Dodaj do ulubionych

ulubione piwo :)

03.08.01, 21:52
Taki troche luzny watek - jakie jest wasze ulubione piwo?
Dla mnie z polskich to Hevelek a z zagranicznych to oczywiscie Heineken :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: ulubione piwo :) IP: *.nsm.pl 03.08.01, 22:21
      Na takie pytania z reguły odpowiadam,że EB ale tak naprawdę jest to Żywiec.
      • Gość: sharky Re: ulubione piwo :) IP: *.hg.mdip.bt.net 03.08.01, 23:11
        Guiness z koniczynka w porzadnym angielskim pubie.
        • Gość: lol Re: ulubione piwo :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 00:20
          Żywiec to kwintesencja piwa (oczywiście z polskich) choć ostatnio dość często
          Tyskie chłodzi się w lodówce :)
          • Gość: mcroti Re: ulubione piwo :) IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.08.01, 01:47
            Lubie eksperymentować ale ostatnimi czasy coraz częściej siegam po piwko które wypilem pierwszy raz w zyciu
            Warkę (ale nie stronga tylko to czerwone). Po strongu dostaje sie małpiego rozumu. Kiedyś popijałem EB ale
            szybko nauczyłem się że po czwartym to czach na drugi dzień dymi az do 17:))
            • Gość: lol Re: ulubione piwo :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 08:58

Wciąż nie mogę się oprzeć wrażeniu że specyfika przygotowania mocnego piwa
              przez polski browar polega na zlaniu piwa z wódką. Dowody? Smak i betonowy kac
              nazajutrz typowy dla wymieszania alkoholi.
              • cmd26 Re: ulubione piwo :) 04.08.01, 10:47
                Gość portalu: lol napisał(a):

>
                > Wciąż nie mogę się oprzeć wrażeniu że specyfika przygotowania mocnego piwa
                > przez polski browar polega na zlaniu piwa z wódką. Dowody? Smak i betonowy kac
                > nazajutrz typowy dla wymieszania alkoholi.

Trzeba by sie kogos zapytac kto pracuje/pracowal w browarze :)
        • Gość: beast A propos ciemnego IP: *.nsm.pl 04.08.01, 18:56
          Gość portalu: sharky napisał(a):

> Guiness z koniczynka w porzadnym angielskim pubie.

Gdy wracałem promem z Anglii jakis czas temu łyknałem tam sobie piwko o nazwie
          o ile pamietam Murphy.REWELACJA! Guiness mi tak nie smakował.
        • Gość: Czeczen Żywiec IP: *.uwgda.gov.pl 13.08.01, 12:32
          Żywiec, Tyskie, Mocny Full
      • Gość: Balbina Re: ulubione piwo :) IP: 213.77.88.* 16.08.01, 15:52
        Protest!!! EB to piwo z koncentratu, oranżada w proszku i tyle. Nie mieszajcie
        tego z piwem, no przepraszam bardzo!!!
    • Gość: arek Re: ulubione piwo :) IP: 216.65.106.* 04.08.01, 16:22
      a propos piwa - ostatnio znalazłem wesołą stronę o tyskim. jest tam informacja
      jak tyskie ściemnia z medalami.
      link: www.antytyskie.prv.pl
    • Gość: lulu Re: ulubione piwo :) IP: *.proxy.aol.com 04.08.01, 18:47
      Dla mnie to czeski Pilzner jest w czolowce europejskich (czytaj swiatowych ),
      alkochol w piznerze pochodzi z naturalnej fermentacji chmielu bez wzmacniacza ,
      czasem w ciagu dnia wypije 12 butelek i na drugi dzien mnie nie suszy ,w porownaniu
      np. z becksem po ktorym kac jest monstrualny .Wiem ze 12 butelek to o duzo za duzo
      ale przy dobrym jedzeniu mozna sie uchronic od malpiego rozumu .
      • Gość: mcroti Re: ulubione piwo :) IP: 10.10.41.* 05.08.01, 19:27
        A tak przy czeskim browarku i dobrej zakąsce mozna dojsć nawet do lepszych wyników. Alternatywnie
        mozna pobrac krajowy z kija. Mam wrażenie że przez to, że jest cieńczony jest dużo słabszy. Inna
        sprawa, że nasze piwka w odróżnieniu od typowych piw niemieckich czy czeskich sa mocniejsze i
        dlatego tak walą.
        • Gość: lulu Re: ulubione piwo :) IP: *.proxy.aol.com 06.08.01, 00:05
          Gos´c´ portalu: mcroti napisa?(a):

> A tak przy czeskim browarku i dobrej zaka˛sce mozna dojsc´ nawet do lepszych wyni
          > ków. Alternatywnie
          > mozna pobrac krajowy z kija. Mam wraz˙enie z˙e przez to, z˙e jest cien´czony jest d
          > uz˙o s?abszy. Inna
          > sprawa, z˙e nasze piwka w odróz˙nieniu od typowych piw niemieckich czy czeskich s
          > a mocniejsze i
          > dlatego tak wala˛.
          Zgadzam sie .Pozdrawiam .
    • Gość: jaro Bez obrazy!!! IP: *.pppool.de 06.08.01, 01:04
      Od czasów transformacji ustrojowej nie pilem gorszych sików od Heinekena!
      Ulubione: Dojlidy! Do tego chyba ciagle niezalezne.
      • Gość: mcroti Re: Bez obrazy!!! IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 10:36
        Niestety kapitał niemiecki
        A najlepiej smakuje Żubr
        • Gość: sharky Heineken IP: *.hg.mdip.bt.net 06.08.01, 10:58
          Heineken to rzeczywiscie siki: zaden porzadny Holender nie wezmie tego do
          pyska. Podobnie jest ze Stella Artois: hit w wielu krajach, a w Belgii sie
          tylko smieja, ze znalezli frajerow ktorzy to kupuja.
          • cmd26 Re: Heineken 06.08.01, 11:06
            Gość portalu: sharky napisał(a):

> Heineken to rzeczywiscie siki: zaden porzadny Holender nie wezmie tego do
            > pyska. Podobnie jest ze Stella Artois: hit w wielu krajach, a w Belgii sie
            > tylko smieja, ze znalezli frajerow ktorzy to kupuja.

Alez tu sie nikt nie obraza :)
            Ja po prostu bardzo rzadko pijam piwa i jeszcze bardzo duzo rodzajow nawet nie
            mialem w ustach - narazie w mojej klasyfikacji z zagranicznych prowadzi Heineken
            - a to moze dlatego, ze z zagranicznych to ja prawie w ogole nie pije (lokalny
            patriota - pijam w wiekszosci Polskie:)))
            • Gość: mcroti Re: Heineken IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 11:15
              Krajowe popieram:))
              Chociaż mocne pieroństwo. A jak nie pijeszcz cmd26 piwka to co popijasz?
              Gorzał?
              • cmd26 Re: Heineken 06.08.01, 11:20
                Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Krajowe popieram:))
                > Chociaż mocne pieroństwo. A jak nie pijeszcz cmd26 piwka to co popijasz?
                > Gorzał?

Hehehe, mam jeszcze gdzies swoja piersiowke :)))))
                Popijam soczek i takie tam - wrzody zoladka to nie jest mila sprawa :(((((
                • Gość: mcroti Re: Heineken IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 16:31
                  A widzicie kumie, a ja własnie z podobną sprawa byłem dzisiaj u lekarza. Faktem jest, że po piwku (zwłaszcza
                  wiekszym) to się człowiekowi w kichach przewraca. Nie wspominam ju z o wiaderku kawy na sniadanie
                  • cmd26 Re: Heineken 06.08.01, 16:36
                    Gość portalu: mcroti napisał(a):

> A widzicie kumie, a ja własnie z podobną sprawa byłem dzisiaj u lekarza. Faktem
                    > jest, że po piwku (zwłaszcza
                    > wiekszym) to się człowiekowi w kichach przewraca. Nie wspominam ju z o wiaderku
                    > kawy na sniadanie

zgadza sie, picie kawy to samobojstwo przy takim stanie zoladka
                    ale ja sie tak odzywiam, ze kawa juz duzo nie zmieni - lubie jezdzenie typu
                    fastfood, albo na przyklad duzy kotlecik caly w tluszczyku,i do tego jeszcze
                    tluszczyk na ziemniaczki, ahhh, pycha :))))
                    Jednak wrzody mam z powodu stresu (jak tu dzisiaj sie nie denerwowac?)
    • Gość: beast Rosyjskie piwo IP: *.nsm.pl 06.08.01, 17:01
      Dla mnie zawsze to był oksymoron(przyp.beast-oksymoron to nie moskiewski
      samogon;),bo przeciez Rosjaninie tylko wódę łoją.Ale na Długiej przy rosyjskiej
      restauracji jest ogródek w którym podaja rosyjskie piwo o nazwie Trzy
      niedzwiedzie.Takie sobie, a nawet słabe.
      Przy okazji anegdota:przychodzimy tam w trzech ,dwóch juz zamowiło i kelner
      mówi :To maja być "Trzy niedzwiedzie" i Palm?
      My:Nieee,Palm i dwa niedzwiedzie:))
    • Gość: ARTUR Re: ulubione piwo :) IP: 212.244.184.* 08.08.01, 16:29
      Palm, Pilsner, Heineken, Grolsch... reszta to siki, zwłaszcza EB
      • cmd26 Re: ulubione piwo :) 08.08.01, 16:31
        Gość portalu: ARTUR napisał(a):

> Palm, Pilsner, Heineken, Grolsch... reszta to siki, zwłaszcza EB

no wreszcie ktos mnie poparl z tym Heinekenem :)))))
        • Gość: koprofag Re: ulubione piwo :) IP: 157.25.158.* 13.08.01, 14:54
          dojlidy to faktycznie jest to (szczegolnie zuberek) ale niestety kupienie tego
          piwa w ktoryms ze sklepow w okolicy (mojej)graniczy z cudem. Pozostaja
          hipermarkety - ale jezdzic tam specjalnie po piwo?
    • Gość: Stefan Re: ulubione piwo :) IP: 195.187.58.* 16.08.01, 11:52
      Z polskich dla mnie Lech, może być także Żywiec, Hewelek i Żubr.
      Z zagranicznych monachijski Paulaner.

Nie rozumiem zachwytów nad EB i Tyskim, bardzo przecietne marki zawdzięczające
      populaność tylko i wylacznie kampanii reklamowej i promocji.
      Zupełnym dnem jest niejakie Królewskie z Warszawki. Od warszawskiego browaru co
      prawda nie spodziewałem się czegoś niezwykłego, ale zważywszy na agresywną i
      dosyc ciekawa reklamę spodziewałem się przynajmniej przeciętnego poziomu.
      Natomiast rzeczone krolewskie powinno być reklamowane jako mocne piwo
      bezsmakowe - i to nie tylko moje prywatne odczucia!!
      • Gość: maja Re: ulubione piwo :) IP: 10.10.41.* 16.08.01, 13:10
        kobietki (i nie tylko) uwielbiają Reddsa! Może niewiele ma w smaku wspólnego z
        piwem, ale daje i smakuje. pozdrówka
      • Gość: beast Re: ulubione piwo :) IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 16.08.01, 16:41
        Gość portalu: Stefan napisał(a):

> Z polskich dla mnie Lech, może być także Żywiec, Hewelek i Żubr.
        > Z zagranicznych monachijski Paulaner.
        >
        > Nie rozumiem zachwytów nad EB i Tyskim, bardzo przecietne marki zawdzięczające
        > populaność tylko i wylacznie kampanii reklamowej i promocji.
        > Zupełnym dnem jest niejakie Królewskie z Warszawki. Od warszawskiego browaru co
        >
        > prawda nie spodziewałem się czegoś niezwykłego, ale zważywszy na agresywną i
        > dosyc ciekawa reklamę spodziewałem się przynajmniej przeciętnego poziomu.
        > Natomiast rzeczone krolewskie powinno być reklamowane jako mocne piwo
        > bezsmakowe - i to nie tylko moje prywatne odczucia!!
        Podobno o gustach sie nie dyskutuje(hm,więc skąd ten temat?;) ale nie rozumiem
        jak możesz krttykowac Tyskie i EB i jednocześnie mówić,że najbardziej lubisz
        Lecha???Gdy mam do wyboru Tyskie albo Lech zawsze wezme Tyskie-i to nie tylko
        moje prywatne odczucia:)))
        • Gość: cmd26 Re: ulubione piwo :) IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 16.08.01, 16:51
          Gość portalu: beast napisał(a):
          > Podobno o gustach sie nie dyskutuje(hm,więc skąd ten temat?;)

aby bylo wiecej postow ;)))

> ale nie rozumiem
          > jak możesz krttykowac Tyskie i EB i jednocześnie mówić,że najbardziej lubisz
          > Lecha???Gdy mam do wyboru Tyskie albo Lech zawsze wezme Tyskie-i to nie tylko
          > moje prywatne odczucia:)))

moim skromnym zdaniem Tyskie jest zdecydowanie lepsze od Leszka
          • Gość: beast Re: ulubione piwo :) IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 16.08.01, 17:21
            No, mówilem że to nie tylko moje osobiste odczucia:)))
          • mcroti Re: ulubione piwo :) 17.08.01, 01:17
            W tym całym zgiełku ktoś zapomniał pochwalić lub skrytykowac jeszcze jednej marki spod znaku
            Wielkopolski czyli niegdyś mocno kreconego a potem podojnie chmielonego 10,5. Mam wrazenie że
            piwko to nie przypadło do gustu drupie docelowej (jak sadze:) siedzacej przed klawiaturami.
            Mylę się?
            • cmd26 Re: ulubione piwo :) 17.08.01, 01:22
              mcroti napisał(a):

> W tym całym zgiełku ktoś zapomniał pochwalić lub skrytykowac jeszcze jednej mar
              > ki spod znaku
              > Wielkopolski czyli niegdyś mocno kreconego a potem podojnie chmielonego 10,5. M
              > am wrazenie że
              > piwko to nie przypadło do gustu drupie docelowej (jak sadze:) siedzacej przed k
              > lawiaturami.
              > Mylę się?

ano piwko bylo kierowane do bardzo mlodej grupy osob, ktora chce sie utozsamiac
              ze starszymi (to naturalne) wiec nie sposob bylo nawet dobrej promocji zrobic.
              Efekt - marka przestaje byc promowana (opieram sie na artykule z businessmana)
              a mi osobiscie ten napoj strasznie nie smakowal
              • mcroti Re: ulubione piwo :) 17.08.01, 01:29
                Ano właśnie
                Okreslenie napój jest adekwate do zawartości butelki
                O niebo lepsze jest Tyskie
                • cmd26 Re: ulubione piwo :) 17.08.01, 01:46
                  mcroti napisał(a):

> Ano właśnie
                  > Okreslenie napój jest adekwate do zawartości butelki
                  > O niebo lepsze jest Tyskie

kolejny sympatyk Tyskiego - czyli wcale nie jest te piwko takie zle.

• Gość: maja Re: ulubione piwo :) IP: 10.10.41.* 17.08.01, 14:35
                    cóż, prawdziwi mężczyźni najwyraźniej nie uważają Reddsa za piwo. Tylko co to w
                    takim razie jest? :)
                    • Gość: beast Re: ulubione piwo :) IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 17.08.01, 15:47
                      Maćku pićku?
                      • mcroti Re: ulubione piwo :) 18.08.01, 23:03
                        No bende, no bende:)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka