Dodaj do ulubionych

krem do pupy

24.01.04, 19:01
Witamsmile
Jestem w trakcie poszukiwania nowego kremu do pupci dla synka. Do tej pory stosowałam Tormentiol ale z wiadomych przyczyn
zrezygnowałam z niego. Wiem na pewno, że nie działa: Sudocrem, Alantan Plus, Linomag maść. Chciałam wypróbować krem Bambino ale
na tym, który oglądałam nie napisane jest, że jest na odparzenia tylko do stosowania ogólnego. Czy jest specjalny krem na
odparzenia Bambino? A może polecicie mi coś innego wypróbowanego?
Obserwuj wątek
    • asia.su Re: krem do pupy 24.01.04, 21:27
      tak sie trochę zastanawiam, tyle maści już wypróbowałaś i żadna nie działa.
      Może to nie problem maści?
      Mój syn np. nie tolerował żadnych nawet najdelikatniejszych , chusteczek do
      wycierania pupy - zaraz stawała się czerwona.
      Są dzieci źle reagujące na jakiś tym pieluch.
      A linomag maść stoi u mnie do dziś - syn ma 8 lat.
      Pozdrawiam
      • lch74 Re: krem do pupy 24.01.04, 23:40
        asia.su napisała:

> tak sie trochę zastanawiam, tyle maści już wypróbowałaś i żadna nie działa.
        Działał Tormentiol ale nie chcę go używać ze względu na związki boru, które zawiera a dla takiego malucha są szkodliwesad
    • marta_ewa Re: krem do pupy 24.01.04, 21:32
      Gemiderma to b.dobra masc na odparzenia-co prawda na opakowaniu pisze ,ze mozna
      stosowac ja (chyba powyzej roku,ta adnotacja pojawila sie 6 mc temu wczesniej
      jej nie bylo.Ja i wiele innych mam stosujemy ja z powodzeniem).Druga masc to -
      poproscie swojego pediatre o recepte na "masc robiona "do pupki ,do zrobienia w
      aptece -polecam.Dodatkowo czeste wietrzenie pupci i kapiel w naparze z rooibos
      (4 torebki zaparzcie i wlejcie do wanienki z woda do kapieli).Pozdrawiam
    • Gość: ewa Re: krem do pupy IP: *.chello.pl 25.01.04, 13:30
      A bepanten?
    • Gość: mamusia Re: krem do pupy IP: *.proxy.aol.com 25.01.04, 13:35
      mnie polozna uczyla i dlatego tylko to stosowalam - na odparzenia zadnej masci
      ani kremu i bron boze pudru. tylko czesto przewijac, pupe myc woda a potem
      wysuszyc suszarka, a w lecie pozwolic samej wyschnac na powietrzu.
      zapobiegawczo jak najczesciej i najdluzej wystawiac pupe na powietrze. wiecej
      nie wiem, bo jak powiadam nie stosowalam, ale tez problem mialam tylko czasem
      (glownie po pomaranczach albo brzoskwiniac/morelach/nektarynkach).
      • kicia7 Re: krem do pupy 25.01.04, 21:01
        Ja myłam pupę rumiankiem i smarowałam parafiną. Dziecię chowało się w tetrze i
        żadnych problemów z odparzeniami nie było.
        • agat1 Re: krem do pupy 26.01.04, 08:28
          U nas na podrażnienia zadziałął Bepanten - są dostępne i krem, i maść. No i
          trzeba koniecznie w wodzie z mydłem umyć, przynajmniej do czasu, kiedy się nie
          wygoi. Ale to zależy od stanu skóry, jeśli odparzenia są już w stanie
          zaawansowanym, może być potrzebna maść z antybiotykiem (polecam baneocin).
          • Gość: mama2 Re: krem do pupy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.01.04, 10:53
            sudocrem,sudocrem i jeszcze raz sudocrem. Bambino nijak nie zapobiega i nie goi
            odparzeń. Z moich doświadczeń najlepiej wypada sudocrem.
            • lch74 Re: krem do pupy 26.01.04, 12:43
              > sudocrem,sudocrem i jeszcze raz sudocrem.
              Niestety u synka Sudocrem nie działasad To był pierwszy krem, który kupiłam i przy smarowaniu nim zaczęły się pojawiać odparzeniasad Jeszcze teraz mam około pół opakowania...
              • kaaama Re: krem do pupy 26.01.04, 14:09
                Ja mialam podobne problemy i jak już to wcześniej ktoś napisal najlepsza byla
                maść robiona na receptę w aptece. Dopiero po przejściu na nią skończyly się
                klopoty z pupą, czego i Tobie życzę smile))
                pozdrawiam
                kaaama
    • Gość: Iza Re: krem do pupy IP: *.introl.pl 26.01.04, 15:44
      Sudocrem, a także Lipobaza - bez zapachów, krem podkładowy, idealnie działał
      na moją córcię.
      • mharrison Re: krem do pupy 26.01.04, 19:32
    • Gość: Doki Re: krem do pupy IP: *.97-201-80.adsl.skynet.be 27.01.04, 09:53
      Tutaj mamy "Inotyol du Dr. Debat". Stosowany od 0 do 100 lat. Swoje na tym
      wychowalem, a jak jade do Polski, to co i raz ktos ze znajomych prosi, zeby
      przywiezc tubke.
    • iberka Re: krem do pupy 29.01.04, 21:21
      polecam Chicco pasta lentitiva, u nas okazal sie rewelacja i jeden wystarczyl
      nam na rok czasusmile
      iza
    • Gość: BIBI Re: krem do pupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 13:02
      ja polecam bepanthen w maśi do kupienia w aptece. po wielu eksperymentach
      okazał się strzałem w dziesiątkę
    • Gość: joanna Re: krem do pupy IP: *.cg.shawcable.net 30.01.04, 17:39
      u nas favorytem jest PENATEN.
    • Gość: laura Re: krem do pupy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 22:35
      Na naprawde okropne odparzenia pupy mojego synka pomógł (też po długich
      poszukiwaniach)Nivea-krem przeciw odprzeniom. Krem ten jest z cynkiem, ma b.
      gęstą konsystencję, smarowałam nim grubą warstwę, dzięki temu pupa nie miała
      kontaktu z moczem i kupką. Goiło prawie natychmiast.
      • beata660 Re: krem do pupy 31.01.04, 13:27
        ALANTAN -maść lub krem albo puder -po dwóch dniach juz nic nie ma
    • Gość: pijar Re: krem do pupy IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.02.04, 04:21
      z mojego doswiadczenia wszystkie kremy do pupy byly do d***, wszystkie z
      wyjatkiem jednego zawierajacego tran. zadna apteka go nie miala na skladzie, bo
      uchodzil za niemodny i trzeba bylo go specjalnie zamawiac. w tej chwili nie
      pamietam nazwy, ale krem ten zawieral cod liver oil
      • miss_mag Re: krem do pupy 01.02.04, 07:18
        Gość portalu: pijar napisał(a):

> z mojego doswiadczenia wszystkie kremy do pupy byly do d***, wszystkie z
        > wyjatkiem jednego zawierajacego tran. zadna apteka go nie miala na skladzie,
        > bo uchodzil za niemodny i trzeba bylo go specjalnie zamawiac. w tej chwili
        > nie pamietam nazwy, ale krem ten zawieral cod liver oil

W Stanach taki krem mozna kupic " over the counter", bez zamawiania - nazywa
        sie Desitin i jest to cynk zmieszany z tranem. Cuchnie straszliwie, ale
        odparzenia znikaja po kilku godzinach.
        • Gość: pijar Covitol Cream IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.02.04, 13:10
          tak nazywal sie w australii prosty i tani krem tran + tlenek cynku,
          przypomnialem sobie wlasnie. pupa goila sie w oczach. wszystkie inne hi-tech
          kremy, ktorych probowalismy wczesniej odpadly, po tym jak raz sprobowalismy
          tego Covitol.
    • agni71 Re: krem do pupy 01.02.04, 13:17
      na juz istniejace odparzenia u nas blyskawicznie pomaga masc Bepanthen.
      Natomiast, kiedy nie ma problemow uzywam sudocremu.

aga
    • Gość: obi Re: krem do pupy IP: *.crowley.pl 02.02.04, 09:03
      Polecam jedną z trzech maści: Lipobaza, Kutibaza, Diprobaza. To są specyfiki o
      silniejszym działaniu niż Sudokrem czy Bepanten, ale bezpieczne dla maluszków.
      Nazwy te pisze się inaczej, ale panie w aptekach wymawiają je na ogół tak, jak
      napisałem. Oczywiście kupuje się je bez recepty.

Pozdr
      • Gość: ewas Re: krem do pupy IP: *.proxy.aol.com 06.02.04, 04:03
        Mieszkam w Kanadzie.Od urodzenia stosuje u coreczki zwykla wazeline (white
        petroleum jelly) i krem cynkowy (zinc oxide cream),sprawdzaja sie
        rewelacyjnie,smarowane gruba warstwa.Przewaznie na dzien wazelina,na noc
        cynkowa masc.
        Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka