rysslowi 19.07.01, 09:50 Mam konto w PKO SA i serdecznie dosc tego banku. Troche sie boje bankow wirtualnych jam mBank - moze dlatego ze nie wiem jak to wyglada i dziala. A poza tym najczesciej place gotowka. Prosze o rade i oswiecenie mojej glowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dahlen Re: Banki IP: 130.225.149.* 19.07.01, 21:32 rysslowi napisał(a): > Mam konto w PKO SA i serdecznie dosc tego banku. Troche sie boje bankow wirtual > nych jam mBank > - moze dlatego ze nie wiem jak to wyglada i dziala. A poza tym najczesciej plac > e gotowka. Prosze o > rade i oswiecenie mojej glowy Wszystko zalezy od tego czego chcesz od banku. Jezeli po prostu musisz gdzies dostawac wyplate, robic stale zlecenia typu czynsz, telefon etc. i wyciagac gotowke z bankomatu, a masz dosc stania w kolejkach w PKO BP/SA to polecam ci ktorys ze srednich bankow:BZ WBK, BPH czy PEKAO SA, albo Slaski. Pewnie ze maja swoje wady ale lepiej sobie radza z obsluga klientow niz PKO. Raczej odradzalbym ci gorna polke te Citibanki etc., bo tam pomysl marketingowy polega na tym zeby dorwac w miare dzianego klienta i przyssac mu sie do portfela w zamian za rozne uslugi-blyskotki, ktore pieknie wygladaja a dzialaja jak krwiopijca. Te internetowe m-banki i Inteligo ladnie wygladaja i kusza dobrym oprocentowaniem, ale diabli wiedza jak dlugo. Nabiora klientow i potem zaczna ich powli ssac. Zreszta BPH i BZ WBK tez umozliwiaja ci kontakt z kontem przez internet. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Banki 02.08.01, 21:33 wlasnie dzisiaj w ramach reorganizacji mojego domowego budzetu (czytaj: szukania oszczednosci:)) zalozylem sobie konto w Inteligo, wiec odswieze ten watek. > Te internetowe m-banki i Inteligo ladnie wygladaja i kusza dobrym oprocentowani > em, ale diabli wiedza jak > dlugo. Nabiora klientow i potem zaczna ich powli ssac. Nie ma zadnych zobowiazan - w kazdej chwili mozesz sie bezpiecznie wycofac. Zalozenie i prowadzenie konta jest darmowe, wiec nie poniesiesz w sumie zadnych strat. Zreszta BPH i BZ WBK tez > umozliwiaja ci kontakt z > kontem przez internet. > Pozdrowka ja zalozylem konto w wirtualnym ze wzgledu na prowizje - to bedzie taka lokata, ale bede wybieral srodki kiedy chce (czytaj: skonczy mi sie zawartosc portfela i zwyklego konta). A w tradycyjnych bankach oprocentowanie jest po prostu smiesznie niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Banki IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 21:36 jakiś czas temu mnie też wk... stanie po 1-2 godz. w PKO na Garncarskiej. Przeniosłem się do "gdańskiego" i teraz spędzam w banku kilka minut, obsługa jest ok. Tylko pamiętaj - mały oddział (ostatnio pojawiło się ich sporo), duże oddziały to duże kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Banki IP: 10.10.41.* 02.08.01, 21:40 Tak samo jest w Pekao SA. I nie trezeba narzekać. Ja popełniłem błąd i założyłem onto w III o w dolarowcu we Wrzeszczu (jak mam tam isć cos załatwiać dostaję białej gorączki). Na szczescie wyczaiłem dwie swietne filie (niestety dla zmotoryzowanych) jedna jest ba Beniowskiego. Przy bramie wjazdowej na MTG, druga na Hallera przy okragłym salonie samochodowym (wejscie z prawej strony rotundy). Chetnie dowiedziałbym się czy podobne filie działają w sopocie i gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Banki 02.08.01, 21:44 Gość portalu: mcroti napisał(a): > Tak samo jest w Pekao SA. I nie trezeba narzekać. > Ja popełniłem błąd i założyłem onto w III o w dolarowcu we Wrzeszczu (jak mam t > am isć cos > załatwiać dostaję białej gorączki). Na szczescie wyczaiłem dwie swietne filie ( > niestety dla > zmotoryzowanych) jedna jest ba Beniowskiego. Przy bramie wjazdowej na MTG, drug > a na Hallera przy > okragłym salonie samochodowym (wejscie z prawej strony rotundy). > Chetnie dowiedziałbym się czy podobne filie działają w sopocie i gdyni mcroti, poprzelewaj sobie przez kilka miesiecy miedzy kontami troche pieniedzy i zostaniesz zlotym klientem - jestes wtedy obslugiwany bez kolejki :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś