Dodaj do ulubionych

pierwsza miseczka

18.12.08, 22:25
kupiliśmy właśnie małemu pierwszą miseczkę i sztućce super zabawa ale wybór taki duży że się niespodziewałam. wybraliśmy z gerbera bo ma fajną przegrudkę przez środek miseczki ale zaczęłam sie zastanawiać teraz czy to mu utrudni czy ułatwi samodzielne jedzenie. powiedzcie mi prosze jakie wy kupujecie i jak im wugodnie sie je.
Obserwuj wątek
    • wiola_wd Re: pierwsza miseczka 19.12.08, 02:58
      u nas od początku sprawdzały się tylko miseczki i talerzyki bez przegródek bo te
      przegródki nigdy mi nie pasowały wielkością i i tak musiałam łączyć składniki bo
      albo było za dużo miejsca na jeden albo za mało. Córka jadła sama od około 15
      miesiąca (teraz ma prawie 3 lata) i nie lubiła jak jej się składniki przypadkiem
      pomieszały w przegródkach (niewprawne łapki a ona jest wyjątkową estetką smile),
      poza tym chyba dziecku wygodniej samemu jeść z dużego naczynia niż z kilku
      małych, łatwiej trafić łyżką smile
      Teraz je bardzo sprawnie ale talerz nadal ma bez przegródek (często już taki
      dorosły), składniki dania muszą być poukładane starannie na kupkach bo ona je po
      kolei, nie miesza smaków smile

Od początku używam miseczek, talerzyków i sztućców Tommee Tippee i jestem bardzo
      zadowolona, kupiłam kilka innych bo wydawały mi się fajne ale jednak się nie
      sprawdziły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka