Dodaj do ulubionych

Stara baba

10.05.12, 19:43
Wybralismy sie z Malzonkiem do hotelu z atrakcjami SPA. Idziemy na masaz, ja przodem (bo znam jezyk), on za mna. Wchodzimy z zacienionego korytarza do jasnego pokoju i pani masazystka mowi do mnie: prosze, prosze, syn niech tez wejdzie!
Kochana redakcjo, co robic? Zyly se podciac? Malzonek jest ode mnie starszy 2 miesiace, a w wieku lat 36 musialam go przed stewardem w samolocie bronic, bo mu nie nie chcial dac usciasc przy wyjsciu awaryjnym (dozwolone tylko osobom doroslym). I jak tu zyc ze stygmatem starej baby?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Stara baba 10.05.12, 19:45
      Może botoks lub złote nici sobie sprawisz?
      • jak_matrioszka Re: Stara baba 10.05.12, 19:55
        Na razie natura zafundowala mi srebrne nici, we wlosach wink
        Czytanie ematki powinnam porzucic, bo tu co chwila od ktorejs dowodu zadaja, w trendy sie nie wpasowuje :p
        • sadosia75 Re: Stara baba 10.05.12, 19:57
          O tak tak to mnie sprawdzają dowód nawet jak wsiadam do windy wink
          Siwe włosy możesz pofarbować, dobry fryzjer, może fitnes na poprawę humoru i kształtu sylwetki i dobry dermatolog. bo niestety ale po 30 r.ż to kosmetyczka nie pomoże.
          • jak_matrioszka Re: Stara baba 10.05.12, 20:01
            Wstretna jestes!
            Jako 14-latka wprowadzalam starsze kolezanki na filny dozwolone od lat 18, nikomu w zyciu nie przyszlo do glowy zapytac o dowod w monopolowym, ominela mnie cala mlodosc...
    • lady-z-gaga Re: Stara baba 10.05.12, 19:58
      Wymień chłopa na starszy model big_grin co się będziesz stresować big_grin
      • jak_matrioszka Re: Stara baba 10.05.12, 20:04
        Starszy model juz mialam, wzielo mu sie zmarlo. Przy 18 latach roznicy faktycznie nikt nie posadzal nas o bycie rownolatkami, ale sie swoje nasluchalam ze napewno na jego forse lece... I tak zle i tak niedobrze, samotni maja lepiej wink
        • nabakier Re: Stara baba 10.05.12, 23:32
          albo na władzę lecisz tongue_out
        • an_ni Re: Stara baba 12.05.12, 23:31
          o to mlodo go wykonczylas wink
    • milenium5 Re: Stara baba 10.05.12, 22:07
      Jestem w podobnym do Ciebie wieku, ale zawsze mi mówili, że wyglądam młodziej smile. Dwa lata temu byłam z młodszym dzieckiem na szczepieniu. Z mężem. To kto trzyma, tata czy babcia? - zapytała baba w przychodni. Humor miałam popsuty przez miesiąc. Z kolei mąż z moją teściową a swoją mamą i młodszą siostrą byli u lekarza. - Państwo są rodzicami? - zwróciła się do nich pani doktor. Nic tylko się powiesić.
      • dziewczynka_z_sasiedztwa Re: Stara baba 10.05.12, 22:13
        milenium5 napisał:

> Jestem w podobnym do Ciebie wieku, ale zawsze mi mówili, że wyglądam młodziej :
        > -). Dwa lata temu byłam z młodszym dzieckiem na szczepieniu. Z mężem. To kto tr
        > zyma, tata czy babcia? - zapytała baba w przychodni. Humor miałam popsuty przez
        > miesiąc. Z kolei mąż z moją teściową a swoją mamą i młodszą siostrą byli u lek
        > arza. - Państwo są rodzicami? - zwróciła się do nich pani doktor. Nic tylko się
        > powiesić.

padłam big_grin
        • annajustyna Re: Stara baba 11.05.12, 11:29
          Rodzicami tej siostry? ze sie intelygentnie dopytam, bo nie wiem, czy zajarzylam...
      • dziennik-niecodziennik Re: Stara baba 10.05.12, 22:16
        mój maż ma nakręcony filmik z placu zabaw, na ktory sie wybrał z wtedy nieco ponad roczną córeczką. dziecko sie zaprzyjaźniało z jakąś dziewczynką, ktorej towarzyszyła babcia. no i owa babcia cos tam nawija do naszej corki, az w koncu mowi "usmiechnij sie bo Cie tata kręci (w sensie filmuje) - tata czy dziadek, nie wiem, no w sumei wszystko jedno..."
        mamy po 30 lat. moj maż wygląda na mniej wiecej tyle ile ma, moze na troszkę mniej. ale żeby mu wyjechac z dziadkiem to juz ostra przesada...
        • annajustyna Re: Stara baba 11.05.12, 11:30
          Moze ta pani byla prababcia dziewczynki?
      • misiowamama-2 Re: Stara baba 10.05.12, 22:19
        milenium5 napisał:

>... To kto trzyma, tata czy babcia? - zapytała baba w przychodni. <

big_grin hahaha posmarkałam się big_grin big_grin
      • gazeta_mi_placi Re: Stara baba 11.05.12, 09:10
        >Z kolei mąż z moją teściową a swoją mamą i młodszą siostrą byli u lekarza. - Państwo są rodzicami? - zwróciła się do nich pani doktor.

big_grin big_grin big_grin
      • jak_matrioszka Re: Stara baba 12.05.12, 16:18
        Milenium, wybacz siostro w niedoli, ale usmialam sie niesamowicie! Pewnie ja tez zbieram komentarze typu "babcia" jak ze swoja 3-latka wychodze na spacer, nawet o tym myslalam, tyle ze z punktu widzenia biologii to ja bym mogla byc jej babcia, ale matka swojego meza to jednak nie.

Wczoraj bylam na imprezie "klasowej", jeden z kumpli poskarzyl sie do mnie (sic!) ze mu 30 stuknie w tym roku, a ja sobe pomyslalam: co ty kurna wiesz o dorastaniu?!
    • anorektycznazdzira Re: Stara baba 10.05.12, 22:26
      Brzmisz tak, że masz poczucie humoru, więc powiem tylko: weź się czasem nie przejmuj smile
      Trzeba było pani masażystce zaordynować okulary, najlepiej takie o mocy denka od słoika i tyle wink
    • aagata4 ropucha 10.05.12, 23:05
      Moja mama pokazywała swojej starszej siostrze swoje zdjęcia ...
      doradziła aby założyła okulary ... tamtej oczywiście nie chciało się ich zakładać i powiedziała, że dobrze widzi ...

i tak wzięła zdjęcie mojej mamy do ręki i mówi ...

" hmmm na każdym zdjęciu wyglądam jak ropucha"

Po tym moja matka podała jej jednak okulary ....
      • siasiunia1 Re: ropucha 11.05.12, 20:58
        padłam big_grin
    • imogen0 Re: Stara baba 10.05.12, 23:14
      Moi rodzice zawsze tak mieli;ojciec stateczny pan z brzuszkiem i wąsem i mama szczupła,dziewczęca,zawsze mówiono ,że wyglądają jak ojciec z córką,a ojciec starszy tylko 6 latsmile
      • thaures Re: Stara baba 10.05.12, 23:39
        Ja wybrałam się z mężem na studniówkę moich uczniów- pracowałam może dwa lata, więc byliśmy świeżo po studiach ( mąż dwa lata starszy) Mąz chciał oddać nasze płaszcze do szatni- a pani na niego ryknęła, że uczniowie mają szatnie na korytarzu... Ode mnie wzięła bez gadania, niestety...
        • asocial Re: Stara baba 10.05.12, 23:51
          ok, przyznam sie, na poczet Waszego dobrego nastroju:
          podczas studiow pracowalam dorywczo w miejscach, ktore wymagaly bezposredniego kontaktu z klientami i zdarzalo mi sie, rzadko bo rzadko, ale zdarzalo, z czystej zlosliwosci ¨slownie postarzyc¨ jakas babke, ktora np, byla nieuprzejma, albo ja mialam zly humor. I mowilam ¨bo babcia...¨ albo ¨syn¨ (zwlaszcza kiedy facet byl niezly). Ma swoja obrone dodam, ze mialam 19 lat, bylam humorzasta i wszyscy powyzej 25 roku zycia to juz rownia pochyla: P.
    • default Re: Stara baba 11.05.12, 08:09
      jak_matrioszka napisała:

> Malzonek jest ode mnie starszy 2 m
      > iesiace, a w wieku lat 36 musialam go przed stewardem w samolocie bronic, bo mu
      > nie nie chcial dac usciasc przy wyjsciu awaryjnym (dozwolone tylko osobom doroslym).

Oj, chyba wiem o czym piszesz - mój małżonek też ma taki typ urody, że wygląda jak wieczny chłopiec - 50-tka na karku, a ludzie dają mu góra trzydzieści parę... I chociaż jestem nieco młodsza, to czesto mam nieprzyjemne uczucie, że mnie najwyzej daja tyle, ile mam, mniej to na pewno nie sad To kwestia bardziej typu urody/rysów twarzy niż faktycznego zestarzenia.
      Jeszcze pare lat temu, kiedy bylam gdzieś z corka, zdarzalo sie, że ktoś powiedział o nas "siostry" albo "koleżanki". W zeszłym tygodniu wybierałyśmy razem na straganie znicz na grob dziadka i pania straganiarka wtrąciła : "ten co młoda pani proponuje jest ładny". Czyli - ja jestem ta "stara pani" wink
    • morgen_stern Re: Stara baba 11.05.12, 09:08
      Niekoniecznie o wieku, ale może blisko w temacie... Pokazywałam w pracy kilka fotek z mojego ślubu, moim świadkiem była siostra. Koleżanka ogląda, ogląda i na koniec rzecze: "No, ta twoja siostra niezła laska". I to był cały komentarz na temat tych zdjęć tongue_out
    • chipsi Re: Stara baba 11.05.12, 11:16
      Ty się nie męcz jakimiś zabiegami odmładzającymi tylko chłopa do lasu na wycinkę wyślij czy inny surwiwal, niech się starzeje szybciej wink
      Przypomniało mi się jak koleżanka do chłopaka, w którym się kochała, powiedziała że widzi jego babcię. Jako że to jego matka była, chłopak się obraził i z romansu nici.
    • fajnykotek Re: Stara baba 11.05.12, 11:33
      Moja mam wyglądała za młodu na starszą od mojego taty. To znaczy tata nie wyglądał na swoje lata. Jak miałam się urodzić tata miał już 30 lat, ale mama kazała Mu zapuścić brodę, żeby na ojca dziecka wyglądał big_grin.
    • peggy_su Re: Stara baba 11.05.12, 12:28
      Moja mama długo wygladała na dużo młodszą. Po rodzinie krąży historia jak to mama poszła z moją najstarsza siostrą zapisać ją do liceum, czyli siostra lat 15, mama 33-34. Pani w sekretariacie pyta: to na jaki profil chcecie się zapisać dziewczynki? smile

Za to ja odwrotnie. Mając lat 25 wybrałam się do fryzjera. Fryzjer blisko domu więc wyskoczyłam w mało wyjściowych ciuchach i bez makijazu. Zajmowała się mna pani na oko 45 lat. No i wzięła mnie za swoja równolatkę. Cały czas mówiła o tym co fajnie wygląda w "naszym wieku" i rzucała mi komplementami w stylu: fajnie panią ta fryzurka odmłodziła, albo: nie widać u pani jeszcze prawie siwych włosów...

Masakra.... Przez miesiąc miałam depresję.
      • cudko1 Re: Stara baba 11.05.12, 12:40
        co do różnicy wieku
        ja 22
        mój ówczesny chłop 28
        pukanie do drzwi: otwieram a sąsiad zapytuje: a tata to jest? big_grin
        i chłop mi się lekko podłamał wink
        • cudko1 errata 11.05.12, 12:42
          ja 22 on 30 (8 lat różnicy)
    • olena.s Re: Stara baba 11.05.12, 13:06
      Słyszałam kiedyś w radio pewną damę, która młodą matką będąc (26?27?) z dziecięciem łaziła po parku i doczekała się uwagi innej spacerującej (do dziecięcia) .."ale masz dobrą babcię".
    • siasiunia1 Re: Stara baba 11.05.12, 21:01
      moja starsza siostra wyglądała tak poważnie że jak chodziła z moją młodszą na spacery to brali ja za mamę smile

za to ja jak byłam już w dośc widocznej ciąży (26 lat) to jak szłam z moim M na spacer to usłyszałam "patrzecie, gó...arstwo dziecko sobie zrobili" smile
      • asiula1306 Re: Stara baba 12.05.12, 01:56
        miałam 23 lata, odbierałam dwutygodniowego syna ze szpitala (był po operacji), poszłam do sekretariatu po papiery:
        ja: Dzień dobry, chciałam odebrać dokumenty X,Y
        pani: Aaaa, po braciszka przyszłaś
        ja: Eeee..., nie, po syna
    • miniofilka Re: Stara baba 12.05.12, 10:20
      Może zmień fryzurę, makijaż, zacznij inaczej się ubierać, schudnij?tongue_out
      • jak_matrioszka Re: Stara baba 12.05.12, 16:39
        Hmmm, no teraz to powaznie sie zastanawiam czy sie nie obrazic.
        Wlosy mam kiepskiej jakosci i zawsze chetnie bym posluchala konkretnych rad na temat fryzury, ale nie jest ze mna az tak zle - przynajmniej nie tego tycza sie komentarze.
        Co do chudniecia, to zwazajac na to ze ideal oscyluje w okolicach 32-34, to pewnie z moim 38 wciaz jeszcze kwalifikuje sie na kandydatke do odchudzania :p ale figure mam naprawde niezla (matka natura az tak zlosliwa nie byla: jestem klepsydra z dlugimi nogami, labedzia szyja i szczuplymi palcami).

Wygladam na starsza, nie na brzydsza (cokolwiek by to mialo znaczyc). Mam poczucie humoru i nie placze nad soba po katach. W sumie cytowane w pierwszym poscie sytuacje bardziej mnie bawia niz martwia, chociaz powodem do dumy nie sa, w przeciwienstwie do watkow "znow mnie w monopolowym o dowod poproszono".
        Chudzi aja swoje watki, grubi maja swoje, mlodowygladajace maja swoje, to ja zakladam klub wygladajacych na swoj wiek lub wiecej smile Stare baby (i chlopy) wszystkich krajow - laczcie sie!
        big_grin
        • pitahaya1 Re: Stara baba 12.05.12, 22:13
          jak_matrioszka napisała:

> Chudzi aja swoje watki, grubi maja swoje, mlodowygladajace maja swoje, to ja za
          > kladam klub wygladajacych na swoj wiek lub wiecej smile Stare baby (i chlopy) wszy
          > stkich krajow - laczcie sie!
          > big_grin

Dobra, ja wyglądam na swój wieksmile
          Póki co nikt mi 18-tu lat w twarz nie rzucil ale babcią też nie zrobił. Znaczy, mam tyle ile mam i jużsmile
          Na granicy też nikt mi się podejrzliwie nie przygląda, w ramach unii, oczywiściesmile
          W krajach muzułmańskich, jadąc z dziećmi, muszę się nieźle tłumaczyć. Mąż przechodzi bez zająknięcia a mnie maglują, czy te dzieci to moje, czy ja jestem ich matką. Ale składam to na karb ich zwyczajów lub braku podobieństwa?? Bo na to, że wyglądam na ich siostrę, raczej niesmile)
    • olamka1 Sztefa... 12.05.12, 12:56
      Babcia mojej koleżanki ze Śląska oglądając zdjęcia mojego męża z czasów gdzie miał 20 lat:
      "Jeeeee, zobocz, Sztefa tyś sam je!"
      Owa Sztefa miała wówczas lat w przybliżeniu 60!
      smile
      • miruka n/t 12.05.12, 16:35
        jako studenci byliśmy kiedyś w mieszkaniu, ktoś puka, trójka stała i gadała w przedpokoju więc otworzyli a tam pytanie - czy ktoś dorosły jest w domu? tym co byli dalej w mieszkaniu było trochę żal, mnie też
    • czarnaalineczka Re: Stara baba 12.05.12, 16:33
      to ja z drugiej strony
      stoje z ojcem na cmentarzu
      podchodzi do nas jakis dziadeczek
      i mowi " ooo ty jestes synem x a ty pewnie wnusia???"
      sie okazalo ze ten dziadeczek to byl kolega z klasy mojego ojca
      • jak_matrioszka Re: Stara baba 12.05.12, 16:41
        Czarna, wybaczam, bo jako osoba nikczemnego wzrostu masz prawo wygladac jak dziecko wink
        • ledzeppelin3 Re: Stara baba 12.05.12, 16:53
          jak matrioszko, współczuję. Pewnie martwisz sie, czyjestes atrakcyjna dla faceta, i zreszta słusznie. Z twarzą niewiele da się zrobić, bo botoks działa krótko, łatwo przedobrzyc a efekty bywaja potworne (Linda Evangelista, Nicole Kidman, Sonia Bohosiewicz, Joanna Przetakiewicz, Grażyna Kulczyk, klony samych siebie czyli dziennikarki Polsat Cafe), ponadto kosztuja w cholere kasy. Co mozesz zrobic i pocieszac sie, ze jest lepiej:
          NIE PALIĆ
          byc szczupłą (ruch na świeżym powietrzu)
          Zrobić serie zabiegów typu mikrodermabrazja + kwasy
          Używac kremów z wysokim filtrem, na twarz ale równiez na szyję i dekolt, serów z wysokim stężeniem witaminy C w formie przyswajalnej przez skórę, ewentualnie retinoidy w kremie na noc, ale niekoniecznie
          delikatny makijaz dobrymi kosmetykami, pudry mineralne z drobinkami, wydłuzający tusz do rzęs, ew. dobry róż np. MACa, niedrogi a ok.
          I niewiele więcej.
          Oczywiście tez zadbaj o włosy, zadnych samodzielnych farbowań, dobry fryzjer, bez udziwnień, mocne, długie włosy bardzo odmładzają.
          • ledzeppelin3 Re: Stara baba 12.05.12, 16:58
            Nie dawaj się nabierac na laserowe odmładzania itepe, to bzdura. Mówią, ze mezoterapia działa, nie próbowałam, bo stosuje to co napisałam powyzej i daja mi srednio 7 lat mniej, chociaz mnie to, z przeproszeniem, wali.
          • jak_matrioszka Re: Stara baba 12.05.12, 19:00
            Dziekuje, chociaz wydaje mi sie ze wspolczujesz nieodpowiedniej osobie w nieodpowiednim watku.
            Ja nie napisalam ze jestem straszliwie gruba, nieumalowana i ze mam problemy z cera, a juz napewno nie rzuce palenia! Pale zreszta wylacznie zima, w kominku.
            • ledzeppelin3 Re: Stara baba 12.05.12, 23:53
              Acha. No to nie współczuję.
              Skoro jesteś szczupła, umalowana i nie masz problemów z cerą, to widać przeznaczenie chce, żebyś wyglądała staro.
    • mysia-mysia Re: Stara baba 12.05.12, 22:02
      Jak się ma 30+ to dobrze jest wyglądać 3-5 lat mlodziej, Jak się ma 40+ to 10 lat mlodziej, 20 lat mlodziej Jak się ma 60

Ale wyglądać 20 lat mlodziej gdy się ma lat 36 to nie przywilej tylko tragedia smile
    • yuka12 Re: Stara baba 12.05.12, 23:39
      Przed urodzeniem dzieci czyli jakieś 6 lat temu byłam brana za studentkę czyli odmładzana o jakieś 10 lat. Teraz dają mi najwyżej 3 lata mniej. Wcale nie wyglądam dużo gorzej tylko po prostu znacznie poważniej. Także zmęczona jestem częściej. I dlatego wyglądam starzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka