Dodaj do ulubionych

PBS DGA warto?

10.01.08, 10:18
PBS DGA z Sopotu szuka ostatnio ludzi na stanowisko
Ankieter/Rekruter.

Wiecie coś na temat pracy w tej firmie?
Szczególnie mnie ciekawi czym tak naprawdę zajmuje się wspomniany
wyżej Rekruter?

Jakie klimaty panują w tej firmie?

P.
Obserwuj wątek
    • Gość: uhuhu Re: PBS DGA warto? IP: 193.189.116.* 10.01.08, 23:41
      :DDDDDDDDDDDdd
      • jantoni.jajcorz Re: PBS DGA warto? 11.01.08, 12:29
        To się nazywa jednoznaczna opinia!
        Mnie też ogarnia rechot, gdy czytam takie głupie opinie!
    • Gość: była_pracownica Re: PBS DGA warto? IP: *.gdynia.mm.pl 29.01.08, 11:23
      jeżeli nie chcesz zobaczyć swoich zarobionych pieniędzy, jeżeli chcesz zobaczyć
      firmę której brak jakiejkolwiek organizacji a na koniec zostać potraktowanym jak
      g... to polecam tę firmę... właśnie zakładam sprawę o niewypłacone wynagrodzenie...
    • Gość: współpracujący Re: PBS DGA warto? IP: *.sm-rozstaje.pl 29.01.08, 22:42
      Co 2 tygodnie mam przyjemość spotykać się z ankieterami w
      hieprmarketach. Ogólnie nieźle musza się spinać aby wyjść na swoje i
      ciągle w biegu. Nie zazdroszczę
    • Gość: były pracownik Re: PBS DGA warto? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.08, 00:20
      są dwa aspekty pracy w tej firmie:
      1. Kasa, która jest niezła pod warunkiem, że się nieźle zasówa cały
      miesiąc i jest dużo badań
      2. nerwy, które trzeba stracić słuchając notorycznych kłamstw i
      niedomówień ze strony przełożonych. Nieustannie pozostajesz pod
      obserwacją gdyż nawet jako doświadczony pracownik nie jesteś w
      stanie zapracować nawet w 1% na ich zaufanie. Nakłady na Twoje
      doskonalenie równają się 0. A system motywacyjny jest bardzo na
      minusie.

Podsumowując - jeżeli chcesz się związać z tą firmą i dużo zarobić
      bo:
      -umiesz i lubisz dużo i ciężko pracować (materialista i pracoholik 2
      w 1) oraz
      -masz nerwy i psychikę ze stali (zarówno do osób, które ankietujesz
      jak i Twojego szefostwa)
      -jesteś w stanie czekać na wynagrodzenie od 2 do 3 miesięcy
      -czasem ponosić koszty, które nie zostaną Ci zwrócone, bądź
      -zainwestować bez gwarancji zwrotu z nakładów

Jeżeli choć na jeden z tych punktów odpowiedziałeś/-aś NIE to odpuść
      sobie i poszukaj innej pracy. Tyle w tym temacie
      • Gość: byly ankieter Re: PBS DGA warto? IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.08, 13:28
        zgadzam sie z przedmowca.
        Jezeli chcesz zobaczyc jak wyglada kapitalizm w polskim wydaniu to polecam.
        generalnie firma dziadowstwo, pracownikow traktuja jak szmaty, jak parobkow a
        najgorsze bylo czekanie na wyplaty... wyobraz sobie sytuacje ze nigdy nie bylo
        wyplaty na czas, co miesiac ludzie chodzili wsciekli i dopytywali sie kiedy beda
        pieniadze i zawsze slyszeli to samo : "nie wiadomo, firma nie ma pieniedzy".
        • Gość: ankieter Re: PBS DGA warto? IP: *.softlab.gda.pl 25.02.08, 09:39
          Nie warto pracować w tej formie, praca jest przez kilka dni, potem wielka
          ściema,ankiety są niedopracowane, brak kompetentnych osób odpowiedzialnych za
          konkretne sprawy. Co kilka dni robią szkolenia, obiecują gruszki na wierzbie.
          Na umowy trzeba czekać nawet dwa tygonie, a potem jeszcze miesiąc na wypłatę.
          • Gość: KM Re: PBS DGA warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.13, 22:24
            Jakby ktoś jeszcze się zastanawiał nad tym czy pracować dla DGA to kategorycznie odradzam. Wyzysk tej firmy jest ogromny, potem nie chcą zaakceptować ankiety, krótko mówiąc oszukują jak mogą. Żałuję, że kiedykolwiek zainteresowałam się tą firmą, to był duży błąd. Zachowują się nieprofesjonalnie w stosunku do osób pracujących dla firmy. Ankiety są długie i nudne- ciągle powtarzają się te same pytania co zniechęca respondentów. Bardzo niewdzięczna i nieopłacalna praca.
    • Gość: Kamil Re: PBS DGA warto? IP: *.chello.pl 20.05.08, 09:06
      Nie zgadzam się z opinią przedmówców. Jak ktoś jest dobry i kontaktowy to możesz
      zarobić pracując po 4 godzinki dziennie około 500zł tygodniowo. Natomiast jeśli
      masz wygląd nieokrzesanego trolla albo bandyty i do tego nie lubisz kontaktu z
      ludźmi to nie ma co się dziwić, że musisz ciężko pracować, aby ktoś cię wpuścił
      do domu. Przełożeni są kontaktowi i uczciwi, nigdy nie miałem z nimi żadnych
      problemów. Pracuję tam od ponad roku i do praca dała mi bardzo dużo. Poznałem
      wielu ciekawych ludzi (ahh te wspólne wyjazdy), stałem się bardziej kontaktowy i
      mam poczucie dobrze spełnionego obowiązku. Studiuje dziennie, prowadzę firmę
      swoją, a do tego potrafię w PBSie zarobić około 1500 miesięcznie, więc jeśli dla
      kogoś to jest mało pieniędzy przy tak małej pracy to nie wiem czy powinien w
      ogule pracować. Są badania w których zarabia się po 50-80zł/h. Kto nie wierzy
      niech sprawdzi...
      • Gość: Ania Re: PBS DGA warto? IP: *.chello.pl 20.05.08, 15:10
        taaak jasne... A samochody są złe bo jakiś pacan się rozbił? tak samo jest w
        waszym wypadku! jednej osobie nie wyszło i skreślacie cała firmę, a może to z
        wami jest coś nie tak. Ja tam pracuje od dłuższego czasu i nie mam żadnych
        zastrzeżeń. wystarczy oddawać ankiety na czas i nikt sie nie czepia, a nawet
        chwalą cię. Co do pytania ankieter rekruter zajmuje się ankietowaniem i
        szukaniem nowych ankieterów. Koordynatorzy są to ludzie na poziomie więc to
        chyba z wami jest coś nie tak jeśli nie potraficie sie z nimi dogadać. A jak
        mówi stare dobre przysłowie "złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy".
        • Gość: Kinia Re: PBS DGA warto? IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 11.08.08, 19:40
          Pracuje w tej firmie ponad 1,5 roku i nigdy nie mogłam powiedzieć złego słowa.
          Wypłaty mam zazwyczaj na czas( może kilka razy zdarzyło sie małe opóźnienie .

Przy tak niewielkim nakładzie czasowym jaki poświęcam tej pracy naprawdę fajna
          kasa.
    • Gość: AK Re: PBS DGA warto? IP: *.oddk.pl 27.12.13, 11:42
      Jedno słowo - tragedia. Widzę, że nie jestem odosobniona w tej opinii. Żałuję, że przed podjęciem pracy w tej firmie, nie zerknęłam na forum. O umowę, jak i pieniążki musiałam się prosić. Dopiero poinformowanie Pani K., że jeżeli nie otrzymam umowy, skieruję sprawę do prokuratury, sprawiło, że nagle umowa się pojawiła (przypadek?), a dwa dni później pieniążki. Szkoda, że dopiero to popchnęło sprawę do przodu (po prawie 2 miesiącach...). Nie mogłabym również nie wspomnieć o organizacji. System, na którym dane było mi pracować, jaki i sprzęt pozostawiają wiele do życzenia. Poza tym codzienne telefony 'ile ankiet już przeprowadziłyśmy', są zwyczajnie męczące i na pewno nie motywują (w tym wypadku niewyszkolonej kadrze polecam 'skuteczny wpływ' Mark'a Goulston'a ;)). Każdemu, kto zastanawia się nad podjęciem tej pracy, jako ankieter, szczerze odradzam. Życzę rychłego upadku firmie, bo traktowanie ludzi w ten sposób, nie może przynieść jej żadnego pożytku...
    • Gość: ankieter Re: PBS DGA warto? IP: *.centertel.pl 12.12.15, 07:52
      Szkoda gadac, mobbingowanie na kazdym kroku. Wysla ci instrukcje do badania, w ktorej traktuja cie jak nie dorozwinietego debila i na czerwono wielkimi literami strasza kilkukrotnie ze nie zaplaca jesli to jesli tamto. Na samym koncu instrukcji daja ci nadzieje ze moze jednak zaplaca ale wynika z tego ze bedziesz miec farta jesli wogole dostaniesz ta kase. Pozniej obcinki bo np respondent odpowiedzial jak sie im podobalo. Najezdzisz sie jak glupi a w nastepstwie ci za dojazdy nie oddadza bo stwierdza ze nie maja tyle przewidziane na dojazdy. Wogole obcinki robia za wszystko, nie radzisz sobie z badaniem to nie pozwola ci go oddac tylko wrzucaja kare, startujesz wiec z pulapu minusowego pod presja ze jesli jakims cudem nie zrobisz tego badania to nie zaplaca ci za poprzednie bo kolejna kara finansowa bedzie dajac jednoczesnie do zrozumienia ze wylecisz. Ciagle sie o cos czepiaja. Po kilku miesiacach takiej pracy fiksujesz i masz ochote zamknac sie na oddziale zamknietym psychiatrii. Zero szacunku do ankietera, a najlepsze w tym wszystkim jest to ze krzycza klientowi gruba kase za badanie negocjujac wysokie stawki dla ankietetow po czym okradaja dajac mu stawke moze 1/10 tego w budzecie wstepnie wypisane. Oczywiscie laptopa i inny sprzet musisz miec swoj, bo oni ci nie dadza a za amortyzacje twojego sprzetu nie ma przewidzianego zwrotu. Biegasz wiec w terenie niczym akwizytor od domu do domu narazajac na kradziez swojego laptopa. Zrezygnowac tez ciezko, trzeba stopniowo bo istnieje ryzyko ze zarobionej kasy juz nie zobaczysz. Najlepiej jak masz wymowke ze trafiles do szpitala albo ktos ci sie powaznie rozchorowal co oczywiscie sprawdza czy nie klamiesz bo z gory oczywiscie zakladaja ze klamiesz. Realizatorzy badan dzialaja jak psychopaci tylko dokrecajac srube. Sama praca ankietera zla nie jest ale w tym akurat osrodku badawczym to droga przez meke. A najlepsze jest to jak klientow swoich oszukja, juz pomijam fakt okradania ankieterow, czesto jak termin im sie konczy to sami przekrecony przsz siebie material oddaja klientowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka