02.04.05, 14:32
dziewczyny bedziecie sie opalac tej wiosny i lata?bo slonko takie juz
konkretne a u mnie na tarasie oslonietym od wiatru spokojnie mozna by sie
opalac. mozna?chociaz troszke?
Obserwuj wątek
    • aisza24 Re: opalanie 02.04.05, 17:03
      No wlasnie,tez mnie to interesuje.Czytalam,ze mozna,ale z umiarem i w godzinach
      o slabszym nasileniu promieniowania, czyli do 12 i od 15.
      • ma.dzia Re: opalanie 02.04.05, 17:20
        Ja tez czytalam,ze mozna jesli nic zlego sie niedzieje np. zawroty glowy, czy
        zbyt mocno zaczerwieniona skora. Pytanie tylko czy pozniej z brzucholami
        usiedzimy na sloncu?smile
        • aniapatryk Re: opalanie 04.04.05, 11:10
          W 1 ciązy sie opalałam, oczywiscie bez przesady. Sam lekarz kazal mi pokazywac
          na słonko brzuszek, aby dzidzius mial juz w płodzie wit. D. Wiadomo pełnia lata
          to godzinki bezpieczne. No i oczywiscie tak jak mowicie, jak sie komus w główce
          nie kreci, nie jest opuchniety itp.
          • agnieszkaela Re: opalanie 05.04.05, 12:43
            Trzeba uwazac, w niektorych przypadkach wysoki poziom hormonow moze spowodowac
            ze mozna sie opalic w plamy. To chyba zalezy tez od karnacji, u niektorych
            dziewczyn przebarwienia na skorze pojawiaja sie nawet bez slonca i wiem, ze
            wtedy opalanie sie tylko to poglebi. Ale jesli wszystko jest Ok....
            • aniapatryk Re: opalanie 05.04.05, 13:55
              o Agnieszka ma racje, trzeba uwazac, moja koleznaka akurat miala ten problem,
              słonce spowodowało plamy, ktore znikneły dopiero 1,5 roku po porodzie.Rózne sa
              reakcje
    • isia_50 Re: opalanie 05.04.05, 18:00
      Mnie lekarz w pierwszej ciąży nie pozwolił z powodu tego, że może dojść do
      roszerzenia naczyń krwionośnych i poronienia (byłam w ciąży w identycznym
      czasie i na tym samym etapie). Tak jak nie zaleca się opalania w czasie okresu.
      O odbarwieniach skóry też wspominał. Zrezygnowałam. Teraz wprawdzie nie
      pytałam, ale będę siedziała sobie w cieniu pod parasolem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka