Dodaj do ulubionych

pamiątki z Polski

08.07.08, 22:59
gdzie takowe mogę kupić Trójmieście?Chodzi mi o tanie magnesy na lodówkę, choragiewki, breloczki itp drobiazgi w naszych narodowych barwach, z napisem Poland.Muszę mieć kilkanaście sztuk na wyjazd do rozdania.Ale naprawde drobiazgi po parę złotych.Wiecie gdzie to kupić?Bede wdzięczna za podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: opty Re: pamiątki z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 10:08
      hm... z polskimi akcentami to nie wiem
      za to z gdańskimi są w empiku (specjalne stoiska)
    • Gość: aga Re: pamiątki z Polski IP: *.chello.pl 09.07.08, 10:44
      Przychodzą do głowy mi dwa miejsca:
      1. Nad Motławą gdzie deptak znacznie się zwęża (idąc od Zielonej Bramy) jest
      duży sklep z pamiatkami (kiedyś, nie wiem czy nadal stały przed nim flagi i
      koszulki)
      2. Cepelia np przy Długiej niedaleko Ratusza, albo przy Zielonej Bramie (ta nie
      wiem czy jeszcze istnieje).

Niestety te punkty są w centrum turystycznym Gdańska i będą dość drogie. Nie
      wiem czy w innych Cepeliach (innych lokalizacjach) może być taniej, ale możesz
      spróbować - przy Grunwaldzkiej tuż za krzyżówką z Miszewskiego/Do studzienki
      (patrząc w kierunku Gdyni).
    • Gość: pls Re: pamiątki z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 13:41
      www.e-alw.com/gaget.html
    • antykret_live Re: pamiątki z Polski 09.07.08, 14:04
      W kiosku koło Stoczni Gdańskiej było dużo takich pamiatek, nie tylko
      z napisem POLAND ale i SOLIDARNOŚĆ. A ta jest wciąz popularna na
      Zachodzie.
      • Gość: opty Re: pamiątki z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 10:30
        w Empiku przy dworcu w Gdańsku są kubki, długopisy, magnesy, torby,
        zapalniczki itp z napisem Poland,
        podejrzewam,że w każdym innym Empiku też :)
        • Gość: krz Re: pamiątki z Polski IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 23:47
          Jest wiele sklepów, które oferują pamiątki z Gdańska: na Długiej jest Art Balticum i przed Neptunem też jest kilka sklepów. Pamiątki też sprzedają przy bramie na Długim Pobrzeżu jak wchodzi się na Mariacką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka