Dodaj do ulubionych

Praca w DCT Gdansk SA

• Gość: AAAAAAA Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 01.06.10, 21:18
      Wiem jedno w każdej firmie dąży się do stworzenia najlepszych zespołów ludzkich
      ,dlatego przeprowadzane są rozmowy kwalifikacyjne, testy. Jeśli nastąpiła
      pomyłka w zatrudnieniu jakiegoś pracownika począwszy od sprzątaczki a na
      dyrektorach skączywszy takiej osobie po prostu się DZIĘKUJE. Jeśli ktoś szkodzi
      firmie i jest pracownikiem destrukcjnym to czas się zastanowić czy nie warto go
      usunąć .

Mam wrażenie że wasz przełożony zrobił sobie z DCT swój własny folwark, tylko
      czy Wy jesteście zwierzętami ??? W pracy często jest ciężko , ale należy
      pamiętać że każdemu należy się szacunek, pomiatanie, grożenie, podważanie
      kompetencji, zastraszanie to chyba jedyne co wychodzi waszemu przełożonemu

• Gość: Żona Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 109.243.49.* 01.06.10, 22:23
        Dziewczyno nie denerwuj się. To może zaszkodzić maleństwu. Jednak tak
        jak piszesz, przychodzą do domu wściekli, aż się boję co będzie jak im w
        pracy nerwy puszczą. O wypadek nie trudno przecież w porcie.
        Kobiety piszcie, niech jak najwięcej osób dowie się cóż to za prywatny
        folwark ma pan dyrektor.
        Tak na marginesie numer do tvn24 w Gdańsku, 58 307-43-20 – Pana
        Jana Błaszkowskiego z pewnością zainteresuje temat. Sztandarowa
        inwestycja w 3-city ostatnich lat a tu taki pasztet. Panie dyrektorze
        gratuluje, może stać się pan medialny, kolejny punkt do cv.. tylko nie
        wiem, czy o to akurat panu chodzi.
        Wakat, rzecz w tym, że do tej pory ludzie cenili sobie zatrudnienie w
        tej firmie, patrz posty wyżej. Nie chcą z niej rezygnować przez jednego
        @#$% . Włożyli dużo wysiłku w szkolenia, w swoje miejsca pracy. Z m-ca
        na m-c poprawia się wydajność. Zespoły się dogrywają. Pan dyrektor w
        związku z tym rozdziela ich (patrz nowy grafik) – jak to się ma do
        dobrej współpracy?? Każdy nawet przeciętny menadżer wie, że z ludźmi się
        współpracuje. Tyranie zostały dawno temu obalone.. a, właściwiePRL
        całkiem niedawno..
        • Gość: pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.gorzow.mm.pl 01.06.10, 22:30
          Drogi Wakacie. To nie o to chodzi byśmy się zwalniali. Przez
          ostatnie 3
          lata wszyscy ciężko pracowaliśmy na to by DCT miało jak najlepszą
          opinię
          w świecie. Chcemy pokazać światu, że Polak potrafi i że warto z nami
          współpracować. Dlatego "szanowny panie dyrektorze" mimo pańskich
          poczynań nadal będziemy ciężko pracować na naszą dobrą opinię.
          Postawił
          nas pan przed murem nie dając nam żadnych szans tylko puste
          obietnice.
          Jak to pan powiedział " za dwa, trzy lata może będzie lepiej więc
          wtedy
          porozmawiamy". Nie czekajmy na rozmowę dwa - trzy lata, tylko lepiej
          by
          było dla nas wszystkich, żebyśmy w końcu zaczęli rozmawiać już teraz
          jak
          LUDZIE. Pańska propozycja odnośnie widełek płacowych też jest lekkim
          nieporozumieniem, w końcu wszyscy wykonujemy tą samą pracę. Nie jest
          istotne czy ktoś jest w firmie 3 lata, rok czy 3 m-ce. W Polsce jest
          dobry zwyczaj tzw. stażowego, czyli 1% do wypłaty za każdy rok
          przepracowany w danej firmie, wiele firm to stosuje. Może warto
          również
          nad tym się zastanowić? Nie, wy szukacie oszczędności, między innymi
          jak
          tu nowym lub krótko pracującym pracownikom mniej zapłacić.

Pozdrawiam wszystkich pracowników działu operacyjnego! Pamiętajcie w
          jedności siła!
          • Gość: wakat Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 02.06.10, 00:28
            ruszcie wreszcie po rozum do głowy - ten wątek może czytać Twój przyszły
            przełożony. Na rozmowie oczywiście nie powie Panie "pracownik" z gazety.pl, ale
            wie pan pracował pan w DCT to tej firmie gdzie na forum oszołomy rzygały.

Chcecie lepiej dla siebie i swojej rodziny, znajdźcie sobie lepszą pracę, lepiej
            płatną. Pójdziecie gdzie indziej, w DCT jak są tacy fatalni pies z kulawą nogą
            nie będzie chciał pracować - będą musieli dać podwyżki. jak plujecie i rzygacie
            to wy zostaniecie zwolnieni bo żaden pracodawca tego nie lubi. Lecz wówczas
            będziesz jako ten zwolniony, a nie ten który znalazł sobie lepszą pracę.
            Macie honor zwolnijcie się.
            • Gość: deus rex Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 00:44
              Martw się o siebie a nie o nich. Bronisz manipulatorów pod pretekstem troski o
              los pracowników. A tak naprawdę ich los dzieje się tu i teraz, nie zamierzają
              uciekać jak pies z podkulonym ogonem, gdyż racja jest po ich stronie. "Niech się
              wstydzi ten kto robi, nie ten kto widzi..." Do tego trzeba odwagi.
              • Gość: Wakat Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 02.06.10, 00:56
                do podjęcia decyzji trzeba mieć odwagę i jaja, aby trwać w uporze, zapartym jak koza nie potrzeba inteligencji. Chcesz pomóc rodzinie - zatrudnij się w lepiej płatnej pracy.
    • Gość: mobbing Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 88.220.34.* 01.06.10, 22:46
      W praktyce Mobbing może polegać na następujących działaniach:

•ciągłym przerywaniu wypowiedzi, reagowaniu krzykiem i pomstowaniem,
      ciągłym krytykowaniu i upominaniu, upokarzaniu, stosowaniu pogróżek,
      unikaniu rozmów, niedopuszczaniu do głosu, traktowaniu jak
      powietrze, rozsiewaniu plotek i pomówień, ośmieszaniu, sugerowaniu
      choroby psychicznej, ograniczeniu możliwości wyrażania własnego
      zdania, oczernianiu za plecami, nieformalnym wprowadzeniem zakazu
      rozmów z nękanym pracownikiem, uniemożliwieniu komunikacji z innymi;
      •powierzaniu prac poniżej kwalifikacji i uwłaczających, odsunięciu
      od odpowiedzialnych i złożonych zadań, zarzucaniu pracą, lub nie
      dawaniu żadnych zadań lub ich odbieraniu, powierzaniu bezsensownych
      prac albo przekraczających możliwości i kompetencje lub szkodliwych
      dla zdrowia, zmuszaniu do wyczerpującej pracy, odizolowaniu miejsca
      pracy.

Ile tkich przykladow mozemy wyciagnac z polityki firmy i osob ,ktore
      zajmuja kierownicze stanowiska?Wspolczuje im jak wszystko wyplynie i
      dojdzie do pelnej eskalacji :)Pozdrawiam
    • Gość: Uzupelnienie Mobbi Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 01.06.10, 23:04
      Cel - zmusić do odejścia

Mobbing to bezprawne, systematyczne i długotrwałe zachowanie jednej
      lub kilku osób, podejmowane bez powodu lub z błahego powodu,
      skierowane przeciwko pracownikowi, godzące w jego dobra prawnie
      chronione, mające często na celu zmuszenie pokrzywdzonego do
      odejścia z pracy.
      Nękany pracownik pracuje mniej efektywnie, brak mu motywacji, aż w
      końcu zmienia pracę. Zdarzają się nawet samobójstwa spowodowane
      mobbingiem.

Sprzyja atmosfera w firmie

Mobbingowi sprzyjają niejasne kryteria oceny pracownika, brak
      związku między wynagrodzeniem, a wynikami pracy oraz koncentracja
      władzy w rękach przełożonego, w szczególności brak nadzoru
      przełożonych nad średnim i wyższym personelem zarządzającym, co
      powoduje ciche przyzwolenie na bezkarne manipulowanie przepisami i
      naginanie zasad zarządzania.
      Istotna jest również sytuacja na rynku pracy, głównie zagrożenie
      bezrobociem, pogarszające się warunki materialne większości
      społeczeństwa, obniżanie kosztów własnych firmy, maksymalne
      wykorzystanie pracownika za minimalną płacę.
      Przemoc w pracy może istnieć za przyzwoleniem otoczenia, czasem bez
      wiedzy szefostwa. Mobbing może stosować nie tylko pracodawca, ale
      również bezpośredni przełożony czy inny pracownik ("kolega z
      pracy"). Zdarzają się również przypadki, że ofiarą jest pracodawca.
      • Gość: roman Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.witnet.pl 17.06.10, 21:17
        a ku ku, bab strzela z łuku
        • Gość: my [...] IP: *.rev.pro-internet.pl 18.06.10, 09:11
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ktoś Praca w dct to jak obóz pracy IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 12:19
            Dwie firmy na terminalu obsługujące sprzęt, a nienawiść tak duża iż brak słów. Traktowanie ludzi
            gorzej jak zwierzęta (nie urażając zwierząt) to normalka na terminalu. Góra udaje , że nic nie widzi albo nie chce widzieć ale patrząc z tej perspektywy to dziwi mnie tylko to , iż jest to praktykowane przez managerów zmian. Na przerwach oszukują, zakaz goni zakaz, a najlepszy to zakaz słuchania muzyki przez słuchawki ale tylko dla firmy zewnętrznej bo zatrudnieni w dct mogą. Sprzęt ubezpieczony jednak tylko dla pracowników dct, zewnętrzna firma jest obciążana choć nie zawsze winny jest operator z owej firmy. Krótko mówiąc obóz pracy i tyle.
    • Gość: znajomy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 23:26
      Mam takie pytanie, czy podczas rekrutacji wszystko odbywa się uczciwie ? Jeśli
      tak, to dlaczego na portalu Nasza-Klasa (wyszukiwarka: terminal dct) sporo
      nazwisk się powtarza ? I dlaczego dyrektorkę spraw personalnych nazywacie ciocią
      ? Czyżby ta osoba pomagała przepchnąć niektóre kandydatury do pracy w DCT?
      • Gość: prac Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.gdynia.mm.pl 01.06.10, 23:53
        W to nie wierzę, dyrektor Adrianna jest uczciwa, kiedyś przyniosłem
        CV kolegi, powiedziała że musi przejśc normalną rekrutację, że mam
        zostawic CV, tak jak wszyscy w kadrach, jeśli CV będzie ok,
        zadzwonią po niego z kadr, i powiedziała, że o wyborze decydują
        wspólnie ona i szef działu, i że nic nie obiecuje, slyszalem ze
        wszystkim mówi to samo, czyli jest w porzadku. Powiedziała, że
        jeżeli będzie ok to go przyjmą, jak nie będzie ok, to nie przyjmą.
        Przyjeli, bylem podziekowac a dyrektor powiedziała ze nie ma za co
        bo potrzebuja z kategorią c i kolega jest obiecujący, był
        potraktowany jak każdy kto wchodzi do firmy i pyta o prace. Tak jak
        wszyscy czeka go teraz okres próbny i dopiero wtdey sie okaze czy
        sie sprawdzi.
        • Gość: znajomy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 00:06
          Przyjacielu, przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Przyniosłeś CV kolegi do pani
          z biura, po czym twój kolega został zatrudniony. To się nazywa zatrudnienie
          przez protekcję, potocznie po znajomości.
          • Gość: prac Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.gdynia.mm.pl 02.06.10, 00:19
            To ty sie zastanow tam do kadr codziennie przychodza ludzie z ulicy
            z papierami, kadrowe z nimi rozmawiaja i mówią ludziom to samo, sam
            bylem i widzialem ze przyszli jacys ludzie z ulicy i pytali o prace,
            wiec kadrowe kazaly im zostawic cv i powiedzialy to samo co mowi
            dyrektor, ze jak cv bedzie ok, to zadzwonia. Wiec ja tez poszedlem,
            tam w kadrach jest tak że ludziom z ulicy trzeba otworzyc drzwi bo
            tam nie wejda, więc mi akurat otworzyła dyrektor. Gdzie tu masz
            protekcje? Że wejdziesz i spytasz o prace?
            • Gość: Wakat Macie honor - zwolnijcie się IP: *.chello.pl 02.06.10, 00:30
              po co wam ten stres i nerwy rodziny o którą dbacie. Idźcie do lepszej pracy.
              • Gość: taboreciarz Re: Macie honor - zwolnijcie się IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 01:01
                Brak ci odwagi, schowaj się pod taboret.
                • Gość: Wakat Re: Macie honor - zwolnijcie się IP: *.chello.pl 02.06.10, 01:04
                  mam tyle odwagi taborecie że składałem już parokrotnie wypowiedzenia, zamiast
                  rzygać wolę więcej zarabiać
                  • Gość: ??? Re: Macie honor - zwolnijcie się IP: *.chello.pl 02.06.10, 12:21
                    Wakat jeżeli tyle razy zakładałeś wypowiedzenia z pracy to znaczy że z Tobą jest coś nie tak...
                    • Gość: pracownik Re: Macie honor - zwolnijcie się IP: *.chello.pl 02.06.10, 16:43
                      Wakat razem z jedrzejem wyjedziesz na taczce.
            • Gość: znajomy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 00:57
              Sprawdź termin protekcja w encyklopedii.
              • Gość: Wakat Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 02.06.10, 01:00
                znam termin bez sprawdzania i się nie chwalę. natomiast żenujące jest że
                chełpisz się tym że jesteś zatrudniony po protekcji
              • Gość: Wakat Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 02.06.10, 01:03
                i łopatologiczne wytłumaczenie dla rzygających oszołomów:

pracujesz w DCT bo to wynika z tego forum, twierdzisz że panuje w tej firmie
                nepotyzm i zatrudnianie pociotków itp. tak padło na tym forum więc musisz być
                zatrudniony dzięki protekcji. Życzę powodzenia, dziękuję za uwagę.
                • Gość: Wakat tylko po co rzygac na pracę po prostekcji IP: *.chello.pl 02.06.10, 01:07
                  to takie niehonorowe, ale co wiecie o honorze, encyklopedia???
                • Gość: gondol Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 11:16
                  Specjalistów takich jak ja to wśród znajomych i rodziny ze świeczką mogą szukać.
                  Na szczęście, praca po znajomości kończy się gdy potrzeba konkretnych
                  kwalifikacji, inaczej ciężko by było uczciwym sposobem znaleźć pracę.

Chodź z drugiej strony jeśli był bym zatrudniony po znajomości to nie oznacza,
                  że nagle firma jest w porządku.
            • Gość: Zainteresowany Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 18:02
              Jaka jest atmosfera w pracy, pytam, bo zarówno z tego forum jak i innych opinii wynika, że bardzo zła w niektórych miejscach w firmie
              • Gość: m Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 16.07.11, 12:05
                ktory dzial Cie interesuje?
          • Gość: Wakat praca po znajomości tylko dla oszołomów z forum IP: *.chello.pl 02.06.10, 01:10
            dobrze że nie pracuję po znajomości i nie rzygam
            • Gość: ŻONA II Re: praca po znajomości tylko dla oszołomów z for IP: *.rev.pro-internet.pl 02.06.10, 18:59
              NIE OBRAŻAJ LUDZI PISZĄCYCH NA TYM FORUM TO NIE SĄ OSZOŁOMY TYLKO
              NIEJEDNOKROTNIE LUDZIE WSZECHSTRONNIE WYKSZTAŁCENI, KTÓRZY WALCZĄ O SWOJE.
              RZYGNĄĆ TO EWENTUALNIE MOŻNA NA CIEBIE, ZA TO CO TUTAJ WYPISUJESZ!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ŻONA II Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.rev.pro-internet.pl 02.06.10, 18:54
        Czytając wypowiedzi Wakata mam wrażenie, że jest to jeden z tych buraków, (mam
        tutaj na myśli pana Ireczka, poliglotę pudziana czy też pana Romana, który
        myśli, że pozjadał wszystkie rozumy) którzy bez masła wchodzą w d.... panu
        Dyrektorowi J. Łatwo sie pisze jak ma się cieplutką posadkę za wysoką kasę. Tak
        na marginesie do Dziewczyny i do Żony i do wszystkich pracowników DCT a
        zwłaszcza działu operacyjnego, wydzwaniają do WAS o każdej porze dnia i nocy na
        WASZE prywatne komórki, co to ma w ogóle być nie jesteście niczyimi
        niewolnikami, zasuwacie od piątku do świątku i co???? dyrekcja ma to w
        poważaniu. Każdy z WAS chłopaki i dziewczyny zasługuje na szacunek i
        wynagrodzenie za ciężką i sumienną pracę.
        A tak na marginesie, ciekawi mnie bardzo czy pan dyrektor, zna podstawy pracy
        sts'a, rtg'a czy innego sprzętu - nie sądzę a przecież piastując owe stanowisko
        powinno się mieć sporą wiedzę!!!!
        Popieram WAS w tym co robicie i nie załamujcie się i nie dajcie się zastraszyć,
        jest jeszcze Sąd Pracy a firma tej rangi nie chciałaby raczej takich incydentów.
        POZDRAWIAM WSZYSTKICH
        • Gość: Żona Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 188.33.136.* 02.06.10, 20:00
          Żono II, ze też na to nie wpadłam. Zbiorowy pozew do Sądu pracy i odszkodowania.
          Pamiętacie? Jedną sprawę usiłowali zatuszować. Pracownica podała ich i wygrała -
          a w zasadzie to poszli na ugodę. Musieli wypłacić odszkodowanie. Po takim
          zbiorowym pozwie dopiero będą mieli "oszczędności".

P.S: Niedowartościowanego egocentryka proponuję ignorować.

Trzymajcie się chłopaki i dziewczyny.. Operacyjny górą!
          • Gość: Pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 02.06.10, 21:57
            Myślę, że niektóre teksty to już przesada. Widać, że część wypowiedzi jest
            pisana tą samą ręką. Powtarzanie się i grożenie żadnych efektów nie przyniesie.
            Po dzisiejszym spotkaniu przynajmniej widać, że trochę się przejęli sytuacją.
            Poczekamy i zobaczymy co będzie. A z tego co wiem ta laska przegrała sprawę.
      • Gość: Ania Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.host.witnet.pl 15.09.11, 13:23
        Rozmowa kwalifikacyjna w DCT to jakiś żart. Właśnie ubiegałam się o stanowisko młodszej księgowej. Zadzwoniła do mnie Pani, która mówiła tak cicho, że trudno było ją zrozumieć- może się czegoś bała? Bardzo byłam zainteresowana tą pracą więc poszłam na rozmowę. Od początku osoba z którą rozmawiałam próbowała mnie przekonać, że to nie praca dla mnie. więc po co mnie zapraszali na tę rozmowę? Posiadam wszystkie kwalifikacje i poszukuje doświadczenia w firmie międzynarodowej, a na rozmowie dowiedziałam się , że doświadczenia u nich nie zdobędę bo tam się nic nie robi. Myślałam ,że każda nowa praca i firma to nowe doświadczeni. Ta Pani od początku wmawiała mi,ze ta praca jest nudna i nie warta mojego starania. Dziwne, że pracownik HR tak źle się wypowiada o firmie. Kompletny brak profesjonalizmu. Następnie poinformowała mnie, że w ciągu 14 dni odbędzie się drugi etap- rozmowa z główną księgową. Już po 2 dniach dostałam maila , że zatrudnili kogoś innego. Nie wiem kiedy oni mieli czas na ten drugi etap? Widocznie już kogoś mieli znajomego, a rozmowy to tylko szukanie zajęć dla pracowników HR. Dodam jeszcze, że ta Pani w mojej obecności czytała dopiero moje CV i nie robiła notatek z moich odpowiedzi- była kompletnie niezainteresowana ale
        bardzo miła. Dziwne jest, że firm międzynarodowa (z Australii) zatrudnia tak niewykwalifikowany personel do rekrutacji, i nie zależy im na pracownikach, którzy mówią po angielski i mają odpowiednie kwalifikację. To był strata czasu ale chętnie bym porozmawiała z menadzerami tej firmy, bo coś mi sie wydaje, że nie są świadomi co się dzieje. Szkoda, że nie mam tam rodziny , bo może bym dostała pracę
    • Gość: gość Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 02.06.10, 11:59
      Człowiek lecący balonem zdał sobie właśnie sprawę z tego, że się zgubił. Obniżył
      wysokość i zobaczył na ziemi kobietę. Zszedł jeszcze niżej i krzyknął:
      „Przepraszam, czy mogłaby mi pani pomóc? Obiecałem przyjacielowi, że spotkam się
      z nim godzinę temu, ale nie mam pojęcia, gdzie jestem".

Kobieta odpowiedziała: „Jest pan w aerostacie napędzanym rozgrzanym powietrzem,
      unoszącym się w przybliżeniu 10 metrów nad ziemią. Znajduje się pan na
      szerokości geograficznej pomiędzy 40 a 41 równoleżnikiem oraz na długości
      pomiędzy 59 a 60 południkiem".

„Pani z pewnością jest inżynierem" - stwierdził pilot balonu.
      „Owszem" - odparła kobieta. - „Skąd pan to wie?".
      „No cóż" - odpowiedział mężczyzna. - „Wszystko, co mi pani powiedziała, jest
      poprawne z technicznego punktu widzenia, lecz nadal nie wiem, jak mogę
      skorzystać z tych informacji i wciąż jestem zgubiony. Szczerze mówiąc, niezbyt
      mi pani pomogła".

Kobieta zauważyła: „Pan musi sprawować stanowisko kierownicze".
      „To prawda" - odrzekł mężczyzna. - „Skąd pani to wie?"

„Cóż" - wyjaśniła kobieta. - „Nie wie pan, gdzie jest ani dokąd zmierza. Wzniósł
      się pan wysoko tylko, dlatego, że jest pan balonem. Obiecał pan coś, ale nie ma
      pojęcia, jak się z tego wywiązać, i oczekuje, że pański problem rozwiąże ktoś z
      dołu. Jest pan dokładnie w takiej samej sytuacji, w jakiej pan był, zanim się
      spotkaliśmy, z tą różnicą, że teraz jakimś cudem okazało się, że jest to moja wina".
      • Gość: ŻONA III Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 02.06.10, 20:03
        Dziewczyny i Żony musimy trzymać się razem i dopingować naszych mężów i chłopaków. Państwowa Inspekcja Pracy w Gdańsku bardzo chętnie przeprowadzi kontrole w DCT . A nieprawidłowości jest tam mnóstwo nie będę pisać jakie bo wprowadzą poprawki .W każdym bądź razie kilka sama znalazłam ,a w Kadrach DCT nie mają o nich pojęcia są na bakier z KODEKSEM PRAWA PRACY ,a Sąd Pracy bardzo lubi tak duże firmy jak DCT.
        REKLAMĘ MAJĄ ZAPEWNIONĄ !!!!!!
        Pozdrawiam Żona III.
        • Gość: Po zebraniu Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.206.244.1.jpk.pl 02.06.10, 20:29
          Witam...Jestem oburzona tym co tam usłyszałam...Z tego wszystkiego
          wynika ,że to jest celowo prowadzona polityka!!!Nie będzie nadgodzin
          i nie będzie podwyżek.Będą angaże dla 40
          osób.Hahahaha....Myślicie ,że tym nam zamkniecie buzie!!!Poczkejamy
          do przyszłego miesiąca to się okaże ,że mamy nadgodziny w licvzbie 5-
          8....Na razie damy namiary na tvn i portowiec.A jak nic się nie
          zmieni to ogłosimy strajk.Proponowałabym od któregoś pn tak jak
          oceanik bedzie stał:)Panowie na sts pamietajmy jaka płaca taka
          praca ,także nie 30-40 na godzinke tylko 10-20 na
          godzinke.Podsumowując...Spotkanie zrobione na sztuke,żadnych
          konkretów i dalej prowadzenie polityki zamierzonej.A tak na
          marginesie zna juz ktos może kontakty do firmy ,która otwiera
          terminal masowy??Pozdrawiam operacyjny...Szkoda,że Ci ludzie nic nie
          rozumieją...
        • Gość: Żona Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 94.254.232.* 02.06.10, 20:34
          Kiedyś mieli kontrolę z PIP, zostali uprzedzeni i robili porządek w papierach..
          ale zawsze można spróbować. W każdym razie musimy trzymać się razem. Nie mogą
          nas poróżnić. Pamiętajcie! W JEDNOŚCI TKWI NASZA SIŁA! Myślę, że w pierwszej
          kolejności trzeba uderzyć tuwww.macquarie.com.au/au/index.html. Pozdrawiam
          • Gość: Jacek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 02.06.10, 21:56
            Drodzy Koledzy i koleżanki.Dajmy dyrekcji szanse.Powiedzieli, że pracuja nad
            grafikiem,aby wszyscy byli zadowoleni.Udowodnijmy do tego czasu ,że jesteśmy
            także słowni i nie piszmy żadnych postów i zapomnijmy na jakiś czas, np. miesiąc
            po zatwierdzeniu grafiku.Jeżeli będziemy mieli faktycznie pensje blisko podstawy
            to pomyslimy o strajku i nagłośnieniu sprawy w mediach.A na razie proponuje
            wyhamować z tym wszystkim.Dziękuje za uwage:).Pozdrawiam dział operacyjny.
            • Gość: IMV 12 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chello.pl 02.06.10, 22:08
              Tak się wszyscy srają o te nadgodziny, a przecież dwa razy była akcja, że jedna
              cała grupa odmówiła przyjścia na flexa to wymyślili grafik, żeby się nie prosić,
              a wiadomo że im więcej ludzi na oceaniku to lepiej dla nas. Poza tym Pan Borys
              wyraźnie powiedział, że przewidują do 32 nadgodzin. Całkiem poważne zebranie się
              odbyło i facetowi aż się głos łamał z żalu. Poczekajmy na dalsze kroki zarządu.
              Padły dziś konkretne obietnice, może warto poczekać i zobaczyć ile w tych
              słowach prawdy. Może chociaż Pan Borys okaże się solidnym człowiekiem.
            • Gość: filemon Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 01:53
              Wartom przeczytać do końca.

Teraz to dyrekcja raczej pracuje nad tym aby wyłapać i zwolnić tych nie
              pokornych. Nie wiem czy Wy zdajecie sobie sprawę, że tu nie chodzi o grafik, czy
              nadgodziny, tylko aby rżnąć Was na kasę. Aby tego zaprzestać, wystarczy, że
              podniosą Wam podstawę i bez łaski z jakimiś grafikami, a'la szwindlami.

Prawdopodobnie postarają się skłócić Was, więc dadzą jednej części dużo
              nadgodzin a drugiej części nic. Bo skłócona
              załoga nie mówi jednym głosem i zajmuje się wewnętrznymi potyczkami.

A co się tyczy pana Borysa, uczciwego obrońce ciemiężonych pracowników, to
              zdajcie sobie sprawę, że w tej firmie nikt nawet nie pierdnie bez jego zgody. I
              każde najmniejsze chociaż cięcie płac w tej firmie, odbywało się przy pełnej
              aprobacie i wręcz poleceniu pana prezesa. Tak ważne, delikatne decyzje jak
              pensje podejmuje prezes, albo to wiesz albo przyjmij to teraz do wiadomości.

Na Waszym miejscu nie bawił bym się w grafiki tylko żądał podniesienia stawek do
              ODPOWIADAJĄCYCH nakładowi pracy, kwalifikacji i doświadczeniu pracownika.
              Inaczej zrobią Was na szaro. Poza tym nigdy nie możecie oczekiwać oficjalnie
              nadgodzin, to jest nie zgodne z prawem i firma nie musi spełnić Waszych żądań.
              Za to MUSI, zgodnie z prawe płacić adekwatnie do nakładu pracy, kwalifikacji i
              doświadczenia pracownika, wymaganego na stanowisku. Co nie jest trudne do
              udowodnienia bo już wcześniej płacili Wam więcej niż teraz, czyli tyle ile się
              należało.

Grafikiem to wykiwają Was na szaro, te złotko się tylko świeci, nie łykaj więc
              wszystkiego. Po prostu później zatrudnią więcej ludzi, przyzwyczają nowych do
              nędznej pensji, wyszkolą a Was zwolnią, albo w ogóle obetną nadgodziny bo będzie
              Was już tak dużo pracować, więc sami się zwolnicie.
              • Gość: oper Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.gdynia.mm.pl 03.06.10, 09:43
                Słuchajcie, nie mogę już czytać tych bzdur, dajcie spokój wreszcie,
                tak jak ktoś już napisał, poczekajmy na to co będzie.
                Przecież Pan Boris zareagował od razu, odpowiedział na to o czym
                pisaliśmy, nie spodziewałem się nawet że jest szansa na podwyżki,
                myślałem że będą przekonywać że nic nie będzie, a tu wyraźnie
                zostało powiedziane, będą awanse - Pan Boris powiedział 40 osób
                dostanie awans, czyli wyższe pieniądze i będą analizować tych,
                którzy nie mieli powyżki od dłuższego czasu. Ludzie opanujcie się i
                rozejrzyjcie się wkoło - gdzie teraz obiecują podwyżki, opanujcie
                się, w tesco zarabiają 1200 na rękę, w telekomunikacji maja zwolnić
                podobno setki ludzi, w stoczni pozwalniali. Ci z Gdyni, którzy
                strajkowali nie mogą znaleźć pracy – wiecie dlaczego bo nikt nie
                chce takich pracowników, którzy strakują. Te posty już zaczynają
                szkodzić nam wszystkim, nam pracownikom, nikt potem nie będzie
                chciał nasz zatrudnić. Poczekajmy, przecież były konkretne
                informacje wczoraj: będą nadgodziny do 32, no i ok. oby były –
                przecież o to prosiliśmy, będą podwyżki, przecież o to prosiliśmy.
                Jeśli teraz nadal macie narzekać to rzeczywiście po co tu siedzicie,
                idzcie do tesco albo do sklepu za 1000 zł za cały dzien pracy 6 dni
                w tygodniu, nie psujcie już opinii nam wszystkim, w DCT są tez
                pracownicy tacy jak ja którzy nie chcą się wstydzić gdzieś, przecież
                chcemy być dumni. Trzeba docenić to że Pan Boris wyszedł do nas
                przygotował się, był tłumacz tak jak chcieliśmy – o co więcej
                chodzi. Nie zniechęcajcie też Zarządu, dajmy im powody że jeżli mogą
                na nas liczyć teraz to może my możemy liczyć na nich. Nie
                spodziewałem się, że od razu będzie komputer do użytku – będziemy
                mogli pisać co chcemy, Pan Boris chce się z nami spotykać,
                wykorzystajmy to raczej jako szansa do porozumienia. Ktoś tam
                straszy że pójdziecie do PIPu, czy wiecie że nawet jak napiszecie
                anonim to z PIPu i tak powiedzą kto to był, zawsze wiedzą kto złoży
                nawet anonim – firma sobie poradzi, a dla ciebie to już nie ma
                szansy. W Gdyni jakis głupi pracownik wysłał PIP na kontrole,
                oczywiście PIP powiedział na ucho który to był pracownik - to nic że
                był to anonim, pracownik wyleciał bardzo szybko, Gdynia zapałciła
                50000 kary - no i co powiedzieli pracownikom: mielismy na premie ale
                poniewaz złożyliście donos nie mieliśmy w budżecie tych pieniedzy,
                musimy zapłacic kare a wy premi nie macie - trzeba było tego nie
                robić, no i komu zaszkodzili?
                A zapomnieliście już jak rozwalaliście maszyny od batoników i jak
                się baliście że was zwolnią, jakiego stracha dorwaliście że naprawdę
                was wyrzucą, że nie będzie roboty i pieniędzy na życie, no i co nie
                wyrzucili, dzisiaj mogliście wegiel przerzucać za 1300 na reke,
                przecież wiecie że jest taki jeden co się prosil żeby go wyrzucili a
                teraz co chcdzi i błaga żeby go przyjeli bo roboty nie ma nigdzie,
                nagle mu się spodobało, nigdzie nie znalazł nic, a tych 10 w zeszłym
                roku, tez chodzili i blagali przez wiele miesięcy zeby ich przyjeli
                spowrotem, tez im się nagle spodobało, ze nie maja za co zyc, jeden
                z nich teraz w kadrach polskich robi na dct i mowi nam ze i tak by
                chcial wrocic do dctu - docencie wreszcie to co macie. To o co
                walczymy – walczmy, ale teraz jest nasz ruch – pan Boris prosił
                przestańmy pisać a on zrobi coś dla nas. Wiec skończnie wreszcie z
                tymi bzdurami, idzcie lepiej na spacer z rodzina jak macie troche
                wolnego. Z tego co napisaliście od wczoraj to ja już nawet nie
                rozumiem o co chodzi, nawet jedno zdanie nie ma sensu. A ta laska to
                prawda ze przegrała, i nic nie dostała, roboty tez nie mogła znależź
                a wszyscy wreszcie odetchnęli ze jej nie ma bo to co robiła to był
                dramat amy chodzilismy i prosilismy zeby ja wyrzucli i zrobili to
                dla nas, bo wielu ludzi płakalo przez nia.
                Co to za pracownik który zabrudza własne gniazdo – szczególnie gdy
                Pan Boris złożył konkretne obietnice. Powiedział też, że te posty
                mogą zaszkodzić nowym kontraktom, pomyślcie trochę kto chce
                doprowadzić do problemów.
                Sami pisaliśmy do tej pory, że to nasza firma, że warunki socjalne
                są bardzo dobre, sprzęt lepszy niż w Gdyni – uwierzcie mi, że wiem
                że w Gdyni jest gorszy, a u nas ubrania robocze nowe i porządne,
                buty letnie i zimowe dopiero kupione, pokoje socjalne odnowione,
                pracy będzie więcej, plan jest przecież taki że my będziemy
                przesuwani na wyższe stanowiska a czarną robotę będą robić kadry
                polskie. Gdzie masz takie perspektywy?
                Młodzi tez niech się opanuja – bo nie wiedza jeszcze jak może być
                zle w innych firmach, na jakim rozwalonym sprzecie się pracuje w
                innychc firmach i w jakich smierdzących ciuchach się chodzi - juz
                swoje widzialem, pracowałem w rożnych miejscach - ja wole jednak dct
                i tu jest przyszlosć. Panie Borysie - dziekuje za wczorajsze
                spotkanie.
                • Gość: imv Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 109.107.24.* 03.06.10, 11:14
                  popieram w 100%
          • Gość: operatorek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.infinity.net.pl 02.06.10, 21:59
            Prawda jest taka....ze odeszło by 4 dobrych operatorów stsa.nie
            musze wymieniac kto bo kazdy wie kto jak jezdzi..(oprócz pana
            dyrektora)..i mają po lekcjach.....nie oszukujmy sie ale tym nie da
            sie w dwa dni nauczyc jezdzić..ale przez okno to wygląda tak łatwo
            buhahahaha ...Dążąc do sedna....zeby była srednia na oceaniku 30 na
            stsa...to najpierw ktoś robi 50 lub powyzej zeby przy załadunku
            spadło do koncowego 30...chcę uświadomić co po nie które osoby :) że
            nasze stsy nie mają tempomatu :):) nie ustawia sie 30 lub 20 na
            godzine :)......do tego naprawde trzeba miec talent..jak i do innego
            sprzętu....te 30 na oceanikach i innych statkach to jest zasługa
            całej naszej załogi....chłopaków i dziewczyn z rtg ,imv,rs,chekerów
            i sts..jestesmy zgraną ekipą...doceńcie nasz wkład w to
            wszystko....sts nie jest szczytem marzeń, finansowo zarabiamy 200zł
            wiecej niz rtg..a odpowiedzialnosc jest milion razy wieksza....a
            poza tym jesli dalej bedzie nas 5 ciu na noc...to gwarantuje ze juz
            nikt nie bedzie chciał tam jezdzic ..bo naprawde jest
            ciezko....chodzi o zmęczenie....co sie przekłada na produktywność
            moim zdaniem nie ma co oszczedzać na takich rzeczach.....bo napewno
            firma na tym bardziej zyska niz straci..:)..cóż pozostało nam czekać
            na jakieś efekty tego całego nie potrzebnego zamieszania.......a na
            podwyzki dla nas proponuje wystawić dwa kalmary na allegro....nam i
            tak sie nie przydadzą :):)....kochamy
            niebieskieeeeeeee :):):)..pozdrawiam operacyjnyyyyyyyyyyyyyyy
            • Gość: operatorek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.infinity.net.pl 02.06.10, 22:55
              Dokładnie wiadomo to jest nas wszystkich zasługa....poczekamy moze
              bedzie lepiej, bynajmniej mam taką nadzieje.....a w tym momencie
              nawet nie zgadza sie powiedzenie pana dyrektora z jakiegos
              zebrania....CZY SIE STOI ,CZY SIE LEŻY DWA TYSIĄCE SIE
              NALEŻY .....TO SIĘ SKOŃCZYŁO...mam beke bo pamiętam to jak by było
              dzisiaj heheh ...no i sie realizuje....:):)..
              • Gość: xavier Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 01:32
                Aby zrozumiał o co chodzi napiszcie mu coś takiego: "Czy się stoi czy się leży
                dwadzieścia tysięcy się należy"
              • Gość: Parys Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 87.204.84.* 03.06.10, 01:34
                To była żenada :) phhh i ten człowiek wie co sie dzieje w firmie ...
                bo ja niesądze tak jak colinowi tłumaczyli tak temu dają na papier
                jest kolunio nieświadomy co sie dzieje !!! a ja chciałem usłyszeć coś
                o socjalu i jakoś ten brrr (wstrzymam sie opd jechania po rajtach)
                nic niepowiedział ch... mnie podwyżki a raczej zmiana angażu hehe i
                ten karypel to ty miałeś zabrać głos... 5 wspaniałych i tłumacz
                pierwszy raz z zewnątrz i na pytanie o opr na sts nagle (ribbentrop
                mołotow) hehe nawet nato niemacie zdania brrr borysie you not-know
                what they are making.They translated for you field and you are
                swallowing it as the pelicanNobody not-sayed you were leading a
                labour camp it not against you chodzilo against your subordinate
                nobody only only not-threatened nobody mowił about the real situation
                in polsce. tyle szefie i niemów mi o ip bo nikt nikomu niegrozi. z
                powrzaniem szaraczek ;)
                • Gość: pracownik DCT Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.ip.attu.pl 03.06.10, 12:13
                  > jest kolunio nieświadomy co sie dzieje !!! a ja chciałem usłyszeć coś o socjalu i jakoś ten brrr (wstrzymam sie opd jechania po rajtach)...

To dlaczego sie nie odezwales?! Wszyscy sa tacy madrzy anonimowo, ale podczas spotkania jeden! z pracownikow byl na tyle rozgarniety zeby zadac normalne pytanie!Dlaczego nikt nie zadal zadnego pytania?!
                  Nie piszcie ze kazdy sie bal ze zostanie zwolniony bo juz jakas parodia zaczyna sie z tego robic.

Ludzie, tego typu postami (jakie napisano na tym forum) udowadniacie ze jako pracownicy nie zaslugujemy na NIC!!!

Wszyscy wiemy jaka atmosfera panuje w firmie w zwiazku z redukcja nadgodzin (w wielu przypadkach do 0).
                  Ja rowniez nie rozumiem w jakim celu firma zatrudnia nowych pracowników a innym "obcina" nadgodziny. Sądzę, ze ludzie nie oczekuja juz tyle samych podwyzek, jak mozliwosci dorobienia do podstawy pensji uczciwa praca = nadgodzinami. Wszyscy licza sie z tym ze ich max ilosc to 32 i nikt nie oczekuje ze bedzie ich wiecej.
                  WSZYSCY CHCA MÓC PRACOWAC, a nie dostac podwyzke "bo tak".
                  Sadze jednak ze jedynym rozsadnym wyjsciem jest KULTURALNA ROZMOWA z kierownictwem, zaproponowanie innych rozwiazan itd. Wiem! ze nie jest to proste i rozumiem powody dla których wiele z osób zaczelo pisac na tym formum...
                  Jednak ludzie, wszystko ma swoje granice, opanujcie sie juz!

Po tym jak wielu z Was publicznie obrzucilo kierownictwo firmy gównem!, nikt nie oczekiwał ze Prezes w tak ludzki sposob przeprowadzi z nami spotkanie, wszyscy byli tym mile zaskoczeni.
                  To prawda, to tylko slowa, ale od czegos trzeba zaczac...
                  Prezes prosil o czas, wyrazil ubolewanie nad tym ze sytuacja (ktorej nie byl swiadomy) zaszla tak daleko, prosil o zaprzestanie wylewania tego szamba publicznie, obiecal zmiany. Dajmu mu szanse!
                  Jezeli ktos wyobraza sobie ze wymusi na kadrze zarzadzającej jakiekiolwiek podwyzyki, premie czy inne profity w ten sposob jest chyba kompletnym idiota!

Czytajac powyzsze posty widac ze wiekszosc jest pisana przez ta sama osobe. Posty ktore pisze jakas niby "zona", "dziewczyna" , pracownik który wręcz dziękuje Bogu za to ze nie pracuje w tej firmie, to juz sa jakies jaja! Moze autor ma rozdwojenie jaźni, moze niedługo na fgorum wypowie sie "pies pracownika DCT" ubolewajac nad tym ze nie ma z kikm chodzic na spacery bo jego pan pracuje w tej "okropnej" firmie :/ ŻENADA!
                  Piszac takie bzdury udowadniacie kierownictwu ze jestesmy grupa prostakow, ktorym zawsze bedzie malo i zadne starania z ich strony nigdy nie będa dla nas satysfakcjonujace.
                  Kilka osob piszacych tu chyba za mocno, wzajemnie sie nakrecilo :(
                  Wiemy wszyscy ze w tej firmie pracuje mnostwo wartosciowych, mlodych ludzi. Wszyscy chcemy pracowac tu po to aby firma sie rozwijala => abysmy i my skorzystali na tym finansowo.
                  Walczmy o swoje prawa jednak nie w taki sposob jaki zrobiono to tutaj.

Pokazmy kierownictwu DCT i wszystkim czytajacym, jacy ludzie pracuja w tej firmie naprawde...

pozdrawiam serdecznie wszystkich Pracowników
    • Gość: ŻONA II Re: do Wakata IP: *.rev.pro-internet.pl 02.06.10, 19:00
      DO A-RONA, WYDAJE MI SIĘ ŻE TRAFIŁEŚ W SAMO SEDNO. WAKAT JEST ZAPEWNE JENDYM Z
      TYCH TŁUKÓW NA MENEDŻERSKICH STOŁKACH!!!!!
    • Gość: Wakat rozsądek górą? IP: *.chello.pl 05.06.10, 02:00
      widzę, czytam że rozsądek zwycięża :)

jak sobie poczytacie wątek za jakiś czas to mam nadzieję że trochę się wam perspektywa zmieni

z pozdrowieniami życzę większej ilości oceaników i stada feederków ...
      • Gość: roman Re: rozsądek górą? IP: *.witnet.pl 17.06.10, 21:09
        Rozsądek - ha ha, akurat.

Czekamy czy słowa pana B. sie spelnia , jak nie to w lipcu bedzie dym.
    • Gość: mario Re: Praca w dziale HELP DESK IT IP: *.air-net.gda.pl 21.06.10, 20:55
      a ktos wie jak wyglada praca w dziale Help desk IT ? Ile sie
      zarabia ? Czy zatrudniają na okres probny ? Czy to jest stresujące
      stanowisko ? Czy są ciężkie problemy do rozwiązania ?
    • Gość: mario DCT help desk pytanie !! IP: *.air-net.gda.pl 22.06.10, 20:30
      czy to prawda że wymagany jest język angielski do rozmowy z
      klientami terminalu na stanowisko IT ?? czy ten test na rozmowie
      rekrutacyjnej z angola jest trudny ??
      • Gość: Człowiek od łopaty Operatorzy RTG IMV RS łopaty w rękę IP: 193.26.131.* 11.07.10, 19:25
        W trakcie ciężkiego upalnego dnia (jakieś 35 stopni Celsjusza w cieniu) po
        ukończeniu operacji statkowych, Pan Menedżer wysyła wszystkich operatorów na
        sprzątanie terminala tzn. "łopaty w rękę i zbierać kamienie" a zaraz po
        zbieraniu kamieni panowie zapraszam "kolej wjechała" . Także powodzenia życzę
        temu Panu P...... Reasumując moją wypowiedź pragnę podkreślić, że do
        oczyszczania terenów utwardzonych używa się sprzętu mechanicznego (np
        zamiatarka) ale cóż u nas jak zwykle niesprawna bo jakiś baran wysadził
        akumulator w powietrze (takie rzeczy to tylko w DCT).
        • Gość: gość Re: Operatorzy RTG IMV RS łopaty w rękę IP: *.chello.pl 18.07.10, 12:25
          Chciałbym się dowiedzieć czy sa jakieś szanse na dostanie się do terminalu na
          pracownika operacyjnego,lub jakąś pracę na terenie terminalu(konkretnie chodzi
          mi o pracownika fizycznego)?
          • Gość: dobra rada Re: Operatorzy RTG IMV RS łopaty w rękę IP: *.chello.pl 19.07.10, 11:39
            jak nie masz tam nikogo znajomego to zapomnij, że się tam
            dostaniesz, dgybyś miał to nie wypytywałbyś na forach; nie łudź
            się :))
            • Gość: znajomy kogos Re: Operatorzy RTG IMV RS łopaty w rękę IP: *.witnet.pl 20.07.10, 21:53
              guzik prawda, nie trzeba byc znajomym. Tak twierdza nieudacznicy, ktorym sie nie udalo dostac i teraz marudza. A do pracy fizycznej to lepiej idz do firmy Kadry Polskie, tam wiecej zarobisz niz na etacie na termianlu.
              • Gość: gość Re: Operatorzy RTG IMV RS łopaty w rękę IP: *.chello.pl 21.07.10, 17:53
                W kadrach polskich bylem już kilka razy i nic.Czy w terminalu jest jakaś osoba
                która zajmuje się przyjęciem na produkcję,chodzi mi o jakiegoś kierownika do
                którego można by się zwrócić o pracę.Bo jak dzwonie do kadr to mówią to co
                zawsze proszę złożyć cv jak coś będzie to się odezwiemy.
        • Gość: dr.kindler Re: Operatorzy RTG IMV RS łopaty w rękę IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.10, 10:09
          Jeśli w umowie o pracę jest napisane operator suwnicy, dźwigu, czy coś takiego,
          to niezgodne z prawem jest powierzanie pracy nie spełniających kwalifikacji. Na
          dodatek gdy taka sytuacja przedłuża się to jest to mobbing, czyli w tym
          konkretnym przypadku poniżanie pracownika.

Natomiast jeśli jest napisane w umowie o pracę pracownik operacyjny to oznacza,
          że ten ktoś jest trąbą by zatrudniać się jako "robol" a robić jako wykwalifikowany.

I pamiętaj, nawet jeśli robiłeś sto lat na suwnicy a w umowie masz napisane
          robol, to w przyszłej pracy nikt ci nie uwierzy w Twoje doświadczenie.

Pamiętajcie ludzie, mózg nie jest tylko po to by zapełniać powierzchnię w
          czaszce. Trzeba myśleć i nie dać się frajerować
    • Gość: mala Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.nat0.sta.nsm.pl 22.07.10, 10:44
      Nie jestem pracownikiem waszej firmy,czytajac wasze posty uważam że jeśl jest
      wam tak zle,zwolnijcie się i dajcie szanse innym.
      Wszedzie dobrze gdzie nas niema,dziwie się wam że walczycie o nadgodziny
      widocznie tak kochacie firmę że wolicie spędzac czas w pracy niż w
      domu.Zazdroszcze wam zarobków bo ja pracuję za mniejsze pieniądze imam
      nadgodziny kórych nienawidze,a muszę je przeprcowac bomiałbym śmieszną
      pensje.Jeszcze sie taki nienarodził co by wszystkim dogodził.POZDRAWIAM
      • Gość: Mariusz Praca w DCT Gdansk SA IP: *.air-net.gda.pl 27.07.10, 09:23

Mam pytanie czy ktos moze mi pomoc o zakres obowiazkow i jak
        wyglada praca w
        DCT Gdansk SA na stanowiskach IT Help desk. Z gory dzieki za
        konkretne odpowiedzi
        • Gość: mario Praca w DCT Gdansk SA IP: *.air-net.gda.pl 28.07.10, 22:06
          CZEMU NIKT MI NIE ODPISUJE NA TO POWYZSZE PYTANIE ???
          • Gość: znajomy.. Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.infinity.net.pl 28.07.10, 22:44
            JA MAM JEDNO PYTANIE ..POTZREBUJE 6 CYFR NA NASTEPNY TYDZIEŃ DO
            TOTO LOTKA ...TAK WRAZIE CO :)....
            • Gość: gośc Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.nat0.sta.nsm.pl 06.08.10, 15:03
              Firma o wielkiej renomie,a rozmowa o pracę nie zaczyna się od tego co firma
              wymaga i oferuje,oraz jakie ma doświadczenie zainteresowany pracą,tylko kogo się
              zna w tej firmie,i kto mu przyniósł CV.
              Przygotowanie,kadry rekrutującej nowych pracowników,jest żałosne znależli się
              tam chyba przez pomyłkę,lub po znajomości.Poziom inteligencji nie przekracza
              minimum,jeśli takie półgłówki przyjmóją ludzi do pracy,to współczuję.Dyrekcja
              boi się ludzi wykwalifikowanych,konkretnych i mających własne zdanie.Nie
              potrafią słuchac,tylko zachowują się jak wróżka i od razu wiedzą ile czasu
              przepracujesz w DCT.
              Mam jak najgorsze zdanie na temat tej firmy,śmiech i jeszcze raz śmiech.
              • Gość: Operacyjny Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 193.26.131.* 07.08.10, 00:27
                Ty Gościu naprawdę jesteś inteligentny pisząc, cytuje twoją twórczą wypowiedź
                "przyjmóją" - pisze się przyjmują. Dobrze, że cie nie przyjęli bo szukają
                wykwalifikowaną kadrę a nie analfabetów. Pozdrawiam
                • Gość: anek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.nat0.sta.nsm.pl 07.08.10, 09:06
                  Tak jeleni przyjęli,żeby im nikt tam nie podskakiwał.
                  • Gość: mario help desk IP: *.air-net.gda.pl 07.08.10, 15:56
                    chamstwo w tej rekrutacji. Bylem umowiony na rozmowe w sprawie pracy
                    w help desku IT. Nie zglosilem sie bo bylem chory. Na drugi dzien
                    znowu dali ogloszenie ze poszukują do help desku. Ale tym razem mi
                    podziekowali bo byli zli ze nie przyszedlem. Nie wiem czy zalowac ze
                    tam nie poszedlem czy nie zalowac. Z drugiej strony pewnie jest
                    okres probny i nie wiem czy bym sie sprawdził albo czy bym sie
                    dostal wogole. Aktualnie mam inną prace w magazynie wiec przydalaby
                    sie umowa z przeniesienia bo na urlop jade.
                    • Gość: big Re: help desk IP: *.chelmnet.pl 07.08.10, 19:09
                      A dałeś znać,że nie będziesz na rozmowie?
                      • Gość: mario Re: help desk IP: *.air-net.gda.pl 09.08.10, 00:52
                        niestety nie... zadzwonilem dopiero po rekrutacji i przeprosilem ;(
                        • Gość: big Re: help desk IP: *.chelmnet.pl 09.08.10, 10:14
                          To nie ma co się dziwić,że zostałeś tak potraktowany.Tak samo bym postąpił będąc
                          na ich miejscu.Możesz mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie.
                        • Gość: Wakat Re: help desk IP: *.chello.pl 09.08.10, 16:31
                          czyli jesteś ... chamem ROTFL
                          • Gość: big Re: help desk IP: *.chelmnet.pl 09.08.10, 18:44
                            Chamem jesteś ty BURAKU.....
                            • Gość: Wakat Re: help desk IP: *.chello.pl 09.08.10, 21:38
                              dowartościowałeś się? jak za mało to wal smiało
                          • Gość: mario Re: help desk IP: *.air-net.gda.pl 09.08.10, 21:31
                            nie jestem chamem ! przeciez napisalem że na drugi dzien zadzwonilem
                            i przeprosilem !
                            • Gość: Wakat Re: help desk IP: *.chello.pl 09.08.10, 21:36
                              koleś czytanie ze zrozumieniem - pierwszy post i obrzuciłeś kogoś chamami za to
                              że ... sam nawaliłeś
                              • Gość: mario Re: help desk IP: *.air-net.gda.pl 09.08.10, 23:36
                                oki, zwracam swój honor ;] to ja nawaliłem. Ale uważam że powinni mi
                                dac drugą szanse skoro dają drugi raz ogloszenie po tygodniu czasu.
                                To nic nie daje czy ja zadzwonie wczesniej czy pozniej... Rekrutacja
                                jest rekrutacją - mozna ją przejść pozytywnie lub negatywnie...
                            • Gość: big Re: help desk IP: *.chelmnet.pl 09.08.10, 22:31
                              Mam nadzieję,że nie zaproszą cię na kolejną rozmowę skoro nie rozumiesz tego co
                              czytasz.A tak na przyszłość to jeśli nie możesz wstawić na jakiekolwiek
                              spotkanie to informuj o tym wcześniej.Przypominam,że mamy takie dobro jak
                              telefony komórkowe,wystarczy wykręcić numer.Pozdrawiam i kończę tą dyskusję bo
                              to nie ma większego sensu.
                              • Gość: mario Re: help desk IP: *.air-net.gda.pl 22.10.10, 21:30
                                etam, cos wydaje mi sie podejrzane to ogloszenie help desk. Chyba nikt tam nie chce pracowac skoro ogloszenie wisiało od 20 VI do 15 IX 2010. A wczesniej bylo 1.12.09, 15.12.09,30.09.10 , 1.01.10 oraz 1.02.10, 19.02.10, pewnie wszyscy stamątd uciekają... albo dostac sie mozna tylko po znajomosci
                • Gość: GOŚĆ !!!!! Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 13:18
                  Chciałbym opisać sytuacje w firmie. Firma się szczyci osiągnieciami a przede wszystkim nowy dyrektorek ( bo nie Dyrektor ). Ten Człowiek nie ma do ludzi za grosz szacunku. A swoich menagerków i kierowników i w szczególności kierowniczkę takiego działu jak pregate wytresował jak szczury. Kierowniczka owa boi się własnego cienia i tak jak dyrektorek nie ma szacunku do swoich podwładnych w dziale jak i na dziale bramkowym. Każdemu z osobna obsmarowuje tyłek. Najbardziej naszej cioci A ( wiadomo o kogo chodzi ). W tej firmie jest fałsz i obłuda. Do obowiązków kierowniczki jeszcze nie dawno należało wchodzenie do kabiny kierowcy na terminalu................. dopowiedzcie sobie sami. Wie o tym cała firma i się śmieje, ale do naszego dyrektora oczywiście nie do chodzą. najnowsze Niusy
                  • Gość: kierowca Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 91.192.76.* 18.11.10, 13:45
                    Jak sie ma ass jak J.LO BUHAHHAHAHAH ;)
    • Gość: dct fan Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.witnet.pl 09.10.10, 23:20
      Kupie lanka, moze byc zgnity, byle jezdzil, dajcie cyne jak jest cos na rzeczy
      • Gość: luk Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 193.201.36.* 23.11.10, 18:00
        ok ale nie pdala jeszcze zasadnicza odpowiedz jakie sa te zarobki w dct ??
        ile zarabia pracownik operacyjny a ile operator stsa ??
        • Gość: operacyjny Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 16.12.10, 02:12
          Operator jest pracownikiem operacyjnym:)Wynagrodzenie operatora sts a pracownikami operacyjnymi innego sprzetu to spora przepasc ale tez duzo wieksza odpowiedzialnosc i precyzja wykonywanej pracy ;)
          • Gość: Operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 213.192.80.* 19.01.11, 09:56
            A najlepsze jest to, że DCT Gdańsk wyróżniony w konkursie „Pomorski Pracodawca 2010” www.dctgdansk.pl/pl/category/aktualnosci
            Brawo panie JJ
            • Gość: smieszne Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 08.06.11, 19:26
              co z tego ze benefit jest po 30 czy tam 50 zl jak miesiac w miesiac i tak ucinaja wyplate,nam nie przedstawia jak jest wyliczana,pozdrawiam wszystkich ekonomistow DCT...
        • Gość: gość Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.204.85.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.11, 11:33
          W gct operator sts-a zarabia 4koła na łapę bez nadgodzin!!
          • Gość: zdziwiony Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 13:03
            To idź do GCT, czy ktoś Ciebie trzyma w DCT, nie podoba sie do idz tam i zarabiaj 4koła na łape a jak zrobisz nadgodziny to i pewnie z 5 czy 6 na łape, czy ktoś Ciebie trzyma???
            • Gość: Licek Dętka lat 27 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 01:09
              Ważniejsze od zarobków jest mieć honor i szacunek.Tego nie da się kupić,nawet tą najwyższa pensją w DCT.Na to trzeba zapracować.Kierownictwu DCT dyrektorowi i jego kierownikom tego brakuje.Banda lizusów gotowych zagonić za 5 złotych-pchłe do Warszawy,i wyeliminować każdego pracownika który nie ćwiczy dygania.Nie rozumieją że rekordy w rankingach nie biorą się z ich gestapowskiej postawy wobec pracowników,lecz z prawdziwego,szczerego oddania swych możliwości dla firmy przez "fizycznych". Taka motywacja była u pracowników,ale czy będzie zawsze?Oby przez działania kilka osób z kierownictwa-firma DCT Gdańsk nie musiała się o tym przekonywać.Było by to ze szkodą dla firmy i uczciwych,pracowitych operatorów wkładających serce w tą prace.
    • Gość: zmielony Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.nowydwor.mm.pl 12.06.11, 13:11
      Witam
      Niedawno aplikowalem na stanowisko Kontrolera lukowego. Czy kogos juz zatrudniono? Kurde szukam pracy od dawna i nic. :/
      • Gość: gość Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.146.221.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.11, 10:28
        A co należy do obowiązków kontrolera lukowego?
        • Gość: Nielukowy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 23:15
    • Gość: mamichwdupie Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 17.06.11, 11:22
      Witam,

Zdaje sobie sprawe ze u nas w Trojmiescie jest dosc spore bezrobocie i wiele osob zmuszonych jest pracowac w roznych dziwnych miejscach jakim jest np; DCT.
      Praca biurowa w tej firmie jest malo rozwojowa a wszystkie kroki sa kontrolowane do granic absurdu (i to nie jest tak ze mam cos przeciwko nadzorowaniu pracy). Niepowazne traktowanie ludzi i niezdrowa atmosfera sa wszechobecne. Jesli jestes osoba ktora aplikuje na stanowisko biurowe (kazdy dzial) to przygotuj sie ze nie bedzie ono stanowiskiem samodzielnym`, w sensie ze kazda twoja aktywnosc zawodowa zostanie drobiazgowo skontrolowana i szybko "skorygowana", wiec stanowczo odradzam tam prace osoba ktore cos soba reprezentuja,posiadaja wiedze i umiejetnosci, ktore maja wlasne poczucie wartosci. Pomimo ze jest to miedzynarodowa firma to daleko im do europejskich standardow. Niestety nic nie wskazuje ze sytuacja w tej firmie zmienie sie na lepsze w najblizszych latach. Osoby zarzadzajace DCT nie potrafia odnalezc sie w europejskiej rzeczywistosci, bo niestety przyzwyczajenia i nawyki tych panow wyniesione przez dlugoletnie zarzadzanie w krajach arabskich czy Azji i nie powinny miec racji bytu w Naszym kraju i przede wszystkim w tej epoce.

Pozdrowienia dla wiekszosci pracownikow DCT

Zastanawia mnie dlaczego ludzie umieszczaja pozytywne opinie i smutek mnie ogarnia z tego powodu, wyglada na to ze zalezy wam na ‘’well done’’ z ust wiecie kogo, tylko zastanowcie się czy warto mieć gowno na nosie.
      • Gość: gość Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 213.192.79.* 18.06.11, 20:35
        wypromowana marka firmy przykrywa to co dzieje się wewnątrz
      • Gość: goscc Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 14:19
        Zastanawia cię? a nie wiesz, że ostatnio w DCT pojawia się coraz więcej płatnych klakierów? A już nie daj Boże, gdyby ktoś miał przyćmić blask SŁOŃCA AZJI to on będzie niszczył każdego. Czy to też wynika z azjatyckiego stylu traktowania otoczenia?
        • Gość: mamichwdupie Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 19.06.11, 16:50
          Oczywiscie ze nie tylko i namawiam ciebie i innych do umieszczania postow.Niestety widze ze "crying session" SLONCA AZJI wywolala fale wspolczucia, a zastraszanie IP komplenie zblokowalo ludzi przed pisaniem tu.
          • Gość: goscie Praca w DCT Gdansk SA IP: 213.192.79.* 25.06.11, 19:32
            IP tu nie ma znaczenia. W intranecie nikt nie napisze tak szczerze bo strach.
            Piknik nic nie poprawi, jak nawet kto uczestniczy
            • Gość: zdegustowany Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 14:59
              Wstyd organizowac taki piknik, lepiej niech podniosa pensje i niech nie robia kominow placowych. Bo watpie zeby ludzie(wyszkoleni) pracowali dluzej za to siano. Przeszkolic nie jest problem ale zeby operator sts mial wynik musi miec, szybkich kierowcow, RTGowcow i dzial planowania. Jak tylko jeden z tych trybikow bedzie szwankowal to lipa bedzie.
              • Gość: mamichwdupie Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 28.06.11, 20:46
                a impreza jutro? dla 300 klientow? widze ze niektorzy lubia sie lansowac na bogato, zamiast inwestowac w ludzi.
      • Gość: .. Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 13:09
        jesteś w wielkim błędzie, to że kontrola w firmie jest to tak jak w wielu innych firmach jest i będzie i nikt tego nie zmieni. A z drugiej strony kontrola jest bo sa operatorzy, ktorzy nie potrafia wywiazac sie z podstawowych obowiazkow, ktore sa wymagane w firmie i niestety kontrola musi być bo co niektórzy przychodzą chyba do pracy tylko po to by "odbębnić" swoje 12 czy mniej godzin i najlepiej nic nie robiąc!!! A niestety w pracy sie pracuję
        • Gość: gosc Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 21:34
          czy ta odpowiedź jest na ten temat
          • Gość: mamichwdupie Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 03.07.11, 23:21
            chyba nie
        • Gość: pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 31.10.11, 11:26
          jezeli nie ma motywacji do pracy np finansowej to sie przychodzi tylko "odbebnic" jak to nazwales i nic tego nie zmieni
      • Gość: ... Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 13:12
        jesteś w wielkim błędzie, to że kontrola w firmie jest to tak jak w wielu innych firmach jest i będzie i nikt tego nie zmieni. A z drugiej strony kontrola jest bo sa operatorzy, ktorzy nie potrafia wywiazac sie z podstawowych obowiazkow, ktore sa wymagane w firmie i niestety kontrola musi być bo co niektórzy przychodzą chyba do pracy tylko po to by "odbębnić" swoje 12 czy mniej godzin i najlepiej nic nie robiąc!!! A niestety w pracy sie pracuję
        • Gość: Operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 22.07.11, 13:49
          Jezeli chodzi o operatorow to lepszych nie znajdziesz,swiadcza o tym wyniki i zaangazowanie ,jakie wkladaja w prace na danym sprzecie podczas operacji statkowych !Kwestia tego ,kiedy zaczna sie cenic bo slabo wygladamy jezeli chodzi o wynagrodzenia na tle panstw europejskich.A wszystkie standardy porownywane sa do europejskich ,poza tym zasadniczym :)Pozdrawiam
    • Gość: Artur Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 10:13
      Co wy tu piszecie??!! Byłem na rozmowie rekrutacyjnej po dwóch dniach od spotkania zadzwoniła do mnie pani z kadr żeby wziąść jakieś spodnie na zmiane i szybko przychodzić do roboty bo ludzi nie mają. Od tego telefonu mineło już 7 miesięcy i bardzo sobie chwale tą prace. Mam wyższe wykształcenie i jeżdze po keji na układarce. Co do pieniędzy to zarabiam jakieś 5 do 7tyś/mc. NIE SŁUCHAJCIE SIĘ TYCH CO TU NARZEKAJĄ !!!! JAK MACIE WYŻSZE WYKSZTAŁCENIE I UPRAWNIENIA NA SZTAPLARKI TO JEST TO PRACA DLA WAS !!!!!!
      • Gość: Artur2 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.ip.jarsat.pl 02.08.11, 10:24
        ale masz fantazje!!!
      • Gość: Jarek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.mm.pl 02.08.11, 13:40
        Witam. Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną. O co mogą pytać. Duża część osób zaproszonych dostaje pracę? Pozrawiam
        • Gość: wojtek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 18:58
          Udawaj głupiego.
      • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 03.08.11, 09:29
        Jakoś nie zauważyłem żeby u nas w DCT po keji jeździły układarki. A spodnie to dostałeś z firmy, napewno nie chodziłeś w swoich. Pensja 5 - 7 tyś to masz potężną fantazję. Raczej byś po 7 mc nie siadł na sprzęt tylko byś siedział na luku. Piszesz koleszko BZDURY. Pozdro
        • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.204.105.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.11, 11:02
          dostaniesz spodnie z rozerwaną nogawką i 1500 na rękę
          • Gość: gosciu Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 16:42
            Na rozmowie spytaj czy zatrudnia Cie dct czy work service...dziękujemy Panie dyrektorze
          • Gość: G Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 15:44
            Czemu tu wciąż brak kasy? Co się musi zmienić?
            • Gość: pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 14:52
              jaki brak kasy???nowy pracownik na stanowisko sm dostaje na start 7000 zł:)
              wydaje mi sie ze kasa jest:)
              troche sie gosciu zapomniał...ale jak sie zostawia umowe na wierzchu zeby każdy mogł widziec to chyba oznacza tylko to ze gosciu chciał sie pochwalic.
              • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 06.10.11, 09:59
                albo inaczej po prostu nasz nowy przełożony jest na "maxa ogarnięty". A kasa jest, stawka za przeładunek kontenera u nas jest taka sama jak w innych terminalach europejskich tylko niestety płace NIE. Pozdro
                • Gość: pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 31.10.11, 11:07
                  tak dokładnie jak kolega pisze a oni twierdza ze zle nie zarabiamy!
              • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 20:06
                kasa jest na górze po pełnej protekcji trzeba u kogoś panele położyć to się praca znajdzie za dobrą kasę tylko czy ktoś taki ogarnie temat czy będzie tylko liskiem chytruskiem oto pytanie PANIE DYREKTORZE JJ
                • Gość: zawiedziony Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 89.79.98.* 19.10.11, 07:58
                  a moze kierownictwo wyjasni mi jak wygladaja szkolenia na sprzet.Odpowiadam nie ma czasu na szkolenia o jest statek bo jest kolej bo jest to i tamto albo instruktor ma w tym czasie swoje szkolenie na inny sprzet!Żenada!!!!!!!!!!! Wiec jak chcecie miec dobrych operatorow.NIE OGARNIACIE TEGO A W PLANACH NASTEPNY TERMINAL.Wszyscy do przedszkola zakladowego a potem w kolejce do kasy za nierobstwo!!!!OPERACYJNY NA WAS WSZYSTKICH ZARABIA A CO MA W ZAMIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: zawiedziony dctem Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 08:28
                    Mam nadzieję,że w końcu szkolenia na sprzęt będą odbywały się sumiennie i że instruktorzy będą szkolić a nie grać w pokerka.I,że brygadziści będą tego pilnować a nie olewać jak dotychczas!!!!!Szanowne kierownictwo i Ty równierz Maćku nie wiecie jak to wygląda,a może i wiecie,tylko nic z tym nie robicie!Zatrudniacie młodych i na dzieńdobry dostają stawkę IMV,a co z kierowcami,którzy już od dawna jeżdżą IMV a brak dla nich etatów!!!A co z lukowymi,którzy czekają na checkerkę,a zatrudniacie młodych bezpośrednio na to stanowisko!!!Bez luku będą słabymi checkerami.I jak mam żyć za 2000 z 2 dzieci!!!!!!!!Ale 200mln euro macie na nowy terminal.Z motyką na słońce.Nie ogarniacie jednego,ale już wam w głowie drugi.Słaba jest ta firma i wogóle mam was dosyć,jak większość pracowników w mojej grupie i nie tylko.Chyba nie o to chodzi,czas zadbać o tych,którzy odwalają czarną robotę.W końcu jesteśmy sobie potrzebni i chcemy byc doceniani i szanowani i szacunek wobec współpraco wasza politykawników powinien być najważniejszy.Bo do tej pory spotykam się z chamstwem na każdym kroku,zresztą wystarczy posłuchać na radiu.Nie każdy jest doskonały ale ci co najbardziej na radiu narzekają i krzyczą tymbardziej!!!! Szkolić a nie karać i nie akceptować chamstwa,bo niektórzy operatorzy myślą że są ponad wszystkim(siedzą wyżej ale to nie znaczy,że są bogami).A im bardziej jest presja czasu,tym bardziej wszystko się nie układa.Ale to jest wasz polityka,w dłuższym okresie ZŁA. I jeżeli nie mam prawa wyrazić własnej opini to niech wasi komputerowcy znajdą mnie i mnie zwolnijcie.Spodziewałem się więcej po DCT.Nie zależy mi,przykro mi,że tego nie ogarniacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: ten sam Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 08:40

A skoro wszyscy przeklinają przez radio to jaki sens wyróżniać kogoś pytając się o jego nazwisko.Byłem tego świadkiem,ale potem jak poszły lepsze wiązanki to była cisza w eterze.Są lepsi i lepsiejsi.Taka jest wasza polityka,dowalić najsłabszym.A co z prawem,że za tą samą pracę przysługuje to samo wynagrodzenie.Szanowne kierownictwo żygać mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: ciągle ten sam Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 08:51
                        I Szanowni koledzy,pracownicy,nie bójcie się pisać tutaj,bo tylko tak możemy coś osiągnąć.Jak będzie dobrze to nikt tu złego słowa nie napisze.Ale,że jest jak jest to NIE BÓJMY SIĘ PISAĆ.Jest wolność słowa i za to nie mogą nas zwolnić!!!!! Za to da im to do myślenia!!!Zarządzie DCT otwórz oczy i zacznij dbać o to co masz,bo przegrasz! I nie chodzi tylko o pieniądze!
                        • Gość: shumi Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 12:00
                          zastanawialem sie czy nie wkrecic sie do pracy do DCT ale z tego co tu wyczytałem to wiedze chłopaki ze niezaciekawie sie u was dzieje:( moze sie poprawie a moze i nie...
                          • Gość: byly praownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.11, 19:28
                            Witam wszystkich.Jestem bylym pracownikiem DCT Gdansk.Widze drodzy koledzy ze macie problemy caly czas,jak Ja tam pracowalem tez tak bylo.Zwolnili mnie bez podania przyczyny pseudo dyrektor,czarna w okularach z gory i licek chorogiewka .Na poczatku bylem zdenerwowany ta decyzja ale teraz ciesze ze tak sie stalo,mam spokoj i mniej nerwow na glowie.Musicie wiedziec ze w tej firmie jest duzo pokreconych debili,nie bede pisal nazwisk,ale zalicza sie do nich maciej pseudo szef szkolen(podpie...cz,palec zawsze prosto)licek szkoda slow,dyrektor i jeszcze wiecej.Dalej serwoja w stoluwce te ch...owe zarcie z rabatem.Pozdrawiam
                            • Gość: widmooo Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 16:21
                              Ja myśle że po prostu jakby cały terminal stanał na godzine czy dwie jak jest oceanik to moze zaczeliby z nami normalnie rozmawiac i traktowac nas powaznie , a tak wymyślili sobie forum wewnatrz firmy abysjmy tam pisali swoje prosby i żale.Teraz zanim cos jest publikowane na forum przechodzi cenzure i dopiero sie tam ukazuje śmiech. Na pytanie o zwiekszenie zarobków ciagle mówia że wszystko jest jak byc powinno. A no i jeszcze work service zostaje:) Podobno szef work service to znajomy dyrektora i juz wiemy gdzie ida nasze pieniazki za cieżką prace.Sam dyrektor powiedział ze wiecej ich kosztuje utrzymanie pracowników zatrudnionych przez work servicea podobno mamy oszczedzac:): Dobre sobie.Dyrektor to wogole taki Andersen jest obiecał podwyżki takie ze napewno bedziemy zadowoleni zapewniał na zebraniu a jak sie okazało była to podwyżka inflacyjna czyli od 2.5%do 5 % oczywiście nie na reke łatwo policzyc jaka to podwyzka jezeli ktos zarabia lekko ponad 2 tys .Niedługo skonczy sie to wszystko bo pracownicy mówia o małym strajku jeśli sie nic nie zmieni zreszta sami odchodza bo maja dosc tego wszystkiego. Oni nie traktuja nas powaznie ale moz w krótce zaczna. Pozdrawiam
                              • Gość: aaa Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.maxnet.biz 14.11.11, 18:22
                                Jak oszczędzać to od góry, a nie na tych co maja 2-3 tys. Słyszałem ze taki presio dostaje TYLKO 50 razy więcej miesięcznie (pewnie jakieś 120-130 tys.). A szanowny dyrektor kolejny fachowiec, szkoda nawet gadać ile ma? Nie trzeba daleko szukać oszczędności i na co pieniądze idą.
                              • Gość: *natasza* Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.nsm.pl 15.11.11, 08:38
                                Strajk tylko spróbuj dziecko odrazu lecisz a nawet cała zmiana czy dwie, zastąpią was firmą typu kadry cargo do czasu uzupełnienia swojej kadry.
              • Gość: pytam Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 194.181.1.* 08.10.13, 09:02
                dostałem propozycje na:
                Kierownik Zmiany Działu Technicznego
                czym sie zajmuje taka osoba ... ale konkrety proszę, warto? jaki klimat?
                bardzo prosze o rzeczowe odpowiedzi ... a jak kto odważny to może kase wpisac:) tak od do
                • Gość: gosc Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.13, 09:38
                  Witam. wkrótce tez wybieram sie na rozmowe na to stanowisko. Jak u Ciebie potoczyly sie sprawy? pracujesz, nie pracujesz, jakie warunki zaproponowali???
    • Gość: bebe Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 00:27
      Wiecie co? Mnie zadziwiają niektóre posty. Przecież przed zatrudnieniem dostajesz umowę na ręce kolego i wiesz co podpisujesz i na jakie warunki się godzisz. Jeśli stawka mi się nie podoba bądź charakter pracy to rezygnuje i szukam czegoś innego a nie płaczę i wylewam żale jak to ja nie mam źle. Nie chce tutaj wychodzić na kogoś nienormalnego bo przecież wiadomo że ile by człowiek nie zarabiał to zawsze przydałoby się więcej ale weź też pod uwagę że na twoje miejsce czeka jeszcze 10 innych chętnych. Fakt jest taki że wynagrodzenia powinny być równe bądź przybliżone na poszczególnych stanowiskach. A jeżeli już istnieją różnice to powinny być podparte konkretami. Ale to już taka dygresja do Dyrekcji.
      • Gość: small ... Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 91.192.77.* 18.11.11, 00:44
        DZWONIE PO KADAFIEGO ....
        • Gość: budzian Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.11, 10:06
          przy takich planach rozwojowych, takich medialnych zapowiedzi powinno się dbać o własny ogródek i wedle zasady Najgorszy jest ptak który we własne gniazdo sra nie wróżę dobrej atmosfery w firmie na najbliższa przyszłość bo od kiedy zjawił się Pan J.M nic dobrego nas nie spotkało teraz zabieraja sie za przerwy...hymmm jezeli panstwo tak sledzicie rynek to zobaczcie jakie std z przerwami ma Hamburg czy Bremen i wtedy zacznijcie zmiany....podtrzymujecie ze pensje sa liczone wedlug Mercera...do cholery kto to jest i co on ma z tym wspolnego? Trzeba powolac komisje sledcza w tej sprawie gościu ma zdrowo pod kopula jezeli twierdzi że 2,3dla kierowcy to srednia krajowa a dla suwnicy z kogo braliscie przyklad z GTC? Kiedyś kiedyś dawno dawno temu praca tutaj była czystą przyjemnościa i doskonale wiedzialem podpisujac umowe ze bedzie ciezko ale wczesniej panowala tu atmosfera rodzinna wiec Panie J wyciągniej wnioski bo ludzie mają rodziny na utrzymaniu kredyty jak komuś coś strzeli do łba to potem są dramaty rodzinne a czemu ma być winna rodzina za debila ktory jezdzi po placu i monitoruje prace operatorow z kierunkowskazami wlacznie ehhh...
          pozdrawiam..wyciągać wnioski z dialogu nie z kar...
          • Gość: pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 15:10
            Pracuje w tej firmie juz troszke czasu i niestety ta firma po zmianie wladzy na polskich karierowiczow schodzi na dno nie doceniaja ciezkiej pracy ludzi ktorzy pracuja nad rozwojem firmy obroty wzrosly i to bardzo a pracownik nic z tego niema w ostatnim czasie dostalismy podwyzke od 3,5 do 5 % co dalo od 60zl do 120 zl netto zwana inflacyjna to jest docenienie pracownika zenada ciekawy jestem jak firma popisze sie na swieta
            • Gość: gosc2222 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.11, 20:20
              nawet z pensja wala w bambuko nie potrafia na czas przelac
              • Gość: time bandit Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.12.11, 07:45
                Moje zdanie drodzy koledzy jest jedno jeżeli nic się nie zmieni to wielkie DCT skończy jak niegdyś Gdynia wielkim STRAJKIEM i zobaczymy gdzie wtedy wyląduje pan J ze swoimi psami z góry :) ale wtedy już nie będzie odwrotu...
                • Gość: robop Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.play-internet.pl 12.12.11, 10:23
                  Strajk to nie jest najlepsze rozwiazanie, ale szum w mediach jak najbardziej. Jest godz 10.20 , 12.12. a pieniazkow dalej nie ma na koncie!! Zastanawia mnie czy nasz prezesio Borysek wie co sie dzieje w firmie, bo mam wrazenie ze chyba o wielu rzezach nie wie.
                  • Gość: shumi Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 12:30
                    widzę ze ciągle narzekacie na te dct, byłem na rozmowie o prace zadzwonili do mnie żebym przyszedł drugi raz, czego mam się spodziewać??, co tam mogą jeszcze pytać, na stanowisko w dziale technicznym... mam nadzieje ze już nie będę rozmawiał z kamienno twarzym dyrektorem.. warto się tam starać u was o prace???
                    • Gość: operatorek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 14:14
                      szczerze mówiąc to nie warto...tym bardziej ,że maersk zwija powoli żagle.szkoda czasu ,nerwów i pieniędzy na użeranie się z pseudo kierownictwem firmy.Pod każdym względem amatorka pełną gębą.Nie wspominając o pensjach niewypłacanych na czas.Pozdrawiam
                      • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 09:48
                        jak ci tak zle to won prostaku
                        bzudury piszesz i tyle
                        • Gość: Shumi Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 17:57
                          widzę zdania podzielone, spróbuje zobaczymy najlepiej się samemu przekonać... a w jakich godzinach tam pracujecie bo słyszałem ze dwa razy 12h na dzień, dwa dni przerwy i na noc po 12h dwa razy.
                          • Gość: doshumi Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.12.11, 20:35
                            jezeli dzial techniczny to kolego powodzenia od roboty sie nie opedzisz a jak mechanik pod ciezarowki to z pod imv nie wyjdziesz hehe jezeli kamienna twarz nazywal sie Kula to niestety z tym samym ciezkim czlowiekiem przyjdzie Ci wspolpracowac przykro mi ale powodzenia na nowej drodze! pozdro
                            • Gość: shumi Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 19:42
                              zobaczymy jak to bedzie...
                              • Gość: pracownik operacyj Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 20:08
                                www.portalmorski.pl/artykul/index/gdansk-zyska-drugie-bezposrednie-polaczenie-liniowe-z-dalekim-wschodem-g6-ujawnia-siatke-polaczen/20382
                                ciekawe ile w tym prawdy:)
                                • Gość: AAAA Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 21:02
                                  wyborcza.biz/biznes/1,100896,10850876,Gdansk_przysypia_kontenery_z_Azji__Terminal_liczy.html
                                  • Gość: baba jaga Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.host.witnet.pl 21.01.12, 23:14
                                    ja mam dokladnie to samo.wcale nie jest fajnie wygladac mlodziej bo wszyscy biora cie za dziecko. niedawno jechalam autobusem i z jedna kobitka zaczelysmy rozmowe o dzieciach ...kiedy powiedzialam jej ze moj syn ma 105 lat a corka 89 zaniemowila.."ja myslalam ze ty jestes dopiero po 90tce
                                    • Gość: rysiek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 21:33
                                      Czy ktoś wie co się stało z Maćkiem z Klanu...czy te ploty to prawda ??
                                      • Gość: zainteresowany Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.mlyniec.gda.pl 29.02.12, 21:39
                                        a jakie sa ploty?...podziel sie
                                        a z drugiej strony, zawsze sie op..., wiec pewnie Jedrzej chcial go .... wiec sie ukrywa :)
                                      • Gość: oni Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 79.162.83.* 29.02.12, 21:43
                                        prawda są nastepne dupowlazy,ale mamy inny problem.Czemu jeden kolunio brygadzista zarabia 5tys a inny 4 za ta samom prace??kiedy cos sie zmieni i bedziemy zarabiac taka sama kaske jak daniel h czy roman s??dlugo trwa te wyrownywanie pensji.czyzby celowo?? prosze o wyrownanie pensji na tych samych stanowisakach...NAŁ!!!kto to widzial zeby sv zarabial tyle co operator sts??ma byc 12 grup = 12 majstrow a co z pensjami??rozumiem ze nowi beda mieli miej ale starzy powini miec wyrownane.wniosek brak zasad
                                        • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 01.03.12, 19:23
                                          Ja już na wyrównanie pensji nie liczę :( Podsumowując pracę w naszej firmie dochodzę do wniosku, że skoro nie są w stanie nam dać podwyżki inflacyjnej to raczej nie ma o czym mówić. Tylko obiecują i przesuwają terminy rzekomych podwyżek. Wystarczy spojrzeć na park maszynowy przed naszą firmą nówki Audi a ciekawe co się stało z Lexusami? Ale co tam podwyżki, mamy przecież aż 4 prysznice na 400 osób. Powoli ludzie zaczną się zwalniać (już to robią) to może nasze kierownictwo co sypnie ale wątpię. Największą porażką będzie jak brygadzistami zostaną nic nierobiący (Błażej- Adrian) masakra kto tych ludzi wybrał. Ktoś kiedyś mądry powiedział jak nie możesz z nimi walczyć to się do nich przyłącz. P.S. Pamiętajmy o kierunkowskazach. Pozdro
                                          • Gość: uczciwy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 00:19
                                            ucza sie od najlepszych - daniel h, radek b rafal sz - podmiany na rtg w nocy niewazne ale wazne ,że karta idzie na kei i 6kola na kacie co miesiac...brawa dla maciusia -pojechał za granice pewnie po nowe audi a8:).dct przepraszxam workserwis gora.
                                            • Gość: Julek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.12, 15:09
                                              Pier...olic ich, sa debilami.trzeba szukac roboty...
                                              • Gość: pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 20:09
                                                Wszedzie dobrze gdzie nas niema szanuj szefa swego bo mozesz miec gorszego Koledzy zastanowcie sie nim cos tu napiszecie bo czasami takie glopoty wypisujecie ze az mi was szkoda
                                                • Gość: kandydat Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 19:27
                                                  Interesuje mnie stanowisko młodszego specjalisty ds. Obrotu Kontenerowego,
                                                  Ile ktoś taki u Was zarabia ?
                                                  • Gość: pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 19:44

w dct wszyscy zarabiaja grube pieniadze :)
                                                • Gość: Oper Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 04.03.12, 22:07
                                                  Szanuj szefa szanuj bo normalny czlowiek znajdzie prace za 3 tys z nadgodzinami a manager bez szkoly i jezyka za 6 tys nie znajdzie. Swiete slowa...nikt nie jest glupi...
                                          • Gość: ha ha ha Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 14:23
                                            nie którzy ludzie powinni otworzyć oczy! jeżeli pogłoski o nowych brygadzistach się spełnią to p.adrian będzie zajebiście celnym wyborem! człowiek powinien się leczyć a potem może szukać pracy!
                                            • Gość: jsdvh Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 14:57
                                              a czemu nie powiesz mu tego prosto w oczy?strach cię ogarnia?
                                              • Gość: jahjahka Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 84.38.30.* 05.03.12, 17:33
                                                Ciekawe dlaczego Ciebie ( wspaniały pracowniku ) nie awansowali na brygadzistę ?? Zamiast zazdrościć innym pokaz na co Cie stać ...
                                                • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 05.03.12, 18:56
                                                  Bynajmniej ja nikomu nic nie zazdroszczę. Adrian i Błażej myślą, że złapali Pana Boga za nogi. A tak na marginesie dlaczego źle się nie mówi o Łukaszu i Mariuszu (bo mają do nas szacunek i nie machają antenką radia przed naszymi twarzami). Błażej zawsze będzie dla mnie peronowym który tankuję IMV. I tyle w temacie!
                                                  • Gość: aidf Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 19:48
                                                    G6 jednak nie zawinie do DCT więc nie koniecznie oni zostaną brygadzistami i nie będzie poszerzenia grup,a co za tym idzie brak podwyżek,wyrównań i awansów.Dziękujemy szanowny zarządzie!:/
                                                  • Gość: open de klapa Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 20:52
                                                    podwyżki bedą bo się zarząd ludzi boi.dobrze wie ze to grozi strajkiem.dlatego usuwaja niewygodnych pracowników.mozesz byc najlepszym operatorem ale jak masz cos w głowie i to pokazesz a tym bardziej skrytykujesz kierownika to juz po tobie.dlaczego w takim wielkim zakładzie nie ma zwiozków zawodowych.ja sie nie nadaje ale jest kilku inteligentnych ktorzy by sie nadali.pokonczyly by sie samochodziki,przyjecia dla mearska , a zaczely by sie posilki dla ludzi,premie i wczasy pod grusza...co wy na to??
                                                  • Gość: iiiiiiiiiiiiiiiiii Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 20:53
                                                    ciekawe kiedy zrobia spotkanie aby nawinąc makaron na uszy...stary numer...
                                                  • Gość: ace Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 21:33
                                                    W grudniu prezesunio i ten siwy przykurcz tak się podniecali zmianami a tu zonk,nie ma konkurencji dla Maerska za to są "codziennie"niskie ceny od DCT:)))
                                                  • Gość: oper Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.03.12, 14:05
                                                    Jak widac wyscig szczurów w DCT dalej trwa i to już nigdy sie nie skończy :) Wracajac do tematu Macka to dobrze chłopak zrobił ,poszedł na zwolnienie bo dowiedział sie że maja go zdegradowac a przed zwolnieniem pousuwał wszystkie dane które tak skrupulatnie zbierał przez te wszystkie lata ha ha ha to sie mała siwa męda musiała rozzłoscic. Podwyżki to dostaniemy jak zawsze nedzne i nie adekwatne do wykonywanej pracy. Trzeba cos z tym zrobic bo jak tak dalej pujdzie to pudzian ,rysiu ,rafałek... i całe to towarzystwo wzajemnej adoracji bedzie zarabialo po 10 tyś a z nas beda sie ciagle śmiali !!! Wiekszych DUPOWŁAZÓW jak nasi kierownicy zmian to jak żyje nie widziałem , i to przez nich nasza firma niema żadnych zasad bo najlepszym kierownikiem bedzie ten który wiecej doniesie lickowi albo dyrektorowi !!! Patologia !!! ps. "nadejdzie czas rozliczeń... "
                                                  • Gość: imv driver Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 23:57
                                                    czas pokazal ze jedynym normalnym czlowiekiem ,z ktorego sie wszyscy na poczatku smaili to pudzian.chlapnie cos czasem po angielsku,przynajmniej jest wesolo.chociaz jak ma cos to powie prosto w oczy a nie jak reszta tych falszyfych frajerow z kotem i ryskiem z klanu na czele ktorzy podaja reke a za chwile pisza raporty za brudne paznokcie...zbyt duzo nerwow,zbyt wiele zlosliwosci ,zbyt wiele konfidenctwa . wszyscy zostana wynagrodzeni za zasługi.....g6 odeszlo w dal ...ciekawe czy Mr b i jak to ktos trafnie nazwal siwy przykurcz maja asa w rekawie czy to moze poczatek konca dct. czas pokaze.jeszcze rafal wbrew pozorom jest wporzadku,a reszta frajerków-sprzedawczyków niech sie pali w piekle. nie jest do konca popsuty i umie kryć pracownika.wie ze to banda idiotów i nie ingeruje sie z nimi.mozna na niego liczyc...co mądry jak macius czy daniel sv juz ogarnął robote a reszta chlopakow niech bierze z tego przyklad poki mlodzi i sprawni... zarzad co najwyzej pulpety w sloiku moze zafundować bo inaczej moze na audi zbraknąc...żeby w dwa lata rozwalic to co zostawił dyrektor kolin to trzeba miec prawdziwy talent...zarząd w koncu zrozumie ze zmiana dyrektora operacyjnego to najgorszy ruch w historii dct.Dyrektor w dct byl i zawsze bedzie tylko jeden.a moze petycja pracowników o zmiane zarządu do inwestorów by cos pomogla.dla licka to i tak bez roznicy bo kazdy nastepny szef bedzie tak samo dobry jak poprzedni byle na koncie sie zgadzalo.wiedza znikoma...tyle w temacie...
                                                  • Gość: oper Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.03.12, 12:50
                                                    tak wiec widzicie wszyscy że kurestwa w DCT jest mnóstwo ,i piszecie o tym koledzy prawie co dziennie . Trzeba utęperowac tych wszystkich konfidentów którzy sa naszymi przełożonymi ,brygadzistami ,kierownikami. Osobiscie to nie chciałbym spotkac na swojej drodze żadnego z nich a predzej czy puzniej sie nawiną gdzies na miescie albo w jakiejś knajpie i wtedy beda sie płaszczyc jak te kundle i tlumaczyc ze swojego zachowania he he :)))
    • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 02.03.12, 18:44
      no pewnie,robisz wiecej za mniej:)ludzie uciekają to trzeba nowych ogarnąc...
      • Gość: tomek.k Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 00:35
        czytam sobie te wszystkie wasze wypowiedzi praktycznie od paczatku powstania tego"forum" , fajnie ze powstalo bo mozna sie anonimowo popisac,, wow,,dla wielu osob to wielka scena
        gdzie aktor mowi do pustej sali ,piszecie zle na wszystko,,wasze prawo. Zastanawiam sie tylko ilu z was zna Macka i kto wam dal prawo pisac brednie na jego temat,,myslicie ze te wpisy przejda bez echa??,, macie czelnosc mowic o swoich prawach i ambicjach a jedziecie po czlowieku o ktorym niewiecie nic bo nie macie prawa skoro pacujecie tu krocej niz On czy ja!!!
        Piszecie o "nowych" brygadzistach ze zle,, skoro tak bardzo wam nie pasuja, dlaczego nie zglosicie tego do cotozima jedrzeja???aa zapomnialem rozmowa to nie monitor, brak odwagi
        i w taki sposob chcecie powalczyc o swoje lepsze jutro??powodzenia.
        I zeby byla jasnosc,, wiele jest spraw ktore mi nie odpowiadaja i ktore warto zmienic! to dla tych ktorzy zaraz beda w tej wypowiedzi szukac kolejnych podtekstow
        pozdrawiam wszystkich trzezwo podchodzacych do tematu
        tomek.k
        • Gość: Krzysztof T. Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 22:36
          Maciusia wszyscy chwalą za to co pokazał.Był zawsze krok przed małym pindlem.Zachował się bardzo dobrze.Nie miał żadnych skrupułów tak jak nie ma skrupułów J. Jest wzorem do naśladowania i chwała mu za to.Jest to bardzo duże zaniedbanie ze strony Irka L..Do dziś kolunio nie wie ile palą Rtgi,ale jak Kuba Bogu tak Bog Kubie...
          • Gość: oper Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.03.12, 09:26
            dokładnie tak jak kolega piszę, Maciek pojechał z nimi po całości he he niech sie teraz pedały głowią ile te RTG-i pala ha ha ,pozdro dla Macka :)
    • Gość: Jacek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 16:56
      Czy doświadczenie (nawet niewielkie) w pracy w Porcie Gdańskim, przez firmę REZERWA, aż tak negatywnie wpływa na wybór kandydatów? Wysyłałem dokumenty w odpowiedzi na różne stanowiska, spełniam wymagania stawiane w ogłoszeniach i 0 odzewu. Od grudnia staram się o rozmowę i nic. Czy osobiste złożenie dokumentów jest możliwe?
      • Gość: Pit Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.03.12, 18:22
        szczerze mówiąc to odradzam Ci prace w naszym wspaniałym DCT ,weś poczytaj wszystkie posty i zastanów
        się czy chcesz byc niewolnikiem za 2 tys ? wiecej nie zarobisz przez kolejne 2 lata bo tak sie wszystko tam odbywa albo bedziesz robił robote warta wiecej za tą sama poczatkowa stawke .
        A jak pracowałes juz wczesniej na innym terminalu to Cie nie wezmą bo mugłbys powiedziec innym pracownikom jak było w twojej starej pracy a to by sie nie spodobało panu J.
        TO FIRMA Z ZASADAMI "KTO PIERWSZY PODPIERDOLI TEN SZYBCIEJ AWANSUJE" i tego sie trzyma he he
        • Gość: Jacek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 00:05
          Przeczytałem wszystkie posty i jednak chciałbym spróbować w DCT. W "porcie" głównie jeździłem autami, kilka razy jakiś rozładunek kontenera, ot moja kariera. Dziwi mnie tylko, że ani jednego telefonu nie było. Rozmowa kwalifikacyjna przecież o niczym nie przesądza, a takim postępowaniem (skreślanie z góry tych, którzy "robili" w porcie) ograniczają sobie dość mocno możliwość zatrudnienia kogoś kto chce pracować w tym zawodzie.
          Lepiej pracować za 2 tyś i sprawdzić czy ta praca to jest TO, niż iść do urzędu pracy.
          • Gość: ace Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 11:22
            nie patrz na niektóre wypowiedzi tutaj.jeżeli chcesz pracować to składaj CV co tydzień.zasyp ich swoimi CV to zobaczą że ci zależy.i cierpliwości,na pewno zadzwonią:)
            • Gość: Jacek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 23:11
              ...a w telefonie ciągle cisza :/ Próbowałem się dodzwonić do odpowiedniego działu, ale albo zajęte, albo nie odbierają. Trudno, trzeba będzie gdzie indziej pokazać że zależy mi na pracy.
    • Gość: operacyjny 2 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 23:46
      Nie rozumiem Ciebie nie podoba Ci się to się zwolnij a nie odradzasz innym żeby się zatrudniali. Pierdzisz na tym forum jak to Ci nie jest źle w naszej firmie to znajdź lepszą pracę. Co nie możesz znaleźć? Albo nie możesz znaleźć albo jesteś nieudacznikiem. Wkurza mnie że wypowiadasz się za wszystkich. Jeśli masz tyle odwagi to idź do dyrekcji pożal się jak to masz nie dobrze może coś poradzą a nie siedzisz przed monitorkiem stukasz w tą klawiaturę i wylewasz swoje żale. Srasz we własne gniazdo człowieku. A jeśli masz naprawdę problem ze współpracą z ludźmi i uważasz że co drugi to donosiciel to się zwolnij to Ci ulży. Na twoje miejsce jest wielu innych którzy czekają na prace i potrafią współpracować z innymi a nie wszystkich obwiniać za swoje niepowodzenia.
      • Gość: pit Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.03.12, 11:47
        Ale z Ciebie filozof kolego :) po Twojej wypowiedzi widac jak na talerzu że nie jesteś z operacyjnego tylko siedzisz przy biurku z lickiem i jego świtą i tańczysz jak Ci zagrają he he a te twoje wypowiedzi "to wez się zwolnij " to wam chyba na cotygodniowych mitingach wkładają do głowy i każą mówic ludziom z dołu że na wsze miejsce jest 100 innych . Ta wasza wspaniała logika wkońcu spali na panewce i sie wtedy obudzicie inteligenci ze słabą znajomością języków obcych he he :))) A co do mojej odwagi to mam jej tyle żeby Ci to powiedziec prosto w oczy i nie tylko ,natomiast wątpię w to że Ty masz tyle odwagi żeby to odemnie usłyszec na osobnosci he he he !!!
        • Gość: ace Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 12:35
          ciekawe co by było gdybyś Ty był na miejscu tego kolegi co chce u nas pracować,jak Ty byś się zachował gdybyś nie miał pracy.DCT korzysta z bezrobocia w naszym mieście,ciężko znalezć pracę w tym czasie.myślisz że ot tak znajdziesz robotę za 2000?DCT płaci za stanie na luku i trzymanie planów i tyle.w zimę było trochę słabo ale robi się cieplej i będzie ok.a poza tym zaczynasz od lukowego i możesz skończyć na RTG,czyli firma stawia na szkolenia pracowników co jest dużym plusem.ja myślę że trzeba cierpliwie przepracować ze 2-3 lata,i w tym czasie się szkolić na inne sprzęty bo nieunikniona jest rozbudowa terminalu i zakup nowych suwnic itp.więc na pewno będzie dużo nowych miejsc pracy:)A Ty 'pit' pewnie od razu byś chciał 3-4 tyś. za trzymanie planów na luku?i pamiętaj że nie ma osób niezastąpionych i zawsze się znajdzie ktoś na Twoje miejsce i będzie zadowolony z pracy.
          • Gość: Operacyjny 2 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 12:57
            Dokładnie.Chciałbyś coś zmienić zacznij od siebie a nie na siłę chciałbyś odwrócić świat. Ja Ciebie kolego nie rozumiem nie podoba mi się to znajdź inną " lepszą " prace. Trochę mi Ciebie szkoda bo wszędzie wokół siebie szukasz intrygi jak choćby to że pracuje w biurze. Jacek nie przejmuj się tymi wypowiedziami. Składaj papiery może kolega pit się zwolni i zajmiesz jego stanowisko skoro tak mu źle.
            • Gość: pit Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.03.12, 13:30
              tak Jacku składaj papiery i próbuj ile wejdzie ,a ja się zwolnie i zrobie Ci miejsce masz to jak w banku !!! tylko pamiętaj że Cię ostrzegałem przed tymi biurkowymi przełożonymi którzy nie maja pojęcia o pracy na termialu a wypowiadają sie tak jak by to oni robili te piekne wyniki na staktkach a w rzeczywistości mają wszystko w dupie i wolą grac a wkarty w swojej budzie pod statkiem niż zadbac o nasze przerwy na czas . A tak odemnie kolego " operacyjny 2 " to niezłą robote dostałeś od dyrektora J żeby siedziec i starac się wyrobic dobre imie na forum firmie która ma je i tak zszargane że aż niedobrze sie robi na mysl o waszej "elicie zawodowców z góry " he he pracuj tam sobie w tym jak Ty to nazywasz "biurze" i liżcie sobie wszyscy nawzajem DUPY !!!
              • Gość: Do Pit Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.ip.jarsat.pl 13.03.12, 14:00
                Do "Operacyjny 2". Szkoda tylko twojego czasu na dyskusje z człowiekiem który jest nastawiony na anty do wszystkich którzy go otaczają.
                Do " pit " Powodzenia w szukaniu pracy gdzie nikt niczego nie będzie od Ciebie wymagał, nikt na Ciebie nie doniesie za swoją wspaniałą prace za którą zarobisz 7000zł. Trzymam za Ciebie kciuki.
                • Gość: pit Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.03.12, 16:38
                  Tak dokładnie znajde lepszą prace a nie bede robił za 2 tyś ,czy wy sobie myslicie ze jak pracujecie w DCT to Pana Boga za nogi złapaliscie ? Dobrze że rynek pracy dla osób z doswiadczeniem nie jest taki mały i wynagrodzenia odziwo też nie są najgorsze dla chcącego NIc TRUDNEGO a jak nie tu to zagranicą zapłaca 3 razy tyle co tu i bez stresu :) he he Życzę powodzenia koledze który chce pracowac w DCT bo na pewno bedziesz go potrzebował .
                  • Gość: ace Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 17:13
                    już ci kolega napisał co masz zrobić.zwolnij się z DCT i znajdż sobie lepszą robotę jeżeli ta ci nie pasuje.najlepiej za granicą byle byś tylko już nie zaśmiecał tego forum swoimi dennymi wpisami.
                  • Gość: Tomek K Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 22:36
                    Panowie i panie.Widzę ,że dalej walka trwa.Proszę zrozumieć ,że czasy gdy dyrektorem był Pan Kolin minęły i już nie wrócą.Taki dyrektor zdarza się bardzo rzadko.Ci co pracowali to wiedzą.Nie chodzi tu o jakies gigantyczne pensje lecz o wiedze,wyrozumiałość i szacunek do drugiego człowieka.Sam nie miałem okazji poznać lecz słyszałem dużo dobrego.Natomiast paradoksem jest to ,że gdy przyjmowałem sie do dct kilka lat temu proponowano 1700zł na początek netto.Wtedy życie było o wiele tańsze niz teraz.Na chwile obecną wiem ,że proponują mniej niz wtedy,gdzie życie jest bardzo drogie,choćby paliwo,które napędza całą gospodarkę....Każdy pracuje tam gdzie chce i za tyle ,na ile pozwala mu jego sytuacja materialna.To ,że obecnie w dct jest wyzysk to nawet dziecko w podstawówce wie.Od czasu zmiany dyrektora panuje bardzo zły klimat. Licek jak ktoś mądrze zaznaczył nie ma pojęcia o pracy na terminalu a jedyne co potrafi PERFEKT to siedziec swojemu przełożonemu w dupie.Ale czy to jest cecha dobrego managera.Zero honoru i jakichkolwiek zasad .Tak jak zawieje tak sie ustawi.Życie rozliczy w swoim czasie wszystkich.I to jest święta prawda.Ale za taką kase to by każdy umiał zagrać role pozoranta.Pracownicy są niedoceniani a dyrekcja tylko patrzy jak tu uciąć pensje.Wręczają upominki w postaci kar pieniężnych i nagany jednocześnie za najmniejsze nawet nieświadome przewinienie co jest niezgodne z kodeksem pracy.(Pracownika można ukarać jednorazowo za dane wykroczenie).Nakłaniają do negatywnych opinii a mobbing jest na każdym kroku. Aby zarobić trzeba latać i prosić sie o nadgodziny bo podstawowa pensja niestety nie wystarcza.Proszę wskazać choć jeden europejski port ,taki z jakim konkuruje dct gdzie operator rtg ze stażem zarabia 600euro a sts 700euro na miesiąc podstawy.Panowie i panie stawki przeładunkowe w dct są w euro nie w pln natomiast nie odbiegaja one od wysokości stawek np w hamburgu.Z drugiej strony rynek pracy kuleje i ciężko o pracę.Jednak ludzie starzeja się zakladaja rodziny i zaczyna brakowac pieniedzy na zycie. Dorastają do decyzji , ryzykują i odchodzą.Nie znam ludzi którzy by żałowali swojej decyzji.Trochę odwagi i wiary w siebie.Z tego co widze i słysze to odchodzi coraz więcej wykwalifikowanych pracowników,którzy pracowali od samego początku ale i tacy co pełnili funkcję kierownika zmiany.Dlaczego managerowie wykształceni ze znajomościa języka obcego odchodzą a zostaja nieudacznicy którzy najlepiej co umieją to sprzedawać własnych kolegów.Nie uległem i odszedłem - nie żałuję!!W dct tak to własnie funkcjonuje.Awansują sami konfidenci w bardzo krotkim czasie (przykład kot )W niedługim czasie selekcja wyłoni kadrę samych nieudaczników którzy zostali w dct bo na nic więcej ich nie było stać.Przepracują kilka lat w nerwach i poniżaniu z głęboką wiedzą i świadomością że przez pół życia ktoś ich okradał.Kupowal z jego ciężką pracę nowe samochody ,śmiał się w twarz a do tego niesprawiedliwie karał za wyssane z palca przewinienia.Niska samoocena odbije się na rodzinie.Na starość zostanie marna emerytura o ile zostanie bo nie wierze w zus ale i coś ekstra na co pracowali przecież przez ten cały czas.Mianowicie piękny dorodny garb i uszkodzony kręgosłup.Przemyślcie to czy warto póki jesteście młodzi.Polecam pracę za granicą tam się docenia dobrych pracowników!!!.Pozdrawiam
                    • Gość: pit Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.03.12, 00:38
                      Tak wiec drogi kolego Jacku przeczytaj sobie wczesniejszy post Tomka i wy dupolizy z góry którzy piszecie na tym forum bo taka wasza rola i popieracie jednoczesnie polityke DCT, może wkoncu zrozumiecie
                      że nie jest tak jak byc powinno ... ale jak to mówią KURESTWA NIE WYCZUJESZ !!!
                      Oczywiście menagerowie z góry twierdzą że trzeba zaczac od siebie WIEC NIE WIEM NA CO JESZCZE CZEKACIE lepiej jezyki obce pocwiczcie bo wstyd przynosicie odbierając telefony z zagranicy he he a ja jutro przyjdę sobie do pracy i podam rekę któremuś z was i się szeroko uśmiechnę po czym pujdę dalej śmiejąc się pod nosem wiedząc jakich baranów mam za przełożonych , i tak nie będziecie wiedzieli kim jestem :)))
                      • Gość: Kolega z pracy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 15:31
                        I widzisz kolego Pit miałeś się zwolnić pokazać jaki to ty honorowy jesteś a w dalszym ciągu próbujesz przekonać kogoś aby odpuścił sobie składanie papierów do naszej firmy a samemu masz zamiar przyjść do pracy. Widzę że odwaga jest twoją domeną:) I żeby była jasność nie jestem wysłannikiem żadnego Dyrektora tylko próbuje Tobie wytłumaczyć, że w ten sposób niczego nie wywalczysz a jeszcze zaszkodzisz innym. Wszyscy wiemy że życie coraz więcej kosztuje. Jeszcze wczoraj w radiu usłyszałem że prognozują wzrost cen paliwa o 10% w tym roku. Ale jadąc w ten sposób po Dyrekcji i innych jak po łysej "kobyle" na pewno nie wywalczysz podwyżki dla siebie i innych a już na pewno lepszego jutra. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że klienci którzy korzystają z naszej firmy mogą czytać to co wypisujesz na tym forum a to tak naprawdę oni nam dają prace. I gdyby nie oni to wszyscy wylądowalibyśmy w urzędzie w kolejce po prace. Jeżeli już dyskutować to w cywilizowany sposób we własnym gronie. PS w dalszym ciągu życzę Ci powodzenia podczas szukania lepszej pracy.
                        • Gość: byly dct-owiec Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 16:52
                          Bylem,widzialem i sie zwolnilem.Kiedys zatrudniali kazdego(co widac po interpunkcji jezyka polskiego),a teraz robia testy jak do NASA(na lukowego).Cos sie wam w HR popie...lo i to zdrowo.Prezes nie rozumie po polsku to macie wszystkich w dupie,wazne ze audi jest.Strajk jest kwestia czasu ale na pewno bedzie kiedys.CICHY jestes koles zajebisty,pelen szacunek,DARK SIDE jest z Toba i dziekuje Tobie za bycie normalnym mając wielki biceps.SZACUN byly kolega z grupy.
                        • Gość: do kolega z pracy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.03.12, 18:10
                          Tak popracuje jeszcze do 10 żeby jakaś jałmużnę dostac na konto i spadam z DCT-u w podskokach ,a skoro jesteś taki zadowolony ze swojej pracy to czemu nie wypowiesz sie na temat postu kolegi Tomasza K ? Jak dla mnie to CAŁE SEDNO SPRAWY i PRAWDY nie tylko ja o tym piszę jak widac :) , a tą swoją jasność tempy zmanipulowany człowieczku z lickowej jaskini to zostaw swoim dzieciom na dobranoc bo tylko do tego się nadajesz , a dyrekcja to powinna już się zmienic bo ta obecna to jakaś żenada i wszyscy jak przejrzą na oczy to będą po niej jechali i to nie jak po „łysej kobyle ‘’ tylko jak po „ burej suce ‘’ . Co do klientów którzy korzystają z naszej firmy to powinni czytac to forum, to by się dopiero ROZCZAROWALI … A i jeszcze jedna kwestia „kolego z pracy” powinieneś zmienic swoją nazwę na „kolega z góry’’ i miejsce z którego wysyłasz posty bo „ dynamic.chello.pl” z którego piszesz to dostawca mediów w DCT jak wszyscy zresztą wiemy a nikt z nas z dołu nie piszę bedąc w pracy tylko wy fałszywe medy z góry podszywające się za pracowników na forum !!! Ps a lepszą prace już sobie ogarnąłem bo nie moge już patrzec na te wasze zakazane mordy. Pit
                          • Gość: ace Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 13:08
                            Good for You głupku:)
                            • Gość: ......... Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 13:49
                              Właśnie przekonałeś mnie jakim jesteś tępym człowiekiem. Przestaję już z Tobą dyskutować bo nie ma to już najmniejszego sensu.
                              • Gość: pit Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.03.12, 17:40
                                Tak nie dyskutuj już :) tak będzie dla ciebie lepiej i dla firmy też :)))
                                • Gość: były imv Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 00:46
                                  ale o co wam chodzi.Jak mearsk odejdzie czego wam nie życze ,nikt po was nawet nie zapłacze.wywala was wszystkich na zbity pysk.Nie rozumiem po co te niemające najmniejszego sensu posty pisane w obronie tego nędznego zarządu??Wytłumaczcie mi ,bo to do mnie wogóle nie trafia.Czy jesteście az tak zaslepieni w ta firme??czy az tak bezmyslni...Ludzie ,gdzie wczasy pod grusza ,premie ,wszelkiego rodzaju, dodatki??Pracujecie za gołą pensje z godzinna przerwa na 12 i jeszcze to pochwalacie.Nocki ,swieta sylwester itd...za darmo??gratuluje głupoty.Jestem więcej pewien ,że te wszystkie pozytywne posty pisza pod ukryciem pseudo managery bo innych w tej firmie nie ma ,bądź w wolnej chwili między partyjkami w gre w karty na kei brygadzisci.żenada.Oni dobrze wiedza ,że pracy nie znajda bez wykształcenia ,bez języka a cholera wie czy nie po kryminale...W umowie miałem operator a nie kierowca żeby ominąc przerwy w kodeksie prawa pracy.Pracodawca roku??Niech lepiej sprawdzą ile osób odchodzi ,skoro tyle zatrudniają a pracy nie przybywa...ślepa furia...wróciłem na tiry.kasa lepsza ,nie jeżdże w kółko ,bezpieczniej i mam przerwy okreslone tacho.trzymajcie sie chłopaki.Pozdro.
                                  • Gość: spiący sałah Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 17.03.12, 01:35
                                    smutne ale prawdziwe:(głowa do góry rynek pracy powoli wstaje...wiem to po sobie...ukłon w stronę Giętkiego.
                                  • Gość: mimi Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.cdma.centertel.pl 17.03.12, 15:13
                                    Jezdzij na TIRKACH kolega twój już się twoją żoną zajmie ROGACZU
                                    • Gość: mini Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.cdma.centertel.pl 17.03.12, 16:10
                                      TIRmenie nie zapomnij jak pracowałeś w DCT to ZUS płacili ci od całosci a teraz jak to bywa na TIRkach Twój PAN wl prywaciasz płaci ci ZUS od 1300zl(będziesz mial godziwą emeryturkę jakieś 700zl)a i pamiętaj że w DCT miałeś urlop 26 dni Panisko a teraz jak ci twoj pryncypal da to styczniu lub w lutym i nie zapomnij mocno ściskać spodni jak mijasz Inspekcje Drogową bo mandaciki drogie twój Pan ci od pensyjiki 2200 lub jak masz w porywach 2800 naperwno odciagnie I nie pisz tych bzdur że na TIRkach jest dobrze bo sie chyba z BARANEM na łby ZAMIENIŁEŚ.
                                      • Gość: mini Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.cdma.centertel.pl 17.03.12, 19:05
                                        Ukłon w strone Giętkiego tak bo on sam odszedl a NIE jak wy woorks serwis Audi srebrne w benz A6 i zielona trawka(ciężko się z tym pogodzić (Szczeże NIE tęsknimi ZA TOBĄ RUDA MENDO) lub żle 2 twiny podnoszone (Daj sobie chłopie wolne i tak nikt za tobą NIE przepadał pracuj w W-we i ciesz się że jeszcze cię nie poznali) ,odnosnie Tomka k jak ci kolego pasuje w Angli praca to pracuj na Angielskich LORDÓW i Powodzenia tylko w depresje nie wpadnij od deszczu (w pl na TAXI nie wyszło ,Kwiaciarnia Żony słabo więc co miałeś zrobić kredyty i cała ta reszta buty z pl i inteligentne oplówanie pracowników DCT sobie nie życze.Jestem operatorem IMV i nie jestem z góry.
                                        • Gość: tomek k Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 18.03.12, 01:41
                                          Witam,
                                          Mini nie ma co się unosić ,że Ci w życiu nie wyszło.Nie ma sensu komuś zazdrościć,tylko dlatego że ma ambicje i znalazł lepszą pracę.Ciebie też stać na to żeby nie pracować za 2tys o ile faktycznie jeżdzisz na imv.Czemu nie wygłosisz tej wspaniałej myśli wśród swoich kolegów w pracy?.Nie trzeba od razu wszystkich obrażać.A jeżeli juz masz odwagę to świadomie robić to się podpisz.Czytając twój post stwierdzam że angażujesz się w dzialanośc firmy i kolekcjonujesz wiedze na temat byłych pracowników.Ciekawe skąd operator Imv ma takie dokładne informacje na temat swojego przełożonego ??Czyżbyśmy sie znali aż tak dobrze??Tym postem tylko potwierdziles swoją górnolotną tożsamość. Czemu nie poruszasz tematu Maćka?-drażniący temat?.Każdy wie ,że nawaliłeś.Podkreślenie ,że nie jesteś z góry i jeździsz na imv przekonało mnie i czytających ten post w 100%,jaką pełnisz funkcję w firmie.Rozmowa z człowiekiem takiego kalibru nie ma sensu tak samo jak nie miała sensu współpraca.Przy was panowie z przykrością stwierdzam, że cofnąłem się w rozwoju.Łamane są przepisy kk,co mi sie bardzo nie podobało.Jesteście tego świadomi i się na to godzicie.A dla jasności wole pracować na angielskich lordów,przynajmniej emerytura jakaś będzie,niż na polskich cwaniaków i klepać biede. pozdrawiam pracowników.T.K.
                                          • Gość: Bogdan Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.wapgw.era.pl 18.03.12, 09:54
                                            Witam Panie i Panow. Zainteresowal mnie od jakiego czasu powyzszy temat, gdyz mieszkam w Gdansku, slyszalem o Waszej Firmie i tak czytam i musze wyrazic swoja opinie. Obecnie mam 60 lat i mam za soba wiele firm i wiem jak w nich wygladach. Ale do setna....
                                            Co Wy wyprawiacie?! Jezeli jestescie pracownikami i tak piszecie to sracie na wlasne podworko i po prostu jestecie idiotami! Przepraszam za takie stwierdzenie ale tak jest, co macie zamiar zdzialac? Myslicie ze przez to Wasza Dyrekcja odejdzie, czy ich zwolnia? Jestescie w bledzie! A nawet to myslicie ze jesli bedzie nowa to da Wam kase po 2tys w Euro? :) ilu Was tam pracuje...200-300 osob i co myslicie ze kazdemu dadza podwyzke takiej wielkosci?! Nawet o kilka stowek to pomnozcie to razy ilosc pracownikow to bedzie spora kwota, poza tym nie macie smialosci sie podpisac to nie wiadomo o kogo chodzi...piszecie jakies IMV, luk? To tylko Wy chcecie te poodwyzki, a inne dzialy w firmie sa zadowolone? Jak wy dostaniecie to i wszyscy musza, sprawiedliwie, bo zaraz inni beda pisac, ze Wy dostaliscie a my nie?! Patrzac z innej perpektywy, jezeli tak robicie i klienci sie dowiedza i faktycznie od Was odejda, choc watpie, raczej duza Firma, ale zrobi redukcje etatow, i co wtedy? Kogo zwolnia...moze Cieebie, a moze Twojego kolege, ktory na przyklad nie ma intentcji w szukaniu nowej pracy, i co wtedy...koledze zrobisz na zlosc, az takim egoista jestes, jestescie? Jezeli nie jestes juz pracownikiem to probujesz na zlosc komus zrobic? Chyba miales tam kolegow? Czy byles i jestes takim egoista, ze mam gdzies los Twojego kolegi, badz innych ludzi, ktorzy tam pracuja jak ich zwolnia?! Jak zwolnia kierownika, dyrektora to jak sami piszecie ze tyle zarabiaja to i tak dadza sobie rade, maja odlozona kase na czarna godzine i do momentu nowej pracy przezyja, a Ty badz Twoj kolega za 2tys. tez? Nie kazdy ma ochote wyjechac do Anglii, woli zostac z rodzina w Gdansku i tu pracowac i po pracy wrocic do zony,dziewczyny i dzieci...zastanowcie sie nad tym.
                                            Dobrze, rozpisalem sie troche ale musialem to napisac bo kompletne bez sensu piszecie, obrzucacie wlasne podworko g....., tym tylko pogarszacie sytuacje w Waszej, badz bylej Firmie, ale po co?????
                                            Unies sie honorem, chyba tyle masz jezeli Ciebie zwolnili lub sie zwolniles daj sobie spokoj i ciesz sie nowa praca, a Wy co jeszcze pracujecie uszanujcie to ze macie prace, za nawet 2tys, ale ja macie, a jak macie problemy to zglaszajcie to wewnatrz wlasnej Firmy, nie wiem, istnieje zawsze jakas komunikacja z Dyrekcja: listy, fora, ale robcie to TYLKO na wlasnym podworku i po cichu w srodku a nie rozpowiadajcie tego calemu swiatu.
                                            Dziekuje za uwage i zycze powodzenia
                                            • Gość: ace Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 20:47
                                              najlepsze jest to że gównem rzucają osoby które już nie pracują w DCT.Tak więc problemu nie robią pracownicy ale ludzie którzy przez własną głupotę stracili prace u nas:)
                                              • Gość: ja Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 14:04
                                                nie jest tak do konca.żal mają napewno ci ktorzy nie dostali umowy albo dostali work serwis.swoja zlosc wpisza na forum.a,ci co sie zwolnili sami ,z wlasnego wyboru,znalezli pewnie lepszą robote - ich wybor.ja sam pracucje i dla mnie zarobki sa super.ciezko o taką kase...
                                              • Gość: peronowy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.kpn.net 12.08.13, 17:18
                                                Kolego u nas w jakim dziale, idź i zrób czy mam 1 przerwę i w tym czasie mam nosić szafki a potem na sprzęt. Pretensje ci których już nie ma w DCT chyba ci którzy chcieli coś zmienić ale nie pasowało to paru osobą z góry. W DCT inicjatywy własne to za płotem. Dobrze ze nowy bhpowiec z doświadczeniem zastąpi niedługo Don.minike to jest szansa na zwierzę spojrzenie.
                                              • Gość: MIS Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.14, 14:35
                                                Nie wiem kim jesteś kolego ale mylisz się w ocenie.Pracowałem tam od początku.Firmy jako takiej nie obrzuciłbym gównem,lecz wyłącznie kilka osób które zachowały się jak nieprzymuszani szmalcownicy gotowi zagonić każdego w imię grosza lub zapunktowania czy swoistej zemsty.Niektórzy rzeczywiście nieświadomie,dodali każdy coś od siebie.Fałszywe psiurki ! Konkretne osoby i konkretne dowody.A tego kolego dowiadujesz się w momencie kiedy tracisz prace.Życzę Ci lepszych znajomości.Bądz czujny, bo ja częstowałem arbuzem tych co klepali po ramieniu i spiskując nie mając odwagi powiedzieć spier........j! Gdybym wiedział to.......-nasikał bym w arbuza. LODÓWA
                                        • Gość: do mini Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.play-internet.pl 23.03.12, 23:01
                                          Odpisuje na twój post bo usłyszałem o tym wpisie od chłopaków a sam mam w dupie to forum. Słuchaj nie wiem kim jesteś ale pokazałeś że na pewno małym chłopcem któremu brakuje odwagi, jeżeli chcesz wypowiadać się na mój temat to się podpisz a nie wypowiadasz za wszystkich :) widze że zal dupe sciska i boli cie to jakim autem jeżdżę skoro o tym piszesz he he pewnie nie stać cie na takie ale to już twój problem chłopczyku :) Jak na forum jesteś taki mądry to spotkaj się ze mną twarzą w twarz?ale pewnie jesteś za cienki i na to też cie nie stać BIEDAKU !!! Karol PS. Pozdrowienia dla chłopaków z 6 grupy
                                          • Gość: oper Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.03.12, 23:11
                                            tak jest kolego cisnij farmazoniarzowi wielki kierowca IMV który rzekomo nie jest z góry !!! w twarz tego nie powie bo pi... pełna z niego !!! pozdro
                    • Gość: Operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 21.03.12, 13:47
                      Dokladnie tak jak napisales.Zarobki w Hamburgu ,Roterdamie ,Dani dla operatorow RTG -STS to stawki od 3 tys do nawet 8 tys euro takze wygladamy przy nich jak mizerne harcerzyki a jednak stawiamy im konkurencje .Nie patrze nawet na wschod bo podejrzewam,ze i tam smiechem by nas zabili zalewajac rublami nasze marne zlotowki,ktore zarabiamy za naprawde dobra i szybka prace ,stwarzajac konkurencje dla innych portow.Zarzad patrzy na srednia krajowa i caly czas mowa jest o standardach europejskich . Proponuje spojrzec na te standardy rowniez w kwestii wynagrodzen adekwatnie do wykonywanej pracy bo kwestia czasu jest fakt,ze DCT stanie sie przejsciowa firma poki ludzie nie znajda lepszej propozycji a coraz wiecej osob spoglada na zachod .Pozdrawiam
                      • Gość: w sumie zadowolona Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 19:50
                        to jest prawda.ale nikt Ci nie karze pracować w dct.Paru ludzi odeszło - szkoda ale mieli okazje i wybrali lepsza robotę. jeszcze innym z róznych względów nie przedłuzono umowy i pewnie mają żal.Ci co odeszli pokazali że można ,ale i mieli predyspozycje do tego.Ja natomiast pracuję i ciesze sie że mam prace.Jak się uda to też zamienie na lepsza a poki co podoba mi sie to co robie .zespół jest super kasa tez jest niezla.dużo wolnego:)I nie ma co sie zalić tylko cieszyć że ma się fajna robotę.Też mnie irytuje kilka rzeczy jak brak profesjonalizmu w kadrze zarządzającej praktycznie bez wyjatków ,ale z drugiej strony trzeba szanować szefa swego bo moge miec gorszego. malo przerw w czasie pracy,ale realnie patrząc z moejgo punktu widzenia nagatywy powstają bo ludzie nie narzekaja na płace czy prace lecz na przelozonych ,niewykwalifikowani podejmuja jakies niestosowne decyzje. Pan Jędrzej nic nie wie.nie biora odpowiedzialnośc i na dodatek biora za to pieniądze.próbują stwarzac pozory.Dopóki to sie nie zmieni to zawsze zarząd będzie pośmiewiskiem wśród kadry robotniczej.Nie moze być że stanowiska zajmuja ludzie nie spelniający podstaw.nie mówie o mgr ale chociaz jakis język obcy.Ludzie którzy nas reprezentuja na zewnątrz sa wizytówka miedzynarodowej firmy ,a jak wszyscy dobrze wiemy jest nagannie...nie chciałam tego pisać i sie mieszac w tą nie mającą sensu wymiane zdań(widocznie zostalam dotknieta i mam gorszy dzień) ale chcemy o ile pan to wogole czyta aby poznał Pan dyrektor setno sprawy...dziekuje za uwagę.pozdrawaim kolezanki i kolegów ze grupy
                        • Gość: Robol Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.vc.shawcable.net 21.03.12, 21:24
                          A gdzie sa moderatorzy tego forum aby ciagnac ten watek od 4ech lat i do tego na nie prawidlowym forum (praca ma swoje inne miejsce,a nie tutaj)....
                          • Gość: Operatorek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 21:40
                            Kogoś boli że mamy gdzie się wyżalić :P
                            • Gość: łoperator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 00:19
                              i nie od 4 lat tylko od czasu zmiany zarzadu i ucinania kasy,,,
                        • Gość: Ktoś Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 16:27
                          Dopiero nie tak dawno pisałaś "setno", że masz 60 lat...Żałosne. Pisze się "sedno" !
          • Gość: pan Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.12, 12:46
            nie dziwie sie że tylu lukowych ma miśki jak tylko stoją i trzymają plany
            • Gość: kto to colin? Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 19:20
              a co mamy robic jak niczego nas nie nauczono na szkoleniach, ktore byly powierzchowne!!!a tak poza tym to gdzie jest ta impreza dct gdansk?gdzies w sopocie?to tak jak
              by lechia grala na stadionie arki...mialo byc blisko dla naszego kierownictwa.yhmmm
              • Gość: ja Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 16:01
                siądż i popłacz! A może rozejrzyj się,masz się od kogo uczyć!
    • Gość: synek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.mlyniec.gda.pl 09.04.12, 12:07
      A ja sie pytam gdzie są pieniądze za las ?? znowu na świeta dymanko poszło ...
      • Gość: maciek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 09.04.12, 20:19
        Co sie ??co się stao??
        • Gość: ADI Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 22:36
          Każdy ponad każdym - SKUR*****Y drugiego traktują jakby był niczym.Wszyscy NAJMĄDRZEJSI JE***I myślą chyba ,że są wybrańcami.Na takie podejście brak mi słów...
          • Gość: orzech Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dip.t-dialin.net 13.04.12, 18:53
            Witam wszystkich troche ludzi mnie pamieta,pracowalem w tej kopalni.Widze ze macie problemy.Jak ja pracowalem w dct tez byly i wieksze i mniejsze.Zostalem zwolniony w styczniu 2011 bez podania przyczyny.Bylo tak ze dyrektor taka baba w czarnych wlosach i okularach(nie pmietam imienia)i licek.Zostalem zaproszony do pokoju i powiedziano mi ze jestem zwolniony,ale jak ale za co-nie musimy nic mówic,taka padla odpowiedz.Na poczatku zal łzy wscieklosc co ja teraz zrobie zona i dziecko.I zrobile wyjechalem do niemiec jakos sobie radze obecnie robie kurs jezyka i operatora do hamburga na terminal prace zaczne na poczatku lipca.Bylem juz na wstepnym spotkaniu jest spoko.Ale chce przejsc do sedna,ta cala góra to niepowazni ludzie z dyrektorem na czele i panem mackiem pozdrawiam serdecznie (az mi sie cisnie jakis brzydki wyraz)ludzie dajcie sobie szanse ten dct to jakas porazka.I zarobki ja sie idzie domyslec normalne ok 1600 euro nie jest zle.Pozdrawiam wszystkch normalnych a w szczegulnosci 6 grupe.
            • Gość: TIME BANDITS Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.04.12, 09:03
              Jebac tych wszystkich menager-ów w te ich fałszywe i zaklamane dupska ,tego rafałka, rysia i pudziana z kotem na czele !!! dobrze tam wcześniej kolega ADI napisał "Każdy ponad każdym - SKUR*****Y drugiego traktują jakby był niczym.Wszyscy NAJMĄDRZEJSI JE***I myślą chyba ,że są wybrańcami.Na takie podejście brak mi słów..."
              • Gość: heniu Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 91.192.77.* 24.05.12, 12:07
                MIÓD I SZYNKE TANIO MAM :p
                • Gość: GR...... Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 91.192.77.* 24.05.12, 12:26
                  NAJWSPANIALSZA FIRMA NA ŚWIECIE...
                  JAK KRÓTKO JĄ OPISAĆ HMMMMMM....

1.DYREKTOR- CZŁOWIEK KTÓRY NIEMA POJECIA OCO WOGULE CHODZI....OPRÓCZ ZNĘCANIA!!!.
                  2.PODWYZKI -OBIECANE OD 3 LAT...KTORYCH NIGDY NIE BEDZIE......
                  3-PANI Ć OD BHP ZAMIAST ZAJMOWAĆ SIE BEZPIECZEŃSTWEM LICZY PETY NA PRZYSTANKU SMIECH NA SALI......OPCJA DODATKOWA ZATRUDNIONY PIES DO WYKRYWANIA DYMU......SUPER
                  4-NA MJEJSCE GRYZA POTRZEBNE 5 OSÓB...ZASTEPCA ZASTEPCY ......JEDEN ZA DRUGIM SPISUJE CZY OBY NAPEWNO JEST PAPIER NA RTG BUHAHAHAH....PLUS TEGO PRZETŁUMACZONE WSZYSTKIE NAPISY OSTRZEGAWCZE NA KASZUBSKI !!!!
                  5-KRYZYS PRZEZ KTÓRY NIGDY NIE BEDZIE PIENIĘDZY.....
                  6-ROMAN NOMINOWANY DO NAGRODY NOBLA ZNALAZŁ DZIURE KTÓRA JEST OD 2 LAT HAHAHA
                  7-SZEKANOWANIE PRACOWNIKÓW......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALE JUZ NIE DŁUGO.......

JEDNYM SŁOWEM ..............MAM TO GDZIEŚ BO JUŻ TAM NIE PRACUJE.............

POZDRAWIAM GRUPE 4TĄ..........
                  • Gość: tofik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.docsis.trollnet.no 25.05.12, 10:19
                    No to u nas standard , 10 zastępców do każdego stanowiska, dyrektor błazen , i cała banda debili którzy mu usługują oczywiscie na jego piętrze . Chora firma i tylko tyle z mojej strony...
                    • Gość: rozbawiony Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 27.05.12, 20:06
                      a ja się pytam ,kiedy dyrekcja dojdzie do tego ze cala afera paliwowa jest spowodowana niekompetencja managerów a w szczególności kierownika działu Licka.jak mozna prez tak długi czas nie kontrolować takiego procesu? A może celowo pozwalał swojemu podwładnemu robić takie numery bo miał w tym jakiś interes??przecież tak dobrze sie znali...na 100% był do działy,nie mogło byc inaczej.hahaha .nie dośc że zero kompetencji to jeszcze firme w rogi walił.brawo panie Irek L. - ty nasz potentacie paliwowy!!!hahaha.pozdrowienia dla gr 2...
                      • Gość: stary pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.docsis.trollnet.no 28.05.12, 11:08
                        to pewne jak 2x2 że Ireneusz L. był do działy w aferze paliwowej ach ten nasz Irek taki sumienny i zawsze taki zapracowany a tu taka wpadka :) powinien zaczac nosic biały turban na głowie nasz SZEJK z DCT-u :)
                        Pozdrawiam wszystkich kumatych chłopaków ha ha ha
                        • Gość: . Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.12, 19:30
                          ...
                          • Gość: Tofik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 77.222.167.* 10.06.12, 15:05
                            no prosze i kolejny grozny wypadek w DCT ,brak wyobrazni oraz doświadczenia i pustaczek leży jak malowany :))) ciekawe co rozjebiecie następnego wielcy operatorzy ha ha pozdrawiam serdecznie licka i jędrzeja świetnie wyszkolona kadra :)
                            • Gość: Kolega. Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 10.06.12, 19:13
                              Może i brak doświadczenia , ale nigdy nie śmiej się z czyjegoś wypadku , nieszczęścia , bo nigdy nie wiadomo co los tobie przygotuje !!!!!! pozdrawiam ciebie Tofik , trzymaj się i życzę tobie aby nigdy nic tobie w życiu się nie stało .
                              • Gość: guma Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 91.192.77.* 10.06.12, 19:37
                                TOFIK BIEDAK JUZ MIAŁ WYPADEK....NA PORODÓWCE :p:p:p
                                • Gość: ...? Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.docsis.trollnet.no 10.06.12, 21:28
                                  co prawda to prawda ale dużo cos ostatnio tych wypadków u nas , strach pomyslec co przyniesie następny dzień ,trzeba się rozglądac w okół siebie bo ponury żniwiarz pomału wije sobie u nas gniazdo :))
                                  • Gość: To nie Tofik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 12.06.12, 00:35
                                    Panowie Tofik siedzi za granicą i to nie on pisze te posty.Ktos sie pod niego podszywa ...nie ma mozliwości aby tak szybko sie dowiedział o wypadku....nie ma zadnego interesu aby sie wypowiadac na forum.Także kolego nie podszywaj sie pod Tofika,bo nie potrzebnie chłopakowi robisz pod górke... On nigdy nikomu nie życzył źle..dlatego to nie Tofik...a jezeli jestes świeżym pracownikiem to oznajmiam Ci ze pracował kiedyś z nami Tofik i wszyscy mysla że to własnie on wypisuje te bzdury..Wspólczucia dla pechowego operatora.Dzieki Bogu kolejny raz wszyscy cali...
                                    • Gość: anonim gall Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.play-internet.pl 14.06.12, 16:37
                                      firma DCT wydawalaby sie taka europejska, natomiast niewtajemniczeni nie wiedza o dziwnych praktykach stosowanych w firmie tj. szpicle krecacy sie po placu i kablujacy na pracownikow, kamerki w kabinach RTGow pelniace role pelnej inwigilacji. O co tu chodzi? komuna wraca? jak zwykle bajki o podwyzkach okazaly sie nieprawda...
                                      • Gość: Heeeeniuuuu Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 15:14
                                        Ma ktoś odstapić troszku ropy bo benefita juz zjezdzilem...
                                        • Gość: Henryk Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 14:39
                                          czesc wszystkim.nie mam juz ropy ,ja mam tylko świeze jajka ,szynke i polówka swini mi została.Z tego co wiem to Irek L. ma jeszcze kilkadziesiąt karnistrów w piwnicy...gadajcie z nim...
                                          • Gość: Synek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.docsis.trollnet.no 21.06.12, 15:55
                                            Dzieki za info Heniu :) Irek nie bądz taki samolubny odsprzedaj trochu tej ropki ,pamietaj ze trzeba się dzielic :) dam Ci po tyle co Mackowi dawałem 3,5 zł za litr pasuje... ?
                            • Gość: rudziutki? Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 193.105.63.* 22.06.12, 13:54
                              i po co ta zazdrość Brylant ?
                • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 29.06.12, 13:12
                  Dzieje się dzieje, ciekawe co teraz będzie z wami chłopaki którym Lisek krył dupsko :(
    • Gość: *niewidoczny Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 14:50
      Nie ma co sie burzyć panowie poprostu taka firma . Brak podwyżek , ucinanie przerw a jak ktoś będzie sie za dużo ,wychylał, to w najlepszym przypadku work service . Minimalna ilość ludzi na zmiane , po 5-6 godzin na sprzęcie , luku i checkerce (nie wliczająć stsów) .
      Firma sie chwali przeładunkami i planami rozwojowymi . Niech sie pochwali wypłatami dla pracowników operacyjnych , smiech na sali .
      • Gość: Jędruś Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 13:12
        Powiem krótko.Jak się komuś nie podoba to niech się zwolni.Nikt za wami nawet nie zapłacze.Wynocha banda gamoni!!!
        • Gość: *niewidoczny Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 15:18
          Widzę że kolega godzi się z obecną sytuacją w firmie . Bardzo ambitnie :)
          • Gość: ... Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.06.12, 15:03
            A to peszek i licek poleciał na zieloną trawkę ha ha to teraz tylko czas na pudziana dupoliza :) Mariusz nie uciekniesz im idą po ciebie .... nawet się nie obejrzysz a juz cie nie bedzie ha ha
            • Gość: szklany Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 02.07.12, 01:45
              Panie i Panowie oraz dzieczyny:)Patrze na te posty i tak sie zastanawiam w jakim celu sa one pisane?Polecial Licek -kto go zastapi ?
              Wyleciala juz prawie cala stara kadra i jakie sa tego efekty ?Pozostal jeszcze tylko Pan Kula ,ktory na szczescie nie ma wiele wspolnego z operacyjnym.Wniosek jest prosty ;)Ja zadaje sobie pytanie co dalej? ,jezeli ten system sie utrzyma i bedzie mial poparcie chocby pod presja ,ktora jest norma w tej firmie za sprawa dowodzacego w operacyjnym.Jest juz tyle zakazow,restrykcji,kamer,czytnikow,braku swobody ,ze niedlugo wroci temat obozu pracy :)pomimo,ze argumentem jest bezpieczenstwo ,bezpieczenstwo ,zestresowanych ludzi ,pracujacych w stresujacych,ciezkich ,wymagajacych pelnego skupienia warunkach:)To juz geniusz musi nad ta strategia pracowac moim skromnym zdaniem,ale to geniusz ,ktory nie ma pojecia o tym czego sie chwyta;)Pieknie sie slucha jacy to jestesmy rewelacyjni,jaka predkosc,jaka skala zadowolenia kontrahentow,jak to pieknie wygladamy na mapie baltyku :)Pracuja na To wszyscy ale wyniki robi dzial operacyjny poki co.Coraz wiecej osob odchodzi ,wyszkoleni operatorzy,dlaczego ?
              Wszyscy o tym wiedza dlaczego ale zadaje te pytanie strukturom zarzadzajacym.To tyle ,chociaz moglbym tu wiele pisac ,opowiadac,porownywac.Czas sie zastanowic czy potencjal ludzki jest tylko narzedziem czy motorem napedowym.Pozdrawiam Wszystkich
              • Gość: K........ Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 02.07.12, 08:15
                Człowiek na miejsce Liska już dawno jest wybrany i siedzi u góry już ładne parę tygodni. Mam tylko nadzieję, że zwolnienie dwóch kierowników nie skończy się tak jak w przypadku pani Danuty Biłat. Wysokim odszkodowaniem, które mogło być przeznaczone na inne cele choćby na prysznice dla działu operacyjnego (obecne 4 sztuki to śmiech na sali - i ten grzyb na suficie, to jakaś masakra). Mam propozycję aby zebrać troszkę grosza na farbę i sami to wymalujemy bo na dyrekcje to nie ma co liczyć. Kiedyś nam obiecali nowe prysznice i NIC. Jakiś czas temu się śmialiśmy, że kadrowicze wolno pracują, a ani z bagażem doświadczeń portowych z nas się śmieją. Pytam się Was koledzy po co tak się staramy ? Po to aby mieć satysfakcje z wykonywanej pracy ale ostatnio to z tym coraz gorzej :(
                Pozdro
              • Gość: CHwamWdXXX Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.12, 08:21
                Święte słowa kolego Święte:) ale progres rozwoju firmy pikuje w dół i niech się nie zdziwią jak z nowym rokiem odejdzie gromada ludzi w końcu buduje się trochę firm obok które to z chęcia przyjmą wykwalifikowaną kadre..a oni niech dalej podcierają się stosem CVikow bo tyle z nim będą mogli zrobić. A do was koledzy i koleżanki...po co wam te odpały i walenie w czasówkę jak to na naszą korzyść nie działa a jest wodą na młyn dyra który wali wacka patrząc na wyniki i myśląc i za ile Ci frajerzy robią bo w skali bałtyckiego hubu wypadamy jak rumun na bazarku.
                Pracując tu ponad 4lata moge wam powiedzieć tylko tak....była to firma z przyszlością traktowana jak rodzina teraz żygam wstając rano i zagryzam zęby odliczając godziny do końca w rozklekotanym gorącym IMV bo nawet klimy nie można włączyć hehe Uprzedzając krzykaczy to się zwolnij jak Ci źle...ależ oczywiście że to zrobię w takim czasie jaki mi odpowiada a nie Tobie czy dyrowi póki co mam satysfakcje ze walę gruchę na rtgu bo na paru jeszcze nie ma kamer:D Licek respect choc byłeś cieńkocieńki, Roman magazyn come back byles spoko gosc chociaz facet potrafil o swoich zawalczyc bo brygadzisci operacyjni wieją porażka jak zawieje tak leca co zrobić Arbeit m...f...taka dewiza firmy powinna witac na wejsciu w koncu pasuje to do pana z BMW:P
                Jak ktoś szuka firmy to odpowiem nie polecam za duża loteria ile popracujesz a jedyne pewne że zarobisz na rachunki
                pozdrawiam
                • Gość: Kotek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 15:24
                  nie strasz nie strasz bo sie zesrasz...powtórze jak sie nie podoba to wypad!!!
                  • Gość: do kotek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 16:20
                    Taki madry kotek jesteś??a z kim bedziesz teraz w piłke grał jak twojego promotora juz nie ma??Kogo Mariusz bedzie na ryby woził??Z kim rafałek bedzie sobie gole strzelał?? no pytam się z kim??Tak to własnie się odbywa w naszej firmie...Ciekawe czy teraz tez bedziecie dalej tacy lojalni hehehehe.Pomożecie Irusiowi w sadzie??Rafałek!!!??A czemu sie teraz nie chwalisz,że masz tanio rope???Czyżby Jedrek był az tak ślepy...Wszyscy zostaniecie rozliczeni za swoje czyny ...jak nie w taki sposób to w inny ...A Ty Danielku H sie tak nie ciesz z czyjegos nieszczescia bo jak wymalujesz plac do konca to Ciebie też posuna w oczko.Bez obaw kolego.Zycze wszystkim powodzonka w szukaniu nowej pracy .... hehehehehehehe.
                    • Gość: mr.+ Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 10:17
                      Kumoterstwo w najczystszej postaci , każdy ponad każdym - wystarczy tylko gnoić tych na dole (operacyjny) . Zawsze ta sama odpowiedź - ,,jak wam się nie podoba to możecie się zwolnić , mamy kilka biurek pełnych cv.,,

Ceny usług europejskie a wypłaty polskie.

,,Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 6 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 80 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 330 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1480 - przy zbliżonych kosztach życia.,,

tyle ode mnie :)
                      • Gość: :) Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 06.07.12, 19:17
                        widzieliscie ogloszenie za romana na kierownika magazynu na stronie dctgdansk??
                        Oferujemy:
                        "Możliwość rozwoju zawodowego w międzynarodowej firmie
                        Stabilne warunki zatrudnienia oraz miłą atmosferę pracy
                         Uczestnictwo w dynamicznym rozwoju firmy"
                        hahahahha ale jaja!!
                        • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 10.07.12, 17:37
                          A ja się pytam jak można dopuścić aby operator IMV jeździł 18 godzin a drugi 14 godzin w ciągu doby. Podobno dyrektor operacyjny wyraził zgodę na okrajanie ganków ale menadżerowie dalej robią swoje i cisną z nas jak najwięcej. Wszyscy wiemy jak ciężko się pracuje w DCT zwłaszcza w upalne dni. W kabinach ciągników nie da się wytrzymać z duchoty. Z przyjemnością ukłonie się temu operatorowi, który był tak zdeterminowany i kręcił się w kółko 18 godz. Nie chciał bym przyjść do pracy i dowiedzieć się o śmiertelnym wypadku ale niestety nasze kierownictwo do tego dąży aby wkrótce tak się stało :( Kiedyś Tomek dobrze napisał, że u Nas są łamane mega przepisy pracy i trąci to o KC.
                          Pozdro
                          • Gość: JA Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 18:22
                            kolego a skąd Ci się wzięło 18 godzin lub nawet 14 na dobę?możesz to wytłumaczyć jeżeli zmiany są 12-godzinne?
                            • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 11.07.12, 00:14
                              wszyscy w temacie wiedzą o co chodzi.... kierowca KADRY - 12 godz dniówka 9.07.12 i 6 godz nocka razem 18 h i stwierdził, że niem ma już siły i idzie do domu. W DCT wszystko O.K.
                              • Gość: JA Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 08:51
                                Tak,zgadzam się z Tobą.Tylko że 'szanowna' dyrekcja ma to w dupie.Ich nie interesuje to że kierowcy z kadr po zmianie w dct idą pracować gdzieś indziej.w końcu skończy się na wypadku śmiertelnym.
                                • Gość: pracownik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.ip.jarsat.pl 28.07.12, 16:27
                                  gdzie są podwyżki??? sie pytam ???
                                  • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 28.07.12, 21:14
                                    Podwyżek brak ale za to jest upał w IMV i jak zwykle jazda bez trzymanki bez przerw. A tak na marginesie to śmiech na sali z kontenerem w którym są prysznice. Czy idąc się kąpać czy musimy iść w kasku, kamizelce i obuwiu BHP? Ciekawe co na to pani od bezpieczeństwa na terminalu? I dziękuje panu dyrektorowi za te dwa prysznice w takie upały może pan się też tam wykąpie. Nie ma się co dziwić, że posypały się zwolnienia lekarskie. Pozdro
                                    • Gość: Mac Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 09:38
                                      Panowie mam dobre wieści.Udało się w końcu wywalić najmniej potrzebnego pracownika - Licka ,wiec jest pare złotych na podwyżki.Jeszcze jakby wywalić rysia ,rafalka i kotka to moze by starczylo dla wszystkich ,a i firma by skorzystala.Otrzymają je oczywiście ludzie z najwyższą oceną.Czyli kto jak głęboko trzyma paluszki u brygadzistów i pseudomanagerów a nie jak kto pracuje.Zwolnienia się posypały ,ale główny problem to firmy sasiednie.Ogłaszają nabór pracowników wiec coś trzeba zrobić aby mieć podkładke przed zarządem czemu to ludzie odchodzą,przecież dalismy podwyzki.Polityka wzięta czysto z krai arabskich tak zwana marchewka na kiju...Takżę możę nie wiecie ale angaże już zostały rozdane.Ten co dostał to wie a ten co nie dostał to niech sie bardziej podlizuje ,boo sama wzorowa praca to za mało...SV i managery już przegladają nowe bryki podczas gdy my zasuwamy na sprzecie...mam nadzieje ,że uda sie w koncu wyrwać do sasiedniej firmy.moze tam bedą doceniać ludzi...ach...
                                      • Gość: pan X Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 10:31
                                        Miejmy nadzieje że zmieni się coś na lepsze , z czasem otworzą się firmy które będą potrzebowały ludzi z uprawnieniami na suwnice placowe czy wozy czołowe . Trzeba trochę poczekać . Wypłaty to już wgl porażka . Ilu z Nas musi dorabiać ?
                                        641 euro brutto na luku i 777 euro brutto na imv - coś jeszcze ? Niech dct sobie porówna Nasze zarobki z jakimkolwiek terminalem z porównywalnymi przeładunkami .
                                        • Gość: ja Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 18:47
                                          heh,coś za coś.niskie pensje ale za to jakie fury służbowe przed zakładem:)
                          • Gość: WRK Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 22:27
                            Co do upałów trzeba dodać, że firma zadowolona z siebie wyposażyła pracowników w piękne, czerwone mundurki z najtańszych chińskich materiałów, których przepuszczalność jest taka jak foliowych worków. Nosimy je cały rok i tak zimą odmrażamy sobie tyłki, a latem odparzamy. Tak więc, nikt się nie przejmuje, że w tych gorących puszkach się gotujemy, a niechby ktoś spróbował podwinąć nogawki to go zwolnią za łamanie przepisów bhp...
                            • Gość: Ja też Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 00:11
                              Nic nie zrobimy,taki już nasz los ale gdzie zarobisz 2700?no gdzie?:)))))))))))
                              • Gość: KOLEGA Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.ip.jarsat.pl 01.08.12, 17:09
                                a pani od bhp dlaczego chodzi po placu w spodniach za kolanko? zapraszam do noszenia czerwonego mundurku, przepisy obowiązują wszystkich, prawda? również panią od BHP
                                • Gość: dct [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 18:10
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • Gość: xXx Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 11:52
                                  Zastanawia mnie jedno… Dlaczego osoba która wymyśla te wszystkie przepisy BHP w najesz firmie sama ich w żaden sposób nie przestrzega Dla przykładu:

Zakaz chodzenia po placu – pan od BHP zwiedza sobie jak jest ładna pogoda na pieszo cały terminal…

Noszenie obuwia ochronnego na budynku – dział operacyjny ma obowiązek ich noszenia przez całe 12h a panie z biur które pracują w tym samym budynku i chodzą po tych samych schodach co my mogą nosić 10 cm szpilki…

Nie wolno nam podwijać spodni bo nie widać odblasków – żaden z managerów nie musi nosić takich spodni gdy wychodzi na plac nawet w nocy i gdy jest ciemno… to samo tyczy się pana od BHP który to wymyślił….
                                  • Gość: do xXx Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.08.12, 09:38
                                    ja Ci powiem dlaczego kolego, bo Ty jak i reszta chłopaków jesteście murzynami od zapie...nia a nie od myślenia nad nowymi przepisami :))) A władza może wszystko nawet bez spodni będą chodzic jeżeli im się to spodoba a Wy głodna Litwo do roboty i taka jest prawda mają na Was wyjebane z góry na dół ... jak zwy,kle zresztą
                                    • Gość: ja Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 14:18
                                      Proszę spojrzeć prawdzie w oczy...Pani Dominika poustawiała wszystkich w firmie pod siebie.Dyrektor operacyjny nie ma nic do powiedzenia.Brygadziści dostaja nagany a Dyrektor sie temu przygląda.Ludzie odchodzą bo Pani dominika każe zbierać pozostałości papierosów a dyrektor sie nadal przygląda.Jaki wniosek z tego??Najwazniejsza osobą w dziale operacyjnym jest... Pani Dominika z wytatuowanym kubusiem puchatkiem na ramieniu:) ...DCT - Dominika C..... Terminal.hehehehehhehehe...
    • bejsment Re: Praca w DCT Gdansk SA 11.08.12, 11:40
      Witam,
      Czy moglby mi ktos z Państwa pracujących w szeregach firmy DCT dokladnie i konkretnie wytlumaczyc czym zajmuje sie osoba na stanowisku KONTROLER LUKOWY? Będę niezmiernie wdzięczny.
      Osobom chcącym w odpowiedzi zamieścić posta z odpowiedziami głupimi i nie związanymi z zapytaniem uprzejmie proszę o darowanie sobie.
      • Gość: ### Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.205.113.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.08.12, 09:25
        Zajmuje się piciem i spaniem
    • Gość: megamini Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.12, 13:56
      A myślałem, że po wyrzuceniu tych wariatek z kierownictwa w końcu w tej firmie zacznie być normalnie. Jednak okazuje się, że problem jest głębszy, jakby strukturalny, wymaga wymiany całej kadry od brygadzisty po prezesa włącznie i zmiany polityki właścicieli, która nastawiona jest na eksploatacje.

Te słowa są oczywiście życzeniami i zapewne nic się nie zmieni. Pocieszające jest w tym wszystkim to, że taki system długo nie pociągnie. Wszystko rozpadnie się w dobie nadchodzącego kryzysu.
      • Gość: JA Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 22:33
        Przecież kryzysu w Polsce nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A na poważnie do wyrzucenia na zbity pysk jest zaledwie parę osób.A reszta się dostosuje:)))
        • Gość: ja1 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 13:50
          Jest taka piosenka "kiedys było inaczej".I to jest prawda było lepiej!!!Czlowiek nie mógł się doczekać kiedy do pracy przyjdzie.Pensja nie była jakaś olbrzymia lecz adekwatna do wykonywanej pracy.a teraz to sie idzie jak za potrzeba!!!Ach stare dobre czasy...Colin ,ciotka i wszystko jakos tak rodzinnie było.człowiek sie nie martwił że bąka puści i zostanie zwolniony.Od kiedy jest ten mały skur... wszystko w fimie sie pierdo..Od kupienia odpowiedniego sprzetu - czerwone ertegi ,po pracę,atmosfere i zarobki.Pół firmy na zwolnieniach.polowa ludzi zupełnie niepotrzebna.asystent asystenta asystenta,gazetki itd.a piniedzy jak nie bylo tak ni ma..Każdy potrafi być frajerem, który widzi tylko koniec wlasnego nosa i własna premie.Klase pokazał dyrektor colin, który był wzorem do nasladowania.Olbrzymia wiedza o pracy terminalu,kultura osobista,reprezentacyjny wygląd.Tak Panie Jedrzej M. do Angli z podkulonym ogonem na korepetycje!!!ale miii rrrrazzz!!!!właściciele nie wiedza jaki bład popełnili ale potrzeba czasu.przyszedłeś na gotowe i wszystkie zasługi pana colina sobie grabisz.Nie masz za grosz wstydu ani honoru aby sie do tego przyznac.jestes cienki jak dupa węża.Licka juz nie ma, na kogo teraz bedziesz zwalac wszelkie niepowodzenia...Na rysia , a moze rafałka ??Zapewniam że przyjma to z uśmiechem na twarzy...A jak zawieje w drugim kierunku to i taczke tez pomogą pchać .nie pisze tego aby was zjednac tylko uświadomić jakie mają zdanie o swoim szefie..z resztą jak wszyscy...lojalnośc sie skonczyła na czlowieku ktorego zwolniłes.fałszywe zakłamane penisy.Miejmy nadzieje ,że niebawem Pani Dominika przejmie dzial operacyjny ,róznicy nie bedzie ale bynajmniej ma zajefajnego wytatuowanego "kubusia puchatka" na ramieniu.WIOCHA!!!...Pozdrawiam znajacych temat.
          • hermenegilda_zenia Re: Praca w DCT Gdansk SA 24.08.12, 18:09
            Zamiast toczyc piane bez zadnych efektow, wystarczyloby zalozyc w DCT zwiazki zawodowe i zarzad nie moglby was tak bezkarnie i bez zenady ru...ac w d...e jak to robi do tej pory. Od lat zastawanawiam sie dlaczego tak trudno zrobic wam jedyna sensowna rzecz, ktora bylaby w stanie spowodowac ze liczono by sie z wami troche bardziej.
            • Gość: mr.* Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 18:27
              u Nas za związki zawodowe sie zwalnia .
              • Gość: ja Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 16:28
                No właśnie,dla przykładu zwolnią 10 osób i już nie będzie pomysłów żeby związki zakładać.Ludzie się boją żeby nie stracić w miarę dobrze płatnej i stałej pracy.
                • Gość: jaaaa Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.chelmnet.pl 25.08.12, 23:21
                  takie działanie nazywa się mobbingiem...ale tak to juz u nas jest...
                  • Gość: mr.* Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 06:53
                    każdy ma rodzinę na utrzymaniu , kredyty . ludzie się boją ...
                    • hermenegilda_zenia Re: Praca w DCT Gdansk SA 06.09.12, 13:46
                      Jeżeli wszyscy lub przynajmniej przytłaczająca większość pracowników będzie należeć do związku to nie ma możliwości, żeby zwolnili wszystkich. W takiej sytuacji w przypadku zwolnień za przynależność do związku można zrobić aferę w mediach, a DCT na takiej reklamie na pewno nie zależy. Z wątku wynika, że niezadowolenie z pracy i warunków zatrudnienia jest w DCT powszechne, więc wydaje się, że nie byłoby problemem nakłonienie ludzi do zapisania się do związku.
                      • Gość: Dude Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.12, 15:41
                        Firma niezle placi i daje stabilna prace. Zwiazki zawodowe dbaja przede wszystkm o siebie ( szefostwo ktorego nie mozna zwolnic i zarabia krocie kosztem skladek innychczlonkow) a nie o ludzi. Czasy kiedy solidarnosc byla soba niestety dawno minely zreszta zobaczcie na inne firmy w ktorych sa zwiazki i co jest dobra pensja i placa? Sa inwestycje? Sa tworzone nowe miejsca pracy? Rozbudowuja sie? NIE. Jesli masz przyklad to podaj z checia zobaczymy ( tylko nie podawaj firm panstwowych za ktore i tak wszyscy placimy). A jak nie masz przykladow i jest cizle wez siedo roboty albo zmien prace. Jak ktos ma jaja to mowi to co robi a nie podjudza.
                        • Gość: jojo Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 17:31
                          Może pracy w nocy z jedną około 40 minutową przerwą na 12 godzin by nie było….
                        • hermenegilda_zenia Re: Praca w DCT Gdansk SA 18.09.12, 13:25
                          Ale ja nie pracuję w DCT, po prostu czytam te gorzkie żale i proponuję rozwiązanie dla tej sytuacji. Takie, które można realizować bez zwalniania się z roboty. Gdybym była niezadowolonym wyrobnikiem na pewno nie siedziałabym z założonymi rękami.
                          • Gość: ??? Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.10.12, 16:47
                            ... ale o co chodzi wszystko jest GIT !!! ha ha
                            • Gość: HA HA HA !!! Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.11.12, 14:19
                              że tak powiem "przyszła kryska na matyska" albo inaczej "przyszła kryska na rafałka i pudziana " wkoncu rałek trafił tam gdzie jego miejsce !!! pudzian to juz tylko kwestia czasu i zapraszam na posredniak :))) ADIEU
                              • Gość: PRACOWNIK Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 20:35
                                Co cie debilu tak cieszy zwolnili nie tylko Rafala a i Marka Radka ludzi ktorzy rozkrecili ten terminal ciezko pracowali nad rozwojem firmy byli Riggersami dzwigali wory na magazynie i nie tylko wkladali serce w te prace i co to jest podziekowanie za wszystko jak dzis czuje sie reaszta zalogi jak smieci wychodzi na to ze jak bys sie nie staral to mozesz stracic prace z dnia na dzen ....
                                • Gość: do PRACOWNIK !!! Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.11.12, 22:34
                                  Mój post dotyczył rafała i pudziana ,jak bys nie zauważył prostaku a oni do firmy nie wniesli nic a Debil to jestes ty skoro ci ich szkoda . Wiadomo Radka i Marka to nie powinno spodkac i z tym też nie moge sie pogodzic ale widac taka wspaniała firma ze ludzi jak smieci traktuje ... "szanuj blizniego aż koszula spadnie z niego " to jest motto DCT
                                  • Gość: general Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 81.219.111.* 22.11.12, 09:38
                                    proponuje zalozyc inne forum w bardziej czytanym portalu:P
                                    to co dzialo sie ostatnio dzialo za zamknietymi drzwiami przechodzi zdrowe myslenie
                                    dla tych co nadal chca sie tutaj dostac....nie znasz dnia i godziny twego konca "kariery" bo po prostu nie pasujesz do koncepcji pewnego siwego przykurcza cos od paru lat sie tutaj wozi zwac sie przy tym dyrektorem czy jakos tak, czlowiek slepy na dobro ludzi w oczach ma cyferki i $ za to zatudnili sztab ludzi pilnujacych "ladu i skladu" ilu bhpowcow jest w tej firmie tez nie zliczysz mamy nawet swego wlasnego ex policjanta co z suszara po placu lata tak tak tak tez mozna:D kontrolki usterek palace sie na sprzecie odpadajace elementy z suwnic wycieki oleju slabe albo brak hamulcow w ciagnikach byly i odpadajace kola tez mozna...ogolnie rzecz biorac.... sie kreci a my w nim;)
                                    ostatnie nominacje na brygadzistow nasuwaja pytanie czy to jest burdel czy kawał noworoczny? czy w koncu przy 270 osobach operacyjnego bedziecie chcieli dalej byc popychadlem siwego czy zdecydowac sie na hamulec dla firmy w postaci zwiazkow? moze to cos przystopuje bo teraz nikt z aszym zdaniem sie nie liczy...nikt
                                    wiodaca firma z przyszloscia zamienila sie w oboz pracy gdzie tam zmniejszali racje zywieniowe tutaj zmniejszaja wstrzymuja przerwy do skraju ile sie da...wiem wiem kodeks kodeksem porownujcie dalej biedronke (osobiscie nic do nich nie mam)a o pracy portowej a w koncu zdarzy sie psikus idzie zima ciezki czas ktos zasnie z przemeczenia po 3nockach i obyscie wiekszy zapas czarnych workow mieli i dobrego prokuratora za sciana...a przepraszam ex police pewnie takie dojscia ma:D
                                    nie ma w tej firmie kapki kropelki dobrych emocji dobrej atmosfery jaka od poczatku firmy do przelomu 09/10 byla...wtedy reke bym dal za firme i to ze tutaj dlugoooo bede pracowal z usmiechem na ustach...i wiecie co....i teraz bym K#@$%^ reki nie mial:D
                                    zycze sobie by mearsk przyslal tutaj innego swego wodzireja bo polak polakowi wilkiem moze jakis kitajec bedzie lepszy hehe
                                    pozdro
                                    • Gość: operatorek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.12, 16:35
                                      Nie ma to jak święta i sylwester w pracy…. Jedni dostają urlopy już dziś na Grudzień a innym mówi się, że wszystkie są odrzucane….
                                      • Gość: zdziwiony Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 213.241.95.* 22.11.12, 17:22
                                        A to jest jakies forum wewnetrze, ze takie zale sa wytykane? Poza tym to chyba pracodawca ustala komu udzielic urlop, a komu nie.
                                        • Gość: XXX Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.12, 13:26
                                          Widzę, że "kolega" spędzi święta z rodziną....
                                          • Gość: twoja stara Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 23.11.12, 18:58
                                            zwolnili to zwolnili - nie ma skutku bez przyczyny.mieli umowy na czas nieokreslony a zgodzili sie na porozumienie. stronnie dziwi was to??a co do postu kolegi nt związków to jedyna nadzieja w naszym nowym managerze.No Panie H? dalej będziesz Pan nakłaniał pracowników do zakładania związków??...czy jak już się grunt pod nogami poprawił to już nie??ciekawe jaki ma Pan światopogląd po awansie:)żeś pan kopał kopał aż wykopał...ciekawe na jak długo:)
                                            • Gość: operatorek123 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.free.aero2.net.pl 23.11.12, 20:43
                                              co prawda to prawda...pięknie ujęte...
                                              • Gość: general Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 81.219.111.* 25.11.12, 22:57
                                                młodzi mało wiedzą o H natomiast rozwiniecie dobre bo to najbardziej kompetentna osoba do zarzadu zwiazkowego jaki musi zostac powolany w firmie oraz pare osob procz zrzeszonych czlonkow, jezeli tak by bylo sam wstepuje w szeregi ale musi byc przywodca jakas osoba z "gory"...H ma super zaplecze merytoryczne jak i rodzinne gdzie tato w takich zwiazkach odgrywal wieksza role wiec zna sie w temacie, pracowitosci nikt mu nie zarzuci bo choc spadl kiedys na dol to lizal tylka a robil swoje zima nie zima malowanie w ukropie tego zoltego badziewia...wiem ze nie ma wielu zwolennikow ale Panowie wierzcie mi bo znam go z innej strony to najlepszy wybor aby cos ugrac i miec swoje zdanie w firmie bo tak naprawde jakie zdanie mamy teraz?? Zadne ....dobrze slyszalem glos z sali? robia co chca i tak bedzie nadal dopoki my nic nie zrobimy...taki prezent na 4swieta w tej firmie bym sobie zyczyl aby zmienilo sie w koncu na lepsze! Nowy terminal obok nowe magazyny przetrzewia troche nowe CV w firmie i moze w koncu stonuja tok myslenia " byle malpa jezdzila by IMV" a wyszukanie nowych ludkow bedzie ciezkie...no chyba ze bedziemy nadal przyjmowac brygadzistow nawet bez B:D
                                                • Gość: hermenegilda_zenia Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.free.aero2.net.pl 26.11.12, 00:24
                                                  o H zapomnijcie...nie ma sensu poruszac tygo tematu...bo i jego wywalą...a jak bys miał ciocie w zarzadzie to bys na wózku mógł jezdzic a sv bedziesz:)nieprawdaż pani SZ??...w dct wszystko jest mozliwe.nawet swiezy moze zostac managerem:)...od czasu rzadow M typowo polski zaklad z lat 80:).jedna wielka improwizacja i a w rzeczywistosci kolesiostwo ,chamstwo i brak kompetencji...im głupszy tym lepszy nikomu nie ublizajac...
                                                  • Gość: JA Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 20:32
                                                    Wolę świeżaka niż pudziana.A związków nie będzie bo wszyscy się boją,jakby było inaczej to już by były.Cóż,cytując takiego jednego:"nic się nie stało!!!" he,he:)
                                                  • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.11.12, 09:37
                                                    No świetnie ze świeży się dostał do góry , tylko po czyjej on stoi stronie skoro tak łatwo został kierownikiem hmmm ??? To juz niebedzie ten sam Kamil co kiedyś oni zarażą go swoja wizją i podejsciem do ludzi jak do.... no wiecie :) Ja tam wolałem u góry pudziana , no ale cóż ...
                                                  • Gość: sts Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 81.219.111.* 27.11.12, 18:17
                                                    kotek i marszalek tez byli "nasi" i wedlug wielu opinii przez to jak im sie odmienilo i sa prawdziwymi s..ynami prawo serii i na Świezego spadnie czyli nie ma co liczyc na wzgledy a raczej na uzycie swych nowych mocy do upierdzielenia tych ktorych sie nie lubilo...zaklad o 100 ze pierwsze beda mialy przesrane imv bo nigdy za nimi nie przepadal wiec procz jednego poczciwego R na gorze nie mamy zadnego wsparcia coz nikt o zwiazkach nawet nie chce gadac wiec trzeba dalej trwac w grajdole bezkarnosci gory i czekac na nowo otwarte miejsca pracy obok...a tymczasem zycze im srogiej zimy by dyro mial na kim ciosac kolki;)
                                                  • Gość: operator Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.11.12, 20:39
                                                    jak dotychczas w naszej firmie było bardzo zle, klimat zjebany ,konfident na konfidencie i przełożeni byli wrogo nastawieni ale lepszy wróg na własnej krwi wychodowany niż nowy nieznajomy ,teraz to bedzie jeszcze gorzej jedrzej zacznie pomału wypełniac stołki swoimi aż zapełni po brzegi :))) ci co poszli wyżej bedą musieli się wykazac w ramach tego że awansowali a tych co zrzucili piętro niżej bedą się odgrywac na zwykłych pracownikach... aż kiedyś ten gorący kocioł wybuchnie i wtedy się bedzie działo. OBY TA ZIMA BYŁA SROGA żeby pudzianowi dupa na kei przymarzła do POLERA .
                                                  • Gość: feldmarszałek Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.30.224.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.11.12, 13:43
                                                    Gruby dziadyga z góry mial dziadka w wermahcie i jakoś sie nie chwali ze suma sumaru gdansk zdobyty:D Siwy przykurcz ciagnie swoich za uszy do góry woli mieć poddanych wasali zdalnych kamikadze ktorzy wskocza za niego w bajoro a to ze marne postacie coz zal dupe sciska...idzie zima i za głosem reszty Oby zima była sroga! Bo z tym rynsztunkiem i gó...anym Unimogiem moga conajwyzej parking zew zamiatac:D Colin spać po nocach nie moze ze ktos taki mu terminal zepsul:P
                                                  • Gość: dyrektor Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.play-internet.pl 03.01.13, 16:28
                                                    Bardzo proszę w trybie natychmiastowym o wyjaśnienie kto i na czyje polecenie powołał D.H. na kierownika zmiany??Czy to oznacza że, aby awansować w dececie to trzeba mieć znajomości w zarządzie portu? czy wystarczy robić crashtesty firmowymi autami,spać na nocnej zmianie ,sprytnie sie kamuflować i znać zasady gry w trzy ,pięć ,osiem???Czy może trzeba być bardzo pomocnym(czyt. sprzedawać) w zwolnieniu kolegów z pracy i wskoczyć na ich miejsce?Mieć brak szacunku dla ludzi i najlepiej nie robic nic???Czy tak wyglądają zasady promowania pracowników??Jednego co możemy pozazdrościć to układów ,kontakty zostały ,nawet J.M. miał g do powiedzenia..!Od kiedy jest nowy dyrektor to kolesiostwo przybrało postać apogeum!!!SV bez prawka.hahahahha..Jutro widzę raport na biurku!!:)
                                                  • Gość: Znajace temat Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.133.215.11.citimedia.pl 07.01.13, 11:07
                                                    heh...Widzę ,że nic sie nie zmienia...Co prawda to prawda...
                                                  • Gość: ODA DO DCT :) Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.01.13, 23:02
                                                    DCT FIRMO MOJA ILE CIĘ TRZEBA CENIC
                                                    TEN TYLKO SIĘ DOWIE
                                                    KTO WOR SERVICE MA NA UMOWIE !
                                                    DZIŚ ZAPIERDOL JEST W CAŁEJ ODSŁONIE
                                                    TYLKO KONTENERY ,NIC WIĘCEJ W GŁOWIE !
                                                    JĘDRZEJU CO PATRZYSZ NA NAS Z GÓRY
                                                    TY CO ZAŁATWIASZ NAM NIEBIESKIE FURY
                                                    WRAZ ZE SWOIM WIERNYM LUDEM
                                                    POZBĄDZ SIĘ CZERWONYCH JAKIMŚ CUDEM
                                                    CO DZIENNIE W TERMINALU ROBOTA NA NAS CZEKA
                                                    DOBRZE ZE JEST,MIMO ŻE KAŻDY NARZEKA
                                                    PRACOWITE Z NAS CHŁOPAKI, UWIJAMY SIĘ JAK MRÓWKI
                                                    DAJ NAM JĘDRZEJU PODWYŻKĘ ,DAJ ZE 3 STÓWKI !!!

Pomysłowy wierszyk który znalazłem w zeszycie na RTG-u
                                                    pozdrawiam anonimowego autora i czekam na cz 2 :)))
                                                  • Gość: xmen Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 81.219.111.* 03.02.13, 22:32
                                                    JEST!! jednego Pajaca mniej:D dla przypomnienia Byl Fred i mial Colina...przyszedl Borys sciagnal siwego przykurcza...bedzie nowy prezesuniu i albo sciagnie nowego lub moze przeczyta conieco i postanowi usunac slaba postac z zycia firmy bo J w zaden sposob nie pasuje nawet do ruchu bramkowego czego wam i sobie zycze...a dla tych co mowia ze bedzie gorszy odpowiem gorszej degradacji niz dzieki temu nie bedzie
                                                  • Gość: 123... Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.02.13, 10:11
                                                    Dokładnie tak jak kolega pisze dni siwego karła są policzone i on już pewnie zdaje sobie z tego sprawę . Wyrządził tyle krzywdy wszystkim wprowadzając to firmy swoje zasady i LUDZI że jak przyjdzie nowy prezes to powinien zacząc zmiany przede wszystkim od zmiany Dyrektora Operacyjnego !!! LICZYMY NA TO ŻE TAK BĘDZIE :)
                                                  • Gość: LG Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 18:26
                                                    Koledzy i Koleżanki! Czekają nas zmiany w dobrym kierunku. Ryba zawsze psuje się od głowy. Jak widać machina ruszyła i sprzątanie na szczytach władzy rozpoczęte. Ciekawe czy kolejne VIPy odchodząc, też będą mówić o otrzymanej nowej, lepszej propozycji pracy, jak to uczynił pan B?
                                                  • Gość: Robert Generał Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.centertel.pl 05.02.13, 10:01
                                                    Zal mi was!!!Każda kolejna zmiana czlonków zarzadu wiązalasię z pogorszeniem warunków pracy dla pracowników w niższych warstwach...Kontrakt sie skonczył wiec nie ma potrzeby utrzymywac zagranicznego prezesa za dużo wieksze pieniądze skoro wszystko sie samo kręci a przyjdzie polaczek taki jak jędrula i bedzie pracowal za połowe tego co np pracował Colin.Dociśnie jeszcze bardziej srubke bo bedzie musiał sie wykazać przed zarzadem że zarabia kase dla firmy. jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.Spójrzcie jakich mielismy np brygadzistów czy managerów a jakich mamy obecnie i ile zarabiali tamci a ile obecni...Tych dobrych i kumatych juz nie ma bo oferowane stawki były nieadekwatne do umiejętności...Pracownicy którzy pracują już kilka lat sprawdzcie swoje co roczne zarobki .stoja w miejscu od kilku lat ,idąc dalej nie tylko stoja lecz w dobie nieustannej inflacji z godnie zarabiajacych operatorów spadamy do pracownika w stoczni gdańskiej (nikogo nie obrażając)...czyste fakty.Wiec nie pogrążajmy sie jeszcze bardziej mówiąc że robia porzadki...Napewno nie sa to zmiany ,które miały by zapewnic lepsze warunki dla operatorów ...Niech ktos jeszcze napisze że Colin z Fredem wracają i sciagna całą starą ekipe i pensje naprawia.stare dobre czasy!:)Pozdrawiam
                                                  • Gość: DzikiDzik Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 10:49
                                                    Pamiętam, jak się DCT budował, jak zaczynało pracować. Jak Angole rządzili to mieliście luz, blues. Wieczna olewka ze strony pracowników.
                                                    Wieczne narzekanie, to takie polskie.
                                                  • Gość: szwed Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 81.219.111.* 13.02.13, 20:39
                                                    Burdelooo bum bum... Szanuj szefa swego bo mozesz miec gorszego?? to kolegaRobert chcial powiedziec? nie zgadzam sie...gorzej niz upodlil nas Jedrula sie nie da jezeli prezes Maciej usunie go nowym czasem to juz sukces mi wystarczy bo to jedyna sprawiedliwa chwila dla nas...to ze nie wroca czasy z Colinem fakt pensja z 2008 i stawce 2640brutto Rigersa przy paru nadgodzinach z wyciagu xpertisa patrzac 3300netto....2013 czasu Jedruli i jego rozwoju firmy...3720brutto rtg stawka a na lape z flexem 2900-3tys... odechcialo mi sie chodzic lub ide z musu na fleta by 3przebic ....a czemu mi sie nie chce...bo nie moge patrzec na te zakazane mordy brygadzistow wzietych z lapanki lub ex menegerow sadystow co lataja szybciej na boki niz latawiec niestety firma zeszla na psy i oby ja sprzedali wpizdu chinczykom...chociaz ryzu w domu nie zabraknie
                                                  • Gość: kierowca Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:00
                                                    Czy macie jakieś wieści o ewentualnych dalszych zmianach na lepsze czy na gorsze. Czy w Waszej ocenie przychodzić na rozmowę o pracę w tym DCT. Bo jak czytam wpisy to nie jestem pewien, a papiery złożyłem i mam do końca miesiąca być zaproszony prze Panią z kadr.
                                                  • Gość: goszcz Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 22:28
                                                    KEROWCA ja na twoim miejscu bym się zastanowił i to przemyślał a gdzie wcześniej jeździłeś i na czym lub czy KEROWAŁEŚ????.
                                                  • Gość: smiech na sali Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.02.13, 00:11
                                                    ja bym olał na twoim miejscu tą firmę tam jest takie szykanowanie pracowników i pokazywanie gdzie jest Twoje miejsce że wolał byś tego na własnej skórze nie doświadczyc , głośniej piardnąc nie wolno bo już się nagana za naganą sypie a nie daj Boże wypowiesz pare razy swoją opinię na temat pracy to już po tobie. Powiem to głośno i wyraznie PATOLOGIA największa jaka widziałem !!!
    • Gość: ciekawy Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.ip.jarsat.pl 13.02.13, 16:10
      co to za jeden ten nowy prezes?? wie ktos cos o nim??
      • Gość: :) Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.gdansk.vectranet.pl 13.02.13, 21:31
        biznes.trojmiasto.pl/Nowy-szef-gdanskiego-terminalu-Z-Dubai-Ports-World-do-DCT-n66288.html?strona=0#opinie - trochę o Panu Macieju ;)
        • Gość: Piotruś Pan Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 14:51
          Po pięciu latach pracy przyszedłem na swą znów i usłyszałem, że już koniec cóż...
          Nie będę płakał nad brakiem logiki albo nad tym, że nie mam pracy bo już nową znalazłem za podobne wynagrodzenie, ale jedno mnie boli, że traktuje sie osobe ktora pracowala tyle czasu jak nie przymierzajac ... hmm szm*te. Zrozumialem tylko jedno z tego wszystkiego jak sam nie podpiszesz to my cos znajdziemy... po co sie szarpac bylo minelo ... nie polecam ... fin

a dla innych osob ktore sa od dawna powiem jedno
          nie znacie dnia ani godziny kiedy "przestaniecie pasowac do profilu firmy"

Maly kajtek zwalnia kierownikow ktorzy sa niesamowici w tym co robia i robia to z pasja a na ich miejsce wprowadza bialoglowe bez jakiegokolwiek oleju w glowie

Wyscig szczorow i wszechobecny strach zapewniaja mila atmosfere wewnatrz kazdego dzialu

Zwalnia sie brygadzistow za to ze nie pasuja "firmie" (*kaszle* J M M)

Zwalnia sie kierownikow a Miauczace przy kuwecie male kotki co sie podlizuja zostawia

Brak logiki ale czego sie spodziewac kiedy firma zostaje coraz bardziej spolszczana a nie tak jak to kiedys bylo ...

Szanowny Panie Dyrektorze
          Good JOB w niszczeniu ludziom zycia

• Gość: aaa Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: 195.39.10.* 11.03.13, 10:38
            przestań sie mazac chopaki nie płaczą...
            • Gość: o 4 tankowanie Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.kpn.net 25.04.13, 18:59
              Na forum pusto, ostatnia wypowiedz slaba czyli Pu..... .Slabo założę się ze patrzycie po sobie kot kogo teraz podpier...... bardzo wam współczuję. Praca jest tylko trochę ruchu samolot 50 zł i za 6 miesięcy. Godna praca za godne pieniądze, głowa do guru naprawdę jesteście więcej warci. Pozdrawiam nowego pracownika jestem ciekaw czy ma odwagę zejść do pracowników i porozmawiać ale bez konsekwencji zwolnienia.
    • Gość: ?? Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 13:54
      Co to za losowanie stanowisk na grafiku? Komuś już widzę nawet tego się robić nie chce tylko program musi to wykonywać? To ja mam teraz takie pytanie do osoby, która to ustala oraz do osoby która pewnie to zarządziła. Dajcie wszystkim jednakową stawkę i wtedy się losujmy kto na jakim stanowisku dzisiaj będzie pracował, bo skoro mamy wszyscy wykonywać to samo to dlaczego za różne stawki? Radze zapoznać się z art. 18 3c k.p, który wyraża zasadę równego traktowania w zatrudnieniu w zakresie wynagrodzenia. A o premiach to już nawet nie będe się wypowiadał:D
      • Gość: gosc Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.ip.jarsat.pl 01.06.13, 21:34
        wszyscy pieprzą jak źle i niedobrze ale nikt nie wypowiedział się na temat zarobków, ale konkrety, liczby a nie że mało... jak człowiek zarabia 7 tyś to po pół roku też mu bedzie mało a dla innego to fortuna...
        • Gość: do gosc Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 21:59
          Taaa 15 tys. Kolego bądź poważny, nikt Tobie tutaj takich informacji nie będzie podawał na tacy. Wykaż troszkę zainteresowania złóż cv i na rozmowie się dowiesz co i jak. A z Ciebie to widzę zwykły leń jest.
      • Gość: Na co jestem? Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 13:58
        NA FOLIARKE.!!!! Ale fajnie codzienni nowe wyzwania. W losowaniu biora udział wszyscy czy tylko lukowi i czekezy. Bo ja to bym chciał być przez jeden dzień pomocnikiem YETI .Pozdrawiam kolegów z ........ nowoczesnego zakładu pracy.
    • Gość: hhfa Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 23:03
      A poza tym, zwalniają ludzi za błahostki, a "rękoczyny" uchodzą bezkarnie zresztą jak wiele innych rzeczy. Niby pilnują tego bhp i żeby pewne rzeczy się nie zdarzały, ale jednego za to samo zdegradują, a drugiemu pogrożą palcem...
      • Gość: kto to ? Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.eia.pl 08.01.14, 19:28
        Jest w dziale operacyjnym człowiek " OPERATOR sprzętu " prosto od inwestora , taka mała ciekawostka .
        • Gość: opertor 123 Re: Praca w DCT Gdansk SA IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 22:31
          Kolego jaki operator czyj on jest jaki "INWESTOR"dawaj szczegóły teraz możemy więcej oczywiście tylko tyle by nie było lipy dla Formowiczów.
          • 5zeus Re: Praca w DCT Gdansk SA 26.02.14, 23:16
            Hej !!! konfidento nie interesuj się tak bo zmienisz kształt z kwadrata w kule i będzie po tobie :+))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka