mamapinezki 07.03.08, 09:31 Orientujecie się może jaka godzinna stawka "obowiązuje" na terenie Gdańska dla opikunki dzieciecej? Albo inaczej: ile Wy płacicie niani za godzinę? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fritka Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) IP: *.multicon.pl 10.03.08, 16:46 Podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdynianka Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) IP: *.rzeszow.mm.pl 10.03.08, 18:15 W Gdyni 3-4 lata temu koleżanki płaciły 8 zł/h. W Gdańsku pewnie jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) 10.03.08, 19:19 Tu www.domosia.pl/ zadzwoń i zapytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritka Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) IP: *.multicon.pl 10.03.08, 20:04 Tam pewnie się cenią. Mi chodzi raczej o kogoś "nie-zrzeszonego":) Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) 10.03.08, 21:04 Kto pyta nie błądzi! Zaryzykuj koszt 1 rozmowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarmax Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) IP: *.chello.pl 11.03.08, 12:06 Będę poszukiwała w czerwcu niani dla 2,5 letniego chłopczyka. Praca od 1 września. Oliwa. Może macie kogoś doświadczonego i z polecenia? Napisałam e-maila do domosi z zapytaniem o stawkę godzinową. To dam znać na forum jak się cenią. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred.polarny Re: 5 zł za godzinę 13.03.08, 10:43 Nie zaryzykowałbym oddania dziecka pod opiekę osoby tak nisko się ceniącej! Chyba, że ta stawka/godz. jest tylko elementem zarobku niani ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: 5 zł za godzinę IP: *.chello.pl 17.03.08, 12:31 ja opiekuje sie dzieckiem za 10 zl /h i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: 5 zł za godzinę 21.03.08, 07:51 Nie oddałbym dziecka pod opiekę komuś, kto ceni swój czas na 5zł/h. U mnie na osiedlu znajome płacą nianiom w granicach 1300zł (na rękę), opieka 8 godzin dziennie od poniedziałku do piątku. Odpowiedz Link Zgłoś
j.jazgarska maciekqbn 21.03.08, 14:00 Piszesz, że za 5 zł nie oddałbyś dziecka niani. A te Twoje znajome na osiedlu płacą niani średnio 6,70 - no cóż, wielka różnica :-). Jak ja szukałam niani ( w tym roku), to wszystkie kandydatki akceptowały właśnie kwotę 5 zł za godzinę, co przy pracy średnio 8h dziennie 5 razy w tygodniu daje 960 zł. Nie uważam, ze to mało, szczególnie, że niania nie miała w zakresie obowiązków innych czynności niż te związane z dzieckiem (nie gotowała zupek, nie prasowała, itd.). Piszę o tym, bo czasem nianie robią rózne dodatkowe rzeczy :-). Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: maciekqbn 21.03.08, 14:37 j.jazgarska napisała: > Piszesz, że za 5 zł nie oddałbyś dziecka niani. A te Twoje znajome > na osiedlu płacą niani średnio 6,70 - no cóż, wielka różnica :-). Płaca 7-7,5zł/h - te ok. 1300zl to wychodzi średnio. W skali 1 godziny 2,5 zł różnicy to niewiele jednak sumarycznie... Przyznaję, że kryterium oceny polegające na tym 'ile kto woła' nie ma sensu, powiedzmy, że źle się wyraziłem i co innego miełem na myśli. Nie wykluczone, że znajdzie się jakaś emerytka czy studentka, która ma dobre podejście do dzieci i chce troszkę dorobić za te 5zł/h. Do każdego trzeba podchodzic indywidulanie - ale to chyba jasne, zwłaszcza w tak delikatnej sprawie jak opieka nad dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
j.jazgarska Re: maciekqbn 21.03.08, 19:50 I tu się akurat zgodzę, że kryterium "ile kto woła" nie ma sensu:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIANIA. Re: maciekqbn IP: *.klc.vectranet.pl 26.03.08, 23:46 Słuchaj 960ZŁ to super pensja naprawde.Nie ma co narzekac.Ja opiekuje sie dzieckiem i drugie niby samodzielne w wieku szkolnym ale tak naprawde tez dopilnowuje sprzatam po nim wysylam go do szkoly.Sprzatam w mieszkaniu po dziecku wiadomo opieka i dostaje 500zl msc 8 h dziennie od pon do piatku,To jest masakra.A Wy narzekacie za dobrze macie.Gdyby to bylo moje miasto przyjelabym taka prace i place. To nie swiadczy jakie pieniadze taka niania liczy sie dziecko i troskliwa opieka.A przeciez najwazniejsza wartoscia jest dziecko.Powierzamy takze dom.Zostawiamy wszystko.Naprawde nie martwcie sie ze mało oferujecie.Tyle nie zarobi sie niekiedy w sklepie mam na mysl inne miasta.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
shymoons ekstremalna stawka... 17.03.08, 15:56 ... moja znajoma opiekuje sie dzieckiem (1,5 roku) dostaje 22pln netto za godzinę ... 5x4h tygodniowo + soboty i niedziele po tej samej stawce, ale bez wcześniejszego uprzedzenia... tak z "nienacka" jak jest potrzeba... tak jak pisałem ekstremalna stawka... :) pzdr szym Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) 24.03.08, 10:29 J płacę 6zł i jestem bardzo, bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozka Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) IP: *.unilever.com 25.03.08, 12:56 Place na Ujescisku niani dla 2 latka, 900 pln/m-c. opieka u mnie w domu, zadnych prac dodatkowych. Nie odliczam urlopu, swiat, dni wolnych - zasze pelna stawka, urlop w wakacje 3 tygodnie rowniez. Zwykle za m-c wychodzi 5,50 pln ale bywa ze i 6,50, jesli duzo wolnego jest w danym m-cu. Mysle, ze uczciwa to placa, jestesmy zadowoleni i niania rowniez, dodatkowo jakies prezenty na swieta i specjalne okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolis Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.03.08, 20:58 Jak sobie czytam ten wątek to w duchu dziękuję, że nie mieszkamy w dużym mieście (lecz kilkudziesiecio tysięcznym). Jesteśmy bardzo zadowoleni z niani, a płecimy ok. 3,5 zł za godzinę. To emerytka, ale kobita rzutka, typ działaczki, ze świetnym podejściem do 3 latki. Nie znam przedszkolanki, która miałaby taki talent wychowawczy. Nauczyła dziecko mnóstwo piosenek (w tym religijnych ;-), a mała ją po prostu kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Ile za godz dla niani (Gdańsk) IP: *.klc.vectranet.pl 27.03.08, 00:01 ja takze mam opiekunke i musze przyznac ze moje dziecko jest w niej zakochane.Ma swietne podejscie.Wychowuje mi 2 lata córke i nauczyla o wiele wiecej niz nie jedna nauczycielka.Młoda dziewczyna przekazala duzo dobrego dla naszego dziecka ładnie poprawnie wyrazac sie wierszykow piosenek tanczyc.modlic wszystkiego.Ciesze sie ze córka tak wiele umie majac nie cale 3latka.Zycze kazdemu dziecku tak wspanialej opiekunki. Odpowiedz Link Zgłoś