Dodaj do ulubionych

Z murów do sklepów

IP: *.chello.pl 16.01.08, 11:30
Ci swietni "artysci" musza pamietac o jednym, jezeli bierze sie za rojekt nadrukow dla Cropa 50 tysiecy zlotych (M-city) to juz nie jest sie "podziemnym" czy niezaleznym czy jak tam sie jeszcze zwa, ale staja sie zwyklymi pracownikami korporacji. my odbiorcy tego przekazu tez musimy to sobie wyraznie powiedziec. tu skonczylo sie podziemie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania To jest cudowne IP: *.chello.pl 17.01.08, 09:20
      To co robisz jest czyms wspanialym podziwiam Cie od wielu lat.
      Szkoda ze nie zwracasz na mnie uwagi a tak dobrze sie znamy.
      Ania
    • Gość: shitart Z murów do sklepów IP: *.chello.pl 20.01.08, 01:18
      "Byłem świadomy zarzutów o komercjalizację, nie przeszkadza mi to, takie
      działanie jest coraz częściej spotykanym zabiegiem - dodaje. Wykorzystywanie
      murali czy wlepek w kampaniach reklamowych staje się na świecie, a także i w
      Polsce powszeche"- nic dodać nic ująć...pierwszorzędny przykład zjawiska
      oswajania przez "system" narzędzi wymierzonych ostrzem w jego
      stronę...estetyczne formy "buntu" [streetart wywodzi sie z buntu przeciw
      "sztuce", z jej uniwersum galeryjnoinstytucjonalnofinansowym] zostają przejęte i
      oswojone w postaci nadruków wykonanych rękami taniej siły roboczej w chinach
      [wiadomo w jaki sposób] przez korporację... powstaje piękna nisza gdzie ludzie
      "niebanalni" będą mogli znaleźć coś dla siebie, i w końcu zaczną kupować, bo
      wiadomo, że bez tego przestało by się to wszystko kręcić... chwała ci waras za
      wodę na młyn tego koła, dzięki takim jak ty to wszystko dalej sie będzie toczyć...
    • Gość: gruba ryba Z murów do sklepów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 18:56
      Bravo M-shity!!! Teraz to już dałeś ciała na maxa!!!
      Wylansowałeś się na „sztuce zbuntowanej” to teraz już można zacząć trzepać
      kaske. Naprawdę żałosne i żenujące. Wolę już tzw. „artystów komercyjnych”, ci to
      przynajmniej od początku jasno mówią o co im chodzi.
    • Gość: laik Z murów do sklepów IP: 89.171.187.* 21.01.08, 09:48
      ja tam się na sztuce za bardzo nie znam ale z tego co widzę to gość się
      zwyczajnie sprzedał i tyle, z resztą wygląda na niezłego dupka.
      • Gość: prypry Re: Z murów do sklepów IP: *.chello.pl 21.01.08, 11:24
        Tyle że on i cała reszta cropartystow pracuje od lat w komercyjnych agencjach reklamowych, więc nie ma o co bić piany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka