fasolka111 12.05.08, 14:51 Czy ktoś może zna tę szkołę z własnego doświadczenia? Interesuje mnie poziom, atmosfera, relacje uczeń-nauczyciele. Będę wdzięczna za szczere komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: L.O Re: Liceum Autonomiczne w Sopocie IP: 81.190.126.* 12.05.08, 17:50 Witam, moja córa w ciągu 4 lat chodziła do Szkoły Autonomicznej w Sopocie, Liceum jest w tym samym domu więc widziałam i slyszałam bardzo dużo o nim. Powiem tak, jeżeli stac was na tą szkolę to śmiało posyłaj tam dziecka, jest super, czysto, zadbanie, mają wszystko nawet ściankę wspinaczkową, poziom nauczania jest bdb. Do szkoły nikt obcy nie wejdzie, żadnych dragów albo awantur tam nie ma, nauczycieli dbają o porżądek w szkolę. Nauczyciele są bardzo sympatyczni, zadzwonią i poinformują co i jak jest w szkole, dzieci często jeżdżą na wycieczki. Po 4 latach zabrałam corkę do szkoły publicznej ze wzgedu na kasę oczewiście, moja córka jak przyszla do szkoły pierwszy dzień to powiedziała: że Auszwic wygląda lepiej od nowej szkoły. Więc połecam Autonomiczne szkoły w Sopocie. Opieka logopedy, psychologa, basen, świetni nauczyciele, cała nasza klasa idzie tam od pierwszej kłasy i teraz juz jest w gimnazium, wiem ze pójdą póżniej do liceum też w tej samej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasolka Re: Liceum Autonomiczne w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:23 Serdeczne dzięki za informacje, szczególnie, że nie każdy będąc w Twojej sytuacji (tj. po zabraniu dziecka ze szkoły) będzie o niej mówił w samych superlatywach. Zdarza się słyszeć, że rodzice, których przestało stać na płatną szkołę, zaczynają źle o niej mówić. Swoim postem zwróciłaś mi uwagę, na bardzo ważną rzecz, że jeśli dzieciaki przechodzą z podstawówki do gimnazjum a potem do liceum to są raczej bardzo zgraną jedną grupą. W sytuacji gdy mój syn doszedłby tam, jako "nowy" to może ciężko byłoby mu się zaklimatyzować, a mój młody nie jest zbyt przebojowy. Musimy to przemyśleć. A może jeszcze ktoś ma doświadczenia związane z SLA? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Liceum Autonomiczne w Sopocie 12.05.08, 18:30 Wyslij geniusza do Kocborowa. Taniej, dobra opieka, lekarz na miejscu, zdrowe srodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasolka Re: Liceum Autonomiczne w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 19:41 O widzę, że zdybex masz osobiste doświadczenia z Kocborowa, jeśli posiadasz tak obszerną wiedzę na temat cen, opieki lekarskiej i środowiska. Ale wybacz, my nie skorzystamy, bo na kasie nam nie zależy więc wolę aby mój syn kontynuował naukę tu na miejscu, a nie poza Trójmiastem :-)))) hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.O Re: Liceum Autonomiczne w Sopocie IP: 81.190.126.* 12.05.08, 21:22 Mówisz że obawiasz sie że Twoje dziecko przyjdzie do nowej klasy i bedzie czuło sie obco. Powiem tak, podczas nauki mojej córki w tej szkole, każdego roku do naszej klasy dolączał jakis nowy dzieciak albo ktoś też chyba jeden raz odszedl, i nigdy nie bylo problemow z zaakceptowaniem tego dzieciaka przez klase, nauczyciele bardzo pomagają. Do tego wiem że z 15 dzieciaków nie 100% idzie do liceum, więc szkoła dobierże nowych dzieciaków, więc Twój dzieciak nie będzie sam nowy w tej szkole. Mam nadzieje że niedługo bedzie mnie stac na to zeby moja córka tam powróciła bo ta wizja państwowego liceum mnie przeraża, tym więcej ze corka nie bardzo dobrże sie uczy więc trafi do nie aż tak dobrej szkoły. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańszczanin Re: Liceum Autonomiczne w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 13:38 a ja słyszałem, że w gdańskim autonomiku, jak ktoś się niezbyt dobrze uczy to proszony jest o znalezienie sobie innej szkoły. Myślałem więc, że i w Sopocie przecietniacy i słabsi nie mają szans. To jak to w końcu jest z tym SLA? To nie jest tylko szkoła dla orłów? Odpowiedz Link Zgłoś