Gość: al IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.03, 22:23 Skoro prałat Jankowski się za to zabrał, to honorowe obywatelstwa na pewno zostaną odebrane. Prałtowi nie wolno się przeciwstawiać. I zawsze ma rację... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaga Re: Niehonorowi obywatele Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.03, 22:45 Krotko mowiac "al" - lepiej zeby Rokossowski byl honorowym gdynianinem. Tak? Zeby tylko pralatowi na zlosc? Ejze, ejze. Troche rozumu. Zreszta Gdansk ma podobna liste o czym mozna sobie poczytac w ostatnim numerze miesiecznika "30 Dni". Warto - czego sie z tego artukulu czlowiek nie nadowiaduje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Niehonorowi obywatele Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 02.12.03, 21:40 Mam nadzieję, że obywatelstwo Rokossowskiemu nie zostanie odebrane. Dla mnie to po prostu jest historia. Może nie jest to powód do dumy, ale nie mozna wiecznie poprawiać starych czasów. Przecież nie tak dawno uczyliśmy sie o "białych plamach historii". Nie jestem fanem Rokossowskiego, ani nie chcę powrotu komunizmu. Uważam tylko, ze nie można wszystkiego wiecznie zmieniać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obłed i wstręt Gdyńscy "poprawiacze" historii ... IP: *.Red-81-35-184.pooles.rima-tde.net 01.12.03, 10:46 Tak...Gdynia nie ma już żadnych innych problemów - nie ma bezrobocia,...łysego bandytytzmu...skorumpowanych władz i policji. Twórzcie nowe puste i oszołomskie byty. Cała para w gwizdek. Piszcie historie swego miasta na nowo, najlepiej przekreślcie, to wszystko, co było przed wami! A tych niehonorowych-honorowych nieboszczyków wykopcie z ziemi i ich resztki rzućcie psom na pożarcie a potem z wytrzeszczem oczu, machając rozczapierzonymi paluchami zaśpiewajcie: "...jeszcze...póki MY żyjemy!". Tak po katolicku, po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Gdyńscy "poprawiacze" historii ... IP: 80.48.103.* 01.12.03, 17:48 piękny tekst - gratuluję. Łapy precz od historii, bo jaka ona będzie gdy każdy następujący swoimi łapskami będzie wymazywał co jego ślepym zdaniem jest słuszne a co niesłuszne. Widzę te oburzone gęby, gdy przyjdzie następny, jedynie słuszny i zabierze honory, ulice i place człowiekowi wszechczasów JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdynianin Skorumpowani szczurowaci robią dym... IP: *.gdynia.mm.pl 03.12.03, 18:18 A w tym dymie jeszcze lepiej sie kradnie i marnotrawi samorządowe pieniądze... Oczywiście - cała para w gwizdek, hala sportowa... ha ha. Teatr Muzyczny pusty i zaniedbany, miejski "Dramatyczny" - ha, ha... To trzeba zobaczyc te bohomazy... Po 13 latach ma byc muzeum Gdyni ale do spółki z MW, bo kasa wyszła... Bedzie bohomaz architektoniczny w stylu multikina, Batorego ... szczurowaci nie mają pojęcia co to jest charakterystyczna starogdyńska architektura. Arogancja, pazereność i marnotrawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek To hrabia Jankowski żada od pospolstwa IP: *.icpnet.pl 03.12.03, 07:44 Odpowiedz Link Zgłoś