Dodaj do ulubionych

menda MAKŁOWICZ !

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 23:38
"Robert Makłowicz: - Poetycki opis świniobicia, jedzenia kotletów i picia piwa.
Świniobicie to u Hrabala sama poezja."

Trzeba byc kretynem zeby zachwycac sie zabijaniem zwierząt.
Kuchta powinien gotować a nie brac sie za udzielanie wywiadów/pisanie
książek/poezje.
Gdybys idioto (Makłowiczu) zajrzał do rzeżni to, jesli masz odrobine ludzkich
uczuć, nie myślałbyś o mięsie jako o towarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: fulmar Re: menda MAKŁOWICZ ! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 23:41
      Natury nie da się oszukać - jesteśmy drapieżnikami...;-)
      • iwa.ja Re: menda MAKŁOWICZ ! 02.02.02, 23:48
        Ludzie, przecież żremy to mięcho. Na pal, Ćwierciakiewiczowo! O co Wam chodzi?
        Zostawcie Roberta. Przecież on nie o tym..
      • Gość: desperat guzik prawda! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 12:27
        mylisz sie kolego. nie jestesmy drapieznikami.jedynymi drapieżnikami wsród
        ludzi mogą być co najwyżej "rekiny" finansjery :)))))

a poważnie : nasza "konstrukcja" pozwala obyć sie całkowicie bez zjadania
        martwych zwierząt.
        • Gość: Ewka* Re: guzik prawda! IP: 172.20.0.* 05.02.02, 15:29
          Gość portalu: desperat napisał(a):

> mylisz sie kolego. nie jestesmy drapieznikami.jedynymi drapieżnikami wsród
          > ludzi mogą być co najwyżej "rekiny" finansjery :)))))
          >
          > a poważnie : nasza "konstrukcja" pozwala obyć sie całkowicie bez zjadania
          > martwych zwierząt.

Desperacie! Oczywiście, ze ludzie mogliby nie jeść mięsa i zyć, ale jedzą je od
          niepamiętnych czasów i będą je jeść, dopóki mięso będzie istnieć, nawet jesliby
          mieli jeść innych ludzi...Taka nasza natura; mnie też boli, że ktoś zabija
          zwierzę, zebym mogła się najeść, ale po prostu lubię mięso i nie potrafię
          całkowicie z niego zrezygnować; możesz nazywac to jak chcesz: okrucieństwo,
          głupota, egoizm; moze kiedyś dojrzeję do przejścia na wegetarianizm czy nawet
          weganizm , ale nie dzisiaj.
          Pozdrawiam.
          • Gość: desperat Ewcia ma raaaaaaaaację ! :))))))) IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 19:18
            Twoja wypowiedż to jak np. wyznanie dziwki : moja babka się kur...a, moja
            matka się kur...a, ja się kur...ę i moje dzieci też będą się kur...ć.
            brawo! szkoda że nie zastanowisz się i nie wyobrazisz sobie cierpienia naszych
            braci zwierząt na tym padole.
            czlowiek jest najdoskonalszym stworzeniem na ziemi i to do czegoś zobowiązuje!
            zwierzęta nie mogą wybierać ale my tak.
    • Gość: maryś Re: menda MAKŁOWICZ ! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 15:50
      Ręce precz od Makłowicza! Co za pseudo-obrońca zwierząt przyczepił się do
      niego? W imię obrony zwierząt wyzywa ludzi od mend.A może tej osobie wydaje
      się , że to pomoże zjadanym zwierzętom? Jeśli tacy mają bronić zwierząt, to
      biedny ich los.Poza tym , Makłowicz nie jest kuchtą. Jeśli ktoś po prostu za
      nim n i e p r z e p a d a , to niech wcina trawę i siedzi cicho.
      • Gość: Ewka* Re: menda MAKŁOWICZ ! IP: 172.20.0.* 05.02.02, 16:20
        Brawo maryś!niech wcina trawę i siedzi cicho!
        • iwa.ja Re: menda MAKŁOWICZ ! 05.02.02, 16:33
          O tóż to! Bravo! Co prawda mówi on z krakowska, np. "widelcy" a nie "widelców",
          ale to jest w jego ustach takie sympatyczne!!!
          • Gość: michi Re: menda MAKŁOWICZ ! IP: *.bud.polsl.gliwice.pl 08.02.02, 16:11
            Maklowicz to artysta!
            Ja sam nie lubie wrecz nienawidze gotowac ale programy pana Roberta ogladam z
            najwieksza przyjemnoscia. To sztuka!
            Gdybysmy zrezygnowali z jedzenia wszystkiego co zyje to zostalyby nam chyba
            tylko kamienie.
            • Gość: desperat nie chodzi o rezygnację ....... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 19:42
              nie chodzi o rezygnację zjadania wszystkiego co żyje ale rezygnację zjadania
              tego co cierpi. zjadanie zwierząt nie różni się zbytnio od kanibalizmu - wszak
              mamy ze zwierzętami 90-98% takie same geny.
              twoja wypowiedż michu świadczy że jesteś klasycznym proletariuszem - tylko
              kotlet, ziemniaki i ogórek. i że obiad bez mięsa to nie obiad.
              świadczy to dobitnie o tobie że sztuki kulinarnej wcale nie znasz. nie zna też
              tej sztuki kuchta Makłowicz.
              Michu, bez mięsa można wyczarować tysiące smacznych potraw. potraw które dają
              więcej doznań smakowych (i białka ) niż mięso. i nie obciążają nas cierpieniem
              i śmiercią zwierząt.
        • Gość: jak Re:Desperat zdesperowany IP: 193.150.166.* 18.02.02, 17:18
          Nie mam zamiaru nie jeść mięsa. Jak ktoś chce żywić się kiełkami to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko temu.
          Zwierzęta są po to aby służyć ludziom choćby w takiej formie, że są dawcami mięsa.
          Jeszcze dzisiaj usmażę sobie na tłustym oleju "bitego" kotlecika. Życie bez mięsa to nieporozumienie.
      • Gość: desperat głupek Maryś?? TAKK!!!!! :) IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 19:28

> Ręce precz od Makłowicza!

- a ja go nawet nie dotknąłem :)

Co za pseudo-obrońca zwierząt

- nie jestem pseudo obrońcą . wypraszam sobie

> W imię obrony zwierząt wyzywa ludzi od mend.A może tej osobie wydaje
        > się , że to pomoże zjadanym zwierzętom? Jeśli tacy mają bronić zwierząt, to
        > biedny ich los.

głabie Marysiu , tak kretyńskiego uzasadnienia nie mogę sobie nawet wyobrazić .
        nie rozumiem. to przerasta mnie ;-)
        jesteś głąbkiem Marysiu i chyba takim pozostaniesz.

Poza tym , Makłowicz nie jest kuchtą.

- Makłowicz jest kuchtą i nie ma się co oburzać. to taki sam zawód jak każdy inny.
        ale powinien kuchcić a nie rozpisywać się o poezji kotleta mielonego.

Życzę ci Marysiu kochany żeby cię dręczyły po nocy wszystkie zwierzęta które
        zjadłeś. Pa

• wilgga Re: menda MAKŁOWICZ ! 18.02.02, 10:57
      Drogi desperacie,
      O ile pamiętam Hrabala, to opis, którym zachwyca się Makłowicz, nie dotyczy
      zabijania zwierząt, a przyrządania kiełbas, podrobów itp. To nazywa się
      świniobiciem. I jest to rzeczywiście cudowna literatura, czy ktoś tego chce czy
      nie. Nie chciałabym, żeby komuś, w imię najszlachetniejszych nawet intencji,
      przyszło do głowy skasować martwe natury holenderskie, dlatego że przedstawiają
      szynkę, czy martwego bażanta.
      • lucy_z Re: menda MAKŁOWICZ ! 18.02.02, 14:54

Bardzo lubię oglądać program, w którym wystepuje Makłowicz. Jest tam i coś dla
        duszy i ciała;)))
        • Gość: fulmar Re: menda MAKŁOWICZ ! IP: 64.154.26.* 18.02.02, 15:43
          Desperacie, nie jestem pewien, czy czlowiek jest najdoskonalszym stworzeniem na
          ziemi, to, ze potrafi myslec abstrakcyjnie nie znaczy, ze jest doskonaly (Vide
          ciagle wojny, bieda itd.). Najpierw przestanmy zabijac sie nawzajem. Ja kocham
          przyrode i swoje dzieci ucze szacunku do niej, ale coz, jak mowi nauka - bialko
          zwierzece jest nam potrzebne do prawidlowego rozwoju. To niw kwestia zwyczaju...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka