Dodaj do ulubionych

Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą

IP: *.chello.pl 20.05.09, 20:18
darmozjady
Obserwuj wątek
    • jogibaboo Nie istnieje technik kryminalny. 21.05.09, 07:22
      W Policji pracują TECHNICY KRYMINALISTYKI.
    • Gość: PG Sprrawa jest prosta IP: *.gdynia.mm.pl 21.05.09, 11:01
      Policjanci rozpoznali czerwony samochód...pewnie należał do ich kolegi...policjanta.
    • megasceptyk Re: Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą 21.05.09, 11:49
      Oni muszą jakiś mandat wystawić
      żeby nie było w papierach nieuzasadnionych wyjazdów
      bo to jest niegospodarność
      a za to beknie komendant
      a później prezydent miasta
      bo przeciez porządku nie umie utrzymać.

A że bezpieczeństwo to ulubione hasło na wyborach
      więc policja ma same uzasadnione interwencje.
      Proste?

Druga rzecz, młody naiwnie sam im się podłożył,
      po prostu za dużo powiedział,
      doświadczenia i praktycznej nauki życia w Polsce mu brak :)
      Teraz będzie wiedział.
    • Gość: jd Re: Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą IP: *.eti.pg.gda.pl 21.05.09, 12:17
      I bardzo dobrze. zakaz parkowania jest tam nie bez powodu. jest ciasno, a ruch jakistam sie kreci. i jak jest ciasno to sie kolizje pakingowe zdarzaja.

W ogóle co to jest za akcja żeby się na studia samochodem bujać, skoro NIE MA miejsc postojowych. NIE MA i to jest dla wszystkich tutaj chyba jasne. Jeśli mimo tego facet woli ryzykować i parkować na zakazach - to jego sprawa, niech płaci.

PG mogłaby zorganizować parkingi, tylko naprawdę, są ważniejsze wydatki niż fundowanie studentom parkingu.
      • bezzebnypirat Re: Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą 21.05.09, 12:58
        Nie ma miejsc postojowych w duzej mierze dzieki celowemu dzialaniu PG. Ale tak
        to jest, trzeba pokazac kto tu rzadzi.
      • rowerzysta.3 Re: Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą 22.05.09, 12:01
        Burak jak to burak, musiał zaszpanowac że ma samochód.
    • Gość: marek Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 14:13
      ten zakaz tam jest ze wzgledu na wjazd na pg. w nocy jest i tak zamkniety, wiec
      stanie tam chyba nie powinno nikomu przeszkadzac. rzeczywiscie, latwiej
      wystawiac mandaty za parkowanie, niz szukac pijanego kierowcy ktory zaraz znowu
      wsiadzie za kierownice.
    • equipage Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą 21.05.09, 15:31
      Kretyńscy funkcjonariusze.
    • Gość: Fafik Klasyczna akcja polucjantów. IP: *.vide-sat.pl 21.05.09, 17:52
      .
    • Gość: ja Re: Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą IP: 89.108.218.* 21.05.09, 18:07
      No to teraz pora na urząd skarbowy, który sprawdzi skąd mial pieniądze na zakup
      samochodu:-)
    • jankbh czego sie czepiacie policjantów? 21.05.09, 19:25
      Facet zaparkowal samochód w miejscu niedozwolonym i wezwal policje -
      to co mieli zrobic? A ze ten drugi prowadzil po pijaku, to w
      zasadzie jest nie do udowodnienia - byl juz w domu i mial prawo
      wypic przed przyjsciem policji (chyba ze bylby tak glupi, by samemu
      sie przyznac, ale to tez by w sadzie odwolal).
      • Gość: ja Re: czego sie czepiacie policjantów? IP: *.chello.pl 22.05.09, 00:59
        A ze ten drugi prowadzil po pijaku, to w
        > zasadzie jest nie do udowodnienia - byl juz w domu i mial prawo
        > wypic przed przyjsciem policji

jest do udowodnienia na specjalistycznych badaniach można stwierdzić kiedy
        delikwent wypił alkohol
        tylko te badania nie są tanie i robi sie je tylko w szczególnych okolicznościach
    • Gość: be zderzak lekko porysowany i już płacz..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 19:48

• truten.zenobi biedne dziecko.... 21.05.09, 21:59
      nakrzyczeli na niego wiec podpisał...
    • Gość: NightOwl Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą IP: *.chello.pl 21.05.09, 22:05
      No i dobrze, że dostał mandat, złamał prawo i dostał adekwatną karę. Do tego
      zeznanie tego kolesia jest kompletnie nieobiektywne, wytropił przestępcę, sam go
      odnalazł dzięki super mocom. Jaaaasne. A świstak siedzi i zawija w czerwone
      Hyundaie. :)
    • Gość: Agata Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą IP: *.chello.pl 21.05.09, 23:33
      sory domonik ale moim zdaniem nie parkuje sie w miejscu niedozwolonym to raz a
      po drugie to niewypowiadaj sie na temat kierowcy ze sie zataczal skoro tego nie
      widziales bo to ze podales to do gazety i wstawiles swoja fotke to nieznaczy ze
      masz racje

NAUCZ SIE ZNAKOW ..A POZNIEJ OSODZAJ LUDZI BO MOGL BYC TO NIEWINNY WYPADEK A TY
      KOMUS WYSTAWIASZ OPINIE ...

• Gość: ja gdzie tu wina policjantow? IP: *.chello.pl 22.05.09, 00:56
        czy fakt ze ktoś walnął w mój samochód powoduje bezkarność?
        walnął w auto należy mu sie kara ale za parkowanie tez sie należy
        czemu miałby dostać mandatu? bo stuknął ktoś?
    • Gość: kc1972 Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą IP: *.e-wro.net.pl 21.05.09, 23:34
      Wszyscy pseudo mądrzy oburzeni przeczytajcie sobie kodeks drogowy bo sami
      pewnie robicie jak ten "biedak". Wpienia mnie jak jakieś cymbały po stłuczce
      blokują całą ulicę i czekają jak cielęta na drogówkę! Brawa dla policjantów!!!
      • rowerzysta.3 Re: Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą 22.05.09, 11:59
        A wtedy drogówka, po przyjeździe, pierwsze co robi to wlepia jednemu i drugiemu mandat za blokowanie pasa ruchu. Autentyczna historia:
        stłuczka, dwie kobiety, jedna zjeżdża na bok, druga ma jeszcze do niej pretensje, ze próbuje uniknąc odpowiedzialności i mieszać po przyjeździe policji. Stwierdza że ona nigdzie sie nie rusza, bo wszystko musi byc tak jak podczas stłuczki, żeby policja nie miała wątpliwości kto zawinił. Po przyjeździe, panowie policjanici pierwsze co robia wystawiaja mandat i daja punkty za blokowanie pasa ruchu.
    • jagrudz Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą 22.05.09, 01:05

A może pijany kierowca to ich kumpel?
    • Gość: Brawo brawo Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą IP: 80.241.67.* 22.05.09, 07:58
      I bardzo dobrze ze w koncu ktos Ci wlepil mandat !!
      Niestety musze przejezdzac tamtedy CODZIENNIE i krew mnie zalewa. Nie mozna
      wyjechac z bramy, z parkingu, nie widac drogi, pieszych. Wiem ze stluczka jest
      kwestia czasu, predzej czy pozniej w kogos wjade i codziennie mnie to stresuje.
      • Gość: ja biedny studencik IP: *.chello.pl 22.05.09, 08:33
        wszyscy sie na niego uwzięli a co on złego robił? zaparkował w miejscu
        niedozwolonym i jeszcze ma czelność mówić ze skandalem jest to ze mandat dostał
        hrabia sie znalazł
        swoja drogą ja także na studia jeździłem samochodem i tez mialem problem
        zaparkować przed uczelnia wiec co robiłem? parkowałem tam gdzie można było jak
        najbliżej uczelni co sie kończyło tym ze musiałem przechodzić 300 metrów od
        samochodu do uczelni ale pewnie nasz studencik tego sobie nie wyobraża on musi
        parkować pod uczelnią nie dalej niż 2 metry poza tym każdy go musi widzieć ze ma
        samochód trzeba sie pokazać
    • Gość: mestwin Szanowna Gazeto Wyborcza! Proszę o interwencję!!! IP: 153.19.98.* 22.05.09, 08:46
      Dziś w nocy włamałem się do sklepu, rozbiłęm kasę fiskalną i wziąłem
      se co tam było, no nie za wiele, a dla poprawienia humoru jeszcze
      odkurzacz i dwa telewizory z półki. Ale - o, losie! - kiedy
      wychodziłem, to niestety poślizgnąłem się i złamałem nogę. Wezwałem
      pogotowie i policję, no bo kto to widział, zeby tak wrednie pastować
      podłogi! A te palanty wypisały mi jakieś wezwanie do sądu za
      włamanie! Zagrozili mi sądem grodzkim, więc podpisałem dokument.
      Skandal!!! Jak można tak nie dbać o nas, UCZCIWYCH ZŁODZIEI!!! Za co
      płacimy podatki? DARMOZJADY!!!
      • rowerzysta.3 Re: Szanowna Gazeto Wyborcza! Proszę o interwencj 22.05.09, 11:45
        Hehe, dobre. ja bym jeszcze dodal, ze nie bylo tabliczki z napisem "uwaga sliska podłoga", co daje podstawy do ubiegania sie o wyższe odszkodowanie
    • olewus1 Gnoje z policji przestępce złapią jak on na nich 22.05.09, 10:17
      wpadnie. W dupie mają prace śledczą. Siedzą na komendzie i czekają ku... na
      emeryturę w wieku 35 lat. Jak będzie więcej broni to przynajmniej będą
      ponosili ryzyko jakieś szmaciarze.
      • rowerzysta.3 Re: Gnoje z policji przestępce złapią jak on na n 22.05.09, 12:00
        nie denerwuj sie tak. Wytrzyj pianę z pyska, usiądź i głeboko oddychaj. Zaraz ci przejdzie.
        • olewus1 Zakaz pedałowania parówo!!! 22.05.09, 18:43

• rowerzysta.3 I dobrze zrobili 22.05.09, 11:43
      Bo wielce zbulwersowany dominik werner, najpierw sam popełnił wykroczenie- zaparkował w niedozwolonym miejscu. A może właśnie przez to ze źle zaparował, inny użytkownik drogi wjechał mu w tył?
      Dominik przestań bawic sie w Kalego. Ty możesz łamac przepisy, ale jak ktos inny popelni wykroczenie i tobie dzieje sie krzywda to juz piszesz do gazety i podnosisz krzyk. Uważaj bo jeszcze ciebie obwinią za tę stłuczkę i to z twojego ubezpieczenia bedzie naprawiany hyundai. A to że źle wtedy zaparkowałes i tak by wyszło.
    • rowerzysta.3 Jak ofiara stłuczki może stać się sprawcą 22.05.09, 11:53
      Swoją droga to trzeba byc niezłym idiota, żeby źle zaparkowac i wezwać policję. Dobrze mu tak. Sam jest nie w porządku a szuka sprawiedliwości
      Jest tez z tego nauczka dla źle parkujących kierowców. Źle zaparkujesz, ktos cie przerysuje, to wiedz że ty dostaniesz mandat, a i tak bedziesz musiał naprawiac ze swojej kieszeni(nie sądze żebys mial AC), bo szansa znalezienia sprawdzy jest bardzo mała. Może przestana parkowac gdzie im wygodniej.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka