Gość: ylemai Przekraczanie granic sztuki? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.05.09, 12:42 Jak sztuka może mieć granice, człowieku któryś układał pytania do ankiety? Granice to ma twoja wyobraźnia, a sztuka służy do przekraczania właśnie twoich granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.bluel.net 14.05.09, 12:44 Każda matka wychowuje swoje dzieci tak, jak chce. I efekty tego potem są odczuwane przez te dzieci już dorosłe i osoby, z którymi te już dorosłe dzieci mają bezpośredni kontakt. jednego jednak nie mogę zrozumieć, po co, w jakim konkretnym celu to babsko epatuje oglądających tez zdjęcia swoją i swoich dzieci golizną, brakiem smaku, poczucia własnej i dzieci godności. Przecież to jasne, że jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że albo o pieniądze, albo rozgłos zdobyty jakkolwiek, byleby tylko choć na chwilę zaistnieć w mediach. Czy ja czuję się zgorszona tym co zobaczyłam na tych zdjęciach? Raczej nie, ale po prostu zniesmaczona - tak! Po co wulgaryzować, to co może być piękne? Jakieś sflaczałe cycki, które ssie duże, zapewne mające już wszystkie mleczne zęby chłopaczysko. I co - mamy powiedzieć, że to piękne? Albo w wannie na matkę włażą dzieciaki, jak na konia? Jak, ktoś ma takie poczucie etetyki, to niech sobie całe mieszkanie wytapetuje takimi zdjęciami, ale żeby w publicznych miejscach wystawiać takie fotografie? Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:47 skandalem to jest co można kupić w każdym kiosku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:50 A gdzie intymność ? uderzenie w podstawowe wartości staje się faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Sztuka czy ekshibicjonizm? A jeśli sztuka ... IP: *.mofnet.gov.pl 14.05.09, 13:17 Sztuka jest dlatego, że ktoś potrafi robić coś wyjątkowego. Jeśli zdjęcia są zrobione wyjątkowo, to moga być sztuką, a jeśli są po prostu zdjęciami, jakie dziś każdy może wykonać ... Nagość każdy ma w swojej rodzinie ... ta (ze zdjęcia) na dodatek nie jest jakoś specjalnie atrakcyjna, choć odrażająca też nie jest - ot przeciętna - na pewno nie wyjątkowa - nie do tego stopnia, że warto pokazywać akurat tę. Inna sprawa, że sztuka może dotyczyć w zasadzie każdego tematu, jednak nie każdy nadaje się do upubliczniania. Bardzo często jednak przekraczanie tzw. tabu nie jest przejawem sztuki, a jedynie dalerko posuniętej chęci zaistnienia. Czy wystarczy zaszokować, żeby stać się artystą? Czy próba ochrony przed nachalnym ekshibicjonizmem jest przejawem szkodliwej nietolerancji? Moim zdaniem nie - są bowiem rzeczy, których tolerować nie wolno - mamy również prawo się bronić - także przed wciskaniem ciemnoty. Czy to sztuka, czy tylko nachalny ekshibicjonizm? Nie wiem, nie widziałem tej wystawy ... i raczej nie zobaczę, bo oglądanie masturbujących się chłopców nie jest tym, co chcę oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinaf Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.thefirstmile.co.uk 14.05.09, 13:17 Dodam, ze podobna tematyke fotografowala Sally Mann, jakis czase temu byl o niej artykul na gazecie....Ameryka ma problem z nagoscia w ogole, brak zdrowego srodka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba na stanowiku Intymny album Jacqueline Livingston IP: 212.160.172.* 14.05.09, 13:21 I wiecie Państwo, i to jest ku... skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Ekshibicjonizm to zboczenie seksualne 14.05.09, 13:27 Czyżby coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
egrhyyy Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 13:34 to sie moze ocierac o kazirodztwo , nieswiadome Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Pamiętacie jak artysta zagłodził psa dla sztuki IP: *.chello.pl 14.05.09, 13:43 wsród podziwiających to 'dzieło' obiorców, nikt nawet nie pomyślał że coś jest nie tak, świętość sztuki odbiera zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at Re: Pamiętacie jak artysta zagłodził psa dla sztu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:37 Jak to się nazywa w psychologii? Społeczny dowód słuszności? Skoro "wszyscy" mówili, ze to sztuka więc nikt nie odważył się nazwać rzeczy po imieniu: psychopatyczny s...n wyjątkowo okrutnie zabił psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro Nie wiedze nic niestosownego w naturze IP: 83.191.240.* 14.05.09, 14:23 jesteśmy chorym i zacofanym narodem... (ciesze sie ze wyjechałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Nie wiedze nic niestosownego w naturze IP: *.moravia-it.pl 14.05.09, 15:22 A co , tam gdzie wyjechałeś świecisz teraz do woli gołą..? ;) gdzie tak można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.gdynia.mm.pl 14.05.09, 14:34 No jest to sztuka, w-g definicji, ale należy pamiętać że zdjęcia Jacqueline Livingston zostały przypadkiem odkryte i przypadkiem jakiś kolo jej wystawił wolno galerię do obwieszenia fotami swoich dzieci. Łót szczęścia ? Może, mnie to średnio rusza bo widziałem już gorsze rzeczy niż gołe dzieci odkrywające mechanizmy (swojego) ciała ale fakt faktem wystawa budzi kontrowersje bo nachodzi na dość grząski grunt etyki, rodzicielstwa i ogólnie, nagośći. Szkoda że teraz się dowiedziałem bo nie pojadę już :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Ciekawe Samson za mniejsze rzeczy dostał 6 latek, IP: *.stocznia.gda.pl 14.05.09, 15:03 ciężkiego mamra, a tutaj dowody na talerzu i nazywa się to sztuką. Juz widzę co by się działo gdyby jakiś tatuś pokazał się nago w kąpieli z córeczką. Ale jak robi to mamusia, a jeszcze 8 letni synek ssa jej piersi to jest to sztuka. Albo w takim razie oczyścić Samsona, albo aresztować Panią. Bo widzę tu rażącą niekonsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ciekawe Samson za mniejsze rzeczy dostał 6 la 14.05.09, 15:08 Gość portalu: man napisał(a): > ciężkiego mamra, a tutaj dowody na talerzu i nazywa się to sztuką. Samson dostał mamra za mniejsze rzeczy? Po co kłamiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Ciekawe Samson za mniejsze rzeczy dostał 6 la IP: *.stocznia.gda.pl 14.05.09, 15:22 nie kłamię tylko widzę. Samson jak twierdził badał pedofilię, "leczył" dzieci sięgając do odruchów bezwarunkowych, pokazywał sztuczne penisy. Tutaj widzę "żywe" cycki i kobietę ewidentnie pozująca do foto. Uważam, ze nierówno w takim razie traktuje się mężczyzn i kobiety. Bo niby co kobieta nie możne być "pedofilką". A możne jak dziecko całuje ją po piersiach to odczuwa niezdrowe podniecenie? A po co to onanizowanie się 7-latka? Przecież to jest chore. Ale wszystko można zaakceptować tyko po co było tamtego człowieka zaszczuwać i doprowadzić do śmierci? Powinna być jedynie konsekwencja albo tak albo tak, nie zaś jeden zdycha a drugi to "artysta". Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Po co tu mieszać Samsona? 14.05.09, 15:48 Samson dostał mamra za coś zupełnie innego. Ta Amerykanka jest skandalistką, może nawet ekshibicjonistką, ale naprawdę ciężko tam się doszukać pedofilii. Inna rzecz, że bardzo ciekawy artykuł o Samsonie ukazał się swego czasu w Polityce. Dosyć mocno podważa on zasadność wyroku na Samsona. W zasadzie jedyne, co pozostaje bez wątpliwości to posiadanie zdjęć pedofilskich. Samson to tłumaczył przygotowywaniem pracy o źródłach pedofilii (potwierdzone przez wydawcę), ale ustawa nie robi wyjątków dla prac naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Ciekawe Samson za mniejsze rzeczy dostał 6 la IP: *.moravia-it.pl 14.05.09, 15:13 Tak sobie czytam te komentarze i zastanawia mnie jedno. Najazd na kosciół i religię. Co ma piernik do wiatraka, to zenujące że ludzie każdą sposobność wykorzystają by opluć coś co dla innych jest wartością. I jaka korzysć z takiego opluwania. I zastanawiam się czy wszyscy którzy tak bronią tej wystawy, sami by nie mieli nic przeciwko by ich mamusie wystawiły na światło dzienne swoją nagość. Niech sąsiedzi, koledzy i koleżanki sobie popatrzą na wasze nagie mamy. Nikt nie neguje że nagość jest naturalna, ani tego że kąpiel czy karmienie dziecka jest niestosowne. Głupotoą jęst pisac że to naturalne, bo ogólnie znanych faktów nie trzeba udowadniać. Każdy wie chyba jak wygląda babski cyc, każdy widział i fallusa, ale to nir powód by sie wykłócać o to czy powinno się robić wystawę objazdową prezentującą te części ciała jakiejś amerykanki. Po co- się pytam? Dzieci nagich oglądac mi się osobiście nie chce, a jak mam ochotę na ptaka popatrzeć do zdejmę portki mojemu mężowi ot co. I nie wiem też po co nagie swoje dzieci światu pokazywać, a jest coś do pokazywania? no właśnie nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Wiecej ciekawostek tego typu IP: *.superkabel.de 14.05.09, 17:56 Wiecej ciekawostek tego typu znajduje sie TU Odpowiedz Link Zgłoś