
                bo taki rozwój miast jest Waszym wielkim problemem. Ja o tym NAJPIERW
                przeczytałem a POTEM zobaczyłem. Też możesz zobaczyć, jeśli tylko otworzysz
                oczy.

szpadel:
                > Jakbyś tylko był w stanie utrzymać się tematu
                [...]
                > to może dla ecologii Zatoki Gdańskiej coś wartościwego z tego wyniknie.

Większość zanieczyszczeń Zatoki pochodzi z Wisły albo z portów. A nie z Zaspy i
                Przymorza. Cóż więc dobrego dla ekologii Zatoki miałoby wyniknąć z zabudowania
                Żuław? Przecież odchody tych przesiedleńców z Przymorza i tak trafią do Zatoki
                (Wisłą) a dodatkowo zostaną zniszczone Żuławy i zwiększy się ruch samochodowy
                między Żuławami i Gdańskiem.

Zaspę i Przymorze należy stopniowo poprawiać, cywilizować, przebudowywać,
                uładniać. W ten sposób rozwijają się miasta europejskie. Taką mamy tradycję:
                nie mamy zwyczaju pozostawiania miejsc zagospodarowanych w ruinach i
                przenoszenia się w nowe miejsca.

Po cholerę mamy jeszcze popełniać błędy amerykańskie? Mamy dość własnych.

- Stefan
          • Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: *.client.attbi.com 12.07.03, 18:38

> Fakt, niejaki "szpadel" to wyjątkowo...OSTRY przypadek.
            > I mądrę słowa w rodzaju "ekosystem" płycizny myśli nie
            > zlikwidują.

Płycizną myśli to jak narazie Ty komuszku się okazałeś.
            • Gość: Cronos Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: 192.167.2.* 12.07.03, 19:03
              Towarzyszu Szpadel! Partia wzywa Was!
              Jesteście niby ostrzy, a jednocześnie tępi. Zakopcie się
              lepiej ze wstydu pod ziemią:)). Partia liczy na Was!

P.S. Drogi Sherlocku! Jak wpadliście na to, że ze mnie
              zagorzały komuch?! Będę się musiał lepiej maskować, żeby
              mnie tak łatwo nie odkryto, pardon - odkopano:)))
              A dla ciebie mam pomysł na mile spędzony wieczór - myśli
              posła Giertycha Młodszego, trawione 0,5 l butelką Wódki
              Narodowej.
              • Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: *.client.attbi.com 12.07.03, 19:39
                Żeby osiągnąć zaszczyt zagorzałego komucha,musiałbyś
                pobyć i pisać swoje idiotyzmy na tym forum trochę dłużej,
                narazie komuszek powinien Ci wystarczyć.
                • Gość: KRÓŁIK Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: 62.233.169.* 12.07.03, 20:00
                  Gość portalu: szpadel napisał(a):

> Żeby osiągnąć zaszczyt zagorzałego komucha,musiałbyś
                  > pobyć i pisać swoje idiotyzmy na tym forum trochę dłużej,
                  > narazie komuszek powinien Ci wystarczyć.

i czego się kurwa czepiasz człowieka o którym nic nie wiesz.Dla info : CRONOS
                  za komuny to no chodził na baczność pod stołem.Stefan dobrze radzi,pilnuj wuja
                  Sama bo ci socjal zabierze.
                  KRÓLIK
                  • Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: *.client.attbi.com 12.07.03, 20:46
                    A Ty oszczynogo,co?Obrońca uciśnionego komuszka,czy co?
                    On sam jak komuszek zaczął awanturę ubliżając i poniżając
                    autorowi wpisu o ecologii naturalnego środowiska Zatoki Gdańskiej,
                    więc zarobił sobie na takie potraktowanie.
                    • Gość: Cronos Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: 192.167.2.* 12.07.03, 21:28
                      Posypuję sobie głowę popiołem... byle by nie szpadlem.
                      Nie będę już z tobą dyskutować - zbyt mnie przerastasz
                      poziomem. Ja tak nisko nie schodzę.
                      Finito! USA znowu górą.
                      • Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: *.client.attbi.com 12.07.03, 21:51

> Posypuję sobie głowę popiołem... byle by nie szpadlem.
                        > Nie będę już z tobą dyskutować - zbyt mnie przerastasz
                        > poziomem. Ja tak nisko nie schodzę.
                        > Finito! USA znowu górą.

Popół dużo pomógł.Teraz jakbyś tylko był w stanie utrzymać się tematu bez
                        poniżania dyskutantów to może dla ecologii Zatoki Gdańskiej coś wartościwego z
                        tego wyniknie.Tu człowieku nie o to chodzi,kto potrafi wygrywać pyskówki,
                        tylko chodzi o cywilizowaną wymianę poglądów na istotne dla dyskutantów tematy,
                        przynajmniej ja tak uważam i prawdopodobnie nie tylko ja.
                        • Gość: Cronos Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: 192.167.2.* 12.07.03, 22:29
                          To nie chodzi o póskówki, jeno o to, co piszesz! A inne
                          dzielnice Gdańska, dzielnice Gdyni etc. ekosystemu Zatoki
                          niezakłócają?! Nie wiem, czy znasz dobrze rejony wypływu
                          ścieków komunalnych do Zatoki. Ja troszkę tak i wiem, że
                          twoje wizje dot. przyszłości Przymorza (nie będę ich
                          przytaczał, każdy może się cofnąć kilka postów wyżej) są
                          w tym układzie nieco naciągane. A obrażanie innych od
                          komuchów?! Człowieku, ja ?! Zresztą to jest takie
                          prostackie, że nie będę tego drążył.
                          W każdym bądź razie, o ile nie będziesz wypisywał
                          podobnych tekstów, na pewno dam ci spokój. Tak jak ty
                          powinieneś go dać tubylcom 3miasta.
                          • Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją IP: *.client.attbi.com 12.07.03, 23:36
                            Wolałbym,żebś koncentrował się na temacie,a nie na propagandzie
                            sociopaty o nicku Stefan4 lub castorp.
                            Wiesz coś na temat bezprawnego zanieczyszczania Zatoki Gdańskiej to
                            napisz,a zapewniam Cię,że Urząd miejski sprawdzi tą informację i
                            zapobiegnie przestępczemu działaniu zatruwającej firmy lub osoby.
                            • stefan4 Re: Jak czytam posty szpadla to jestem za aborcją 13.07.03, 02:02
                              szpadel:
                              > Wolałbym,żebś koncentrował się na temacie,a nie na propagandzie sociopaty o
                              > nicku Stefan4 lub castorp.

Kurczę, co za styl! Co to jest ,,sociopata''? Może ,,kociopata'', czyli
                              właściciel patologicznego kota? A czy według Ciebie gorzej być ,,kociopatą''
                              czy ,,komuszkiem''? I znowu wracasz do swojego starego pomysłu, że ja i Castorp
                              to ta sama osoba.

No dobra, pośmialiśmy się a teraz proszę Cię, przestań się już indyczyć i
                              bałaknij coś wreszcie NA TEMAT. Po mojej pierwszej wypowiedzi merytorycznej
                              powiedziałeś, że nie masz z tym nic wspólnego. Drugą olałeś i pobiegłeś nie
                              tam, gdzie toczy się dyskusja, tylko tam, gdzie Cię wyzywają. Również
                              merytoryczne elementy postu Cronosa pomijasz a wyławiasz punkty zaczepienia dla
                              dalszej awantury.

szpadel:
                              > Wiesz coś na temat bezprawnego zanieczyszczania
                              [...]
                              > zapobiegnie przestępczemu działaniu

Dlaczego ,,bezprawnego''? Jakiemu ,,przestępczemu''? Duża aglomeracja narusza
                              równowagę biologiczną wcale nie w wyniku łamania prawa a po prostu dlatego, że
                              jest duża, na zasadzie ,,nie było nas, był las''. Zmniejszanie jej
                              niekorzystnego wpływu jest trudnym zadaniem, ale wcale nie w pierwszym rzędzie
                              dla prawników.

Miałeś jednak wyjaśnić, w jaki sposób środowisko skorzysta na wysiedleniu na
                              Żuławy mieszkańców dwóch dużych dzielnic, zamienieniu falowców w gruzowiska i
                              zorganizowaniu na tych gruzowiskach ,,terenów rekreacyjnych''. Ile jakich
                              zanieczyszczeń w wyniku takiej akcji zniknie, ile pojawi się nowych, i w jakich
                              miejscach. Również jaką część Żuław należy poświęcić pod budownictwo
                              jednorodzinne i konieczną infrastrukturę, żeby pomieścić te kilkadziesiąt
                              tysięcy przesiedleńców.

Czy porachowałeś to wszystko zanim przystąpiłeś do burzenia ludziom domów?

- Stefan
                        • Gość: KRÓLIK Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla IP: 62.233.169.* 12.07.03, 22:38

Ty oszczynogo,co?Obrońca uciśnionego komuszka,czy On sam jak komuszek zaczął
                          awanturę ubliżając i poniżając autorowi wpisu o ecologii naturalnego rodowiska ,
                          Ty bezpaństwowcu,żebraku na łasce podatników USA ,mieszkańcu slamsów,nie pisz
                          po polsku bo wstyd temu narodowi przynosisz.Oszczynogi sam koniobójco w
                          amerykańskich kiblach topiłeś synu capa .Jeśli masz zęby i myłeś je to możesz
                          mnie w dupę cmoknąć,pod sam ogonek.
                          KRÓLIK
                          • Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla IP: *.client.attbi.com 12.07.03, 23:44

A Ty oszczynogo,co?Obrońca uciśnionego komuszka,czy co?
                            On sam jak komuszek zaczął awanturę ubliżając i poniżając
                            autora wpisu o ecologii naturalnego środowiska Zatoki Gdańskiej,

szpadel napisał(a):
                            Łobuzie z mokrymi nogami,sfałszowałeś mój wpis,który powinien brzmieć,
                            jak powyżej.

• Gość: KRÓLIK Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla IP: 62.233.169.* 13.07.03, 01:40

Jeśli jesteśmy przy temacie szczania to szczę ci na łeb głąbie. Druga
                              sprawa,dobrze że uciekłeś do Stanów przynajmiej Gdańska nie szpecisz swoją
                              mordą.
                              Wszystkie mewy na wybrzeżu skrzeczą ,że jak byłeś mały to cię z procy karmili
                              bo brzydzili się dotknąć ciebie.
                              • Gość: obserwator Smrod rozszedl sie po forum!!! IP: *.proxy.aol.com 13.07.03, 01:52
                                To nie KROLIK to skunks w skorze KROLIKA zasmradza
                                gdanskie forum.obserwator
                              • Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla IP: *.client.attbi.com 13.07.03, 15:14
                                Niestety patologie na forum to codzienna realność,czego
                                żywym przykładem jest KRÓLIK vel Oszczynoga (jego ksywka z podstawówki)
                                To przeszkadza w prowadzeniu interesujących polemik,
                                jednak jest dużo lepiej aniżeli w niedalekiej przeszłości
                                tego forum kiedy niemal każdy post zawierał wpisy podobnych
                                KRLIKOWI oszczynogów.Miejmy nadzieję,że za jakiś czas uspokoi
                                się zupełnie i będzie można po ludzku wymieniać poglądy.
                                • leutnant Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla 13.07.03, 17:46

Jeśli jesteśmy przy temacie szczania to szczę ci na łeb głąbie. Druga
                                  sprawa,dobrze że uciekłeś do Stanów przynajmiej Gdańska nie szpecisz swoją
                                  mordą.
                                  Wszystkie mewy na wybrzeżu skrzeczą ,że jak byłeś mały to cię z procy karmili
                                  bo brzydzili się dotknąć ciebie.

• Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla IP: *.client.attbi.com 13.07.03, 18:32
                                    Widzę,że z oszczynogi awansowałeś na osrajnogę.
                                    Dlatego tak żwawochyżo zasmradzasz forum,no,no,no,
                                    kto by to pomyślał o tak szybkich zmaianach z siusiu na
                                    pupu? Nie pozostało mi nic innega jak pogratulować tak
                                    chyżej metamorfozy.
                                    • leutnant Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla 13.07.03, 18:35
                                      kończę bo prędzej mój pies pojmuje niż ty.
                                      • Gość: szpadel Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla IP: *.client.attbi.com 13.07.03, 19:05
                                        leutnant napisał:

> kończę bo prędzej mój pies pojmuje niż ty.

szpadel napisał(a):
                                        Wiadomo,że jesteś specjalistą od oszywania własnej nogi i
                                        ostatnio awansowałeś się na osrajnogę oraz marzy Ci się
                                        praktykowanie twoich pisuarnych talentów na innych osobach,
                                        więc twoja rozmowa z twoim psem wcale mnie nie zdziwiła,a
                                        raczej zafascynowała.Powinieneś się nauczyć podnoszenia nogi od
                                        twojego czworonożnego przyjaciela,wówczas unikniesz olewania samego
                                        siebie.
                            • les1 Re: Jak czytam posty szpadla do szpadla 13.07.03, 01:53
                              Nie wdawaj sie w....:-)
                              Cronos...nie mial prawdopodobnie zlych intencji...na samym wstepie , tylko mu
                              troche nery puscily....kazdemu sie zdarza....wiem po sobie....:-)
                              Co do krolika?....:-)....ta je sie tym daje zajmowac mojemu synkowi ....niech
                              sobie postrzela z 0.22....bo je do czegos takiego to nie wyciagne zadnego
                              powaznego kalibru... szkoda amunicjii...;-)

les1
                              • Gość: KRÓLIK Re: Jak czytam posty sz... DLA LES 1 IP: 62.233.169.* 13.07.03, 02:49
                                Czytaj uważnie posty,to nie Cronos winientylko Szpadel mu nawtykał od komuchów
                                i tym mnie bardzo zeżlił.A jak mnie nazwał obszczynogą to już mi nerwy puściły.
                                Nie pozwolę żeby mnie byle bezpaństwowiec ,szczur wyzywał.
                                PZDR. KRÓLIK
                                • les1 Re: Jak czytam posty sz... DLA LES 1 13.07.03, 14:50
                                  Faktycznie !...:-(
                                  Tyle tego bylo, ze mi sie pokickalo, kto, z kim, w jaki sposob...
                                  Odnosnie sposobu... to moglibyscie sobie nawtykac w bardziej delikatny sposob...
                                  Niemniej skuteczny a moze nawet i bardziej bolesny...;-)
                                  Niemniej...chyle glowe za moja pomylke.

les1
                                  • maatti Szpadel wypierd.... stąd, nie pasujesz tu nijak!!! 13.07.03, 18:41
                                    • leutnant Re: Szpadel wypierd.... stąd, nie pasujesz tu nij 13.07.03, 18:57
                                      dzięki za pomoc
    • Gość: Lomu Re: Zburzyc Przymorze IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 20:57
      Szpadel to bita pała i pełna rura,rozwala durnymi wpisami różne wątki na tym
      forum,olejcie tego łba.
      • Gość: szpadel Re: Zburzyc Przymorze IP: *.client.attbi.com 13.07.03, 21:47
        Gość portalu: Lomu napisał(a):

> Szpadel to bita pała i pełna rura,rozwala durnymi wpisami różne wątki na tym
        > forum,olejcie tego łba.
        szpadel napisał(a):
        Napisz istoto ludzka jeśli łaska ,czy poza bluzganiem znasz jakiś inny sposób
        porozumienia się?
        Oj,oj,oj,osarajnogo,czy Ty kiedykolwiek zaczniesz grypsować literackim
        językiem???
        • Gość: sztychówka Re: Zburzyc Przymorze IP: *.nsm.pl 14.07.03, 13:29
          Odczepcie się od szpadla.Niech mówi co mu leży na wątrobie.Od tego jest forum.
          • leutnant Re: Zburzyc Przymorze 14.07.03, 17:14

polskie forum dla polaków z kraju szczurom mówmy nie lub no gdyby język zmienili
            L.
    • Gość: murof Re: a szpadel to... IP: *.dew.pl / 192.168.2.* 14.07.03, 20:17
      a szpadel, to często niestety w różnych wątkach zabiera
      głos, często używając niegrzecznych zwrotów. Widocznie
      się jemu nudzi i nie ma z kim pogadać, albo nie ma gdzie
      się wyżyć.Uważam, ze można sobie podyskutować, mieć
      odmienne zdanie, ale SZPADEL zawsze gdzieś namiesza! To
      jest ktoś skłucony chyba z całym światem i ze sobą.
      Mieszkanka Przymorza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka