cmd26 03.08.01, 21:52 Taki troche luzny watek - jakie jest wasze ulubione piwo? Dla mnie z polskich to Hevelek a z zagranicznych to oczywiscie Heineken :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beast Re: ulubione piwo :) IP: *.nsm.pl 03.08.01, 22:21 Na takie pytania z reguły odpowiadam,że EB ale tak naprawdę jest to Żywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Re: ulubione piwo :) IP: *.hg.mdip.bt.net 03.08.01, 23:11 Guiness z koniczynka w porzadnym angielskim pubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: ulubione piwo :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 00:20 Żywiec to kwintesencja piwa (oczywiście z polskich) choć ostatnio dość często Tyskie chłodzi się w lodówce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: ulubione piwo :) IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.08.01, 01:47 Lubie eksperymentować ale ostatnimi czasy coraz częściej siegam po piwko które wypilem pierwszy raz w zyciu Warkę (ale nie stronga tylko to czerwone). Po strongu dostaje sie małpiego rozumu. Kiedyś popijałem EB ale szybko nauczyłem się że po czwartym to czach na drugi dzień dymi az do 17:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: ulubione piwo :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 08:58 Wciąż nie mogę się oprzeć wrażeniu że specyfika przygotowania mocnego piwa przez polski browar polega na zlaniu piwa z wódką. Dowody? Smak i betonowy kac nazajutrz typowy dla wymieszania alkoholi. Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: ulubione piwo :) 04.08.01, 10:47 Gość portalu: lol napisał(a): > > Wciąż nie mogę się oprzeć wrażeniu że specyfika przygotowania mocnego piwa > przez polski browar polega na zlaniu piwa z wódką. Dowody? Smak i betonowy kac > nazajutrz typowy dla wymieszania alkoholi. Trzeba by sie kogos zapytac kto pracuje/pracowal w browarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast A propos ciemnego IP: *.nsm.pl 04.08.01, 18:56 Gość portalu: sharky napisał(a): > Guiness z koniczynka w porzadnym angielskim pubie. Gdy wracałem promem z Anglii jakis czas temu łyknałem tam sobie piwko o nazwie o ile pamietam Murphy.REWELACJA! Guiness mi tak nie smakował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeczen Żywiec IP: *.uwgda.gov.pl 13.08.01, 12:32 Żywiec, Tyskie, Mocny Full Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Re: ulubione piwo :) IP: 213.77.88.* 16.08.01, 15:52 Protest!!! EB to piwo z koncentratu, oranżada w proszku i tyle. Nie mieszajcie tego z piwem, no przepraszam bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: ulubione piwo :) IP: 216.65.106.* 04.08.01, 16:22 a propos piwa - ostatnio znalazłem wesołą stronę o tyskim. jest tam informacja jak tyskie ściemnia z medalami. link: www.antytyskie.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: ulubione piwo :) IP: *.proxy.aol.com 04.08.01, 18:47 Dla mnie to czeski Pilzner jest w czolowce europejskich (czytaj swiatowych ), alkochol w piznerze pochodzi z naturalnej fermentacji chmielu bez wzmacniacza , czasem w ciagu dnia wypije 12 butelek i na drugi dzien mnie nie suszy ,w porownaniu np. z becksem po ktorym kac jest monstrualny .Wiem ze 12 butelek to o duzo za duzo ale przy dobrym jedzeniu mozna sie uchronic od malpiego rozumu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: ulubione piwo :) IP: 10.10.41.* 05.08.01, 19:27 A tak przy czeskim browarku i dobrej zakąsce mozna dojsć nawet do lepszych wyników. Alternatywnie mozna pobrac krajowy z kija. Mam wrażenie że przez to, że jest cieńczony jest dużo słabszy. Inna sprawa, że nasze piwka w odróżnieniu od typowych piw niemieckich czy czeskich sa mocniejsze i dlatego tak walą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: ulubione piwo :) IP: *.proxy.aol.com 06.08.01, 00:05 Gos´c´ portalu: mcroti napisa?(a): > A tak przy czeskim browarku i dobrej zaka˛sce mozna dojsc´ nawet do lepszych wyni > ków. Alternatywnie > mozna pobrac krajowy z kija. Mam wraz˙enie z˙e przez to, z˙e jest cien´czony jest d > uz˙o s?abszy. Inna > sprawa, z˙e nasze piwka w odróz˙nieniu od typowych piw niemieckich czy czeskich s > a mocniejsze i > dlatego tak wala˛. Zgadzam sie .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Bez obrazy!!! IP: *.pppool.de 06.08.01, 01:04 Od czasów transformacji ustrojowej nie pilem gorszych sików od Heinekena! Ulubione: Dojlidy! Do tego chyba ciagle niezalezne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Bez obrazy!!! IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 10:36 Niestety kapitał niemiecki A najlepiej smakuje Żubr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Heineken IP: *.hg.mdip.bt.net 06.08.01, 10:58 Heineken to rzeczywiscie siki: zaden porzadny Holender nie wezmie tego do pyska. Podobnie jest ze Stella Artois: hit w wielu krajach, a w Belgii sie tylko smieja, ze znalezli frajerow ktorzy to kupuja. Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Heineken 06.08.01, 11:06 Gość portalu: sharky napisał(a): > Heineken to rzeczywiscie siki: zaden porzadny Holender nie wezmie tego do > pyska. Podobnie jest ze Stella Artois: hit w wielu krajach, a w Belgii sie > tylko smieja, ze znalezli frajerow ktorzy to kupuja. Alez tu sie nikt nie obraza :) Ja po prostu bardzo rzadko pijam piwa i jeszcze bardzo duzo rodzajow nawet nie mialem w ustach - narazie w mojej klasyfikacji z zagranicznych prowadzi Heineken - a to moze dlatego, ze z zagranicznych to ja prawie w ogole nie pije (lokalny patriota - pijam w wiekszosci Polskie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Heineken IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 11:15 Krajowe popieram:)) Chociaż mocne pieroństwo. A jak nie pijeszcz cmd26 piwka to co popijasz? Gorzał? Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Heineken 06.08.01, 11:20 Gość portalu: mcroti napisał(a): > Krajowe popieram:)) > Chociaż mocne pieroństwo. A jak nie pijeszcz cmd26 piwka to co popijasz? > Gorzał? Hehehe, mam jeszcze gdzies swoja piersiowke :))))) Popijam soczek i takie tam - wrzody zoladka to nie jest mila sprawa :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: Heineken IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 16:31 A widzicie kumie, a ja własnie z podobną sprawa byłem dzisiaj u lekarza. Faktem jest, że po piwku (zwłaszcza wiekszym) to się człowiekowi w kichach przewraca. Nie wspominam ju z o wiaderku kawy na sniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: Heineken 06.08.01, 16:36 Gość portalu: mcroti napisał(a): > A widzicie kumie, a ja własnie z podobną sprawa byłem dzisiaj u lekarza. Faktem > jest, że po piwku (zwłaszcza > wiekszym) to się człowiekowi w kichach przewraca. Nie wspominam ju z o wiaderku > kawy na sniadanie zgadza sie, picie kawy to samobojstwo przy takim stanie zoladka ale ja sie tak odzywiam, ze kawa juz duzo nie zmieni - lubie jezdzenie typu fastfood, albo na przyklad duzy kotlecik caly w tluszczyku,i do tego jeszcze tluszczyk na ziemniaczki, ahhh, pycha :)))) Jednak wrzody mam z powodu stresu (jak tu dzisiaj sie nie denerwowac?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Rosyjskie piwo IP: *.nsm.pl 06.08.01, 17:01 Dla mnie zawsze to był oksymoron(przyp.beast-oksymoron to nie moskiewski samogon;),bo przeciez Rosjaninie tylko wódę łoją.Ale na Długiej przy rosyjskiej restauracji jest ogródek w którym podaja rosyjskie piwo o nazwie Trzy niedzwiedzie.Takie sobie, a nawet słabe. Przy okazji anegdota:przychodzimy tam w trzech ,dwóch juz zamowiło i kelner mówi :To maja być "Trzy niedzwiedzie" i Palm? My:Nieee,Palm i dwa niedzwiedzie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: ulubione piwo :) IP: 212.244.184.* 08.08.01, 16:29 Palm, Pilsner, Heineken, Grolsch... reszta to siki, zwłaszcza EB Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: ulubione piwo :) 08.08.01, 16:31 Gość portalu: ARTUR napisał(a): > Palm, Pilsner, Heineken, Grolsch... reszta to siki, zwłaszcza EB no wreszcie ktos mnie poparl z tym Heinekenem :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koprofag Re: ulubione piwo :) IP: 157.25.158.* 13.08.01, 14:54 dojlidy to faktycznie jest to (szczegolnie zuberek) ale niestety kupienie tego piwa w ktoryms ze sklepow w okolicy (mojej)graniczy z cudem. Pozostaja hipermarkety - ale jezdzic tam specjalnie po piwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: ulubione piwo :) IP: 195.187.58.* 16.08.01, 11:52 Z polskich dla mnie Lech, może być także Żywiec, Hewelek i Żubr. Z zagranicznych monachijski Paulaner. Nie rozumiem zachwytów nad EB i Tyskim, bardzo przecietne marki zawdzięczające populaność tylko i wylacznie kampanii reklamowej i promocji. Zupełnym dnem jest niejakie Królewskie z Warszawki. Od warszawskiego browaru co prawda nie spodziewałem się czegoś niezwykłego, ale zważywszy na agresywną i dosyc ciekawa reklamę spodziewałem się przynajmniej przeciętnego poziomu. Natomiast rzeczone krolewskie powinno być reklamowane jako mocne piwo bezsmakowe - i to nie tylko moje prywatne odczucia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: ulubione piwo :) IP: 10.10.41.* 16.08.01, 13:10 kobietki (i nie tylko) uwielbiają Reddsa! Może niewiele ma w smaku wspólnego z piwem, ale daje i smakuje. pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: ulubione piwo :) IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 16.08.01, 16:41 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Z polskich dla mnie Lech, może być także Żywiec, Hewelek i Żubr. > Z zagranicznych monachijski Paulaner. > > Nie rozumiem zachwytów nad EB i Tyskim, bardzo przecietne marki zawdzięczające > populaność tylko i wylacznie kampanii reklamowej i promocji. > Zupełnym dnem jest niejakie Królewskie z Warszawki. Od warszawskiego browaru co > > prawda nie spodziewałem się czegoś niezwykłego, ale zważywszy na agresywną i > dosyc ciekawa reklamę spodziewałem się przynajmniej przeciętnego poziomu. > Natomiast rzeczone krolewskie powinno być reklamowane jako mocne piwo > bezsmakowe - i to nie tylko moje prywatne odczucia!! Podobno o gustach sie nie dyskutuje(hm,więc skąd ten temat?;) ale nie rozumiem jak możesz krttykowac Tyskie i EB i jednocześnie mówić,że najbardziej lubisz Lecha???Gdy mam do wyboru Tyskie albo Lech zawsze wezme Tyskie-i to nie tylko moje prywatne odczucia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmd26 Re: ulubione piwo :) IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 16.08.01, 16:51 Gość portalu: beast napisał(a): > Podobno o gustach sie nie dyskutuje(hm,więc skąd ten temat?;) aby bylo wiecej postow ;))) > ale nie rozumiem > jak możesz krttykowac Tyskie i EB i jednocześnie mówić,że najbardziej lubisz > Lecha???Gdy mam do wyboru Tyskie albo Lech zawsze wezme Tyskie-i to nie tylko > moje prywatne odczucia:))) moim skromnym zdaniem Tyskie jest zdecydowanie lepsze od Leszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: ulubione piwo :) IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 16.08.01, 17:21 No, mówilem że to nie tylko moje osobiste odczucia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mcroti Re: ulubione piwo :) 17.08.01, 01:17 W tym całym zgiełku ktoś zapomniał pochwalić lub skrytykowac jeszcze jednej marki spod znaku Wielkopolski czyli niegdyś mocno kreconego a potem podojnie chmielonego 10,5. Mam wrazenie że piwko to nie przypadło do gustu drupie docelowej (jak sadze:) siedzacej przed klawiaturami. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: ulubione piwo :) 17.08.01, 01:22 mcroti napisał(a): > W tym całym zgiełku ktoś zapomniał pochwalić lub skrytykowac jeszcze jednej mar > ki spod znaku > Wielkopolski czyli niegdyś mocno kreconego a potem podojnie chmielonego 10,5. M > am wrazenie że > piwko to nie przypadło do gustu drupie docelowej (jak sadze:) siedzacej przed k > lawiaturami. > Mylę się? ano piwko bylo kierowane do bardzo mlodej grupy osob, ktora chce sie utozsamiac ze starszymi (to naturalne) wiec nie sposob bylo nawet dobrej promocji zrobic. Efekt - marka przestaje byc promowana (opieram sie na artykule z businessmana) a mi osobiscie ten napoj strasznie nie smakowal Odpowiedz Link Zgłoś
mcroti Re: ulubione piwo :) 17.08.01, 01:29 Ano właśnie Okreslenie napój jest adekwate do zawartości butelki O niebo lepsze jest Tyskie Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: ulubione piwo :) 17.08.01, 01:46 mcroti napisał(a): > Ano właśnie > Okreslenie napój jest adekwate do zawartości butelki > O niebo lepsze jest Tyskie kolejny sympatyk Tyskiego - czyli wcale nie jest te piwko takie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: ulubione piwo :) IP: 10.10.41.* 17.08.01, 14:35 cóż, prawdziwi mężczyźni najwyraźniej nie uważają Reddsa za piwo. Tylko co to w takim razie jest? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: ulubione piwo :) IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 17.08.01, 15:47 Maćku pićku? Odpowiedz Link Zgłoś